Θέλω γνώμη από άτομα που χρησιμοποιούν/ήσαν τοπική φιναστερίδη.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Greg072

Member
Παρενέργειες είχατε;
Παίρνω τοπική 3 μήνες περίπου , όχι τίποτα ιδιαίτερο σε παρενέργειες λίγο κάποιες μικροαλλαγές στην διάθεση όταν ξεκίνησα , αλλά μετά κομπλέ. Μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά μου δεν έχω δει , παρά μόνο μια κάποια σταθεροποίηση της τριχόπτωσης.

ManCyprus87

Well-Known Member
Ως χρήστης τοπικής φιναστερίδης για 2 χρόνια, πριν μεταβώ σε όραλ φιναστερίδη, η άποψη μου είναι ότι δεν αποτελεί ένα όπλο με το οποίο μπορείς να αντιμετωπίσεις την ανδρογεννετική αλωπεκία μακροπρόθεσμα. Το πολύ πολύ θα σου δώσει ένα μικρό boost τους πρώτους μήνες ή μέχρι τον 1ο χρόνο αλλά μετά θα καταρρεύσει η δραστικότητα της.
Εννοείται δε συγκρίνεται με την όραλ φίνα σε καμία περίπτωση.

Rude

New Member
εν τελη η δραστικοτητα της φιναστεριδης διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο. αν κάποιος έχει αργη τριχόπτωση ( 15 χρόνια να φτάσει σε norwood 3 vertex) πόσο θα τον βοηθήσει η οραλ και πόσο η τοπικη?

μπορει η οραλ να σταματήσει τελείως την τρίχοπτωση;

Chris34

Well-Known Member
Χρησιμοποιώ τοπική φίνα όλη τη διάρκεια μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών που έκανα καθώς είναι στο πρωτόκολλο της Advanced hair clinics.
Συνεχίζω μέχρι και σήμερα χωρίς καμία παρενέργεια. Και όσο παραμένω σταθερός με τα τοπικά δεν σκέφτομαι για φινα σε χάπι.
Η απορρόφηση της τοπικής φιναστεριδης από τον οργανισμό δεν έχει καμία σχέση με το χάπι.

Nik.Mos

Well-Known Member
Χρησιμοποιώ τοπική φίνα όλη τη διάρκεια μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών που έκανα καθώς είναι στο πρωτόκολλο της Advanced hair clinics.
Συνεχίζω μέχρι και σήμερα χωρίς καμία παρενέργεια. Και όσο παραμένω σταθερός με τα τοπικά δεν σκέφτομαι για φινα σε χάπι.
Η απορρόφηση της τοπικής φιναστεριδης από τον οργανισμό δεν έχει καμία σχέση με το χάπι.
Κάτι τέτοια πρωτόκολλα με είδη θεραπειών ακολουθούσα και εγώ μέχρι που ο λογαριασμός είχε φτάσει κάποιες χιλιάδες ευρώ και πήρα την απόφαση να τις διακόψω αφού η αποτελεσματικότητα τους δεν εχει καμία σχέση με αυτή που ισχυρίζονται οι κλινικές ότι έχουν.
Αλλά λογικό είναι ,από τις δευτερεύουσες υπηρεσίες βγαίνει το κέρδος ,μη θεωρηθεί υπερβολή ότι η μμ μπορεί να λειτουργεί και σαν κραχτης

Greg072

Member
Φίλε αυτήν παίρνω και εγώ εδώ και κάνα τρίμηνο περίπου , αλλά χωρίς να έχω κάνει εμφύτευση καθώς είμαι μόνο 22. Το μόνο που έχω παρατηρήσει έως τώρα είναι μια ελαφριά σταθεροποίηση στην τριχόπτωση. Πύκνωση πότε άρχισες να βλέπεις ; Είναι αλήθεια ότι χάνει την δράση της μετά από ένα σημείο; Γιατί εγώ σκεφτόμουν να μπω χάπι κάποια στιγμή.

εμενα κανει δουλεια αλλα δημιουργει τρομερα νευρα και χαμηλη διαθεση. οταν τη σταματαω αρχιζουν και πεφτουν τριχες μετα απο μερικες μερες.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chris34

Well-Known Member
Φίλε αυτήν παίρνω και εγώ εδώ και κάνα τρίμηνο περίπου , αλλά χωρίς να έχω κάνει εμφύτευση καθώς είμαι μόνο 22. Το μόνο που έχω παρατηρήσει έως τώρα είναι μια ελαφριά σταθεροποίηση στην τριχόπτωση. Πύκνωση πότε άρχισες να βλέπεις ; Είναι αλήθεια ότι χάνει την δράση της μετά από ένα σημείο; Γιατί εγώ σκεφτόμουν να μπω χάπι κάποια στιγμή.
Ο συνδιασμός τοπικής μινοξιδιλης μια φορά τη μέρα και τοπικής φιναστεριδης επίσης μια φορά τη μέρα είναι η πιο σωστή μακροχρόνια θεραπεία που μπορείς να κάνεις αν θες να ασχοληθείς μόνο με τοπικά.
Αρκετά πιθανό να σου δώσει και πυκνωση στα μαλλιά σου.
Εγώ κάνω αυτή τη θεραπεία μετά από μεταμόσχευση μαλλιών και τη συνεχίζω έως και σήμερα με αποτέλεσμα να κρατώ σταθερό το αποτέλεσμα.
Φυσικά η αγωγή με χάπι είναι πολύ πιο δυνατή αλλά το αφήνω σαν ενδεχόμενο αν αυτά που βάζω σταματήσουν να δουλεύουν.

Η θεραπεία με τοπικά έχει κάποιο κόστος αλλά επιλέγει ο καθένας για τον εαυτό του ή το κόστος των τοπικών ή ανά 4-5 χρόνια μεταμοσχευση για συμμάζεμα. Σε πιο μεγάλες ηλικίες δεν προχωράει τόσο γρήγορα η αραίωση.

bobby

Well-Known Member
Αυτό το «ανά 4-5 χρόνια ΜΜ για μάζεμα» είναι ουτοπία…..αν δεν σταματήσεις την τριχόπτωση καμμία δότρια δεν μπορεί να υποστηρίξει «ανά 4-5 χρόνια ΜΜ για μάζεμα». Κάποια στιγμή ή δεν θα υπάρχει δότρια και θα υπάρχουν κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν ή θα έχεις μαλλια πάνω και γύρω γύρω θα είσαι άδειος…. Τα τοπικά στο 99% των περιπτώσεων δεν κάνουν τίποτα….αν δεν κλείσει η «τρυπα στην βάρκα που χάνει νερά» (τριχόπτωση) μόνο με ΜΜ (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) δεν το αντιμετωπίζεις…Να μην μιλήσουμε για ντουπες-μπούπες κλπ….

kollaps

Active Member
Αυτό το «ανά 4-5 χρόνια ΜΜ για μάζεμα» είναι ουτοπία…..αν δεν σταματήσεις την τριχόπτωση καμμία δότρια δεν μπορεί να υποστηρίξει «ανά 4-5 χρόνια ΜΜ για μάζεμα». Κάποια στιγμή ή δεν θα υπάρχει δότρια και θα υπάρχουν κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν ή θα έχεις μαλλια πάνω και γύρω γύρω θα είσαι άδειος…. Τα τοπικά στο 99% των περιπτώσεων δεν κάνουν τίποτα….αν δεν κλείσει η «τρυπα στην βάρκα που χάνει νερά» (τριχόπτωση) μόνο με ΜΜ (πλην ελαχίστων περιπτώσεων) δεν το αντιμετωπίζεις…Να μην μιλήσουμε για ντουπες-μπούπες κλπ….
Επιπλέον είναι και φουλ ψυχοφθόρο.

Rude

New Member
Αν κάποιος φτάσει στο τελευταίο στάδιο τριχόπτωσης, μπορεί να έχει ένα καλό αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας ότι μπορεί να δώσει η δότρια συν msp?

Chris34

Well-Known Member
Αν εχει προδιαθεση καποιος να φτιασει nw 6-7 προφανως καποια στιγμη η δοτρια δεν θα φτανει. υπαρχουν και ανθρωποι που δεν θα φτασουν σε αυτο το σημειο ομως. Οποτε και τα τοπικα μια χαρα δουλεια κανουν μεχρι να σταματησουν να δουλευουν. Με αυτο τον τροπο ειπα οτι τα δουλευω και εγω. αν σταματησουν να δουλευουν υπαρχει και το χαπι.
Οποιος ομως θελει την καλυτερη δυνατη κατασταση στα μαλλια του το χαπι θα του δωσει το κατι παραπανω. ζυγιζεις τα υπερ και τα κατα και αποφασιζεις πως θα πορευτεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν είναι μόνο αυτές οι περιπτώσεις (NW6-7). Υπάρχει και η διάχυτη, DUPA, BUPA, κλπ. Είναι αξιόλογο το ποσοστό τους.

Μπλουζα