Επιλογή κατάλληλης κλινικής για φυσικό κλείσιμο κροτάφων και κατέβασμα hairline

gorgi

Active Member
Καλημέρα στο Φόρουμ,

καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους ανεξαιρέτως για την συμβολή σας στη δημιουργία αυτού του Φόρουμ. Αλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, ο ένας με την γνώση και την εις βάθος τριβή με το αντικείμενο, ο άλλος με την δημοσίευση του προσωπικού του ταξιδιού, ΌΛΟΙ έχετε συμβάλλει στο να δημιουργηθεί αυτός ο συγκεντρωμένος θησαυρός γνώσης για την ΜΜ, που για άτομα σαν εμένα που δεν ήξεραν από πού να αρχίσουν υπήρξε ανεκτίμητος.

Είμαι 40 χρονών και ήδη από τα 18 μου οι κρόταφοι μου είχαν αρχίσει να υποχωρούν. Απο τότε αυτά τα 22 χρόνια υπηρξε μια σταδιακή αραίωση και μια επιπλέον υποχώρηση, αλλά η κατάσταση δεν είναι εντελώς απελπιστική. Παρολαυτά η υποχώρηση των κροτάφων και η αραίωση του crown και λίγο των γεφυρών πλέον με ενοχλεί και γιαυτό θέλω να προχωρήσω σε μεταμόσχευση. Να σημειώσω ότι δεν έχω κάνει ποτέ κάποια θεραπεία και θέλω να το αποφύγω γιατί με τα φάρμακα δεν τα πάω καλά, ο οργανισμός μου έχει ένα απίστευτο ταλέντο να εμφανίζει πάντα παρενέργειες και δεν το ψήνω καθόλου. Δεδομένων αυτών έχουμε και λέμε:

ΚΡΟΤΑΦΟΙ και HAIRLINE:

Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι εκτός του να κατέβει η hairline να προχωρήσει προς τα εμπρός και το μαλλί στα πλάγια του κρόταφου. Για καλύτερη κατανόηση παραθέτω μια φωτογραφία απο τα πλαινά την τωρινή κατάσταση και Photoshop αυτήν που θα ήθελα να πετύχω.

1634973479026.png
1634973554874.png

Πιστεύετε ότι γίνεται να επιτευχθεί κάτι τέτοιο και να φαίνεται φυσικό? Αν ναι, υπάρχει κάποιος γιατρός ή κλινική που να έχει επιδείξει στο συγκεκριμένο θέμα καλά αποτελέσματα και μπορείτε να προτείνετε?

Από μπροστά:

_A7R1164_Blurred.jpg

ΓΕΦΥΡΕΣ και CROWN:

Εδώ θα ήθελα απλά πύκνωση ώστε να μην φαίνεται πολύ το scalp απο κάτω. Φαντάζομαι πως κάτι τέτοιο αποτελεί ρουτίνα και μπορούν να το κάνουν όλες οι κλινικές. Παραθέτω επίσης φωτογραφία. Παρολαυτά επειδή έχω διαβάσει για shockloss ή κακή φύτρωση στην περίπτωση που η λήπτρια εχει αρκετό μαλλί (θεωρώ ότι ανήκω σε αυτήν την περίπτωση) θα ήθελά και πάλι την αποψη σας.

1634973669820.png

ΔΟΤΡΙΑ:

Εδώ μερικές φωτογραφίες υπερυψηλής ανάλυσης της δότριας, όπως είνα τώρα στα 40 μου. Αν έχετε (ιδίως τα έμπειρα μάτια ανάμεσά σας) κάποιο σχόλιο να κάνετε, παρακαλώ πολύ. Γιατί στα δικά μου άπειρα μάτια μου φαίνεται να είναι αξιοπρεπής.

_A7R1161_Blurred.jpg

_A7R1163_Blurred.jpg

_A7R1162_Blurred.jpg

Έχω ήδη επικοινωνήσει με γιατρούς και κλινικές και άλλους τους έχω απορρίψει για άλλους το σκέφτομαι ακόμα γιατί μου έχουν κάνει καλή προσφορά και έχουν δείξει καλά αποτελέσματα εδώ στο φόρουμ, απλά επειδή υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν πέτυχαν κτλ. δυσκολεύομαι να αποφασίσω. Γιαυτό θεώρησα καλή ιδέα να μοιραστώ τις προθέσεις μου μάζι σας για να ακούσω και μια άλλη άποψη. Ευχαριστώ πολύ!

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

ManCyprus87

Well-Known Member
Κατά την ταπεινή μου άποψη θα έλεγα με 2300-2400 hairline+κροτάφους, και 800 πίσω για ενίσχυση μπορείς να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα.
Αρκεί να επιλέξεις και γιατρό που να μπαίννει με ασφάλεια στα υφιστάμενα μαλλιά πίσω.
Ηλικία πολύ καλή, δότρια φαίνεται επίσης εξαιρετική.
Θα ήταν καλο εάν μας έβαζες και μια μπροστινή φωτογραφία για να καταλάβουμε πόσο πίσω έχει υποχωρήσει το hairline.

gorgi

Active Member
Η δότρια σου έχει εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα.

Έτσι υπέθετα κι εγώ, ευχαριστώ @CVIAL .

Θα με ενδιέφερε και η άποψή σου στα υπόλοιπα ερωτήματά μου, δλδ αν θεωρείς εσύ ως έμπειρος ότι είναι doable να τραβηχτούν τα πλαϊνά προς τα εμπρός, όπως τα έχω στη photoshopαρισμένη εικόνα. Οι κροταφοι μου ειναι τεράστιοι και ενα "απλό" κατέβασμα της hairline δεν φτάνει για ένα ωραίο αποτέλεσμα. Και έχω και τις γνωστές ανησυχίες για το shockloss στο crown και φοβάμαι μην μου κατακρεουργήσουν τη δότρια, οπότε οτιδήποτε έχεις σε tip θα το εκτιμούσα πολύ.

Τελευταία επεξεργασία:

Mizerix

Active Member
Φίλε είσαι καλή περίπτωση για μεταμόσχευση αρκεί να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα. Θες οπωσδήποτε consultation με καλό γιατρό να σου πει ακριβώς τί είδους αλωπεκία έχεις, αν χρειάζεται να μπεις μόνιμα σε φιναστερίδη κι αν ναι σε τί δόση και τρίτον τί μπορεί να προσφέρει η δότριά σου (φαίνεται καλή εκ πρώτης όψεως από τις φωτο). Τέλος αν ξεκαθαρίσεις όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να βρεις έναν πολύ καλό γιατρό που να μπορεί να επέμβει και σε υπάρχοντα μαλλιά. Αυτά είναι τα βήματα που θα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να μην βρεθείς προ εκπλήξεων μακροπρόθεσμα.

gorgi

Active Member
Κατά την ταπεινή μου άποψη θα έλεγα με 2300-2400 hairline+κροτάφους, και 800 πίσω για ενίσχυση μπορείς να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα.
Αρκεί να επιλέξεις και γιατρό που να μπαίννει με ασφάλεια στα υφιστάμενα μαλλιά πίσω.
Ηλικία πολύ καλή, δότρια φαίνεται επίσης εξαιρετική.
Θα ήταν καλο εάν μας έβαζες και μια μπροστινή φωτογραφία για να καταλάβουμε πόσο πίσω έχει υποχωρήσει το hairline.

Ευχαριστώ πολυ @MaleCyprus , τα θετικά σχόλια για την ηλικία και την ποιότητα της δότριας μου δίνουν κουράγιο.
Πέφτεις πολύ μέσα οι 2 προσφορές που έχω πάρει μέχρι τώρα μου είπαν ακριβώς αυτό, 3.2Κ grafts.
Η πρώτη ήταν από Τουρκία στη Sule Hair αλλά διάβασα τα χειρότερα και την απέκλεισα, η δεύτερη είναι μια καλή προσφορά, ο γιατρός ασχολήθηκε μαζί μου, αλλα ανησυχώ γιατί σε παρόμοιο περιστατικό πύκνωσης του crown έχει τύχει να δω αποτελέσματα στο forum εδώ όχι και τόσο καλά. Είναι λογική μια τέτοια ανησυχία?
Επίσης λες να επιλέξω γιατρό που να μπαίνει με ασφάλεια στα υφιστάμενα μαλλιά πίσω. Ακριβώς αυτό θέλω κι εγώ, αλλά πώς ξεχωρίζεις αυτούς τους γιατρούς? Κάθε tip ακόμα και σε pm εξαιρετικά ευπρόσδεκτο.
Και θα κάνω Edit το αρχικό ποστ να προσθέσω και μια φωτό μπροστά να φανεί το αεροδρόμιο, έχεις δίκιο :)

Τελευταία επεξεργασία:

gorgi

Active Member
Φίλε είσαι καλή περίπτωση για μεταμόσχευση αρκεί να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα. Θες οπωσδήποτε consultation με καλό γιατρό να σου πει ακριβώς τί είδους αλωπεκία έχεις, αν χρειάζεται να μπεις μόνιμα σε φιναστερίδη κι αν ναι σε τί δόση και τρίτον τί μπορεί να προσφέρει η δότριά σου (φαίνεται καλή εκ πρώτης όψεως από τις φωτο). Τέλος αν ξεκαθαρίσεις όλα τα παραπάνω, θα πρέπει να βρεις έναν πολύ καλό γιατρό που να μπορεί να επέμβει και σε υπάρχοντα μαλλιά. Αυτά είναι τα βήματα που θα πρέπει να κάνεις αν θέλεις να μην βρεθείς προ εκπλήξεων μακροπρόθεσμα.

Φίλε @Mizerix μου σε ευχαριστώ για το σχόλιο/ την άποψη σου. Συμφωνώ πάρα πολύ ειδικά με την τελευταία σου πρόταση, νομίζω αυτό είναι το μεγάλο μου θέμα, πώς δηλαδή θα βρώ έναν καλό γιατρό που να μπορεί να επέμβει σε υπάρχοντα μαλλιά και να μην τα καταστρέψει (για το crown) και να μου κάνει και την hairline και τους κροτάφους μου όπως επιθυμω. Φαντάζομαι ένας γιατρός επιπέδου Lorenzo μπορεί να το κάνει αυτό με κλειστά μάτια αλλά δεν έχω την δυνατότητα να πληρώσω πενταψήφια νούμερα για την επέμβαση δυστυχώς, οπότε ψάχνω εναλλακτικές με πιο προσιτές τιμές, προσπαθώντας να βελτιστοποιήσω το value for money. Κάθε πρόταση/ιδέα ευπρόσδεκτη.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα