Greg83
Member
Καλησπέρα σε όλους, παρακολουθώντας αρκετό καιρό το φόρουμ, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας, τους προβληματισμούς μου για την περίπτωσή μου. Είμαι 37 ετών και έχω κάνει 2 μεταμοσχεύσεις μαλλιών.
Η πρώτη έγινε το 2007 και σε ηλικία 24 ετών, στα διάσημα εκείνη την περίοδο Laserline Clinics, με την μέθοδο FUT για μόνο 600 grafts (στις παρακάτω φωτογραφίες που παραθέτω είναι η επάνω ουλή).
Η δεύτερη έγινε σε γνωστό πλαστικό χειρουργό της Αθήνας το 2012 (ηλικία 29 ετών), πάλι με FUT και για άγνωστο αριθμό grafts. Ο συγκεκριμένος έκανε 3 μικρο strip (τα 2 στο πλάι και 1 κάτω από την παλιά τομή) για μεγαλύτερη εξαγωγή τριχοθυλακίων όπως μου είχε αναφέρει.
Πριν από περίπου 3 μήνες, λόγω της καραντίνας, κουρεύτηκα μόνος μου πρώτη φορά στα 6mm και φάνηκε ακριβώς πως έχει η κατάσταση στην δότρια περιοχή. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των μεταμοσχεύσεων (το οποίο είναι φτωχό), το θέμα είναι ποιες επιλογές έχω -και ποια από αυτές είναι η βέλτιστη για την περίπτωσή μου- έτσι ώστε να φτιάξει η εικόνα από τα strip. Από την έρευνα που έχω κάνει έχω καταλήξει στις εξής τρεις:
Η πρώτη έγινε το 2007 και σε ηλικία 24 ετών, στα διάσημα εκείνη την περίοδο Laserline Clinics, με την μέθοδο FUT για μόνο 600 grafts (στις παρακάτω φωτογραφίες που παραθέτω είναι η επάνω ουλή).
Η δεύτερη έγινε σε γνωστό πλαστικό χειρουργό της Αθήνας το 2012 (ηλικία 29 ετών), πάλι με FUT και για άγνωστο αριθμό grafts. Ο συγκεκριμένος έκανε 3 μικρο strip (τα 2 στο πλάι και 1 κάτω από την παλιά τομή) για μεγαλύτερη εξαγωγή τριχοθυλακίων όπως μου είχε αναφέρει.
Πριν από περίπου 3 μήνες, λόγω της καραντίνας, κουρεύτηκα μόνος μου πρώτη φορά στα 6mm και φάνηκε ακριβώς πως έχει η κατάσταση στην δότρια περιοχή. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των μεταμοσχεύσεων (το οποίο είναι φτωχό), το θέμα είναι ποιες επιλογές έχω -και ποια από αυτές είναι η βέλτιστη για την περίπτωσή μου- έτσι ώστε να φτιάξει η εικόνα από τα strip. Από την έρευνα που έχω κάνει έχω καταλήξει στις εξής τρεις:
- Scalp Micro Pigmentation. Το feedback από ελληνικές κλινικές είναι περιορισμένο για την συγκεκριμένη μέθοδο και κάποια λίγα που έχω δει, δεν με έχουν ικανοποιήσει. Σαν αρκετά αξιόπιστη επιλογή έχω διαβάσει για την Milena Lardi στην Ιταλία.
- Εμφύτευση με FUE. Το ρίσκο αυτής της επιλογής είναι για το κατά πόσο μπορεί αυτή να είναι επιτυχημένη πάνω σε ουλώδη ιστό. Επίσης σημαντικό είναι ότι χαραμίζονται πολύτιμα μοσχεύματα για μια πιθανή μελλοντική μεταμόσχευση, εφόσον βέβαια αυτή είναι εφικτή.
- Κάποια κλινική ή πλαστικός χειρουργός που αναλαμβάνουν διόρθωση ουλών, με αφαίρεση την παλιάς ουλής και συρραφή εκ νέου. Αυτό σαν λύση θα το επιχειρούσα κυρίως για την πάνω τομή, καθώς συγκριτικά με τις άλλες, είναι και η χειρότερη.