Αρχη "απλης" θεραπειας...συμβουλες!

padre

New Member
HELLO παιδια!Καταρχας συγχαρητηρια για το πολυ ωραιο σαιτ και φορουμ που εχετε δημιουργησει.Σας βρηκα εντελως τυχαια,ψαχνοντας για θεματα σχετικα με τριχοπτωση κ.τ.λ.
Στο θεμα μου..ειμαι 30 χρ. και τα μαλλια μου εχουν αρχισει να αραιωνουν κυριως στο πισω μερος του κεφαλιου αλλα και στους κροταφους,παρολαυτα εχω ακομα αρκετο μαλλι να "δωσω" ευτυχως:blush:.Τριχοπτωση σημαντικη και ξαφνικη δεν εχω η τουλαχιστον δεν εχω παρατηρησει κατι τετοιο(το πρωι δεν παρατηρω πανω απο 3-4 τριχες στο μαξιλαρι και κατα το λουσιμο γυρω στις 5-10 τριχες).Λογω της αραιωσης που παρατηρησα μετα απο κουρεμα που εκανα,επισκεφτηκα δερματολογο πριν κανα δυο βδομαδες και μου ειπε οτι ειναι τυπος ΑΑ.Μου εγραψε το Regain 2%(6 ψεκασμοι πρωι και 6 βραδυ) και ενα σαμπουαν για την πιτυριδα το Frezyderm Dry Dandruff(2-3 φορες τη βδομαδα).Μου ειπε να κανω αυτη θεραπεια για 1,5-2 μηνες και μετα να τον ξαναεπισκεφτω για να δουμε την πορεια.Tο σαμπουαν το ξεκινησα απ την πρωτη μερα βαση των οδηγιων και οντως κανει αριστη δουλεια εναντια των ερεθισμων και της πιτυριδας(παντα ειχα θεμα με πιτυριδα και σμηγμα κυριως τους θερινους μηνες).Για το regain ημουν σε διχασμο,τελικα το αρχισα και αυτο εδω και μια μερα.Το θεμα μου ειναι οτι θελω να κρατησω τα μαλλια που εχω σε οσο το δυνατον καλυτερη κατασταση..οποτε παμε στα ερωτηματα..
α)το regain να το συνεχισω οπως μου το εγραψε?δηλαδη 6 ψεκασμους πρωι και 6 βραδυ η μονο μια φορα απο 6 ψεκασμους οπως γραφουν καποια ατομα εδω μεσα?(μου ειπε οτι θα εχω αυξηση στην πτωση τριχων για κανα δεκαημερο,αυτο ισχυει?)
β)εχετε να μου προτεινετε καποιο σαμπουαν τονωτικο και απαλο με το δερμα για καθημερινη χρηση(οχι του εμποριου)..
γ)σε συνδιασμο με το regain μπορω να χρησιμοποιησω και κατι αλλο για καλυτερο αποτελεσμα?

διαβασα και καποια επομενα ποστ σχετικα με τη μονοξιδιλη,οτι καποιοι εχουν αδειασει λογω shedding πανω στο εξαμηνο..μηπως τελικα δεν πρεπει να τη χρησιμοποιησω καθολου???

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
γεια σου φιλε μου... καταρχας να σου πω οτι υπαρχουν και παρενεργειες στις οποιες καποιοι δεν αντεχουν διαβασε καλα το φυλλαδιο.. η μινοξιδιλη η δραστικη ουσια του regaine-kirkland κτλ.. οποιας μαρκας... ειναι μια ουσια που επαιρναν σε χαπι οι υπερατασσικοι..και εβγαζαν μαλλια....οποτε να ξερεις οτι θα σου ριξει την πιεση λιγο η πολυ εσυ θα το κρινεις..μακροπροθεσμα διεγείρει την τριχοφυία σε όλο το σωμα.. δηλαδη θα γινουν πιο σκουρες καποιες τριχες σε στερνο κτλ.. επισης τις τριχες στο κεφαλι που εχασες και θα σου δωσει πισω η μινοξιδιλη αργοτερα θα στις βγαζει κατσαρες, σαν ξενες πανω σου, αγνωστο το γιατι το κανει... σε πρηζει στο προσωπο, λιγο η πολυ ενα πρησιμο το εχουμε ολοι..κανει μαυρους κυκλους αυτο δεν το κανει σε ολους αλλα σε αρκετους... κανει κατακρατηση νερου ο οργανισμος οποτε σε πρηζει.. η μινοξιδιλη επηρεαζει τα μονοπατια του καλιου.. διαστέλλει τα αγγεια και περναει περισσοτερο αιμα στην περιοχη... στην αρχη καλο ειναι να το βαζεις οπως σου ειπε.. οταν δεις οτι αρχιζεις να χανεις εδαφος ξεκινα με μια φορα την ημερα πλεον.. σε εκεινη την στιγμη το 2 φορες με το μια φορα εχει ελαχιστη διαφορα..(γνωμη μου)
επισης προσφατα μαθαμε αν και δεν αναγραφετε στο χαρτι ως παρενεργεια.. οτι μπορει να προκαλεσει προβλημα στα ουλα..ενα μελος τραβιετε ασχημα και θα το κοιταξω και εγω κάνοντας μια πανοραμικη αυριο.. του ειπε ο οδοντιατρος οτι η μινοξιδιλη μπλοκαρει τα μονοπατια ασβεστιου και η πρωτη ζημια γινεται στο οστο της γναθου, δυστυχώς διχως επιστροφη αν σου προκαλεσει κατι τετοιο.. που σημαινει, οτι καποια στιγμη θα πεσουν ολα τα δοντια.. μην τρομαζεις ομως αυτο δεν γινεται με την μια και δεν το παθαινουν πολυ.. απλα επειδη νομιζω οτι και εγω απο τοτε που ξεκινησα μινοξιδιλη αρχισα να εχω αιμα στα ουλα παθαινοντας περιοδοντιτιδες, θελω να το ψαξω αν δειξει κατι αρντητικο η πανοραμικη θα το κοψω και θα κανω ενα μνημοσυνο στις τριχες που θα χασω γιαπαντα :(
για σαμπουαν δεν ξερω εγω το ουλτρεχ με ψευδαργυρο χρησιμοποιω πλεον..εχω λιπαρα μαλλια και βγαζω και νφαδες αν δεν λουζομαι με ουλτρεχ..
γ) εξαρταται την εννοια του καλυτερου,εννοεις για τα μαλλια η για την υγεια σου?πολυ καλο στα μαλλια ειναι οι αναστολεις αδρογοννων(διυδοτεστοστερονη) (δυτ) τα λεγομενα μπλοκερ μπλοκαρουν την δυτ σε μεγαλο βαθμο οποτε μειωνεται η τριχοπτωση κατα πολυ και σε καποιους δινει και μαλλια ωστοσο πρεπει να διαβασει τα καταλληλα νηματα και να αποφασισεις μονος σου φιλε.. τοπικα καποιοι δοκιμαζουμε to cg210 εχει αντιφλεγμονωδεις ιδιοτητες.. καφεινη-κρεμυδια κτλ.. φυτικα δηλαδη διχως παρενεργειες(ετσι λενε).. υπαρχει και το capilogen με αναλογα προσταγλανδινών.. για να σε βοηθησω ξερουμε πλεον οτι η καραφλα ειναι μια μεγαλη φλεγμονη οπου ανεβαινουν οι <<κακες>>προσταγλανδινες λογο φλεγμονης..ορεξη να εχεις για διαβασμα υπαρχουν ολα..
καλη αρχη :)

padre

New Member
Η αληθεια ειναι οτι με φοβισες λιγο με τις πιθανες παρενεργειες..Ο δερματολογος δεν μου ανεφερε καποια απ αυτες που γραφεις,απλα μου πηρε την πιεση και με ρωτησε αν εχω καποια προβλημα με τη καρδια(δεν εχω κανενα προβλημα) και επισης μου ειπε να του παω καποια προσφατη εξεταση αιματος την οποια τσεκαρε και μου ειπε οτι ειναι μια χαρα.Γενικα μου ειπε οτι η κλινικη εικονα μου ειναι οκ,οποτε να ξεκινησω το regain αφοβα και οτι θα εχω λιγο αυξημενη τριχοπτωση τις πρωτες δεκα μερες..σε 2 μηνες μου ειπε να ξαναπαω να δει πως τα παω.
Μηπως δεν αξιζει να μπω στον φαυλο κυκλο της μινοξιδιλης απο τωρα??μηπως πρεπει να το αφησω για 2 χρονακια ακομα και οταν εχω μεγαλυτερη αραιωση να την αρχισω?γιατι οπως ειπα δεν εχω τρελο προβλημα,λιγο στο πισω μερος μονο και λιγο στους κροταφους..
Το ultrex προσωπικα το θεωρω αθλιο για καθημερινη χρηση,εμενα μου προκαλει ξηροδερμια..το βαζω στην ιδια κατηγορια με τo pantene.
Το priorin σαμπουαν εχω δοκιμασει απο φαρμακειο,αρκετα καλο,οχι οτι βγαζεις καινουργια μαλλια απλα φαινεται η τριχα πιο υγιης,πιο σκουρα και πιο χοντρη και γενικα υπαρχει μια σταθεροποιηση στην τριχοπτωση.
Το καλοκαιρι ειχα δοκιμασει ενα σαμπουαν τo toppik hair fattener,που υποσχεται οτι διπλασιαζει σε ογκο την τριχα,τιποτα μουφα ητανε,επισης δεν κανει καλο αφρο και στην ουσια τριβεις τριβεις το κεφαλι σου με νερο.

