Επισκεψη στο συγγρό και βρέθηκα μπροστά σε έκπληξη...

karfakias

Member
Καταλαβαίνωντας σιγά σιγά οτι η χειρουργική λύση για το πρόβλημα μου δεν είναι κοντά ή και να είναι κοντά πρέπει ταυτόχρονα να ξεκινήσω και θεραπεία ακολούθησα τα βήματα....

Διάβασα εδώ αγχώθηκα ξεαγχώθηκα ρώτησα "έμαθα" τα μπλεξα τεσπα...
Και πήρα τις εξής αποφάσεις:

α) ξεκινάω μινοξ
β)ψάχνομαι για φίνα, δηλαδή ρωτάω διαβάζω τα μπλέκω όλα μαζί και άκρη δεν βγάζω.

Λέω το παιδί... μην είσαι μ@λ@κ@ς πάνε να ρωτήσεις ένα γιατρό.
Κάπου στα χιλιάδες ποστ που έχω διαβάσει εδώ μέσα κάποιος έλεγε οτι πήγε στο συγγρό και του δώσαν φινα και μινοξ για θεραπεία...

Λέω οκ το έχουν στο πρωτοκολο τους πάω εκεί να ρωτήσω...
Κλείνω ραντεβού και πρωι πρωι σημερα είμαι εκεί. Με εξετάζει μια καθηγήτρια μου λέει διάχυτη ανδρογενής αλωπεκεία (λέω σώωωωπα....) και μου λέει τριχοριζόγραμμα. Καλά ξεκινάμε σκέφτομαι πρέπει να κάνω οκ...
Με ρωτάει κάνεις κάτι, της λέω τρεις μήνες μινοξ αλλά θα ήθελα και μερικές πληροφορίες για φίνα...

Και έρχεται η κεραμίδα...
Να ξέρεις δεν δίνουμε φίνα στο νοσοκομείο δεν παίζει...( καλα δεν το πε έτσι κοτζαμ ακαδημαικός αλλά μιας και έχεις φίλε συναγωνιστή φτάσει την ανάγνωση του σεντονιού μου μέχρι αυτό το σημείο είπα να στο κάνω λίγο πηκάντικο....)

Και ερωτώ τι έχει αλλάξει σε σχέση με πρίν που έδιναν φίνα?

Που αλλού να πάω ρε παιδί μου να συζητήσω με ένα γιατρό που να ξέρει το σπόρ?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dimitris50423

Well-Known Member
Κανενας δεν το ξερει το σπορ. Οτι βλεπεις εδω μεσα θα σου πουν και αυτοι για την τριχοπτωση. Συνεχισε μινοξιδιλη.
Οι τροποι αντιμετωπισης που εχουν αποτελεσμα ειναι γνωστοι και λιγοι.

naruto

Well-Known Member
Φινα ρε συ οπου θες βρισκεις ολα τα φαρμακια δινουν χωρις συνταγογραφηση.
Τωρα περι γιατρων πιο σημαντικο ειναι πιστευω να συμβουλευτεις εναν καλο ενδοκρινολογο παρα δερματολογο,μιας κ η κυρια δραση του φαρμακου ειναι η μειωση της DHT.Η αυξηση της τριχοφυιας στο κεφαλι ειναι ενα side effect στην ουσια.
Παντως 10 γιατρους να ρωτησεις,10 διαφορετικες γνωμες θα παρεις.
Ενας γιατρος οικογενειακος φιλος μου ειπε μην διανοηθεις να παρεις τετοια ουσια για τριχες(ευκολο για αυτον να το λεει μιας κ ειναι full hair haid).
Eνας αλλος οταν του ειπα για τους φοβους μου για παρενεργειες γελαγε.1mg την ημερα μου λεγε δε σου κανει τιποτα.
Τωρα εσυ με διαχυτη αλωπεκια δεν εχεις κ πολλες επιλογες ομως δυστηχως

karfakias

Member
@Utopia από μινοξ Shedding ισως να ειχα λίγο αλλά δεν είναι και βέβαιο.... Δεν είδα κάτι καραμπηνάτο...
Γενικά "νιώθω " βελτίωση της ποιότητας των τριχών μου αλλά τίποτα με βεβαιότητα...
Και για αυτό θα πάω για τροχοριζόγραμμα για να έχω ένα σημείο αναφοράς ξεκάθαρο...

@naruto φινα βρίσκεις παντού αλλά ρε παιδί μου φοβάμαι και θέλω να το ψάξω... όσους γιατρούς έχω ρωτήσει ίδιες απαντήσεις με εσένα έχω πάρει δλδ μοιρασμένες. Αλλά κανείς από αυτούς δεν είχε γνώση οτι το φάρμακο αυτό το δίνουν σε τριχόπτωση. Και επειδή έχω καταλάβει οτι λόγω διάχυτης δεν έχω και πολλές επιλογές έχω αρχίσει να τις ψάχνω όσο καλύτερα μπορώ...

Utopia

Active Member
@karfakias Κι εγώ ελαφριά διάχυτη έχω και έχω αρχίσει φίνα εδώ και ένα μήνα με μίνοξ, για μένα όταν έχεις διάχυτη ΑΓΑ δεν έχεις την πολυτέλεια της επιλογής. Το νόμισμα έχει δύο όψεις...

Socratis

Active Member
Αμα εισαι σκατα και θες να κανεις κατι για το μαλλι σου και η μινο δεν κανει τιποτα ,παρε φινα.Δεν υπαρχει κατι αλλο.Ετσι ημουν και εγω ,καθε μερα μετραγα τριχες ,χαλιαψυχολογικα και πηρα φινα .1 εβδομαδα ειμαι μεσα δεν εχω παθει κατι.Αν δω να εχω θεματα θα την σταματησω ενοειτε .Τουλαχιστον προσπαθησα
Ειχα παει στον τζερμια εγω,και μου λεει η φινα θα σε βοηθησει παρα πολυ.Δεν μου εδωσε ,μου ειπε κανε εξετασεις και βλεπουμε.Οπως ειπαν και τα παιδια ,και σε 200 γιατρους να πας ,τσαμπα λεφτα θα δωσεις.Μονο αυτα θε σε βοηθησουν αντε και κανα ρολλερ.Δεν εχεις κατι αλλο να κανεις .Ειχα παθει ψιχοπλακομα ,ποσο χειροτερα να παω ψυχολογικα με την φινα ?
To Παιρνω για να με βοηθησει ,μακαρι να επιστρεψουν μερικες τριχες και να γινω οπως ημουν πριν 6 μηνες.Μακαρι.
Καθε μερα βλεπω φαλακρους εξω και με πιανει η καρδια μου και πηρα το ρισκο.και εγω κλασμενος ηουν στην αρχη .Θα δειξει,καλυ επιτυχια

naruto

Well-Known Member
καλα ο ενδοκρινολόγος που ρώτησα με ρώτησε αν τυχόν έχω πτώση της libido από μινοξ....

Mην σου κανει εντυπωση.Υπαρχει ενα ξενο site που χρηστες φαρμακων γραφουν τις εμπειρειες τους απο καθε φαρμακο,αποτελεσματικοτητα κ παρενεργειες.
Καλα για τη φινα δεν το συζηταμε,σχεδον ολοι οσοι παρουσιασαν παρενεργειες ηταν σεξουαλικης φυσης.
Για τη μινοξ οι περισσοτεροι παραπονιοντουσαν για ανεπιθυμητη τριχοφυια στο σωμα,μαυρους κυκλους.Υπηρχαν ομως κ λιγοι που εγραφαν για σεξουαλικες παρενεργειες...
Τωρα τι μπορεις να κανεις?
Ή φινα,που μαζι με μινοξ θα εχεις λογικα μεγαλη βελτιωση.
Ή μπορεις να δεις το νημα του GOMI περι συνδηασμου folligen,dermallorer,stemoxydine και αλλα.

karfakias

Member
παιδιά σκέφτομαι να ακολουθήσω την εξής στρατηγική:
κάνω το τριχοριζόγραμμα για να ξέρω αντικειμενικά που βρίσκομαι με νού,ερα και όχι με την διάθεση που ξύπνησα το πρωι...
βλεπω ένα εξάμηνο που με πάει η μίνοξ σε νούμερα...
Μετά ξεκιναω φινα...

Αυτό που με αγχωσε λίγο είναι οτι ενώ δίνανε στο συγγρό φίνα τώρα δεν δίνουν... Τι άλλαξε?
Φίλος γιατρός (με εμφανές πρόβλημα αραίωσης) μου είχε πει οτι οι τελευταίες έρευνες δείχνουν οτι τα sides είναι πολύ λιγότερα και στιε μεγαλύτερες ηλικίες μετά τα σαράντα. Στο συγγρό όμως τι έγινε και άλλαξαν τακτική?
@Utopia @Socratis κρατάτε με ενήμερο σας παρακαλώ... ίσως να μπούμε μαζί στο παιχνίδι...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

karfakias

Member
Mην σου κανει εντυπωση.Υπαρχει ενα ξενο site που χρηστες φαρμακων γραφουν τις εμπειρειες τους απο καθε φαρμακο,αποτελεσματικοτητα κ παρενεργειες.
Καλα για τη φινα δεν το συζηταμε,σχεδον ολοι οσοι παρουσιασαν παρενεργειες ηταν σεξουαλικης φυσης.
Για τη μινοξ οι περισσοτεροι παραπονιοντουσαν για ανεπιθυμητη τριχοφυια στο σωμα,μαυρους κυκλους.Υπηρχαν ομως κ λιγοι που εγραφαν για σεξουαλικες παρενεργειες...
Τωρα τι μπορεις να κανεις?
Ή φινα,που μαζι με μινοξ θα εχεις λογικα μεγαλη βελτιωση.
Ή μπορεις να δεις το νημα του GOMI περι συνδηασμου folligen,dermallorer,stemoxydine και αλλα.
φίλε ποιά είναι η γνώμη μου. Δεν διαβάζεις τπτ στο νετ για φάρμακα θα σε αγχώσουν οι κριτικές και μόνο...

¨ΟΜΩΣ για εμάς εδώ δεν μιλάμε για ένα πρόβλημα υγείας που ΠΡΕΠΕΙ να πάρεις ένα φάρμακο και εκεί σε τρώει και διαβάζεις στην πλειονότητα μ@λ@κιΕ$...

στο νήμα του GOMI έχω πέσει πολλές φορές αλλά δεν εχω βγάλει άκρη κυρίως γιατί θέλει πολύ μελέτη... Είναι το επόμενο πράγμα που θα κάνω άμεσα... Σε ευχαριστώ

Utopia

Active Member
@karfakias Εγώ παρενέργιες από φίνα προς το παρών δεν έχω δει. Ίσα ίσα που την 2η εβδομάδα είχα και αυξημένη λίμπιντο παραδόξως. Επειδή αυξήθηκε η ολική τέστο πιθανολογώ...

karfakias

Member
Τα γρανάζια στον εγκέφαλο... Εγώ σε αυτούς δεν θα είχα διανοηθεί καν να πάω για την ΑΓΑ...
και που αλλού?

κοίτα να δείς το νοσοκομείο είναι πολύ καλό το έχω τσεκάρει και σε άλλα πράγματα εκτός ενδιαφέρωντος του φόρουμ...
έχουν όμως ένα πρωτόκολο που δεν παραβιάζεται ως προς τις θεραπείες που δίνουν...
Να σου πω ένα παράδειγμα, είχα ένα θέμα κάποια στιγμή μου δίνουν μια θεραπεία ελαφριά δεν κάνει τπτ και όχι γιατί έκανα εγώ κάτι λάθος αλλά γιατί από ότι έμαθα αργότερα η θεραπεία αυτή έχει 10% επιτυχία...
Πάω σε ιατρείο ιδιωτικό καθηγητή της κλινικής του λέω την θεραπεία τους κράζω κτλ και μου λέει, βάση διαδικασίαας πρέπει πρωτά να σου δώσουν αυτό μετά το άλλο και πάει λέγωντας...

Μου έδωσε να καταλάβω οτι το πάνε με το do less damage... Μ@λ@κιε$... μου έδωσε μια θεραπεία "τουμπανο" και τελείωσα μια και καλή...

karfakias

Member
@karfakias Εγώ παρενέργιες από φίνα προς το παρών δεν έχω δει. Ίσα ίσα που την 2η εβδομάδα είχα και αυξημένη λίμπιντο παραδόξως. Επειδή αυξήθηκε η ολική τέστο πιθανολογώ...
μπράβο πολύ χαίρομαι
θα σε έχω από κοντά χαχα....

τι ηλικία έχεις?

Utopia

Active Member
και που αλλού?

κοίτα να δείς το νοσοκομείο είναι πολύ καλό το έχω τσεκάρει και σε άλλα πράγματα εκτός ενδιαφέρωντος του φόρουμ...
έχουν όμως ένα πρωτόκολο που δεν παραβιάζεται ως προς τις θεραπείες που δίνουν...
Να σου πω ένα παράδειγμα, είχα ένα θέμα κάποια στιγμή μου δίνουν μια θεραπεία ελαφριά δεν κάνει τπτ και όχι γιατί έκανα εγώ κάτι λάθος αλλά γιατί από ότι έμαθα αργότερα η θεραπεία αυτή έχει 10% επιτυχία...
Πάω σε ιατρείο ιδιωτικό καθηγητή της κλινικής του λέω την θεραπεία τους κράζω κτλ και μου λέει, βάση διαδικασίαας πρέπει πρωτά να σου δώσουν αυτό μετά το άλλο και πάει λέγωντας...

Μου έδωσε να καταλάβω οτι το πάνε με το do less damage... Μ@λ@κιε$... μου έδωσε μια θεραπεία "τουμπανο" και τελείωσα μια και καλή...
Ναι, αλλά δεν είναι οι κατάλληλοι για την ΑΓΑ...

FreeThinker

Well-Known Member
Τυχαινει να ξερω δερματολογο απο το Συγγρος, αν δεν εχεις προσωπικη εμπειρια απο κει κανεις λαθος, ξερουν πολυ καλα τι τους γινεται απο ΑΓΑ.

Utopia

Active Member
Τυχαινει να ξερω δερματολογο απο το Συγγρος, αν δεν εχεις προσωπικη εμπειρια απο κει κανεις λαθος, ξερουν πολυ καλα τι τους γινεται απο ΑΓΑ.
Unfortunately, δεν έχω προσωπική εμπειρία από εκεί...:D Κοίτα, μπορεί ορισμένοι από εκεί να ξέρουν περί ΑΓΑ αλλά είναι και σε ποιον θα πέσεις. Εμένα δεν μου αρέσει η νοοτροπία τους πάντως. Μα καθόλου...

Μπλουζα