Λοιπόν συναγωνιστές,
Το πρώτο ραντεβού έγινε χθες με DHI. Η επίσκεψη κράτησε περίπου μία ώρα μιας και παρακολούθησα και περίπου 10' ζωντανά μμ. Εντυπώσεις, συμπεράσματα:
Δεν χρειάστηκε να ξανασυμπληρώσω φάκελο. Με περίμενε ο φάκελος που είχε συμπληρωθεί πριν 1,5 χρόνο περίπου στο γραφείο του γιατρού που με δέχτηκε (ο συγκεκριμένος ήταν ναι μεν γιατρός, αλλά δεν κάνει μμ από ότι μου είπε. Το όνομά του: Αλεξάνδρου). Έγινε ξανά πυκνομέτρηση και μετρήθηκαν οι τελογενείς, καταγενείς και υγιείς τρίχες (αν τα λέω σωστά) στην προβληματική περιοχή, καθώς και οι διαθέσιμες τρίχες στη δότρια. Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά για μπροστά, μιας και οι δύο μετρήσεις (πριν από 1,5 χρόνο και η χθεσινή) δεν είχαν ιδιαίτερη διαφορά και άρα αυτό σημαίνει ότι η τριχόπτωση εκεί έχει σταθεροποιηθεί, τα αποτελέσματα για πίσω όμως δεν ήταν το ίδιο. Η τριχόπτωση εκεί πίσω συνεχίζεται και μου μετρήθηκαν μόλις 30 υγιείς τρίχες (δλδ περίπου 15 γκραφτς) ανά εκ2 και περίπου 60 σε τελογενή φάση και αδύναμες (χνουδοποιημένες), ενώ την πρώτη φορά υπήρχαν περί τις 55 υγιείς τρίχες και περί τις 50 αδύναμες/εκ2. Έβαλε και τις φωτογραφίες των δύο μετρήσεων της στερεοσκοπικής κάμερας δίπλα δίπλα και όντως υπήρχε διαφορά και με το μάτι. Όσον αφορά τη δότρια, τα πράγματα είναι καλά, οι δύο μετρήσεις συμβαδίζουν δίνοντας περί τις 145 υγιείς και χοντρές τρίχες (δλδ περίπου 70 γκραφτς/εκ2) είχα αρκετά πολύτριχα μοσχεύματα από ότι μου έδειξε και στις φωτογραφίες. Συνολικά η δότρια περιοχή μου είναι 195 εκ2, άρα σύμφωνα με τους απλούς υπολογισμούς που έγιναν, έχω περίπου 27.300 τρίχες εκ των οποίων, από ότι μου είπαν μπορώ να πάρω περίπου τις μισές, αλλά όχι με την πρώτη αλλά με τουλάχιστον 3 μμ. Συνολικά δηλαδή έχω διαθέσιμα περί τις 14.000 τρίχες ή 7.000 μοσχεύματα τα οποία μπορούν να μου αφαιρεθούν με ασφάλεια, δηλαδή χωρίς να φαίνεται αραιή η δότρια.
Στη συνέχεια ήρθε μια γιατρός η οποία κάνει μμ (όνομα: Γκαρτζονίκα) και αφού κουβεντιάσαμε και με εκείνην τα "ευρήματα" της πυκνομέτρησης καθώς και το πλάνο μου για περισσότερες από 1 μμ, σχεδιάσαμε πάλι την γραμμή της χερλαιν. Αυτήν την φορά δεν πήρα τον μαρκαδόρο εγώ και άφησα τη γιατρό να το κάνει μόνη της. Πάλι η γραμμή μπήκε αρκετά ψηλά, αλλά όπως μου εξήγησε όταν τα μαλλιά βγαίνουν, αυτομάτως η γραμμή κατεβαίνει περίπου μισό εκατοστό αν τα χτενίζουμε πάνω ή αρκετά εκατοστά αν τα χτενίζουμε κάτω (λογικό). Επίσης τη γραμμή μου την σχεδίασε κάπως ζικ-ζακ και μου είπε ότι αυτό ακριβώς είναι που δίνει φυσικό αποτελέσμα στη χερλαιν και ότι οι ίσιες χερλαίν είναι εντελώς λανθασμένος σχεδιασμός. Ασχέτως αυτού, κουβεντιάσαμε για το πλάνο που έχω στο μυαλό μου, για σταδιακή πύκνωση με περισσότερες από 1 μμ. Αυτό που μου προτάθηκε ήταν είτε μία μέρα με περίπου 1600-1800 μοσχεύματα για να καλύψουμε την μπροστά περιοχή και να διασπείρουμε και ελάχιστα πίσω, είτε δύο μέρες με περίπου 3000 μοσχεύματα για να καλύψουμε