Δερματολογος και θεραπεια

aris85

Member
Λοιπον σας εχω νεοτερα! Πηγα σε δερματολογο για μια αποψη.

Του ειπα οτι το ολο θεμα... με εξέτασε , ειδε το κεφαλι μου κτλ και μου ειπε οτι αν μπορουμε να πουμε κατι ειναι οτι βλεπει μια ελαφριά αραίωση μονο στο πανω μερος του κεφαλιου. Οτι τα μαλλια μου στα πλαϊνά εχουν εχουν λιγο διαφορετικη ποιότητα τριχας , οτι στην κορυφη μου ειναι ιδια ποιοτητα τριχας με τα πλαινα και οτι ειναι ανεπηρέαστη (που οντως ετσι ειναι γιατι την θυμαμαι απο παλια ) και στην συνεχεια απο εκει κ περα το αλλο πανω μερος των μαλλιων μου διαφοροποιείται λιγο και εχει μια μικρη ένδειξη αραιωσης. Μου ειπε οτι οι κροταφοι μου ειναι οκ και οτι ολα δειχνουν οτι μαλλον ΔΕΝ εχω ανδρογενης αλωπεκια γιατι δεν χανω απο κορυφη ή κροταφους αλλα γενικα εχω αραίωση σε ολο το πανω μερος.

Μου ειπε:

-Να παρω ενα alexan 5% 60ml και μια λοσιον Bioclin Phydrium 60ml και ο φαρμακοποιός να τα κανει μειξη σε ενα νεο μπουκαλακι.
Και να βαζω απο αυτα 1ml το πρωι και 1ml το βραδυ σε ολη την επιφανεια πανω που εχω το θεμα. Ολο αυτο για 2 μηνες.
- παραλληλα να παρω για 1 μηνα βιταμινες για μαλλια της epicrin.
- τελος να βαζω σαμπουαν της pil-food


Ερωτηματα μου:
1) Εγω που δεν εχω ανδρογενη αλωπεκεια οταν βαλω την μινοξιδιλη πχ για 2 μηνες οπως μου λεει ο γιατρος και δω καποια αποτελεσματα θα τα διατηρησω και αφου σταματησω την χρηση μινοξιδιλης ή οχι?
2) Αν σταματησω την μινοξιδιλη και μετα απο καποιο καιρο την ξαναρχισω θα εχω καποιες παρενεργειες ή αν αρχισω μινοξιδιλη πρεπει να την βαζω μια ζωη? Συγκεκριμενα σκεφτομαι αυτη την θεραπεια που ειναι δίμηνη και ας πουμε τονωτικη να την βαζω μια φορα τον χρονο τον σεπτεμβριο -οκτωβριο που εχουμε την εποχιακη τριχοπτωση.
3) Αν κανω για 2 μηνες αυτη την θεραπεια υπαρχει ενδεχομενο μετα να δημιουργησω προβλημα και στα υγιη μαλλια μου ή γενικα καποιο αλλο θεμα. Φοβαμαι μην παω για μαλλι και βγω κουρεμενος στο τελος ανοίγοντας αλλα προβληματα...


Αυτα...
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
φιλε μου η αληθεια ειναι οτι κ εγω οταν ειχα παει σε δερματολογο πριν 7-8 χρονια με βαση το τριχοριζογραμμα δεν ειχα ουτε εγω ΑΑ με βαση τα λεγομενα του.Εγω δεν εμπιστευομαι κανενα δερματολογο ολοι τα ιδια λενε.Αν θες κοιταξε λιγο καποιους συγγενεις απο την πλευρα της μαμας ειτε του μπαμπα και αν δεις οτι εχουν αραιωση η καραφλα τοτε να αρχιζεις να ανυσηχεις.παντως υπαρχει κ ενα μικρο ενδεχομενο να μην εχεις ΑΑ.Βαλε καμια φωτο μπας κ μπορεσουμε να σου πουμε κατι παραπανω.
 

aris85

Member
Γεια σου Mikes , ευχαριστω για την απαντηση. Ξεχασα να πω οτι ειμαι 29χρονων.
Εδω οι φωτογραφιες μου http://www.hairlossgr.com/forum/thread-9440.html
Aν μπορεις απαντησε και στα ερωτηματα μου
 

aris85

Member
Γεια σου φιλε georgeX6 , ευχαριστω για την απαντση.
-Δηλαδη να μην βαλω δυο μηνες που πεφτουν τα μαλλια? Τζαμπα θα ειναι? Δεν θα τα τονωσει?
-Αν σταματησω την μινοξιδιλη και μετα απο καποιο καιρο την ξαναρχισω θα εχω καποιες παρενεργειες ή αν αρχισω μινοξιδιλη πρεπει να την βαζω μια ζωη?
-Αν κανω για 2 μηνες αυτη την θεραπεια υπαρχει ενδεχομενο μετα να δημιουργησω προβλημα και στα υγιη μαλλια μου ή γενικα καποιο αλλο θεμα.
 

aris85

Member
Διαβαζω στο φορουμ οτι σε 2 μηνες που καποιος βαζει μινοξιδιλη καποιος δεν εχει αποτελεσματα αλλα το μονο που εχει ειναι να του πέφτουν οι αρχικές τρίχες.
Αρα εμενα ο δερματολογος τι μου λεει βαλε μινοξιδιλη μονο για 2 μηνες? Και μου λεει οτι δεν εχω Α.Α.
Αν δεν εχω α.α. (δειτε τις φωτογραφιες μου ) γιατι μου εδωσε μινοξιδιλη?
Ρε παιδες γραψτε μια γνωμη στο προβλημα μου.
 

aris85

Member
Γεια σας ...... οπως ειπα και πιο πανω διαβαζω οτι αν παρεις μινοξιδιλη και την σταματησεις ειναι σαν να μην πηρες.. τοτε γιατι μου ειπε για 2 μηνες μονο? Υπαρχει περιπτωση η μινοξιδιλη να λειτουργει αλλιως σε αυτους που δεν εχουν Α.Α. και τα οποια αποτελεσματα να παραμένουν και μετα?

Αρα λεω να μην μπλεξω με μινοξιδιλη και να κανω καμια αλλη θεραπεια πιο φυσικη. Αφου λεει ο δερματολογος δεν εχω A.A (θα παω και σε ενα ακομα για να ειμαστε σιγουροι).

Τωρα βαζω σαμπουαν frezyderm hairforce για τρεις φορες την εβδομαδα και τις υπολοιπες epicrin. (κανω καθε μερα μπανιο) . Παραλληλα εχω κανα μηνα που παιρνω και ω3 της now απο iherb.

Σκεφτομαι να κανω τα εξης... Συνεχιζω κανονικα τα ω3 και...
Nα βαζω to frezyderm 3 φορες την εβδομαδα και τις υπολοιπες μερες να αγορασω αυτο το σαμπουαν https://www.desertessence.com/store/tea-...herapeutic που ειδα απο τα reviews του φιλου Soralteno ή μηπως θα ηταν καλυτερο να βαλω καποιο σαμπουαν βιοτινης ( http://www.iherb.com/Avalon-Organics-Biotin-B-Complex-Therapy-Thickening-Shampoo-14-fl-oz-414-ml/3477#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=avalon&rc=91&sr=null&ic=1 )?

Επιπλεον λεω τις περιοδους που υπαρχει τριχοπτωση εποχιακη (2 φορες τον χρονο για 2 μηνες) να παιρνω βιταμινες για τα μαλλια. Ο δερματολογος τωρα που πηγα μου ειπε να παρω τις epicrin... ειναι καλες ή να παρω τις solgar hair skin nails που διαβασα εδω στο φορουμ ή να παρω καμια τετοια http://www.iherb.com/Country-Life-Gluten...Caps/42190 που παλι διαβασα εδω στο φορουμ. ?

Τελος θα μπορουσα να βαλω και καποια λοσιον σαν αμπουλες .. αλλα δεν ξερω ποιες ειναι καλες και δοκιμασμενες. Μηπως μπορείτε να μου πειτε καμια?

Γενικα καποιο εμπειρο μελος του φορουμ μηπως θα μπορουσε να δει τις φωτογραφιες μου/περιπτωση μου και με γνώμονα οτι δεν εχω Α.Α. να μου προτεινει καποια προιοντα (σαμπουαν , λοσιον , βιταμινες) που βαση τις εμπειριας του ισως με βοηθησουν?
 

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Περιμενε λιγα χρονια ακομα φιλε.εισαι σε καλη κατασταση.Αν δεις οτι αραιωνεις και αλλο τα επομενα 2-3 χρονια σιγουρα εχεις ΑΑ.Εγω σου ξαναλεω ψαξε να δεις απο που εχεις παρει και αν εχεις καποιος ΑΑ ειτε απο την μια μερια ειτε απο την αλλη.
 

aris85

Member
Γεια σου Mikes !! Οσο αναφορα τις βιταμινες και τα σαμπουαν κτλ που λεω τι εχεις να πεις?
Θα παω σε ενα ακομα δερματολογο να δουμε τι θα μου πει και αυτος για την περιπτωση μου. Το σιγουρο ειναι οτι παλιοτερα ήμουν καλυτερα.. και οτι αραιωσαν απο τοτε.
Δεν ξερω απο πια μερια εχω παρει.. πως μπορω να το ψαξω αυτο? Απο την μερια του πατερα μου ολοι εχουν μαλλια + ο father μου. Απο την μερια της μητερας μου δεν εχουν , ο θειος μου ας πουμε ,δηλαδη ο αδελφος της μαμας μου δεν εχει , ειναι πανω εντελως καραφλος και εχει μονο τα πλαινα.

Απο εκει και περα .. θα δω τι θα μου πει και ο δευτερος δερματολογος , θα σας γραψω νεοτερα και αν μου πει και αυτος για μινοξιδιλη κτλ ισως βαλω για 2 μηνες... τους μηνες τωρα της εποχιακης πτωσης των μαλλιων. Απλα φοβαμαι μην δημιουργήσω προβλημα στα μαλλια μου χωρις ιδιαιτερο λόγο.. γιατι διαβαζω οτι τον πρωτο καιρο η μινοξιδιλη σου ρίχνει τα μαλλια.
 

aris85

Member
Να ρωτησω και κατι ακομα τι εξετασεις αιματος πρεπει να κανω ωστε να δουμε αν το προβλημα οφείλεται πουθενα αλλου? πχ έλλειψη σιδηρου ή καποιας βιταμινης ή ορμόνης ?
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Αν χανεις σταδιακα μαλλια δηλ αραιωνεις μαλλον εχεις ΑΑ.Μινοξιδιλη για 2 μηνες μην βαλεις γιατι δεν αξιζει τον κοπο.Βιταμινες κ ενα σωρο αλλες βλακειες κατα την αποψη μου δεν χρειαζεσαι αν δεν εχεις καποιο συγκεκριμενο θεμα υγειας.Υπαρχουν ανθρωποι που δεν προσεχουν καθολου την υγεια τους και κανουν ενα σωρο καταχρησεις κ εχουν μια χαρα μαλλια......αλλου ειναι το προβλημα.Ξαναπηγαινε σε δερματολογο για να σου φυγει και μακαρι να βγαλεις ακρη........αν κ νομιζω οτι το εχω ξαναδει το εργο.Καλη συνεχεια σε οτι αποφασισεις φιλε.
 

aris85

Member
Ναι αραιωνω! Το θεμα Mikes ειναι μεχρι τι βαθμο θα κανω φαλακρα.
Αν ειναι απο Α.Α. δεν θα βαλω τιποτα.. ας χαθουν τι να κανουμε.. δεν θα μπλεξω δηλαδη με φαρμακα, αν δεν ειναι ομως απο Α.Α. για 2 μηνες ας πουμε δεν θα με πείραζε να κανω καποια θεραπεια μπας και φουντώσουν ή εστω να μην πέσουν αλλο . Απο διατροφη δεν μπορω να πω οτι δεν κανω καλη... τρωω τα παντα κτλ
 

aris85

Member
Γεια σας και παλι , αρχικα να πω πως εκανα εξετασεις αιματος και ειμαι οκ ,
υστερα πηγα και σε δευτερο δερματολογο. Μου ειπε οτι εχω Α.Α αλλα ακομα ειναι στα αρχικα σταδια , οτι εχω μια αραιωση που δεν ξερει πως μπορει να εξελιχτεί και πως αν θελω να δω αποτελεσματα σοβαρα πρεπει να παρω μινοξιδιλη για αρχη και βλεπουμε.
Εγω του ειπα οτι δεν θελω ακομα να μπλεξω με φαρμακα και τοτε μου ειπε οτι υπαρχει και μια φυτικη λοσιον που μπορω να βαλω hairgen spray , και να βαζω πρωι κ βραδυ αλλα δνε μπορει να μου εγγυηθει τιποτα καθως ειναι φυτικη κ δεν ξερει αν θα με πιασει ή οχι!
Το ερωτημα μου ειναι το εξης.. εχει δοκιμασει κανεις την συγκεκριμενη hairgen λοσιον ? Αξιζει να δοκιμάσω ή θα πεταξω τα λεφτα μου ?
 

Georgex6

Well-Known Member
Να ξερεις οτι το 95% των περιπτωσεων τριχοπτωσης ειναι ΑΑ το θεμα ειναι οτι σε καποιους κανει δουλεια το big 3 σε καποιους αλλους οχι επισης καποιοι βγαζουν παρενεργιες και καποιοι οχι
καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος και καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη μονος σου βλεπεις ποιο προιον κανει δουλεια σε εσενα και τι παρενεργιες σου δινει
 

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
aris85 είπε:
Γεια σας και παλι , αρχικα να πω πως εκανα εξετασεις αιματος και ειμαι οκ ,
υστερα πηγα και σε δευτερο δερματολογο. Μου ειπε οτι εχω Α.Α αλλα ακομα ειναι στα αρχικα σταδια , οτι εχω μια αραιωση που δεν ξερει πως μπορει να εξελιχτεί και πως αν θελω να δω αποτελεσματα σοβαρα πρεπει να παρω μινοξιδιλη για αρχη και βλεπουμε.
Εγω του ειπα οτι δεν θελω ακομα να μπλεξω με φαρμακα και τοτε μου ειπε οτι υπαρχει και μια φυτικη λοσιον που μπορω να βαλω hairgen spray , και να βαζω πρωι κ βραδυ αλλα δνε μπορει να μου εγγυηθει τιποτα καθως ειναι φυτικη κ δεν ξερει αν θα με πιασει ή οχι!
Το ερωτημα μου ειναι το εξης.. εχει δοκιμασει κανεις την συγκεκριμενη hairgen λοσιον ? Αξιζει να δοκιμάσω ή θα πεταξω τα λεφτα μου ?

Οτι και να βαλεις κανεις δεν σου εγγυαται τιποτα.Και με φιναστεριδη ακομα καποια ατομα δεν ειδαν αποτελεσμα.Η φυτικη λοσιον δεν θα σου κανει τιποτα κατα 99,999999%.Αφου δεν θες φαρμακα,αστο να εξελιχθει οπως ειναι.Ετσι κ αλλιως κ με φαρμακα η καραφλα ειναι αναποφεκτη αργα η γρηγορα.
 

aris85

Member
Georgex6 ευχαριστω για την απαντηση , ετσι ειναι αλλα ολη αυτη η διαδικασια μας κανει πειραματοζωα με προβληματα που μπορει να βγουν στο μελλον και αφου εχεις χασει κ τα μαλλια σου μετα απο χρονια πχ 10-15. Αλλος ειχε θεμα με τα δοντια του , αλλος με την στυση του κτλ κτλ ...
Παραλληλα τα 2 αυτα φαρμακα (μινοξιδιλη και φινα ) δεν ειναι οτι βγηκαν ακριβως για τα μαλλια .. το ενα ειναι νομιζω για υπερτασικους και το αλλο για τον προστατη στον ανδρα... στα καλα καθούμενα ενω εισαι οκ να πας τωρα να βαλεις φαρμακα που ''χτυπανε'' και αλλα οργανα που σε εσενα δουλευουν ρολοι? Δεν ξερω τι να πω.. ετσι το βλεπω εγω. Εγω ηθελα να ξερω αν η αραιωση που εχω ειναι θεμα Α.Α ή ειναι θεμα αλλης αιτιας. Αφου μου λενε ειναι Α.Α και αρα ειναι γονιδιακο το θεμα , dna (κληρονομιά-καντεμια) δεν μπορω να κανω κατι ! Την πατησαμε......

Μικες κατι τετοιο ισως κανω.. δεν μπορω να σκασω.. το πολυ πολυ τα κουρευω ολα εντελως κοντα και με τον καιρο οσα χαθουν ας χαθουν....... Απλα ελεγα αν μπορω να κανω κατι με φυτικα προιοντα ή σαμπουαν ή κατι τελος παντων με αγνο τροπο ωστε να παρατεινω το ολο χασιμο των τριχων σε μεγαλυτερο χρονικο διαστημα. Αλλωστε τι να το κανεις το μαλλι αν μετα δεν σου κανει κουκου ή αν το προσωπο σου ειναι χαλια απο την μινοξιδιλη? Καλυτερα να εισαι με αραιά μαλλια και να μπορεις να εχεις καλες επιδοσεις στο σεξ!!
Τωρα το μονο που κανω ειναι να παιρνω ω3 , και κανω μπανιο εναλλαξ με το hairloss frezyderm και το epicrin shampoo.
 
Μπλουζα