Θα ήθελα τις συμβουλές σας για την περίπτωσή μου 2

Giannis 23

New Member
Καλησπέρα παιδιά. Πλησιάζοντας τα 23, έχει περάσει ένας χρόνος και δύο μήνες από την προηγούμενη (και μοναδική) ανάρτησή μου στο Forum, όπου και εκεί ζήτησα τις συμβουλές σας (Οι εικόνες πλέον για κάποιο λόγο που δεν γνωρίζω δεν ανοίγουν).
www.hairlossgr.com/forum/thread-4363.html

Αρχές Σεπτεμβρίου του 2012 λοιπόν και έπειτα από συμβουλή και του δερματολόγου μου, ξεκίνησα το Propecia παίρνοντας ένα χάπι την ημέρα. Μετά από τον πρώτο καιρό σταθεροποίησα τη στιγμή που έπαιρνα το χάπι, παίρνοντάς το κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ μαζί με το Regaine 5%, το οποίο και συνέχισα να χρησιμοποιώ μία φορά τη μέρα κάθε βράδυ. Επιπλέον τους 2 πρώτους μήνες λουζόμουν 2 φορές την εβδομάδα και με το Fungoral. Στη συνέχεια όμως το σταμάτησα, καθώς δεν είδα κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Το Propecia το συνέχισα κανονικά μέχρι και τις αρχές του Μαΐου του 2013 (8 μήνες χρήσης συνολικά) όταν και το σταμάτησα, αφού τα αποτελέσματά του ήταν μηδενικά και η τριχόπτωση συνεχιζόταν κανονικά. Σχετικά με τυχόν παρενέργειες δεν παρατήρησα κάτι, ούτε όταν το ξεκίνησα ούτε όταν το σταμάτησα. Από τότε συνεχίζω κανονικά τη χρήση του Regaine 5% μία φορά τη μέρα κάθε βράδυ (αισίως έχω φτάσει τα 3+ χρόνια χρήσης). Τον Ιούλιο του 2013 άλλαξα και το σαμπουάν που χρησιμοποιούσα, γυρνώντας στο κλασικό Ultrex λόγω φαγούρας και πιθανής πιτυρίδας αν και λουζόμουν καθημερινά. Βέβαια προσέχω να λούζομαι αρκετές ώρες πριν χρησιμοποιήσω το Regaine.

Ας πάμε τώρα και στις συμβουλές που χρειάζομαι από εσάς….

1. Τι έχετε να μου προτείνεται ως προς τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσω από εδώ και στο εξής; Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι διαφορετικό και είδε αποτελέσματα; Γιατί σε εμένα προσωπικά το Big 3 δεν είχε αποτελέσματα και δεν θέλω να παρατήσω την προσπάθεια να σώσω όσα μαλλιά μπορώ. Άλλωστε ως άνεργος πτυχιούχος και εγώ δεν έχω τη δυνατότητα για μεταμόσχευση μαλλιών τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.

2. Σκέφτομαι να επισκεφτώ κάποιον ειδικό δερματολόγο σε θέματα τριχόπτωσης, ώστε να δω τι έχει να μου προτείνει και αυτός, καθώς ο δερματολόγος που πήγαινα μέχρι πρότινος δεν ήξερε και πολλά πράγματα. Το πρόβλημα είναι ότι μένω στην Άρτα και δεν μου είναι εύκολο να μεταφερθώ μέχρι την Αθήνα για μια και μόνο εξέταση που μπορεί να μην μου προσφέρει απολύτως τίποτα. Οπότε θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αξίζει να ψάξω κάποιον ειδικό γιατρό (με τη λογική ότι θα μου προσφέρει κάτι παραπάνω από όσα μου πρόσφερε ο προηγούμενος) και αν ξέρει κανείς κάποιον ειδικό γιατρό στην περιοχή (π.χ. Ιωάννινα, Πάτρα).

3. Ως τελευταία συμβουλή θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο σαμπουάν καθημερινής χρήσης γιατί εδώ και 10 μέρες περίπου ακόμα και με το Ultrex η φαγούρα επέστρεψε.

Συγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ για την προσοχή σας..

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
εγω εχω να σου προτεινω αυτο http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8371.html
και μεινε μακρια απο δερματολογους.
για σαμπουαν δεν εχω αποψη αλλα δες εδω http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8683.html
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4424.html
να παρεις μια ιδεα

jimys

Member
krhtikos21 είπε:
1 mg την ημέρα έπαιρνες φινα?
αφου δεν είχες παρενέργειες γτ τ κοψες?

δεν ειχε αποτελεσματα , αλλα εγω δεν μπορω να καταλαβω πως ξερει οτι το propecia δεν δουλεψε αλλα οτι δουλεψε το regaine? τι nw εισαι; δες και το cg 210 που συζηταται στο φορουμ εδω και καιρο οπως και βουρτσισμα που σου ειπε ο kappa!
νομιζω το fungoral πρεπει να το ξανα ξεκινησεις , τα αποτελεσματα του δεν εχουν να κανουν με τη τριχοπτωση τοσο οσο με το καθαρισμο του δερματος του τριχωτου ...

Giannis 23

New Member
Καταρχάς ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Σχετικά με αυτά που με ρωτήσατε

1. Norwood 3 είμαι.

2. Ναι 1 mg τη μέρα έπαιρνα φίνα και την έκοψα γιατί δεν είδα κανένα απολύτως αποτέλεσμα ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Και συγκριτικά με το κόστος του Propecia (28 χαπάκια 48 ευρώ) αποφάσισα να το σταματήσω. Θα μου πείτε γιατί δεν δοκίμασα το προσκάρ που είναι πιο φθηνό. Εντάξει και τα δύο έχουν την ίδια δραστική ουσία τη φίνα. Τα υπόλοιπα όμως συστατικά τους δεν είναι ίδια. Οπότε προτίμησα να ακολουθήσω τον σίγουρο αλλά πιο ακριβό δρόμο του Propecia.

3. Σχετικά με το λόγο που σταμάτησα τη φίνα και συνεχίζω το Regaine 5% σας παραθέτω αυτό που είχα γράψει στο προηγούμενο Topic μου πριν ξεκινήσω τη φίνα:
«…….δερματολόγο της περιοχής. Το παρατήρησε και ο ίδιος το πρόβλημα και μου είπε να χρησιμοποιήσω regaine 5% μία φορά την ημέρα κάθε βράδυ από τα φαρμακεία και να τον επισκέπτομαι κάθε 6 μήνες. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο εξάμηνο τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Έτσι όταν ξαναπήγα στο ιατρείο μετά από αυτούς τους 6 μήνες μου είπε να ακολουθήσω πιο συντηρητική αγωγή χρησιμοποιώντας το regaine μέρα παρά μέρα. Όμως μετά από 1μιση μήνα περίπου και αφού παρατήρησα ότι τα πράγματα έγιναν ίσως χειρότερα και από όταν ξεκίνησα την θεραπεία ξαναπήγα και του ζήτησα να επιστρέψω στην καθημερινή χρήση του regaine κάτι το οποίο και έκανα. Από τότε μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ regaine 5% κάθε βράδυ ανελλιπώς.»
Οπότε επειδή έστω και τότε το Regaine είχε θετικά αποτελέσματα στα μαλλιά μου αποφάσισα πως δεν υπάρχει λόγος να το σταματήσω. Άλλωστε πλέον δεν κοστίζει όσο κόστιζε.

Τώρα σχετικά με τις προτάσεις σας η αλήθεια είναι πως μάλλον θα δοκιμάσω το cg210. Άλλωστε, πέρα από το χρηματικό τομέα, δεν έχω να χάσω κάτι με τη δοκιμή του και ας ελπίσουμε ότι θα με βοηθήσει. Επίσης θα ξανα-ξεκινήσω το Fungoral και θα ψάξω να βρω ένα σαμπουάν από τα link που μου έστειλε ο φίλος kappa. Τώρα σχετικά με το βούρτσισμα η αλήθεια είναι πως δεν έχω προλάβει να διαβάσω το topic αλλά σίγουρα σήμερα ή αύριο θα το ψάξω και αυτό.

tropheus

Well-Known Member
Φίλε μου Γιάννη αυτό που σίγουρα μπορεί να βοηθήσει είναι η φιναστερίδη. Αφού δεν είδες παρενέργειες πάρε ένα proscar κόψε το στα 5 και με 14€ περίπου θα έχεις φιναστερίδη για 70 μέρες.

Το ότι δεν είδες κάτι αρνητικό για τα μαλλάκια σου από μόνο του είναι θετικό.

Η τριχόπτωση είναι μια διαδικασία που εξελίσσεται συνέχεια και κάθε μέρα μειώνει το πλήθος των τριχών στο κεφάλι μας. Ακόμα και να αναχαιτήσεις την εξέλιξη της είναι υπερσούπερ επιτυχία.

Όλα τα άλλα (cg210, βούρτσισμα, roller κτλ). έρχονται πολύ μετά ...

krhtikos21

Member
παιδιά proscar kai propecia το ίδιο πράγμα δεν είναι?φίνα απλά το 1 είναι 1 mg και το άλλο 5mg alla το κόβεις. παίζει το δευτερο να βγάζει λιγότερες παρενέργειες? αποκλείεται έτσι?

Giannis 23 είπε:
Καταρχάς ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας. Σχετικά με αυτά που με ρωτήσατε

1. Norwood 3 είμαι.

2. Ναι 1 mg τη μέρα έπαιρνα φίνα και την έκοψα γιατί δεν είδα κανένα απολύτως αποτέλεσμα ούτε θετικό ούτε αρνητικό. Και συγκριτικά με το κόστος του Propecia (28 χαπάκια 48 ευρώ) αποφάσισα να το σταματήσω. Θα μου πείτε γιατί δεν δοκίμασα το προσκάρ που είναι πιο φθηνό. Εντάξει και τα δύο έχουν την ίδια δραστική ουσία τη φίνα. Τα υπόλοιπα όμως συστατικά τους δεν είναι ίδια. Οπότε προτίμησα να ακολουθήσω τον σίγουρο αλλά πιο ακριβό δρόμο του Propecia.

3. Σχετικά με το λόγο που σταμάτησα τη φίνα και συνεχίζω το Regaine 5% σας παραθέτω αυτό που είχα γράψει στο προηγούμενο Topic μου πριν ξεκινήσω τη φίνα:
«…….δερματολόγο της περιοχής. Το παρατήρησε και ο ίδιος το πρόβλημα και μου είπε να χρησιμοποιήσω regaine 5% μία φορά την ημέρα κάθε βράδυ από τα φαρμακεία και να τον επισκέπτομαι κάθε 6 μήνες. Η αλήθεια είναι πως στο πρώτο εξάμηνο τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Έτσι όταν ξαναπήγα στο ιατρείο μετά από αυτούς τους 6 μήνες μου είπε να ακολουθήσω πιο συντηρητική αγωγή χρησιμοποιώντας το regaine μέρα παρά μέρα. Όμως μετά από 1μιση μήνα περίπου και αφού παρατήρησα ότι τα πράγματα έγιναν ίσως χειρότερα και από όταν ξεκίνησα την θεραπεία ξαναπήγα και του ζήτησα να επιστρέψω στην καθημερινή χρήση του regaine κάτι το οποίο και έκανα. Από τότε μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ regaine 5% κάθε βράδυ ανελλιπώς.»
Οπότε επειδή έστω και τότε το Regaine είχε θετικά αποτελέσματα στα μαλλιά μου αποφάσισα πως δεν υπάρχει λόγος να το σταματήσω. Άλλωστε πλέον δεν κοστίζει όσο κόστιζε.

Τώρα σχετικά με τις προτάσεις σας η αλήθεια είναι πως μάλλον θα δοκιμάσω το cg210. Άλλωστε, πέρα από το χρηματικό τομέα, δεν έχω να χάσω κάτι με τη δοκιμή του και ας ελπίσουμε ότι θα με βοηθήσει. Επίσης θα ξανα-ξεκινήσω το Fungoral και θα ψάξω να βρω ένα σαμπουάν από τα link που μου έστειλε ο φίλος kappa. Τώρα σχετικά με το βούρτσισμα η αλήθεια είναι πως δεν έχω προλάβει να διαβάσω το topic αλλά σίγουρα σήμερα ή αύριο θα το ψάξω και αυτό.

μην ξανα πας σε δερματολόγο για θέματα ΑΑ. ξεκίνα το cg 210 kai στην θέση ίσως να παίρνα φινα ρε φίλε άμα μ λες δε σ βγάζει παρενέργειες ούτε καν στην αρχή αυτό είναι πολύ καλό. εγώ κοντεύω 23 αλλά φοβάμαι πολύ να την αρχίσω....

Giannis 23

New Member
Αυτό το έχω απορία και εγώ αλλά κανένας δεν το έχει απαντήσει και το έχω ψάξει και αλλού. Ναι μεν το κόβεις στα 5 και έχεις 1 mg φίνα. Αλλά με τα υπόλοιπα συστατικά που δεν είναι ίδια τι γίνεται;

tropheus

Well-Known Member
Τα έκδοχα είναι αδρανή συστατικά τα οποία δεν έχουν ΚΑΜΙΑ επίδραση στον οργανισμό!

giwrgos athina

Active Member
οσο αφορα την φινα εμενα μου φτιαχνει ο φαρμακοποιος μου καψουλες φινας με την ποσοτητα της επιλογης μου...εχθες πηρα 100 καψουλες 0,8 mg 32e

tropheus

Well-Known Member
giwrgos athina είπε:
οσο αφορα την φινα εμενα μου φτιαχνει ο φαρμακοποιος μου καψουλες φινας με την ποσοτητα της επιλογης μου...εχθες πηρα 100 καψουλες 0,8 mg 32e

Πρώτον στις δίνει πανάκριβα.

Δεύτερον πολύ αμφιβάλλω ότι ένας φαρμακοποιός μπορεί να φτιάξει κάψουλες τόσο μικρής περιεκτικότητας με ακρίβεια. Ψάξε στο youtube να δεις πως τις φτιάχνουν και θα καταλάβεις.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giwrgos athina

Active Member
τροφεα μου εχει πει πως ειναι ακριβως το ιδιο με το προπεσια εχουν δηλ την ιδια ουσια τα χαπακια που φτιαχνει...λες να με δουλευει και να εχουν καμοια ζαχαρη η καψουλες μεσα αντι για φινα?μοθ βαλες ιδεες τωρα και θα παω να παρω το προπεσια να μαι σιγουρος γιατι με το προσκαρ δενκοβω σωστα τη ς δοσολογιες..

tropheus

Well-Known Member
giwrgos athina είπε:
τροφεα μου εχει πει πως ειναι ακριβως το ιδιο με το προπεσια εχουν δηλ την ιδια ουσια τα χαπακια που φτιαχνει...λες να με δουλευει και να εχουν καμοια ζαχαρη η καψουλες μεσα αντι για φινα?μοθ βαλες ιδεες τωρα και θα παω να παρω το προπεσια να μαι σιγουρος γιατι με το προσκαρ δενκοβω σωστα τη ς δοσολογιες..

Δεν εννούσα ότι δεν περιέχουν φιναστερίδη οι κάψουλες που σου δίνει. Απλά αμφιβάλλω ότι η περιεκτικότητα τους είναι στα 0,8mg ακριβώς. Δηλαδή μπορεί να είναι π.χ και 0,4mg ή και 1,5mg από κάψουλα σε κάψουλα.

Στο λέω γιατί έχω αγοράσει και εγώ μηχανισμό και φτιάχνω κάψουλες για εμένα με παρόμοιο τρόπο όπως το κάνουν οι φαρμακοποιοί και ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις την ακρίβεια που επιθυμείς ...

giwrgos athina

Active Member
εγω αυτο τροφεα δεν μπορω να το ελενκσω..οποτε η θα συνεχισγ με τις καψουλες του φαρμακοποιου ελπιζωντας πως εχει τις σωστες ποσοτητες η θα της πεταξω και θα παρω το προπεσια να ειμαι σιγουρος...τι προτεινεις?υπαρχει πιθανοτητα να μου εχει βαλει καμοια ζαχαρη μεσα και να μην εχει καθολου φινα?αν και δεν το νομιζω

Giannis 23

New Member
Μετά από αρκετή μελέτη που έριξα στο Forum χθες και σήμερα, πιστεύω ότι έχω βρει ένα δρόμο σύμφωνα με τον οποίο θα κινηθώ στο άμεσο μέλλον.

1. Αρχικά θα συνεχίσω κανονικά τη χρήση του Regaine 5% μία φορά την ημέρα κάθε βράδυ.

2. Θα επαναφέρω τη χρήση του Fungoral κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Για καθημερινό σαμπουάν θα διαλέξω κάποιο από αυτά που περιγράφονται στα link που πόσταρε ο φίλος Kapa.

3. Σκέφτομαι να ξεκινήσω το cg210, χρησιμοποιώντας το 2 φορές τη μέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ πριν τη χρήση του Regaine.

4. Παράλληλα με τα παραπάνω σκέφτομαι να ξεκινήσω είτε το βούρτσισμα, είτε το Roller για το οποίο διάβασα. Εδώ όμως θα ήθελα τη βοήθειά σας. Εσείς ποιο από τα δύο θα χρησιμοποιούσατε και για ποιους λόγους; Με βάση πάντα και τη θεραπεία που περιγράφεται στα βήματα 1-2 και 3.

5. Θα σκεφτώ πολύ προσεκτικά μήπως ξεκινήσω ξανά τη φίνα μετά από 6 μήνες διακοπής. Βέβαια αν ξεκινήσω πάλι θα αγοράζω το proscar και όχι το πανάκριβο propecia.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την αγωγή που σκέφτομαι να ακολουθήσω; Και αν μπορείτε απαντήστε μου και στο ερώτημα που θέτω στο «4».

kapa

Μέλος του προσωπικού
Giannis 23 είπε:
Μετά από αρκετή μελέτη που έριξα στο Forum χθες και σήμερα, πιστεύω ότι έχω βρει ένα δρόμο σύμφωνα με τον οποίο θα κινηθώ στο άμεσο μέλλον.

1. Αρχικά θα συνεχίσω κανονικά τη χρήση του Regaine 5% μία φορά την ημέρα κάθε βράδυ.

2. Θα επαναφέρω τη χρήση του Fungoral κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Για καθημερινό σαμπουάν θα διαλέξω κάποιο από αυτά που περιγράφονται στα link που πόσταρε ο φίλος Kapa.

3. Σκέφτομαι να ξεκινήσω το cg210, χρησιμοποιώντας το 2 φορές τη μέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ πριν τη χρήση του Regaine.

4. Παράλληλα με τα παραπάνω σκέφτομαι να ξεκινήσω είτε το βούρτσισμα, είτε το Roller για το οποίο διάβασα. Εδώ όμως θα ήθελα τη βοήθειά σας. Εσείς ποιο από τα δύο θα χρησιμοποιούσατε και για ποιους λόγους; Με βάση πάντα και τη θεραπεία που περιγράφεται στα βήματα 1-2 και 3.

5. Θα σκεφτώ πολύ προσεκτικά μήπως ξεκινήσω ξανά τη φίνα μετά από 6 μήνες διακοπής. Βέβαια αν ξεκινήσω πάλι θα αγοράζω το proscar και όχι το πανάκριβο propecia.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την αγωγή που σκέφτομαι να ακολουθήσω; Και αν μπορείτε απαντήστε μου και στο ερώτημα που θέτω στο «4».
η αγωγη ειναι καλη που εχεις σαν πλανο,αν και πολλα.
θα ελεγα να προτιμησεις βουρτισμα απο το roller.
τουλαχιστον σε εμενα ειναι πιο αποδοτικο απο το roller.
στριμωξε το μαζι με την μινοξιδιλη,πρωτα βουρτσισμα στα καπακια μινοξ,θα την ενησχυσεις κατα πολυ,εγγυημενα

Giannis 23

New Member
Όταν λες να στριμώξω το βούρτσισμα εννοείς πρώτα cg210, το αφήνω να δράσει για μία ώρα, μετά 3-5 λεπτά βούρτσισμα και τέλος μινοξ?Γιατί διάβασα στο topic για το cg210 ότι μετά από μία ώρα να χρησιμοποιείται άλλη θεραπευτική αγωγή.

kapa

Μέλος του προσωπικού
Giannis 23 είπε:
Όταν λες να στριμώξω το βούρτσισμα εννοείς πρώτα cg210, το αφήνω να δράσει για μία ώρα, μετά 3-5 λεπτά βούρτσισμα και τέλος μινοξ?Γιατί διάβασα στο topic για το cg210 ότι μετά από μία ώρα να χρησιμοποιείται άλλη θεραπευτική αγωγή.

μπορεις και ετσι.cg210 μετα απο μια ωρα βουρτσισμα(σταδικα φταστο στα 6 λεπτα και ανεβασε ενταση οταν το συνηθισεις)μολις τελειωσεις το βουρτσισμα βαζεις κατευθειαν μινοξ

nothinggr

Member
Re: RE: Θα ήθελα τις συμβουλές σας για την περίπτωσή μου 2

kapa είπε:
Giannis 23 είπε:

μπορεις και ετσι.cg210 μετα απο μια ωρα βουρτσισμα(σταδικα φταστο στα 6 λεπτα και ανεβασε ενταση οταν το συνηθισεις)μολις τελειωσεις το βουρτσισμα βαζεις κατευθειαν μινοξ

Η airol "κολλάει" μετά το βούρτσισμα (μαζί με minox); Ή μήπως είναι too much ;

Sent from my MB860 using Tapatalk 2

kapa

Μέλος του προσωπικού
nothinggr είπε:
Η airol "κολλάει" μετά το βούρτσισμα (μαζί με minox); Ή μήπως είναι too much ;

αν εχεις υποψιν αυτο μπορεις να την δοκιμασεις.
αν δεν σε πιασει θετικα θα σε αραιωσει.
δεν εχει μεση κατασταση,η γεμισμα η αδειασμα

Μπλουζα