και τις δύο περιοχές. Και στις δύο περιπτώσεις, μου είπαν ότι θα χρειαστώ και μια δεύτερη για μεγαλύτερη πυκνότητα, εφόσον δεν θέλω αμέσως να πάω για πυκνότητες των 120-130 τριχών/εκ2 (δλδ πάνω από 60 γκραφτς/εκ2) που δίνουν μια φυσική πολύ καλή πυκνότητα. Και αυτοί ωστόσο συμφώνησαν με αυτό που διάφοροι λένε στο φόρουμ, ότι δηλαδή όσο αυξάνεται η πυκνότητα μοσχευμάτων στη λήπτρια με τη μία, τόσο μειώνεται η φυτροτικότητα και μου έδειξαν μια μελέτη που μέσες άκρες λέει ότι πάνω από τα 30-35 γκραφτς/εκ2 η φυτροτικότητα πέφτει γεωμετρικά κάτω από το 90% εάν η περιοχή είναι πάνω από κάποια εκ2, η ίδια μελέτη έλεγε ότι για πυκνότητες άνω των 60 γκραφτς η φυτροτικότητα μπορεί να πέσει και κάτω από 70%, ενώ έδειχνε με φωτογραφίες ότι μόνο σε περιπτώσεις που η μμ γίνεται σε μικρή έκταση (μικρότερη από 5 εκ2) μπορεί να υπάρξει φυτροτικότητα άνω του 90% σε περιπτώσεις που μπαίνουν περισσότερα από 50 γκραφτς/εκ2. Η κουβέντα ολοκληρώθηκε με τις τιμές, όπου για τη μία μέρα η τιμή που μου δόθηκε ήταν 2.500 ευρώ και για τις δύο μέρες 4.000, ενώ για τη μμ που θα κάνω (αν κάνω) τον επόμενο χρόνο μου δόθηκε (κλειδωμένη) τιμή στα 1800 και 3.500 αντιστοίχως.
Στη συνέχεια, και αφού είχα ζητήσει από την αρχή αν μπορώ να δω live μμ, με πήγαν έναν όροφο κάτω, με έντυσαν σαν εξωγήινο και μπήκαμε σε μία από τις αίθουσες που γινότανε μμ (συνολικά 4 άτομα έκαναν μμ χθες). Τα πράγματα εκεί ήταν πιο χαλαρά από ότι τα περίμενα, ο φίλος (τον οποίο ευχαριστώ που με "δέχτηκε" και μιλήσαμε κιόλας) ήταν χαλαρά ξαπλωμένος και έβλεπε τηλεόραση ενώ ο γιατρός του τοποθετούσε τα μοσχεύματα, τα οποία δύο νοσοκόμες τα τοποθετούσαν στο εργαλείο με το οποίο γινότανε η μμ.
Γενικά συμπεράσματα:
Συμπεριφορά: Άψογη
Χώροι: καθαροί και με μεγάλη αλλαγή προς στο καλύτερο στους χώρους τους οποίους είχα επισκεφτεί πριν από 1,5 χρόνο
Συνεννόηση: Άψογη. Απαντήθηκαν τα πάντα, ενώ και η γιατρός που με είδε σε δεύτερη φάση, με έκανε να αισθανθώ σιγουριά.
Προσφορά: Έτσι και έτσι, μιας και περίμενα ότι ίσως υπήρχαν λίγο ακόμα καλύτερες τιμές από αυτές που μου δόθηκαν για το πρώτο πακέτο. Δεν ξέρω αν με παίρνει για περαιτέρω παζάρι, αλλά αν αποφασίσω να κάνω εκεί, θα το κάνω το παζαράκι μου.
Στα αρνητικά ότι η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για την μεταμόσχευσή μου ήταν για τις 4/2 πράγμα που με βγάζει εκτός προγραμματισμού μιας και είχα σκοπό να την κάνω μέσα στον Γενάρη, αλλά και με κάνει να σκέφτομαι μήπως οι γιατροί που κάνουν κάθε μέρα μμ, είναι κουρασμένοι ή βαριούνται ή δεν ξέρω τι άλλο (για να πω την αλήθεια αν εγώ έκανα κάθε μέρα το ίδιο πράγμα επί 220 εργάσιμες μέρες δεν ξέρω αν κάθε μέρα θα ήμουν καλός σε αυτό. Από την άλλη μπορεί να πει κάποιος ότι ένας γιατρός που κάνει 220 μμ τον χρόνο, πρέπει να θεωρείται έμπειρος, τι να πω...).
Στη συνέχεια έπονται Βεκρής και ίσως και Αναστασάκης. Τα ραντεβού δεν έχουν κλειστεί ακόμα, θα κλειστούν μέσα στις επόμενες ημέρες.