weznem

Well-Known Member
padre είπε:
Η αληθεια ειναι οτι με φοβισες λιγο με τις πιθανες παρενεργειες..Ο δερματολογος δεν μου ανεφερε καποια απ αυτες που γραφεις,απλα μου πηρε την πιεση και με ρωτησε αν εχω καποια προβλημα με τη καρδια(δεν εχω κανενα προβλημα) και επισης μου ειπε να του παω καποια προσφατη εξεταση αιματος την οποια τσεκαρε και μου ειπε οτι ειναι μια χαρα.Γενικα μου ειπε οτι η κλινικη εικονα μου ειναι οκ,οποτε να ξεκινησω το regain αφοβα και οτι θα εχω λιγο αυξημενη τριχοπτωση τις πρωτες δεκα μερες..σε 2 μηνες μου ειπε να ξαναπαω να δει πως τα παω.
Μηπως δεν αξιζει να μπω στον φαυλο κυκλο της μινοξιδιλης απο τωρα??μηπως πρεπει να το αφησω για 2 χρονακια ακομα και οταν εχω μεγαλυτερη αραιωση να την αρχισω?γιατι οπως ειπα δεν εχω τρελο προβλημα,λιγο στο πισω μερος μονο και λιγο στους κροταφους..
Το ultrex προσωπικα το θεωρω αθλιο για καθημερινη χρηση,εμενα μου προκαλει ξηροδερμια..

δεν χρειαζεται να φοβασια αν εχεις επιγνωση του τι μπορει να κανει ενα φαρμακο ειτε ειναι θετικο ειτε οχι.. οποτε τον φοβο τον νικα η γνωση.. δεν μπορω να σου εξηγησω τα παντα..το να ξεκινησεις σε δυο χρονια δεν σημαινει οτι θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα με το να ξεκινησεις τωρα..οσο περνανε τα χρονια οι ανδογεννετικοι υποδοχεις αυξανονται.. τι θα αλλαξει αν ξεκινησεις σε δυο χρονια δηλαδη?να σε πρηξει αργοτερα και οχι τωρα?δεν το καταννοω.. περαν του να τσεκαρεις τα δοντια σου ολα τα αλλα ειναι αντιστρεψιμα οποτε δεν ειναι τοσο φοβερο..
σε εμενα κανει θαυμασια δουλεια στην φαγουρα και στις νιφαδες που δεν εχω πλεον..

padre

New Member
H συσκευασια του regain ειχε μεσα 3 εφαρμοστηρες..2 ψεκαστηρες και ενα αλλο σα ρολ-ον..σκεφτομαι να τοποθετησω το ρολ-ον και να βαζω μονο στη hairline,κυριως στους κροταφους εκει που δεν εχω πολυ τριχα..αυτο στεκει σαν ιδεα η ειναι ακυρο τελειως?επισης πως μπορω να υπολογισω την ποσοτητα της μινοξ με το ρολ-ον ωστε να αντιστοιχει σε 6 ψεκασμους(1 ml)?

Υ.Γ. Οταν η αραιωση εντοπιζεται μονο στην κορυφη και λιγο μπροστα στους κροταφους πως θα πρεπει να χρησιμοποιειται το regain?Δηλαδη θα πρεπει να γινεται ψεκασμος και μασαζ σε ολη την επιφανεια του τριχωτου(και στην περιοχη που δεν εχει προβλημα) η μονο στα σημεια που υπαρχει αραιωση?

Chs

Μέλος του προσωπικού
padre είπε:
H συσκευασια του regain ειχε μεσα 3 εφαρμοστηρες..2 ψεκαστηρες και ενα αλλο σα ρολ-ον..σκεφτομαι να τοποθετησω το ρολ-ον και να βαζω μονο στη hairline,κυριως στους κροταφους εκει που δεν εχω πολυ τριχα..αυτο στεκει σαν ιδεα η ειναι ακυρο τελειως?επισης πως μπορω να υπολογισω την ποσοτητα της μινοξ με το ρολ-ον ωστε να αντιστοιχει σε 6 ψεκασμους(1 ml)?

Υ.Γ. Οταν η αραιωση εντοπιζεται μονο στην κορυφη και λιγο μπροστα στους κροταφους πως θα πρεπει να χρησιμοποιειται το regain?Δηλαδη θα πρεπει να γινεται ψεκασμος και μασαζ σε ολη την επιφανεια του τριχωτου(και στην περιοχη που δεν εχει προβλημα) η μονο στα σημεια που υπαρχει αραιωση?

Tο roll-on, χρησιμοποιείται περισσότερο σε ξυρισμένα σχεδόν κεφάλια, ή γυμνά από τρίχες σημεία. Ένα πέρασμα σε κάθε σημείο που θέλεις να καλύψεις είναι αρκετό, θα το δεις και μόνος σου στην πράξη αυτό ανάλογα με το πόσο αφήνει υγρό επάνω στο δέρμα, και ανάλογα με το πόσο χρειάζεσαι εσύ να καλύψεις τις περιοχές που θέλεις.

Τη μινοξιδίλη βάζε τη στα σημεία που βλέπεις πως υπάρχει το θεματάκι, σε περιοχές που δεν έχεις θέμα μην βάζεις.

padre

New Member
Chs είπε:
padre είπε:

Tο roll-on, χρησιμοποιείται περισσότερο σε ξυρισμένα σχεδόν κεφάλια, ή γυμνά από τρίχες σημεία. Ένα πέρασμα σε κάθε σημείο που θέλεις να καλύψεις είναι αρκετό, θα το δεις και μόνος σου στην πράξη αυτό ανάλογα με το πόσο αφήνει υγρό επάνω στο δέρμα, και ανάλογα με το πόσο χρειάζεσαι εσύ να καλύψεις τις περιοχές που θέλεις.

Τη μινοξιδίλη βάζε τη στα σημεία που βλέπεις πως υπάρχει το θεματάκι, σε περιοχές που δεν έχεις θέμα μην βάζεις.
Ευχαριστω!Με κατατοπισες και στα δυο..Απλα ειχα καταλαβει πως πρεπει να γινεται ενα γενικοτερο μασαζ σε ολο το πανω μερος ειτε υπαρχει θεμα ειτε οχι..
Σε περιπτωση που βαζω με το ρολ-ον δεξια και αριστερα στους κροταφους που εχω καποιες πολυ μικρες τριχουλες ισα που ξεπεταγονται απο δερμα ειναι καλη ιδεα μπας και εχουμε καποια επανεκφυση ωστε να βελτιωθει η γενικη hairline?Αν το ακολουθησω αυτο μονο να υποθεσω πως δε θα εχω shadding απ το υπολοιπο του κεφαλιου ετσι δεν ειναι?

weznem

Well-Known Member
το roll on αν θυμαμαι καλα εχει μια μαυρη γραμμη η μια εξωτερικη στεφάνι πιο φαρδια απο το σωληνα ..πιεζεις να γεμισει ως εκει,τοτε εχεις 1μλ μινο μεσα.. και απλωνεις στην κεφαλα.. βαζεις οπου εχεις προβλημα και τα μλ χρησης παρραμενουν ιδια ανεξαρτητου εκτασεως προβληματος!

padre είπε:
Chs είπε:
padre είπε:

Ευχαριστω!Με κατατοπισες και στα δυο..Απλα ειχα καταλαβει πως πρεπει να γινεται ενα γενικοτερο μασαζ σε ολο το πανω μερος ειτε υπαρχει θεμα ειτε οχι..
Σε περιπτωση που βαζω με το ρολ-ον δεξια και αριστερα στους κροταφους που εχω καποιες πολυ μικρες τριχουλες ισα που ξεπεταγονται απο δερμα ειναι καλη ιδεα μπας και εχουμε καποια επανεκφυση ωστε να βελτιωθει η γενικη hairline?Αν το ακολουθησω αυτο να υποθεσω πως δε θα εχω shadding απ το υπολοιπο του κεφαλιου ετσι δεν ειναι?
πρεπει να διαβασεις ειναι το μονο σιγουρο φιλε..

οι μικρες αν δεν παρουν τζουρα μινο δεν θα τις ξαναδεις τοσο απλα.. η α/α δεν σταματει απλα την καθυστερεις..
σεντινγκ θα εχεις οποιες τριχες ειναι επηρεασμενες και χτυπημενες απο την α/α εκεινη την στιγμη.. θα τις ριξει για να βγουν πιο χονδρες και δυνατες γι αυτο γινεται το σεντιγκ σε οσους το παθαινουν..δηλαδη πηγαινει αμεσως σε τελογενη φαση την τριχα ετσι ωστε ο θυλακας να ερθει σε αναγενη φαση και να παράξει νεα και πιο δυνατη τριχα..

padre

New Member
Σιγουρα θελω διαβασμα και κατατοπιση απο εσας που ειστε εμπειροι,καθως τωρα αρχισαν τα "ζορια" για μενα..
Δηλαδη shadding κανει η μινοξιδιλη ανεξαρτητα που την βαζεις?Εγω θα τη βαζω τελικα μονο μπροστα μπροστα στους κροταφους,θα αρχισουν να μαδανε και τα πισω και η μεσαια περιοχη και ολα?

Chs

Μέλος του προσωπικού
padre είπε:
Σιγουρα θελω διαβασμα και κατατοπιση απο εσας που ειστε εμπειροι,καθως τωρα αρχισαν τα "ζορια" για μενα..
Δηλαδη shadding κανει η μινοξιδιλη ανεξαρτητα που την βαζεις?Εγω θα τη βαζω τελικα μονο μπροστα μπροστα στους κροταφους,θα αρχισουν να μαδανε και τα πισω και η μεσαια περιοχη και ολα?

Το shedding θα γίνει εκεί όπου υπάρχει πρόβλημα, και είναι τρίχες που θα έπεφταν στο επόμενο τρίμηνο και ίσως δεν ξανά έβγαιναν. Με την μινοξιδίλη θα πάρουν "boost" και θα βγούν πιο γερές. Υπομονή και επιμονή. Επίσης καλό θα ήταν να δεις - διαβάσεις και άλλες θεραπείες / μεθόδους εδώ στο φορουμ και να προσθέσεις στην θεραπεία σου, από την μινοξ και μόνο δεν σώνεται η κατάσταση. ;)

weznem

Well-Known Member
padre είπε:

σου απαντησα φιλε μου, κανει σε οποιες τριχες ειναι επηρεασμενες απο την α/α σε ολο το κεφαλι να ριξεις ενα κουτι μινοξιδηλ θα πεσουν εκεινες που ειναι επηρεασμενες απο α/α δηλαδη πιο λεπτες τριχες,για να βγουν δυνατοτερες.. το προβλημα ειναι οτι η μινοξιδιλη χανει εδαφος με τον καιρο και υποχωρουν οι τριχες... μετα το χρονο θα δεις και εσυ τι σημαινει χανω εδαφος,δυστυχως..αν θες απτα παραδειγματα κοιτα τις εικονες μου στο νημα μου στην υπογραφη μου απο κατω.. κοιτα πως ημουν στην αρχη και πως αργοτερα..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

padre

New Member
weznem είπε:
padre είπε:

σου απαντησα φιλε μου, κανει σε οποιες τριχες ειναι επηρεασμενες απο την α/α σε ολο το κεφαλι να ριξεις ενα κουτι μινοξιδηλ θα πεσουν εκεινες που ειναι επηρεασμενες απο α/α δηλαδη πιο λεπτες τριχες,για να βγουν δυνατοτερες.. το προβλημα ειναι οτι η μινοξιδιλη χανει εδαφος με τον καιρο και υποχωρουν οι τριχες... μετα το χρονο θα δεις και εσυ τι σημαινει χανω εδαφος,δυστυχως..αν θες απτα παραδειγματα κοιτα τις εικονες μου στο νημα μου στην υπογραφη μου απο κατω.. κοιτα πως ημουν στην αρχη και πως αργοτερα..

Κατσε μισο,δηλαδη η μινοξ επιδρα μεσω του αιματος?νομιζα οτι δρα τοπικα δηλαδη εχω αραιωση μπροστα,βαζω μινοξ μπροστα,πεφτουν οι τριχες του σημειου εκεινου και μετα υπαρχει επανεκφυση στο σημειο αυτο..καπως ετσι..
Το καταλαβα αυτο που λες οτι επιδρα στις τριχες που θα επεφταν ουτως η αλλως λογω α/α.

weznem

Well-Known Member
σιγουρα καποιο ποσοστο απορροφατε συστημικα αλλιως δεν θα υπηρχαν παρενεργειες..οσο προσπαθεις να αυξησεις την απορροφηση της για να εχεις καλυτερα αποτελεσματα(ρολερ-αλοιφες κτλ) τοσο περισσοτερες πιθανον παρενεργειες θα εχεις...

Μπλουζα