Εξετάσεις PSA-T4,T3,TSH για χρήση Finasteride και Minoxidil

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

freewilly

Member
Καλησπέρα σε όλους!Είναι το πρώτο μου post και χαίρομαι που βρήκα την παρέα σας!

Εδώ και κάποιο καιρό διαβάζω κάποια post σχετικά με την Finasteride και την minoxidil.

Πριν κάνω την ερώτηση μου πρέπει να σας πω πως εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιώ προϊόν με minoxidil 2% και τον δεύτερο χρόνο 3%.Τον πρώτο και σχεδόν όλο τον δεύτερο χρόνο τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά και χωρίς καμία παρενέργεια όπως έχω διαβάσει μερικές εδώ στο forum σχετικά με πρηξίματα φαγούρα κοκκινίλες κτλπ.

Δυστυχώς όμως η τριχόπτωση ξεκίνησε ξανά μετά τον δεύτερο χρόνο καθημερινής χρήσης minoxidil 3% με αποτέλεσμα να έχω αρκετή αραίωση.Να σημειώσω πως η ηλικία μου είναι 34.
Συνεχίζω την χρήση minoxidil 3% χωρίς κάποια διαφορά απλά και μόνο για συντήρηση και αποφυγή έντονης τριχόπτωσης.

Διαβάζοντας λοιπόν κάποια ενδιαφέροντα post από διάφορους φίλους σχετικά με την χρήση της φιναστερίνης,την DHT και όλα τα σχετικά,πήρα λοιπόν την πρωτοβουλία να κάνω κάποιες εξετάσεις για προστάτη PSA και θυρεοειδείς T4,T3,TSH.
Σαφώς η ηλικία κάτω των 40-45 δεν ενδείκνυται για εξετάσεις προστάτη.

Ο λόγος που τις έκανα είναι να δω αν η τριχόπτωση μου οφείλεται σε κάποιο από τα παραπάνω και για να δω αν μπορώ να ξεκινήσω κάποιο propecia/proscar σε συνδυασμό με minox 5%.

Έχω πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και πρέπει να τα δει κάποιος γιατρός (4 νούμερα δηλαδή).Η βασική μου ερώτηση είναι σε τι γιατρό πρέπει να απευθυνθώ ,δερματολόγο,ενδοκρινολόγο ή ουρολόγο προκειμένου να μου πει αν με βάση την παραγωγή τεστοστερόνης του οργανισμού μου μπορώ να χρησιμοποιήσω "άφοβα" Finasteride και γενικά να με συμβουλέψει σωστά προκειμένου να ξεκινήσω εκ νέου κάποια αγωγή.

Ευχαριστώ και ελπίζω να λάβω κάποια απάντηση!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

panoslydios

New Member
freewilly είπε:
Καλησπέρα σε όλους!Είναι το πρώτο μου post και χαίρομαι που βρήκα την παρέα σας!

Εδώ και κάποιο καιρό διαβάζω κάποια post σχετικά με την Finasteride και την minoxidil.

Πριν κάνω την ερώτηση μου πρέπει να σας πω πως εδώ και 3 χρόνια χρησιμοποιώ προϊόν με minoxidil 2% και τον δεύτερο χρόνο 3%.Τον πρώτο και σχεδόν όλο τον δεύτερο χρόνο τα αποτελέσματα ήταν πάρα πολύ καλά και χωρίς καμία παρενέργεια όπως έχω διαβάσει μερικές εδώ στο forum σχετικά με πρηξίματα φαγούρα κοκκινίλες κτλπ.

Δυστυχώς όμως η τριχόπτωση ξεκίνησε ξανά μετά τον δεύτερο χρόνο καθημερινής χρήσης minoxidil 3% με αποτέλεσμα να έχω αρκετή αραίωση.Να σημειώσω πως η ηλικία μου είναι 34.
Συνεχίζω την χρήση minoxidil 3% χωρίς κάποια διαφορά απλά και μόνο για συντήρηση και αποφυγή έντονης τριχόπτωσης.

Διαβάζοντας λοιπόν κάποια ενδιαφέροντα post από διάφορους φίλους σχετικά με την χρήση της φιναστερίνης,την DHT και όλα τα σχετικά,πήρα λοιπόν την πρωτοβουλία να κάνω κάποιες εξετάσεις για προστάτη PSA και θυρεοειδείς T4,T3,TSH.
Σαφώς η ηλικία κάτω των 40-45 δεν ενδείκνυται για εξετάσεις προστάτη.

Ο λόγος που τις έκανα είναι να δω αν η τριχόπτωση μου οφείλεται σε κάποιο από τα παραπάνω και για να δω αν μπορώ να ξεκινήσω κάποιο propecia/proscar σε συνδυασμό με minox 5%.

Έχω πάρει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και πρέπει να τα δει κάποιος γιατρός (4 νούμερα δηλαδή).Η βασική μου ερώτηση είναι σε τι γιατρό πρέπει να απευθυνθώ ,δερματολόγο,ενδοκρινολόγο ή ουρολόγο προκειμένου να μου πει αν με βάση την παραγωγή τεστοστερόνης του οργανισμού μου μπορώ να χρησιμοποιήσω "άφοβα" Finasteride και γενικά να με συμβουλέψει σωστά προκειμένου να ξεκινήσω εκ νέου κάποια αγωγή.

