Εδώ να αναφέρω και εγώ κάτι που ήθελα εδώ και λίγο καιρό να αναρτήσω και ο λόγος είναι η πρόσφατη επικοινωνία που είχα με κάποια μέλη για το αν τελικά η πατέντα του Μέξη έχει αποτέλεσμα ή όχι. Μάλιστα, μου έδειξαν και την τελευταία έρευνα της λοσιόν του, όπου έχει θετικά αποτελέσματα (στην έρευνα).
Διαβάζοντας για την έρευνα, θεώρησα ότι ίσως να είχα κάνει λάθος, ίσως να έχει τελικά αποτέλεσμα η λοσιόν του και τόσο καιρό να κάναμε λάθος. Εδώ να τονίσω, αν σε περίπτωση διαβάσει ο Μέξης το παρών κείμενο, ότι τον προ(σ)καλώ να αφήσει στην άκρη τα περί μηνύσεων και να μας στείλει μερικά μπουκαλάκια για δοκιμή.
Επίσης να αναφέρω ότι επειδή τα μέλη που επικοινώνησαν μαζί μου ήταν αρκετά (για την νέα έρευνα του Μεξή) επιμένοντας (μερικοί) ότι υπάρχει πιθανότητα να έχω κάνει λάθος και ότι κάποια από τα μέλη που ανέφεραν ότι έχουν λάβει την λοσιόν του Μέξη αλλά δεν είχαν αποτελέσματα, πολύ πιθανόν να λένε ψέματα και έτσι να κάνουμε ζημιά στον Μέξη, γιατί είναι περίεργο στα 20+ χρόνια που υπάρχει η εταιρία του Μέξη, ένας να μην βρέθηκε να τον τρέξει στα δικαστήρια, είναι και ο λόγος που αναρτώ το συγκεκριμένο ποστ και αναλύω τα δεδομένα.
Συνέχεια στο θέμα, ας δούμε αρχικά
την τελευταία έρευνα της λοσιόν του. Προτού αναλύσουμε την έρευνα, θα πρέπει να σας ενημερώσω ότι η έρευνα αυτή έχει χρηματοδοτηθεί από τον ίδιο τον Μέξη, έγινε εδώ και απλά ο Μέξης έστειλε τα αποτελέσματα της έρευνας στον οργανισμό (με ότι και αν σημαίνει αυτό). Από την έρευνα, βλέπουμε τι ακριβώς εξετάστηκε:
Primary Outcome Measures:
- Change of the Amount of Hair Loss in a Pull Test [ Time Frame: baseline and 90 days ]
Measurement of the decrease of hair loss by pull test and pulling some hair with the fingers.
Measurements estimated and reported every 15 days. The Measure reports decrease in fallen hair
- Change of the Density of the Hair on a Polarized Light Video-camera as a Measure of Efficacy. [ Time Frame: baseline and 90 days ] [ Designated as safety issue: No ]
Number of hair was assessed for each participant with a polarized light video-camera every 15 days for a total of 6 assessments
Secondary Outcome Measures:
Change of Sebum on a Sebum-meter [ Time Frame: baseline and 90 days ]
Measurements checked and reported every 15 days of the decrease of existing sebum on the scalp of the volunteers with a sebum-meter.
Με λίγα λόγια, ο Μέξης σαν μέτρο σύγκρισης είχε το πόσες τρίχες βγαίνουν στα χέρια του, ενώ στο 2ο στάδιο σαν μέτρο είχαν το πόσο λιπαρό ήταν το μαλλί. Σε
αντίστοιχη αλλά σοβαρή έρευνα της μινοξιδιλης, βλέπουμε τι ακριβώς εξετάζουν:
Primary Outcome Measures:
- Change of target area non-vellus hair count in the temple region (t-TAHC) [n/cm²] compared to baseline after 24 weeks [ Time Frame: Baseline, week 8, week 16, week 24, week 52, week 76, week 104 ]
Secondary Outcome Measures:
- Assessing the investigational products safety by means of clinical examination (local intolerance, AE, SAE) [ Time Frame: every visit from baseline to week 104 ] [ Designated as safety issue: Yes ]
- Change of cumulative hair width in non-vellus hair in temple and vertex region (t-TAHW; v-TAHW) [mm/cm²] compared to baseline after 24, 52, 76 and 104 weeks [ Time Frame: Baseline, week 8, week 16, week 24, week 52, week 76, week 104 ] [ Designated as safety issue: No ]
- Change of t-TAHC, v-TAHC, t-TAHW and v-TAHW comparing 5% MTF and Placebo Topical Foam (plaTF) groups [ Time Frame: Baseline, week 8, week 16, week 24, week 52, week 76, week 104 ] [ Designated as safety issue: No ]
- Global expert panel and subjects' rating change in scalp coverage: week 24 compared to baseline, week 104 compared to baseline and week 104 compared to week 24 via assessment of global temple and vertex photographs [ Time Frame: Baseline, week 8, week 16, week 24, week 52, week 76, week 104 ] [ Designated as safety issue: No ]
Φαίνεται ότι στην έρευνα του Μέξη, ο πρώτος έλεγχος με το πόσες τρίχες μένουν στα δάχτυλα, ήταν αρκετός. Ωστόσο ένα μέλος θεώρησε ότι είναι λάθος λογική από την μεριά μου να συγκρίνω έρευνες και ότι ο Μέξης δεν θα έδινε λάθος στοιχεία στον οργανισμό, μιας και σε ανακάλυψη απάτης από τον οργανισμό, αυτό επιφέρει μηνύσεις και πρόστιμα, ας δούμε μερικά στοιχεία.
Πολλές εικόνες από το site του είναι fake, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα (προσέξτε τα αυτιά τους, εκτός αν θεραπεύει και τις ατέλειες η λοσιόν αυτήν):
Επίσης, όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω photo που μοιράζει στα social nets, αναφέρει ότι η λοσιόν του έχει λάβει έγκριση από τον FDA, κάτι που αναφέρει και στο site του (όχι ακριβώς έτσι, λέει ότι έλαβε έγκριση από ιστοσελίδα "συμβεβλημένη" με τον FDA). Το περίεργο; Δεν αναφέρει πουθενά τον FDA στην Αγγλική έκδοση της σελίδας του, όπως μπορείτε να δείτε και στην 2η εικόνα παρακάτω.
Κάποιοι με ρώτησαν και για τις άλλες έρευνες του Μέξη και τι έχω να πω γι'αυτές, τις οποίες τις θεωρώ fake.
Παράδειγμα, λέει για την Ιταλική έρευνα του 2001 με
prot.No:2001B124F. Αυτό το νούμερο ΔΕΝ υπάρχει
πουθενά αλλού online, πλην
του ίδιου του μεξή. Και δεν την θεωρώ σοβαρή, ακόμη και αν είναι όντως πραγματική, γιατί 1ον)δεν αναφέρει αριθμό τριχών και γενικά τον σχεδιασμό της έρευνας κλπ, όπως κάθε σοβαρή έρευνα και 2ον)έχει από κάτω από τα Ιταλικά
και Αγγλικά. Καμία σοβαρή έρευνα δεν έχει μεταφρασμένο κείμενο στην ίδια την σελίδα, αλλά την γλώσσα της χώρας όπου έγινε η έρευνα, που σημαίνει ότι αυτά μπήκαν επίτηδες εκεί. Η ίδια "έρευνα", έχει μεταφραστεί
στα Ελληνικά, με το γελοίο υπόμνημα ότι όλοι οι εθελοντές είναι ευχαριστημένοι και με τα μαλλιά τους λαμπερά.
Όλα τα άλλα, πχ
εδώ και
εδώ, αφορούν την ασφάλεια της και όχι την αποτελεσματικότητα της. Έχει λάβει έγκριση από τον ΕΟΦ για την ασφάλεια της, αλλά εσφαλμένα αναφέρει και έγκριση από τον FDA, κάτι που δεν ισχύει γιατί δεν υπάρχει πουθενά το link για τον FDA. Οπότε και επειδή έχει διαβάσει εδώ ότι χρησιμοποιούμε τον FDA σαν απόδειξη ότι ένα προϊόν δουλεύει, το βάζει ότι έχει και αυτός ενώ ΔΕΝ έχει. Αν ήταν στην Αμερική τώρα, θα του το είχαν ξηλώσει το μαγαζί σε χρόνο dt.
Επίσης, ο ίδιος ο Μέξης έχει "ανοιχτή"
έρευνα για την λοσιόν του, αλλά για την αλωπεκία αρεάτα αυτήν την φορά και σε αυτήν υπεύθυνος είναι ο Μαρκος Παπακωνσταντης (δερματολόγος). Ωστόσο, η αρεάτα όπως γνωρίζουμε, δεν προκαλείτε από τους ίδιους παράγοντες που προκαλείται και η Α.Α., οπότε επιστημονικά τουλάχιστον είναι αστεία μια τέτοια αναφορά.
Οπότε και για τους πιο δύσπιστους, οι οποίοι έχουν την ελπίδα ότι ίσως, μπορεί να έχει έστω κάποιο αποτέλεσμα (και ότι μπορεί τα μέλη να έχουν πει ψέματα), δεν θα πω την άποψη μου, αλλά θα παραθέσω τα δεδομένα, τα οποία μέχρι στιγμής έχουν ως εξής (και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του):
- Έγινε ο ίδιος ο Μέξης μέλος εδώ και το έπαιζε πελάτης του... Μέξη και ικανοποιημένος μάλιστα.
- Κάποιοι υπάλληλοι του το έπαιζαν επίσης ικανοποιημένοι πελάτες.
- Έχει ψεύτικες φωτογραφίες πριν-μετά στο site του.
- Οι παλιότερες έρευνες του είναι fake.
- Στις παλιότερες έρευνες του, αναφέρει σαν υπεύθυνο αποτελεσμάτων τον Dr Fulvio Marzatico, τον οποίο μάλιστα τον αναφέρουν σαν δερματολόγο, ωστόσο με μια μικρή αναζήτηση στο net θα δείτε γρήγορα ότι ο άνθρωπος αυτός ΔΕΝ είναι δερματολόγος.
- Και η πρόσφατη έρευνα δεν είναι απολύτως αξιόπιστη, από την στιγμή που δεν αναλύει τίποτα και απλά αναφέρει ότι δεδομένα έστειλε ο ίδιος ο Μέξης (με ότι πάλι και να σημαίνει αυτό).
- Επίσης, ο ίδιος ο Μέξης είναι σπόνσορας και αναλύει ο ίδιος τα δεδομένα της -τελευταίας- έρευνας (γι'αυτό και η ελλιπής ανάλυση, ίσως).
- Λέει ψέματα περί FDA.
- Το ίδιο φάρμακο το αναφέρει ότι λειτουργεί σε όλους τους τύπους της τριχόπτωσης, κάτι που επιστημονικά δεν ισχύει.
- Τέλος, λέει ότι η λοσιόν του θεραπεύει τα πάντα και ασθένειες μάλιστα που οι επιστήμονες έχουν "φτύσει αίμα" για να βρουν κάτι.