Γυροειδής αλωπεκία ή ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Anxious

New Member
Καλησπέρα σε όλους!

Παρακολουθώ εδώ και περίπου 3 μήνες τις διάφορες συζητήσεις του foroum και τελικά αποφάσισα να γίνω μέλος, ώστε να μπορέσω να εκφράσω και εγώ τους προβληματισμούς μου για το πρόβλημα της τριχόπτωσης.
Αρχικά θα ήθελα να παραθέσω ένα σύντομο ιστορικό.
Είμαι 28 ετών και μέσα στο 2011 είχα χάσει τις μισές βλεφαρίδες μου από το αριστερό μάτι λόγω γυροειδούς αλωπεκίας που σύμφωνα με τις εξετάσεις που έκανα και τους γιατρούς προκλήθηκε έπειτα από έντονο άγχος. Αργότερα μετά από περίπου 3 μήνες παρουσίασα και στα γένια ένα κυκλικό στίγμα έλλειψης τριχών, πάλι στην αριστερή πλευρά. Η θεραπεία για την γυροειδή αλωπεκία τόσο στο μάτι όσο και στα γένια ήταν μια κρέμα και μια φυτική lotion. Δεν ξέρω αν βοήθησαν, πάντως μετά από καιρό (δεν θυμάμαι ακριβές χρονικό διάστημα) εμφανίστηκαν οι βλεφαρίδες και τα γένια και λύθηκε το θέμα. Τότε είχα ρωτήσει και την δερματολόγο που πήγαινα και για τα μαλλιά μου και μου είπε ότι εάν θέλω να τα σώσω να χρησιμοποιήσω Axelan 5% και επίσης κάτι χάπια pilbul. Να επισημάνω ότι και γύρω στα 24 μου είχα χρησιμοποιήσει όποτε θυμόμουν για περίπου 2 μήνες regain. Και τις 2 φορές (με Axelan και Regain) άρχισα την θεραπεία, αλλά δεν την τηρούσα. Παρέλειπα δόσεις και έβαζα όποτε θυμόμουν. Και τις 2 φορές ένιωθα πως τα μαλλιά μου χειροτέρευαν και σταματούσα τελείως την θεραπεία.
Για να μη τα παραλέω, τελευταία νιώθω ότι έχουν αραιώσει αρκετά τα μαλλιά μου, αν και δεν παρατηρώ απίστευτα μεγάλη πτώση κατά το λούσιμο. Η μεγαλύτερη αραίωση εμφανίζεται πάλι στην αριστερή πλευρά και πιο συγκεκριμένα στον αριστερό κρόταφο.
Αρχικά θα ήθελα να ρωτήσω αν κανείς από τα μέλη έχει παρόμοια εμπειρία και αν αντιμετώπισε το πρόβλημα με κάποιον τρόπο. Επίσης θα εκτιμούσα ιδιαίτερα αν γνωρίζει κανένα μέλος κάποιον καλό δερματολόγο από Θεσ/νίκη που να έχει κάποια ειδίκευση στην αλωπεκία να μου έστελνε σε ένα μήνυμα το οναματεπώνυμό του.

Όπως και να έχει σας ευχαριστώ πολύ a priori και καλή συνέχεια:tiphat::

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα