Απορία νέου

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

pat3a

New Member
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι 24 χρονών και μου έχει διαγνωσθεί ανδρογενετική αλωπεκία από τα 18-19. Από τότε κάνω πιστά αγωγή με regaine 5%. Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει αρκετό αραίωμα στον κροτάφους και στα πλάγια και αποφάσισα να ψαχθώ περισσότερο για το θέμα μόνος μου. Έχω καταλήξει, λοιπόν, μετά από ψάξιμο στο forum να συνεχίσω το regaine 5%, να χρησιμοποιήσω επιπλέον 1-2 καλά σαμπουάν εναλλάξ, να πάρω το tricomin, L-αλγινίνη που βοηθάει. Πώς σας φαίνεται σαν αγωγή; Εκεί που κολλάω είναι στο DHT blocker. Για να είναι πιο αποτελεσματική η θεραπεία, θέλω να χρησιμοποιήσω DHT blocker, αλλά φοβάμαι λίγο για τις παρενέργειες. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω τοπική χρήση με Revivogen ή Zix/Super Zix/ Super Zix 2 και ρώτησα ένα φαρμακοποιό ο οποίος με απώθησε.. Ποια είναι η γνώμη σας γενικότερα για τα τοπικά DHT blockers και ποιο θα προτείνατε από αυτά που ανέφερα;
P.S. Για το τσάι που γράφεται ότι κάνει καλό, εννοείτε σαν τοπική χρήση στην κεφαλή ή γενικά;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Καλώς όρισες φίλε pat3a :)

Από ότι φαίνεται η μινοξιδίλη μάλλον δεν είναι αρκετή για να σε κρατήσει.
Για το Super Zix που είπες, είναι το μόνο "φυτικό" blocker και χωρίς παρενέργειες, εννοείται όμως πως σαν φυτικό δεν είναι και τόσο δυνατό. Αν σε πιάσει λοιπόν το πολύ πολύ που θα δώσει είναι μια κάποια συντήρηση, όπου και αυτό είναι επιτυχία αν το βάλεις κάτω. Σε επιθετική τριχόπτωση όμως η σε μεγάλα norwood είναι νεράκι απλά. Για κάποιον όμως που δεν θέλει να ρισκάρει με ισχυρά αντι - ανδρογόνα, κάτι είναι και αυτό, από το να μην βάζεις τίποτα π.χ.

Δες εδώ, είναι μια πιο ενισχυμένη κατασκευή του Zix: http://www.hairlossgr.com/forum/thread-3065.html

Επίσης δες εδώ κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν στην θεραπεία σου: http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8299.html

και http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8039.html

Διάβασε καλά στο forum διάφορα πράγματα από εμπειρίες μελών καθώς και τις θεραπείες, και ότι θες και δεν καταλαβαίνεις, εδώ ήμαστε να το συζητήσουμε.

Υ.Γ. Αν έβαζες και κάποια φωτό από τα μαλλιά σου, θα βοηθούσε πολύ να καταλάβουμε που ακριβώς βρίσκεσαι.

panoslydios

New Member
Καλησπέρα σε όλους,
Είμαι 24 χρονών και μου έχει διαγνωσθεί ανδρογενετική αλωπεκία από τα 18-19. Από τότε κάνω πιστά αγωγή με regaine 5%. Τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρήσει αρκετό αραίωμα στον κροτάφους και στα πλάγια και αποφάσισα να ψαχθώ περισσότερο για το θέμα μόνος μου. Έχω καταλήξει, λοιπόν, μετά από ψάξιμο στο forum να συνεχίσω το regaine 5%, να χρησιμοποιήσω επιπλέον 1-2 καλά σαμπουάν εναλλάξ, να πάρω το tricomin, L-αλγινίνη που βοηθάει. Πώς σας φαίνεται σαν αγωγή; Εκεί που κολλάω είναι στο DHT blocker. Για να είναι πιο αποτελεσματική η θεραπεία, θέλω να χρησιμοποιήσω DHT blocker, αλλά φοβάμαι λίγο για τις παρενέργειες. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω τοπική χρήση με Revivogen ή Zix/Super Zix/ Super Zix 2 και ρώτησα ένα φαρμακοποιό ο οποίος με απώθησε..

Πιστευω οτι εχεις μπλεχτει με πολλα σκευασματα και εχει σπαταλησει αρκετο χρονο
για να μαθεις τι προσφερουν και τι παρενεργειες εχουν.

Αν θελεις ενα πιο ελευθερο προγραμμα,φυσικο ,χωρις παρενεργειες
διαβασε 2 νηματα ,με τιτλους ''Φυσικη Θεραπεια'','' Σωστη χρηση derma roller''.
Δηλαδη βουρτσισμα και μικροβελονισμος.

Ποια είναι η γνώμη σας γενικότερα για τα τοπικά DHT blockers και ποιο θα προτείνατε από αυτά που ανέφερα;

Δεν εχω εμπειρια,αλλα δεν εχω δει ατομα που να διατηρουν το αποτελεσμα μετα τη διακοπη.
Απο την αλλη εχω δει ατομα με παρενεργειες και επιστημονικη βαση οτι οσο μπλοκαρεις τις ορμονες σου
τοσο περισσοτερους υποδοχεις δημιουργεις στο θυλακα με την παροδο του χρονου.
Και λογικο φαινεται ,μιας και ο οργανισμος παντα θα αναζητει τροπους να δεσμευει αυτο που αποδεσμευει απο τα οργανα.

P.S. Για το τσάι που γράφεται ότι κάνει καλό, εννοείτε σαν τοπική χρήση στην κεφαλή ή γενικά;

Τειοδεντρο+ Ευκαλυπτος + Δαφνη μεσα σε σαμπουαν(homemade λογικα ή φυτικο οσο το δυνατον περισσοτερο).

pat3a

New Member
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.. Θα κοιτάξω και τα links και θα επανέλθω!!

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα