Εργαστήριο για εξετάσεις dht, testo και ίσως fin ή duta?

malloumpas

New Member
Ξέρει κάνεις κάποιο εξειδικευμένο μικροβιολογικό εργαστήριο για εξετάσεις τεστοστερόνης, dht και ίσως finasteride ή και dutasteride στην Αθήνα; Για τα δύο πρώτα γνωρίζω, θέλω να ξέρω αν κάπου γίνονται όλες οι εξετάσεις μαζί.

Ας μου στειλει αν ξέρει κάποιος pm για να μην θεωρηθεί διαφήμιση δημόσια

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
Τι εννοείς όταν λες εξετάσεις finasteride ή και dutasteride;

Πάντως γενικά η γνώση κάποιων τιμών ανδρογόνων εφόσον βέβαια είναι μέσα στα φυσιολογικά όρια (που κατά 99% είναι γιατί το εύρος των φυσιολογικών τιμών είναι πολύ μεγάλο) δε σε κάνει πιο σοφό. Άσε που οι τιμές αυτών των δεικτών παίζουν σαν γιο-γιο ...

Μπορεί κάποιος να βρίσκεται στα άνω όρια της DHT ή και της τέστο και να έχει τρελό μαλλί. Ομοίως μπορεί κάποιος να έχει πολύ χαμηλά επίπεδα DHT και τέστο να μην έχει καθόλου μαλλάκια ...

malloumpas

New Member
καταρχήν αν στο μέλλον χρειαστεί να κάνω οικογένεια, fin/dut κόβονται τουλάχιστον 6 μήνες (για την dut παραπάνω από χρόνο) νωρίτερα και θέλω να ξέρω πόσο θα έχουν πέσει οι τιμές τους (κυριώς dut γιατί η άλλη έχει πολύ μικρό χρόνο ημιζωής). Επίσης, έχω μια περιέργεια να ξέρω τι ποσό εχω ανά ml στο αίμα μου, όσο περίεργο και αν φαίνεται.

Γενικά την dut την φοβάμαι πολύ και ας την παίρνω μια φορα κάθε 3 μέρες, πλέον.

tropheus

Well-Known Member
Πάντως χωρίς να θέλω να πω ότι έγω έκανα το σωστό (ίσα-ίσα το αντίθετο) να σου πω ότι τεκνοποίησα πριν σχεδόν 3 χρόνια και ήμουν ήδη 6 χρόνια μέσα σε dut (1 καψάκιο/ημέρα).

Stripar

Established Member
tropheus είπε:
Πάντως χωρίς να θέλω να πω ότι έγω έκανα το σωστό (ίσα-ίσα το αντίθετο) να σου πω ότι τεκνοποίησα πριν σχεδόν 3 χρόνια και ήμουν ήδη 6 χρόνια μέσα σε dut (1 καψάκιο/ημέρα).

Φίλε μου εσύ πόσο καιρό είχες κόψει την Ντούντα πρίν τεκνοποιήσεις?
Επίσης εγώ χρησιμοποιώ fina 1.25mg με μοναδική παρανέργεια την αραίωση του σπέρματος όλα τα άλλα 100% , αγχώνομαι όμως για το μέλλον και την πιθανότητα να θέλω να κάνω παιδάκια και να μήν μπορώ , να είμαι άσφαιρος!.Ποία είναι η γνώμη σου , βάση της δικιάς σου εμπειρίας...το νερουλο-αραιωμένο σπέρμα είναι ικανό για τεκνοποίηση?

gkast

Active Member
Stripar είπε:
tropheus είπε:

Επίσης εγώ χρησιμοποιώ fina 1.25mg με μοναδική παρανέργεια την αραίωση του σπέρματος όλα τα άλλα 100% , αγχώνομαι όμως για το μέλλον και την πιθανότητα να θέλω να κάνω παιδάκια και να μήν μπορώ , να είμαι άσφαιρος!.Ποία είναι η γνώμη σου , βάση της δικιάς σου εμπειρίας...το νερουλο-αραιωμένο σπέρμα είναι ικανό για τεκνοποίηση?
Καταρχήν πρέπει πρωτα να κάνεις σπερμτοδιάγραμα το αραιωμένο σπέρμα δεν ειναί καλό πρέπει να το ελεγξεις αφου πρωτα περασουν τρεις με τεσσερεις μέρες .
Ο καθε ο οργανισμος αντιδρα διαφορετικα μπορεί να έχεις πρόβλημα κινητικοτητας μεχρι να είσαι επιρρεπης σε προστατιτιδα . Δεν ξερεις πως θα αντιδράσει ο προστατης σου με τη φίνα είναι μια περιεργη ιστορια και θέλει προσοχη ....πρόληψη

malloumpas είπε:
Ξέρει κάνεις κάποιο εξειδικευμένο μικροβιολογικό εργαστήριο για εξετάσεις τεστοστερόνης, dht και ίσως finasteride ή και dutasteride στην Αθήνα; Για τα δύο πρώτα γνωρίζω, θέλω να ξέρω αν κάπου γίνονται όλες οι εξετάσεις μαζί.

Ας μου στειλει αν ξέρει κάποιος pm για να μην θεωρηθεί διαφήμιση δημόσια

Καλησπέρα,

Για τα 2 πρώτα που ζητάς θα βρεις παντού ή σχεδόν πάντου σε διαγνωστικά / μικροβιολογικά εργαστήρια. Δεν ξέρω που θα βρεις για τις άλλες 2 ουσίες και αν γίνεται δεν γνωρίζω, αλλά αυτό που θα σου πρότεινα όπου κάνεις τις αρχικές εξετάσεις εκεί να τις πραγματοποιείς και στη πορεία. Για να έχεις σταθερό σημείο αναφοράς και να μπορείς να συγκρίνεις.
Συμπληρωματικά η testo γράφεται και σχετικά εύκολα, η dht όχι.

malloumpas

New Member
thanks. Ναι εννοείται ότι αν κάνω θα κρατάω αρχείο. Ειδικά για dut ενδιαφέρομαι, αμφιβάλλω αν υπάρχει στην Ελλάδα γενικά πάντως.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
Stripar είπε:

Από τότε που ξεκίνησα την duta (8+ χρόνια) μέχρι και σήμερα δεν την έχω κόψει ούτε μια μέρα. Τεκνοποίησα ενώ παράλληλα έπαιρνα και duta.

Υπάρχουν έρευνες ( δες πχ. ΕΔΩ )οι οποίες έχουν δείξει ότι η φιναστερίδη και η ντουταστερίδη δεν έχουν καμία επίδραση στη μορφολογία και στην κινητικότητα του σπέρματος ΑΛΛΑ επηρεάζουν την ποσότητα του σπέρματος και κατά συνέπεια την πιθανότητα για τεκνοποίηση. Οι ίδιες έρευνες παράλληλα έχουν δείξει ότι η διακοπή των φαρμάκων αυτών οδηγεί σε αύξηση της ποσότητας του σπέρματος.

Εγώ σε αυτό το σημείο στάθηκα τυχερός γιατί δε χρειάστηκε να κόψω την duta αφού κατάφερα να τεκνοποιήσω αμέσως (στην κυριολεξία) μόλις αποφάσισα να κάνω παιδάκι...

malloumpas είπε:
thanks. Ναι εννοείται ότι αν κάνω θα κρατάω αρχείο. Ειδικά για dut ενδιαφέρομαι, αμφιβάλλω αν υπάρχει στην Ελλάδα γενικά πάντως.

Τίποτα φίλε μου,
Αν και δεν το γνωρίζω μου φαίνεται αρκετά εξειδικευμένη, δεν την έχω ξανακούσει και δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει ποτέ κάτι παρόμοιο.
Μια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει.. Ίσως να έκανες μία ερώτηση στην εταιρεία, με ένα απλό e mail, που είναι υπεύθυνη για τη κυκλοφορία της ντούτα - με πιθανότερο να σε παραπέμψουν στην εταιρεία που τη παράγει τη Glaxo που απο ότι βλέπω είναι στη Πολωνία η παραγωγή - οπότε και θα γνωρίζουν περισσότερα. :smiley:

tropheus είπε:
Stripar είπε:

Από τότε που ξεκίνησα την duta (8+ χρόνια) μέχρι και σήμερα δεν την έχω κόψει ούτε μια μέρα. Τεκνοποίησα ενώ παράλληλα έπαιρνα και duta.

Υπάρχουν έρευνες ( δες πχ. ΕΔΩ )οι οποίες έχουν δείξει ότι η φιναστερίδη και η ντουταστερίδη δεν έχουν καμία επίδραση στη μορφολογία και στην κινητικότητα του σπέρματος ΑΛΛΑ επηρεάζουν την ποσότητα του σπέρματος και κατά συνέπεια την πιθανότητα για τεκνοποίηση. Οι ίδιες έρευνες παράλληλα έχουν δείξει ότι η διακοπή των φαρμάκων αυτών οδηγεί σε αύξηση της ποσότητας του σπέρματος.

Εγώ σε αυτό το σημείο στάθηκα τυχερός γιατί δε χρειάστηκε να κόψω την duta αφού κατάφερα να τεκνοποιήσω αμέσως (στην κυριολεξία) μόλις αποφάσισα να κάνω παιδάκι...

Φίλε Τροφέα,

Πολύ σημαντική η πληροφορία που μοιράζεσαι μαζί μας, τουλάχιστον για εμάς που κάνουμε χρήση των συγκεκριμένων ουσιών.

Stripar

Established Member
tropheus είπε:
Stripar είπε:

Thanks Tropheus...προς στιγμήν πήρα μια ανάσα!.

gkast

Active Member
tropheus είπε:
Stripar είπε:

Εισαί απο του τυχερους ....

malloumpas

New Member
Παιδιά η ντούτα δεν αστειεύεται καθόλου. Υπάρχει στο σπέρμα (μέχρι και 14 ng/ml) και απαγορεύουν την επαφή χωρίς προφυλακτικό ακόμη και πολύ καιρό μετά τη διακοπή της, λόγω της μεγάλης ημιζωής της (δείτε τις οδηγίες του φαρμάκου/ρωτήστε γιατρό). Πως ρισκάρετε να κάνετε παιδιά παίρνοντας την; Ειδικά αν το παιδί είναι αγόρι μπορεί να γίνει στραβή. Καλά εγώ τέλος του χρόνου με βλέπω να μην ξαναπαίρνω ντούτα.

danceworld_2001

Well-Known Member
Όλοι οι γιατροί που έχω ρωτήσει λένε πως πρέπει την φιναστερίδη (και λογικά και την ντουταστερίδη) αν την διακόψεις τουλάχιστον 1 μήνα πριν εκκινήσεις απόπειρα τεκνοποίησης. Ο βασικός λόγος ειναι πως επηρεάζει την γονιμότητα, δηλαδή την δυνατότητα να γίνει σύλληψη. Όμως όταν το έψαξα περισσότερο, υπάρχει και άλλη παράμετρος, την οποία μου είπε ο γιατρός στον οποίο θα κάνω την μεταμόσχευση μου ο dr. michalis. Συγκεκριμένα μου είπε, ενώ λαμβάνεις την ουσία, και αν το παιδί ειναι αγόρι, ίσως με κάποιο τρόπο η ουσία που βρίσκεται στο αίμα μας περάσει ακόμη και σε επίπεδο dna στο παιδί, με αποτέλεσμα μόνο αν ειναι αγόρι, τα σεξουαλικά του όργανα να μην αναπτυχθούν με καταστροφικές συνέπειες για το παιδί. Οπότε αν θες να είσαι σίγουρος, απλά κόβεις το φαρμάκι έστω 15 μέρες και προσπαθείς, δεν θα πάθεις τίποτα με 15 μέρες αποχή, απο 3 μήνες και πάνω αρχίζει η διαφορά στο μαλλί.

Μπλουζα