Βοήθεια!!!!!

elen

New Member
Καλημέρα σας!
είμαι καινούρια στο forum και θα ήθελα τη βοήθεια σας!Με την πάροδο του χρόνου εμφανίστηκε στην κορυφή της κεφαλής μου,όχι ακριβώς αραίωση αλλά κάνει χωρίστρα όπου χρειάζεται να τα κρεπάρω σε αυτό το σημείο τα μαλλιά για να μην φαίνεται κάτι.Ελπίζω η περιγραφή μου να είναι κατανοητή.Πήγα στο Συγγρός για βοήθεια και μου έδωσαν cystiphane συμπλήρωμα και το σαμπουάν hairgen για ένα μήνα αναφέροντας ότι έχω μία "ψιλοαραίωση" επί λεξή.Έκανα και εξετάσεις αίματος γενική,φεριτίνη-σίδηρος και για θυρεοειδή.Είναι φυσιολογικές όλες.Έπειτα από ένα μήνα αγωγής όπου είδα να χοντραίνει η τρίχα (πριν ήταν αρκετά λεπτές) ξαναπήγα στο νοσοκομείο και δυστυχώς δεν ήταν ο ίδιος ιατρός.Ήταν ένας άλλος αρκετά ειρωνικός όπου ανέφερε ότι έχω ανδρογενή αλωπεκία,οι εξετάσεις μου ήταν πολύ καλές.Μου έδωσε για ενάμιση μήνα την εξής λοσιόν 1)minoxidil 3% 30,0 2)pharmecort lotion 30,0 3)biotrin hair tour ad 100,0.Όλα μαζί σε μία lotion 30 σταγόνες κάθε βράδυ.Με ενημέρωσε ότι είναι κληρονομικό από τη μαμά μου (η οποία δεν έχει πρόβλημα καθόλου) και ότι δεν θα ξαναβγάλω τρίχες σε αυτό το σημείο απλά θα σταματήσει η τριχόπτωση,όπου δεν έχω καθόλου,με εξαίρεση τον τελευταίο μήνα λόγω εποχής.Αναρωτιέμαι....πώς έβγαλε τέτοιο συμπέρασμα χωρίς εξετάσεις ορμονών,τριχοριζόγραμμα?Χρειάζεται να κάνω τέτοια βαριά αγωγή?Δεν ξέρω αν τοποθετώ σωστά τις ανησυχίες μου αλλά αν μπορείτε να με βοηθήσετε έστω ως προς τη δρομολόγηση των διαδικασιών που πρέπει να κάνω.Δεν θέλω να χάσω τα μαλλιά μου
:( .Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα να επανέλθουν μερικά χαμένα μαλλιά, τότε το μόνο thread που θα υπήρχε στο φόρουμ, θα ήταν αυτό της μεταμόσχευσης. Όπως βλέπεις, υπάρχουν αρκετά διαφορετικού τύπου thread.
Και ορμονικές να έκανες και τριχοριζόγραμμα, τα ίδια συμπεράσματα θα έβγαζαν. Οι δερματολόγοι επίσης, έχουν και διορατικό χάρισμα. Μπορούν να κάνουν και διάγνωση από το τηλέφωνο. Δεν χρειάζεται να πληρώνεις επισκέψεις. Τόσο γατόνια είναι.
Άμα ο ειδικός είπε ότι είναι κληρονομικό από τη μαμά, ποια είσαι εσύ που θα τον αμφισβητήσεις?

Τέσπα, σε μερικά αστειεύομαι φυσικά. Η αγωγή που σου έδωσε, δεν είναι κακή, αλλά είναι πολύ δυνατή και σίγουρα μέρος από τη λοσιόν αυτή, δεν είναι για μόνιμα.
Αν σε πιάσει, θα πρέπει να πάρεις ένα καλό boost μέσα στον πρώτο μήνα. Το πόσο θα διατηρηθεί, παίζεται. Από κει και πέρα, όπως βλέπεις όλοι το παλεύουμε...
Αν είναι σίγουρο ότι υπάρχει θέμα Α.Α. τότε είναι στην κρίση σου αν θες να την δοκιμάσεις. Αν όχι, εγώ δεν θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο...τουλάχιστον όχι ακόμα.

elen

New Member
GOMI είπε:
Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα να επανέλθουν μερικά χαμένα μαλλιά, τότε το μόνο thread που θα υπήρχε στο φόρουμ, θα ήταν αυτό της μεταμόσχευσης. Όπως βλέπεις, υπάρχουν αρκετά διαφορετικού τύπου thread.
Και ορμονικές να έκανες και τριχοριζόγραμμα, τα ίδια συμπεράσματα θα έβγαζαν. Οι δερματολόγοι επίσης, έχουν και διορατικό χάρισμα. Μπορούν να κάνουν και διάγνωση από το τηλέφωνο. Δεν χρειάζεται να πληρώνεις επισκέψεις. Τόσο γατόνια είναι.
Άμα ο ειδικός είπε ότι είναι κληρονομικό από τη μαμά, ποια είσαι εσύ που θα τον αμφισβητήσεις?

Τέσπα, σε μερικά αστειεύομαι φυσικά. Η αγωγή που σου έδωσε, δεν είναι κακή, αλλά είναι πολύ δυνατή και σίγουρα μέρος από τη λοσιόν αυτή, δεν είναι για μόνιμα.
Αν σε πιάσει, θα πρέπει να πάρεις ένα καλό boost μέσα στον πρώτο μήνα. Το πόσο θα διατηρηθεί, παίζεται. Από κει και πέρα, όπως βλέπεις όλοι το παλεύουμε...
Αν είναι σίγουρο ότι υπάρχει θέμα Α.Α. τότε είναι στην κρίση σου αν θες να την δοκιμάσεις. Αν όχι, εγώ δεν θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο...τουλάχιστον όχι ακόμα.
Καταρχήν GOMI να σε ευχαριστήσω για την άμεση απάντηση σου και τον χρόνο σου!Για να καταλάβω τώρα,πώς μπορώ εγώ να διαπιστώσω ότι είναι Α.Α?Τι εξετάσεις πρέπει να κάνω.Έπειδη έχω διαβάσει κάποια post εδώ πριν γράψω και χαίρομαι που υπάρχει ουσιαστική βοήθεια και προσπάθεια.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Κοίτα, το ειρωνικό ύφος αφορούσε στο ότι οι δερματολόγοι στο 95% των περιπτώσεων, δίνουν πάνω κάτω την ίδια αγωγή. Αν τους ρωτήσεις ποια είναι η αιτία της Α.Α που διέγνωσαν, δεν θα γνωρίζουν να σου πουν. Πως λοιπόν δίνεις μια αγωγή χωρίς να γνωρίζεις τι προκαλεί το πρόβλημα? Είναι μια καθαρή τυφλοσούρτη διαδικασία γι αυτούς.

Για μας τους άντρες, συνήθως φτάνει να δούμε μια φωτογραφία ώστε να καταλάβουμε στο περίπου αν όντως υπάρχει θέμα Α.Α. Οι γυναίκες βέβαια κωλύονται να ανεβάσουν φότο και είναι και κατανοητό.

Το τριχοριζόγραμμα όντως μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση ως εναλλακτική. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν βοηθάει πουθενά αλλού.

Αν παρατηρείς διάχυτη αραίωση και όχι μόνο στη χωρίστρα, αν οι τρίχες σου έχουν λεπτύνει γενικότερα θα μπορούσε να πρόκειται για Α.Α, αλλά σίγουρα ούτε εδώ κάνουμε διάγνωση, μην παρεξηγηθούμε, απλά λέμε γνώμες.

Επίσης δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αν υπάρχουν συμπτώματα ακμής, δασυτριχισμού, παχυσαρκία, θυρεοειδή, χρόνιο έντονο στρες, λάθος δίαιτες, πολυκυστικές κ.α.

elen

New Member
GOMI είπε:
Κοίτα, το ειρωνικό ύφος αφορούσε στο ότι οι δερματολόγοι στο 95% των περιπτώσεων, δίνουν πάνω κάτω την ίδια αγωγή. Αν τους ρωτήσεις ποια είναι η αιτία της Α.Α που διέγνωσαν, δεν θα γνωρίζουν να σου πουν. Πως λοιπόν δίνεις μια αγωγή χωρίς να γνωρίζεις τι προκαλεί το πρόβλημα? Είναι μια καθαρή τυφλοσούρτη διαδικασία γι αυτούς.

Για μας τους άντρες, συνήθως φτάνει να δούμε μια φωτογραφία ώστε να καταλάβουμε στο περίπου αν όντως υπάρχει θέμα Α.Α. Οι γυναίκες βέβαια κωλύονται να ανεβάσουν φότο και είναι και κατανοητό.

Το τριχοριζόγραμμα όντως μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση ως εναλλακτική. Αλλά μέχρι εκεί. Δεν βοηθάει πουθενά αλλού.

Αν παρατηρείς διάχυτη αραίωση και όχι μόνο στη χωρίστρα, αν οι τρίχες σου έχουν λεπτύνει γενικότερα θα μπορούσε να πρόκειται για Α.Α, αλλά σίγουρα ούτε εδώ κάνουμε διάγνωση, μην παρεξηγηθούμε, απλά λέμε γνώμες.

Επίσης δεν ξέρω πόσο χρονών είσαι, αν υπάρχουν συμπτώματα ακμής, δασυτριχισμού, παχυσαρκία, θυρεοειδή, χρόνιο έντονο στρες, λάθος δίαιτες, πολυκυστικές κ.α.
Το ειρωνικό ύφος είναι αποδεκτό και επαυξάνω!Όσο για φώτο δεν έχω θέμα να ανεβάσω απλά δεν πρόλαβα,αλλά θα το κάνω μέσα στην ημέρα αν είναι να βοηθήσει.Για άλλα συμπτώματα δεν έχω τίποτα από τα παραπάνω πλην του στρες ,όπως ο περισσότερος κόσμος!Η ηλικία μου είναι 31,φυσιολογικά κιλά χωρίς δίαιτες.Η τρίχα μου ήταν ανέκαθεν πολύ λεπτή,έτσι γεννήθηκα,και γενική αραίωση νομίζω δεν έχω πλην της κορυφής :( χωρίς κενό βέβαια.Τέλος,οι γνώμες εδώ είναι πιο σωτήριες από τις "διαγνώσεις" τω ιατρών απ΄'ότι καταλαβαίνω :)

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
ok, αν ανεβάσεις φότο, ακόμα καλύτερα. Επίσης, αν μπορέσεις, παρατήρησε αν οι τρίχες που φεύγουν έχουν στη βάση τους, μια μικρή άσπρη "μπιλίτσα" (βολβός) ή όχι. Κάτι τέτοιο πχ

imagesCABI15MN.jpg

gianniskritikos2

Active Member
κατσε γκομι με τρελανες... αμα εχουμε αα δηλαδει αν πεφτουν απο αα τοτε οι τριχες θα ειναι σαν αυτη που μολις εδειξες?αμα εχει καποιος αα τοτε θα επρεπε να βλεπει διαφορα στις τριχες που πεφτουν στα πλαγια και πισω σε σχεση με τις τριχες απο πανω που πεφτουν απο αα? γιατι εγω οσες χανω εχουν ενα πολυ πολυ μικρο κομματακι σαν πιτιριδα και το εχουν και οι πλαινες αυτο... αμα ειναι διαφορετικες οι τριχες τις αα τοτε δεν εχω αα?

η τριχα που μολις εδειξες μιαζει σαν να την ξεριζοσε καποιος ασπουμε.. εμενα οι τριχες που πεφτουν ειναι διαφορετικες απο το να τις ξεριζοσει καποιος ειναι ιδιες πλαγια και πανω και πισω... ολες εχουν ενα παραπολι μικρο κομματακι στρογιλο αλλα φενεται οταν πας πολι κοντα της

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
gianniskritikos2 είπε:
κατσε γκομι με τρελανες... αμα εχουμε αα δηλαδει αν πεφτουν απο αα τοτε οι τριχες θα ειναι σαν αυτη που μολις εδειξες?αμα εχει καποιος αα τοτε θα επρεπε να βλεπει διαφορα στις τριχες που πεφτουν στα πλαγια και πισω σε σχεση με τις τριχες απο πανω που πεφτουν απο αα? γιατι εγω οσες χανω εχουν ενα πολυ πολυ μικρο κομματακι σαν πιτιριδα και το εχουν και οι πλαινες αυτο... αμα ειναι διαφορετικες οι τριχες τις αα τοτε δεν εχω αα?

:21m: gianni, μην μπερδεύεσαι. Το να υπάρχει αυτός ο άσπρος βολβός στη ρίζα της τρίχας έχει πολλές εκδοχές.

Αυτό δημιουργείται κατά την έναρξη της καταγενής φάσης των τριχών που οι διαδικασίες αυτές διαρκούν περίπου 2 εβδομάδες.
Μόλις ολοκληρωθούν, όσα κύτταρα δεν χρειάζονται πλέον ,μεταναστεύουν στη βάση του θύλακα. Αυτά στη συνέχεια σχηματίζουν αυτό το λευκό βολβό ο οποίος βοηθάει την τρίχα να παραμείνει σε αυτή τη φάση ηρεμίας για περίπου 3 μήνες, μέχρι να ολοκληρωθεί δηλαδή η καταγενής φάση και να περάσει στην τελογενή, όπου η τρίχα απελευθερώνεται και πέφτει.

Το να υπάρχει ο άσπρος βολβός στις άκρες των μαλλιών που πέφτουν, απλά δείχνει ότι η τρίχα, έχει ακολουθήσει μια φυσιολογική διαδικασία και είναι πιο πιθανό ο κύκλος να μην έχει διαταραχθεί και άρα ο θύλακας να περάσει σιγά σιγά στην αναγενή.

Για τις γυναίκες τώρα, επειδή έχουν μακριά μαλλιά και συνήθως με μπιστολάκια κλπ τα ταλαιπωρούν, αν δεν υπάρχει αυτός ο άσπρος βολβός στην άκρη της τρίχας, θα μπορούσε να σημαίνει ότι απλά τα μαλλιά σπάνε, δηλαδή είναι αδύναμα, ενώ διανύουν αναγενή φάση.

Αυτό ήθελα να συμπεράνω από τη φίλη. Αν υπάρχει περίπτωση απλά να σπάνε οι τρίχες της ή όχι.
Αν πάλι υπάρχει μαζικό shedding με όλες τις τρίχες να έχουν αυτό το βολβό στην άκρη τους, θα μπορούσε να μην οφείλεται σε Α.Α. αλλά σε άλλες παθήσεις, όπως telogen effluvium.
Αλλά, τα επιστημονικά γατόνια όπως είπα και παραπάνω, έχουν μια τυφλοσούρτη λύση για όλα. Η μινοξιδίλη ή dht blockers, δεν ενδεικνύονται για τέτοιες παθήσεις.

Π.χ περιπτώσεις telogen effluvium

images

telogen-effluvium.jpg

elen

New Member
[attachment=5651]Well...χωρίς να τα χτενίσω,πατικωμένα ,δεν ξέρω αν πρέπει να τις τραβήξω κάπως αλλιώς.΄Οσο για την τρίχα έχει άσπρη κεφαλή,κάποιες όμως δεν είχαν,κατά κύριο λόγο όμως είχαν.

και..

Συνημμένα

• 11112013022.jpg
    11112013022.jpg
    714.5 KB · Προβολές: 323
  • 11112013042.jpg
    11112013042.jpg
    679.6 KB · Προβολές: 295

detumescence

New Member
Κοιταξε θα σου ελεγα πετα ολα τα χημικα που σου δωσανε και

-παρε βουρτσα με φυσικη τριχα και βουρτσισε το κρανιο(οχι τα μαλλια).
Καντο ωστε να σου δημιουργησει ελαχιστη απολεπιση και το δερμα να αιματωθει.
Με ποιοτικο αιμα η περιοχη δεν προκειται να χασει τριχες .

-φτιαξε λαδι καγιεν ειναι ευκολο.Προσεχε ομως στο να μην το κανεις δυνατο.

-Μασκες αβοκαντο με ελαιολαδο στα μαλλια.

-κοιταξε τα καλλυντικα που χρησιμοποιεις και αντικατεστησε τα με φυτικα.Προσοχη στο διοξειδιο του τιτανιου που περιεχουν τα περισσοτερα καθως φθειρει το θυροειδη.

-MΗν χρησιμοποιεις ποτε καυτο νερο γιατι εξατμιζονται τα αλατα πανω στο δερμα σου.
Χλιαρο και τελειωνε το μπανιο σου με μπουζι νερο.
Το κρυο νερο βοηθαει παρα πολυ.

-Και η no1 αιτια ειναι η διατροφη.Ειμαι σιγουρος οτι τρως πολυ κρεας και γαλακτοκομικα.
Γενικα η πρωτεινη θελει να καταναλωνεται με πολυ φειδω και τολμω να σου πω αν κοψεις κρεας,αβγα,γαλακτοκομικα και παιρνεις πρωτεινες απο ξηρους καρπους(αμυγδαλα κτλ) θα φυγει μια και καλη η τριχοπτωση.

ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ.ΤΑ ΕΡΥΘΡΑ ΑΙΜΟΣΦΑΙΡΙΑ.
Αρα οτιδηποτε στη διατροφη εμποδιζει τη κυκλοφορια του αιματος ειναι no no.
To αλατι πχ.
Γενικα αν αποφευγεις αυτα που σου ειπα και κανεις διατροφη 50% σε χυμους φρουτων (φρεσκους)
θα φυγει το προβλημα μονο του.

Τα αλλα απλως αναγκαζουν το αιμα να παει.

Α επισης ξεχασα οτι δεν εχεις προβλημα !!!Πρεπει να ειναι απειροελαχιστο γιατι εμενα μου
φαινεται εντελως νορμαλ.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Στην πρώτη φοτο, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Όπως λες και εσύ οι τρίχες σου είναι λεπτές. Και μόνο αν πάχαιναν λίγο δεν θα υπήρχε καθόλου θέμα. Η δεύτερη τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω αν ξεγελάει ο φωτισμός προκαλώντας μια γυαλάδα ή όντως υπάρχει αραίωση. Μπορείς να την τραβήξεις ξανά πιο καθαρά?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

elen

New Member
GOMI είπε:
Στην πρώτη φοτο, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Όπως λες και εσύ οι τρίχες σου είναι λεπτές. Και μόνο αν πάχαιναν λίγο δεν θα υπήρχε καθόλου θέμα. Η δεύτερη τώρα, δεν μπορώ να καταλάβω αν ξεγελάει ο φωτισμός προκαλώντας μια γυαλάδα ή όντως υπάρχει αραίωση. Μπορείς να την τραβήξεις ξανά πιο καθαρά?

Αραίωση υπάρχει και ας έχει γυαλάδα απλά δεν είναι κάτι τραγικό.Δεν με αφήνει να ανεβάσω άλλη φώτο.

Detumescense σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες!Ότι φυσικό υπάρχει θα το χρησιμοποιήσω διότι είμαι και γω κατά των χημικών χωρίς λόγο.Από κρέας κυρίως κοτόπουλο τρώω συχνά αλλά ξηρούς καρπούς καθόλου,κάτι που θα ξεκινήσω βέβαια.Τα καλλυντικά είναι όλα φυτικά πλην του σαμπουάν όπου τον τελευταίο μήνα χρησιμοποιώ τo hairgen.Πάντως θα τα δοκιμάσω όλα αυτά με συνέπεια και ελπίζω να τα καταφέρω!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ωραία. Καταρχήν η ταπεινή μου γνώμη είναι πως για Α.Α. φαίνεται λίγο τραβηγμένη διάγνωση. Αν τώρα, μετακινώντας λίγο τα μαλλιά, χωρίζοντάς τα δηλαδή φαίνονται διάσπαρτα σημεία που έχουν επίσης αραίωση αλλάζει. Αλλά και πάλι υπό προϋποθέσεις.
Αλλά για να μην σε τρελάνουμε και μεις ας πάρουμε και τις 2 περιπτώσεις.

Πρώτα την Α.Α.
Η λοσιόν που σου έδωσε, εκτός της μινοξιδίλης περιέχει και κορτικοστεροειδή. Αν αντιδράσεις καλά στη μινοξιδίλη και σε συνδυασμό με την κορτιζόνη φυσικά και θα δεις αποτελέσματα και φυσικά και θα βγουν μαλλιά. Από που του ήρθε η φώτιση πως μαλλιά δεν θα ξαναβγούν, τουλάχιστον με αυτό που σου έδωσε και μάλιστα σε αρχικά στάδια Α.Α.
Αν αντιδράσεις καλά, μαλλιά θα βγουν.

Τα κορτικοστεροειδή δουλεύουν, σε αρκετούς από εμάς με πάρα πολύ γοργούς ρυθμούς. Τουλάχιστον σε αρχικές εφαρμογές.
Ουσιαστικά καταστέλλουν την όποια αντίδραση υπάρχει στην περιοχή από τον οργανισμό. Αλλά έχουν πολύ μικρή διάρκεια και δεν είναι για πολύ καιρό γιατί κάνουν κακό στο δέρμα, προκαλώντας λέπτυνση.
Επίσης αν τα σταματάς και ξανα αρχίζεις ανά 6μηνο πχ, κάποια στιγμή δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Αναφέρομαι πάντα στην κορτιζόνη.

Η μινοξιδίλη, έχει άλλο τρόπο λειτουργίας αλλά επίσης έχει ημερομηνία λήξης, που διαφέρει από οργανισμό σε οργανισμό.
Αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις τη λοσιόν, θα σου φύγει η ιδέα που σου έβαλε ο γιατρός ότι μαλλιά δεν ξαναβγαίνουν και θα σου δώσει μια ψυχολογική ανάταση. Όλα αυτά όπως ανέφερα αν φυσικά αντιδράσεις σωστά στη λοσιόν.
Το αρνητικό είναι πως θα βάλεις τα μαλλιά σου σε μια διαδικασία εξάρτησης πλέον και δεν είναι ότι καλύτερο. Παρενέργειες που μπορεί να προκύψουν είναι άλλο θέμα.

Άρα η μια σου επιλογή είναι αυτή.

Αν δεν πρόκειται για Α.Α. τώρα.
Ας πούμε ότι πρόκειται για T.E.

Αυτή την εξέταση θα έπρεπε να στην κάνει ο δερματολόγος. Δηλαδή να σου τραβήξει 1-2 τρίχες από διάφορα σημεία να διαπιστώσει αν υπάρχει ο άσπρος βολβός στις τρίχες που έφυγαν πιο εύκολα.

Κάτι που μπορείς να παρατηρήσεις και μόνη σου είναι, σε αυτές που αναφέρεις ότι έχουν άσπρο βολβό, έχουν κανονικό μήκος? Ή πρόκειται για τρίχες μικρότερους μήκους από τις υπόλοιπες? (ανάλογα βέβαια πως έχεις κομμένα τα μαλλιά σου στην κάθε περιοχή)

Παράδειγμα. Ας πούμε έχεις 20εκ. μήκος μαλλιών. Οι τρίχες που φεύγουν και έχουν άσπρο βολβό από αυτή τη περιοχή, είναι π.χ 10εκ ή το ίδιο με τις υπάρχουσες?

Αν πρόκειται για ίδιο μήκος, σημαίνει ότι ακολούθησαν το φυσιολογικό κύκλο και από κει και πέρα είναι θέμα διαταραχής του κύκλου, αν ξαναβγούν, πότε και πόσο δυνατές. Στα αρχικά στάδια της Α.Α. αυτός ο κύκλος σιγά σιγά εξασθενεί.

Αν τώρα έχουν μικρότερο μήκος, σημαίνει ότι εξαναγκάστηκαν να μπουν σε τελογενή φάση, διακόπτωντας την αναγενή κάτι που συμβαίνει συνήθως στις περιπτώσεις της Τ.Ε.
Αν βγάλουμε τις υπόλοιπες περιπτώσεις που μπορούν να προκαλέσουν κάτι τέτοιο, όπως χειρουργεία, αγωγή με φάρμακα, αντισυλληπτικά, διαβήτης, υποθυρεοειδισμός, εγκυμοσύνη κλπ, μένει το άγχος. Επίσης παροδικό τέτοιο φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει και πολύωρη και συνεχή έκθεση στον ήλιο λόγω της αύξησης των ελεύθερων ριζών.

Το ύπουλο αυτής της τριχόπτωσης είναι πως εκδηλώνεται μετά από 3-4 μήνες απ όταν προκύψει η αιτία. Δηλαδή για παράδειγμα αν πέρασες ένα τραυματικό σοκ, είτε αγχωτική διαταραχή πριν μερικούς μήνες, αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί τώρα. Συνήθως όμως, εφόσον η αιτία καταλαγιάσει, μέσα σε 6 με 8 μήνες, τα μαλλιά επανέρχονται. Αν όχι και αν η αιτία δεν αποκατασταθεί, γίνεται χρόνιο και μπορεί να καταλήξει και σε Α.Α.

Δεν αναφέρεις πριν πόσο καιρό ξεκίνησε η τριχόπτωση και αν συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς, ή έχει ηρεμήσει αλλά παραμένει μια μικρή αραίωση.

Οι τρίχες τώρα που αναφέρεις πως δεν έχουν άσπρο βολβό θα μπορούσε κάλλιστα να σπάνε. Εδώ πρέπει απλά να προσπαθήσεις να δυναμώσεις τα μαλλιά σου και να μην τα ταλαιπωρείς ιδιαίτερα μέχρι να ηρεμήσουν.

Σε αντίθεση λοιπόν με την Α.Α. που μέχρι στιγμής 2-3 πραγματάκια φαίνεται να βοηθούν σε αρχικά στάδια, στις υπόλοιπες περιπτώσεις, μπορεί να βοηθήσουν διάφορα.
Εδώ λοιπόν, έχουν θέση και οι βιταμίνες και τα μέταλλα και τα αμινοξέα καθώς και το σωστό σαμπουάν χωρίς χημικά, όπως επίσης και 2-3 εφαρμογές κάποιου ελαίου - τοπική μάσκα, μέσα στην εβδομάδα.

Στο αρχικό σου ποστ αναφέρεις ότι είδες μια βελτίωση με την αγωγή του τότε δερματολόγου που αφορούσε συμπλήρωμα βιταμινών και σαμπουάν. Αν είχες καθαρή Α.Α δεν θα ακουμπούσαν καν το πρόβλημα.

Δεν ξέρω αν απλά κατάφερα να σε μπερδέψω περισσότερο, αλλά η απόφαση δυστυχώς στο τέλος είναι δική σου. Όπως σου είπα, απ όσο μπορώ να καταλάβω από μια φοτο, για Α.Α. φαίνεται τραβηγμένο.
Το προβληματάκι εστιάζεται περισσότερο πίσω, αλλά τα υπόλοιπα μαλλιά σου, εκτός από λίγο λεπτά όπως αναφέρεις που προϋπήρχε ανέκαθεν, φαίνονται μια χαρά.

Εγώ ίσως το προσέγγιζα αρχικά με άλλους τρόπους και αν έβλεπα πως το πρόβλημα είτε συνεχίζεται είτε επιδεινώνεται, τότε αναγκαστικά επιλέγεις την λοσιόν που σου έδωσε.
Μια εναλλακτική ακούγεται το cg 210, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει και δεν ξέρω αν δουλεύει σε γυναίκες μιας και δεν έχει πολλές αναφορές στο αντίστοιχο θέμα από αυτές.

Την αναφορά στο βολβό στην άκρη των χαμένων τριχών την έχω ξανασυναντήσει σε αναζητήσεις μου μέσα στο forum, αλλά δεν έχω καταλάβει ποια είναι η εναλλακτική εκδοχή... Μιλάμε πάντα για τρίχα που έπεσε κι όχι που έσπασε λόγω κακής ποιότητας/ταλαιπωρίας. Μπορεί να πέσει τρίχα αλλά να μην έχει τη "μπαλίτσα" στην άκρη;

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ναι και μάλιστα η εξέταση των τριχών που πέφτουν μπορεί να δείξει πάρα πολλά πράγματα για το πρόβλημα. Αν για παράδειγμα πέφτουν κατά την αναγενή φάση, θα έχουν στη βάση τους κάτι αντίστοιχο με αυτή στη φοτο που έχω βάλει παραπάνω. (κάτι σαν τζελ ή ακόμα και σκουρόχρωμο βολβό) Αν δεν έχουν τίποτα, συνήθως ή σπάνε ή πέφτουν κατά την είσοδό τους σε καταγενή πριν προλάβουν να μπουν σε φάση ηρεμίας κλπ.
Θα μπορούσε να είναι μια καλή εξέταση που θα μπορούσε να γίνεται από ειδικούς, (θέλει μικροσκόπιο) αλλά όπως είπα παραπάνω, το μόνο που τους νοιάζει είναι να πάρουν την επίσκεψη και να ακολουθήσουν το τυφλοσούρτη.
Άποψή μου είναι ότι τέτοιου είδους εξετάσεις έχουν κάποιο νόημα σε περιπτώσεις εκτός Α.Α.

Αυτά δεν τα λέω εγώ, είναι έρευνα από αμερικανικό ινστιτούτο που το περιγράφει πιο αναλυτικά. Αν βρω το λινκ θα το ποστάρω.

Stripar

Established Member
Ελένη καλωσόρισες!

Έχεις ωραία τρίχα και ωραίο styling γενικότερα...πάλεψέ το γιατί φαίνεται ότι σε απασχολεί!.

Όμως επειδή θα σου πάρει καιρό μεχρι να κατασταλάξεις και να βρείς την οριστική λύση , γιατί δεν συνεχίζεις με το συμπλήρωμα διατροφής , το ίδιο ή κάποιο άλλο καλύτερο , μόνο καλό θα κάνεις στα μαλλάκια σου , δέρμα , νύχια.

Και κυρίως θα σου πρότεινα να άκουγες τα λόγια του @Gomi προκειμένου να καθοδηγηθείς και να λύσεις το πρόβλημά σου απο την "ρίζα".
Δυστηχώς στην Ελλάδα πάσχουμε πολύ απο καταρτισμένους γιατρούς του αντικειμένου!.
Τον γιατρό ή τους γιατρούς να τους επισκέπτεσαι μόνο για να σου κάνουν την δουλεία σου ,τις όποιες εξετάσεις δηλ (τριχοριζόφραμμα κ.τ.λ)...την οριστική λύση στο πρόβλημά σου θα τη δώσεις εσύ η ίδια απο της γνώσεις που θα αποκομίσεις εδώ μέσα και απο το ζήλο σου να τουμπανιάσεις!.

Καλή συνέχεια

elen

New Member
GOMI είπε:
Κάτι που μπορείς να παρατηρήσεις και μόνη σου είναι, σε αυτές που αναφέρεις ότι έχουν άσπρο βολβό, έχουν κανονικό μήκος? Ή πρόκειται για τρίχες μικρότερους μήκους από τις υπόλοιπες? (ανάλογα βέβαια πως έχεις κομμένα τα μαλλιά σου στην κάθε περιοχή)

Καλησπέρα ξανά με μία μικρή καθυστέρηση.Καταρχήν να 1000ευχαριστήσω ξανά για την τόσο μεγάλη ανάλυση και βοήθεια στο θέμα μου!
Τώρα όσον αφορά τις τρίχες και το βολβό δεν βγάζω άκρη,μία μικρή μία μεγάλη,μία με βολβό μία χωρίς...είναι και τόσο λεπτές που δυσκολεύομαι να διακρίνω βολβό οπότε θα το κάνει ο δερματολόγος αυτό.Περιμένω ραντεβού με δερματολόγο μίας φίλης όπου είχε σοβαρό πρόβλημα και τη βοήθησε ,τουλάχιστον να μου κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις απ'οτι μου είπε να δω τι στα κομμάτια έχω.

GOMI είπε:
Το ύπουλο αυτής της τριχόπτωσης είναι πως εκδηλώνεται μετά από 3-4 μήνες απ όταν προκύψει η αιτία. Δηλαδή για παράδειγμα αν πέρασες ένα τραυματικό σοκ, είτε αγχωτική διαταραχή πριν μερικούς μήνες, αυτό θα μπορούσε να εκδηλωθεί τώρα. Συνήθως όμως, εφόσον η αιτία καταλαγιάσει, μέσα σε 6 με 8 μήνες, τα μαλλιά επανέρχονται. Αν όχι και αν η αιτία δεν αποκατασταθεί, γίνεται χρόνιο και μπορεί να καταλήξει και σε Α.Α.

Δεν αναφέρεις πριν πόσο καιρό ξεκίνησε η τριχόπτωση και αν συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς, ή έχει ηρεμήσει αλλά παραμένει μια μικρή αραίωση.
Η αλήθεια είναι πως τόσα χρόνια γκρίνιαζα που δεν μάκραιναν τα μαλλιά μου καθόλου επειδή ήταν πολύ λεπτά.Τώρα δημιουργήθηκε και αυτό στην κορυφή.τους τελευταίους 6 μήνες το πολύ αν θυμάμαι καλά ξεκίνησα να βλέπω κάτι.Τον τελευταίο ενάμισι μήνα χειροτέρεψε και υπάρχει και τριχόπτωση έντονη,λόγω καιρού ελπίζω:)Τον Ιούλιο πέρασα μεγάλη και έντονη κρίση άγχους οπότε αν πρόκειται για Τ.Ε από εκεί θα είναι λογικά.
Anyway,είδα και ένα προϊόν στο φαρμακείο dercos neogenic της vichy και θα το κοιτάξω λίγο.Δεν έχει και παρενέργειες!Όσο για το cg 210 μου είπε ο φαρμακοποιός ότι δεν κάνει για γυναίκες.Οπότε....πάω δερματολόγο και αναλόγως τη διάγνωση επιλέγω..αυτή τη λοσιόν του γιατρού δεν την παίρνω σίγουρα,τουλάχιστον όχι ακόμα,έχει και παρενέργειες αρκετές απ ότι είδα στο forum.

Stripar είπε:
Ελένη καλωσόρισες!

Έχεις ωραία τρίχα και ωραίο styling γενικότερα...πάλεψέ το γιατί φαίνεται ότι σε απασχολεί!.

Όμως επειδή θα σου πάρει καιρό μεχρι να κατασταλάξεις και να βρείς την οριστική λύση , γιατί δεν συνεχίζεις με το συμπλήρωμα διατροφής , το ίδιο ή κάποιο άλλο καλύτερο , μόνο καλό θα κάνεις στα μαλλάκια σου , δέρμα , νύχια.

Και κυρίως θα σου πρότεινα να άκουγες τα λόγια του @Gomi προκειμένου να καθοδηγηθείς και να λύσεις το πρόβλημά σου απο την "ρίζα".
Δυστηχώς στην Ελλάδα πάσχουμε πολύ απο καταρτισμένους γιατρούς του αντικειμένου!.
Τον γιατρό ή τους γιατρούς να τους επισκέπτεσαι μόνο για να σου κάνουν την δουλεία σου ,τις όποιες εξετάσεις δηλ (τριχοριζόφραμμα κ.τ.λ)...την οριστική λύση στο πρόβλημά σου θα τη δώσεις εσύ η ίδια απο της γνώσεις που θα αποκομίσεις εδώ μέσα και απο το ζήλο σου να τουμπανιάσεις!.

Καλή συνέχεια
Καλώς σας βρήκα!
συνεχίζω με το συμπλήρωμα μέχρι να δω τι συμβαίνει.Ο @Gomi πραγματικά με έχει βοηθήσει πολύ.Περιμένω να πάω στη δερματολόγο να κάνω κι άλλες εξετάσεις να δούμε. ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Ναι, είναι δύσκολο γιατί όπως ανέφερα και πιο πάνω θέλει μικροσκόπιο. Υπο φυσιολογικές συνθήκες, αυτές που δεν έχουν καθόλου άσπρο βολβό είναι οι πιο ύποπτες. Αλλά σίγουρα δεν είναι δουλειά αυτό να κάθεται κάποιος να ψάχνει τις τρίχες που του φεύγουν αν έχουν ή όχι. Αν ο δερματολόγος που θα πας είναι έστω και λίγο σωστός, σε προβλήματα εκτός Α.Α. θα βρεις λύση πιστεύω και τώρα που είσαι και λίγο πιο υποψιασμένη θα βγει ευκολότερα άκρη. Χαλαρά λοιπόν και όλα θα πάνε καλά.
Αν θες μας λες μετά την επίσκεψη σου τι διέγνωσε.

elen

New Member
Εννοείται πως ενημερώνω άμεσα μόλις έχω νέα!Πολύ πιο υποψιασμένη θα έλεγα χάρη σε εσάς!Απ ότι έμαθα και είδα βασικά αποτελέσματα(!) από φίλη,τουλάχιστον δεν κάνει διάγνωση χωρίς εξετάσεις αρκετές.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Για το cg 210, δεν ξέρω κατά πόσο καλύτερα είναι ενημερωμένος ο φαρμακοποιός από την ίδια την εταιρεία.
http://www.cg210.com/gr/women-clinical.php

Αν όντως υπάρχει περίπτωση Τ.Ε. μέσα σε περίπου 6 με 8 μήνες από την εκδήλωση του προβλήματος, τα μαλλιά επανέρχονται, εφόσον η γενεσιουργός αιτία (π.χ το άγχος) έχει καταλαγιάσει. Ένα φθηνό ακίνδυνο και πολύ καλό βοήθημα σε αυτό είναι συμπλήρωμα με βιταμίνες Β complex (να περιέχει και Β12) και ένα απλό μαγνήσιο από το φαρμακείο όπως mag2. Επίσης σε τρίχες που πέφτουν κατά την καταγενή φάση, στις έρευνες φαίνεται ότι η πρωτείνη από ζελατίνη μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να περάσουν αυτό το στάδιο και να κρατηθούν στην αναγενή. Τέσπα, άσε να δούμε τι θα σου πει και ο γιατρός και τα ξαναλέμε.

elen είπε:
Εννοείται πως ενημερώνω άμεσα μόλις έχω νέα!Πολύ πιο υποψιασμένη θα έλεγα χάρη σε εσάς!Απ ότι έμαθα και είδα βασικά αποτελέσματα(!) από φίλη,τουλάχιστον δεν κάνει διάγνωση χωρίς εξετάσεις αρκετές.

Οκ. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και μια σωστή προσέγγιση από κάποιον δερματολόγο.

Μπλουζα