Ευχαριστώ και ελπίζω να λάβω κάποια απάντηση!

ενας ενδοκρινολογος λογικα θα εχει καλυτερη αντιληψη του ρολου των ορμονων.

Απο την αλλη ενας δερματολογος ισως ειχε καλυτερη εμπειρια σχετικα με την αγωγη σου για την τριχοπτωση εαν του ςεδειχνες τις εξετασεις

Αν και δεν ειναι το ευκολοτερο πραγμα να βρεις ενα γιατρο που να το παιρνει ζεστα το θεμα..

freewilly

Member
Σε σχέση με τον προστάτη όμως σίγουρα πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιον ουρολόγο σωστά?
Θέλω επίσης να δω αν η τριχόπτωση μου οφείλεται και στην DHT και σε τι βαθμό, καθώς και αν η χρήση fina μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την παρούσα κατάσταση.

weznem

Well-Known Member
τα χεις χαμενα φιλε.. οι εξετασεις ειναι προληπτικες ετσι ωστε να χεις ενα δειγμα μετα απο 6μνες η ενα χρονο για να δεις αν σε πεηρεασε το φαρμακο και ποσο..(αυτο βεβαια,δεν σημαινει οτι δεν μπορεις να εχεις παρενεργειες με πολυ καλες εξετασεις)//

η α/α δεν φαινεται απο καμια ορμονη δεν παιζει ρολο ποσο χαμηλη ειναι η υψηλη υ δυτ σου,αυτο που παιζει ρολο ειναι ποσους υποδοχεις δυτ εχεις στους θυλακες σου κοινως ειναι γονιδιακο θεμα καθαρα η α/α, απλα η μειωση της δυτ σε οσους εχουν γονιδιακα ρυθμιστει να αποκτησουν α/α επιτυχανει την διαδικασια καραφλας με ποιο αργους ρυθμους παο οτι εχουν επιλεξει τα γονιδια.. με λιγα λογια δεν θεραπευεις την αιτια αλλα τα συμπτωματα της α/α και ενα απο αυτα ειναι η δημιουργια περισσοτέρων υποδοχέων δυτ στους θυλακες..που εσυ δεν αφήνεις την δυτ να ενωθει μαζι τους κατα μεγαλο ποσοστο
ενδοκρινολογο και ουρολογο-ανδρολογο οχι σκετο ουρολογο

orestis

Member
Για τις εξετασεις του θυρεοειδους πρεπει να πας σε ενδοκρινολογο. Αυτος περα απο το οτι θα δει τις εξετασεις, θα σου κανει και μια εξεταση στο ιατρειο, για να δει την γενικότερη κατασταση της υγειάς σου, και να σου δωσει μια πιο συνολική εικόνα, περα απο αυτα που λενε οι εξετάσεις. Αν κρινει οτι υπαρχει λογος, μπορει να σου ζητήσει να κανεις και εναν υπερυχο θυρεοειδούς, αλλα αυτο μονο στην περιπτωση που δει οτι υπαρχουν ενδείξεις για δυσλειτουργία του θυρεοειδη.
Οσον αφορα στο PSA , κανονικά πρπεπει να πας σε ουρολόγο. Αν το μόνο που θελεις να μαθεις απο αυτη την εξέταση, ειναι αν βρισκετε μεσα στα ορια, αυτο και παθολόγος μπορει να στο πει, βλεποντας την εξεταση.
Αν ομως θες μια πιο ειδικη απαντηση που ισως σε οδηγήσει και σε περισσοτερες εξετασεις, τοτε ο ουρολογος ή ουρολογος/ανδρολογος ειναι ο πιο καταλληλος.

edyuser1

Active Member
παιδια τωρα που θα εχω ελευθερο χρονο σκεφτομαι να κανω εξετασεις θυροειδη ποσο στοιχιζει μηπως ξερετε και που τις κανω θελει να κλεισω ραντεβου?οταν πειναω νιωθω τον θυροειδη μου σαν να κουνιεται καπως και με πιανει αφανταστη πεινα σε σημειο να μην μπορω να κοιμηθω νηστικος και ειμαι 96 κιλα ρε γαμωτο εχω κοψει και το τσιγαρο και καταλαβαινετε

athenian

Well-Known Member
δεν κουνιεται κανενας θυροειδης φιλε ψυχολογικο απο την πεινα ειναι αυτο που λες.

freewilly

Member
Τις έκανα στην Βιοϊατρική.Σου παίρνουν αίμα και αυτό είναι.Εγώ πήρα τα αποτελέσματα μόνο.Αν θέλεις να τα δεί και γιατρός θα πρέπει να τους το πεις να σου πουν αν στην κλινική που θα κάνεις τις εξετάσεις έχουν τον κατάλληλο γιατρό.

Για το κόστος αν δεν κάνω λάθος πρέπει να είναι κάπου στα 80-90 ευρώ.Αν έχεις κάρτα ανεργίας θα είναι πιο φτηνά.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα