μαλλον καποιοι δεν καταλαβαινουν τι εχουμε εδω! μην εστιαζετε τοσο στην κρεμα αν θα δουλεψει, αλλα στην θεωρια που ανελυσε ο gomi, γιατι αν ισχυει τοτε πρεπει να αναθεωρησουμε σχεδον τα παντα. gomi τωρα καταλαβα την αρνηση που ειχες για το cg210 !γιατι ομως δεν πνιγονται παλι ολες οι τριχες απο το αρνητικο που δημιουργει η ινωση η το σκληροδερμα περιβαλλον τους?
Για να προσπαθήσουμε να τα βάλουμε σε μια σειρά, γιατί όντως όπως λες, δεν έχει τόσο σημασία αν δουλέψει ή δεν δουλέψει το Αsea, αλλά γενικότερα τι μπορούμε να κάνουμε για την όλη θεωρία. Για παράδειγμα σκέφτομαι πολύ σοβαρά στην πορεία να δοκιμάσω τοπικά την Rosiglitazone με dmso, αρκεί να σιγουρευτώ για τις ενδεχόμενες παρενέργειες. Προς το παρόν δεν τα δοκιμάζω όλα μαζί για να δούμε τι γίνεται.
Σε αυτό που λες για το cg210...
Tο κολλαγόνο ούτως ή άλλως με φυσιολογικές διαδικασίες αρχίζει και μειώνεται όσο μεγαλώνουμε. Είναι δεδομένο πως οι θύλακες χρειάζονται υγιές περιβάλλον αυτού του κολλαγόνου ώστε να μπορούν να εναλλάσσουν τα στάδια ανάπτυξης. Στην εικόνα παρακάτω φαίνονται αυτά τα στάδια ανάπτυξης ενός θύλακα
Ο θύλακας δηλαδή ανάλογα με τη φάση που βρίσκεται επικοινωνεί ξεκάθαρα με το γύρω περιβάλλον του. Στην τελογενή φάση, (πρώτος πρώτος θύλακας) έχει αποκόψει την επικοινωνία αυτή. Αν το κολλαγόνο έχει μειωθεί, το επόμενο στάδιο που είναι αυτό της αναγενής φάσης, θα επιτευχθεί δυσκολότερα. Άρα εδώ προϊόντα όπως πχ το cg210 μπορεί να φανεί ευεργετικό. Εδώ δεν μιλάμε για Α.Α όμως, αλλά για φυσιολογική φθορά.
Αυτό που αποκόπτει πλήρως την επικοινωνία του θύλακα με το γύρω περιβάλλον του, είναι η ίνωση - η σκλήρυνση του κολλαγόνου.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως το cg δεν θα δουλέψει το ίδιο σε όλη την περιοχή που εφαρμόζεται, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να το διαχωρίσει κανείς. Γι αυτό το θεώρησα ρίσκο και σε αρκετούς έγινε έτσι ακριβώς.
Οι ανδρογόνοι υποδοχείς βρίσκονται στη βάση του θύλακα μέσα στα ίδια τα dermal papilla cells. Δεν έχουν όλοι οι θύλακες τον ίδιο αριθμό υποδοχέων (τουλάχιστον από τα όσα διαπίστωσαν οι έρευνες). Εμείς είμαστε γενετικά προικισμένοι βλέπεις...
Άρα οι θύλακες με τους περισσότερους ανδρ.υποδοχείς είναι και αυτοί που αυξάνουν γύρω τους τον παράγοντα tgf beta, μέσω της τεστοστερόνης - ανδρογόνων. Γι αυτό και η ίνωση που προκαλείται λέγεται περιθυλακική. Συμβαίνει μόνο στη βάση του θύλακα και όχι γενικά σε όλο το κεφάλι μας και όχι στον ίδιο βαθμό σε όλους τους θύλακες. (εκτός των μεγάλων nw)
Επίσης την ίδια δουλειά που κάνουν τα ανδρογόνα σε αυτή τη διαδικασία, κάνει ακριβώς την ίδια και το οξειδωτικό στρες μέσω της αυξημένης παραγωγής δραστικών μορφών οξυγόνου (Reactive Oxygen Species, ROS).
Τα ROS έχουν την ίδια επίδραση στην αύξηση του tgf beta όπως η dht.
Ίσως έτσι εξηγείται το γιατί ακόμα και τα αντιανδρογόνα δεν δουλεύουν σε όλους και γιατί βλέπουμε όλο και περισσότερες γυναίκες να αποκτούν μια εικόνα ΑΑ.
Αν δηλαδή η όλη θεωρία έχει βάση, τα ανδρογόνα δεν είναι ο μόνος δρόμος προς την Α.Α.
Τέλος, σε μια μελέτη που έγινε σε όσους ασθενείς είχαν συμπτώματα telogen effluvium (τελογόνο απώλεια τριχών) και βρίσκεται κάπου στο site, από τους 10 οι 4 οδηγήθηκαν - μετεξελίχθηκαν σε Α.Α.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της μεταβατικής διαδικασίας, ήταν η περιθυλακική ίνωση.
Αν αυτό το θέμα δεν λυθεί, επανέκφυση δεν πρόκειται να υπάρξει κατ εμέ.