Θα κάνω μεταμόσχευση με 2000-2500 τριχοθυλάκια

Friskies

New Member
Μινοξιδίλη εδω και 2.5 χρόνια τοπική.

Ο ιατρός που θα κάνει την μεταμόσχευση μου είπε μάλλον για 2000 τριχοθυλάκια.

Η αραίωση διάσπαρτη και φαλάκρα στους κροτάφους.

Η βοηθός του ιατρού που μου έκανε την εξέταση είπε ότι στο crown και B δεν μπορούν να βάλουν παρα πολλές γιατί έχω ήδη μαλλιά εκεί.

Την δεύτερη φορά όταν με είδε ο ιατρός που θα κάνει την επέμβαση μου είπε ότι το hairline μου θα είναι ελαφρώς λίγο πιο πάνω από το φυσικό μου.

Γενικά, κατα τον σχεδιασμο της επέμβασης θα ερωτηθώ για το πως θέλω να κατανεμηθούν τα τριχοθυλάκια ή απλά εμπιστεύομαι τον ιατρό;

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimKan1

Well-Known Member
32 χρονών

Τριχόπτωση από τα 14.

Μινοξιδίλη εδω και 2.5 χρόνια τοπική.

Ο ιατρός που θα κάνει την μεταμόσχευση μου είπε μάλλον για 2000 τριχοθυλάκια.

Η αραίωση διάσπαρτη και φαλάκρα στους κροτάφους.

Ορίστε φωτογραφίες με χτενισμένο μαλλί και αχτένιστο και πως φαίνεται ανάλογα τον φωτισμό.

Η βοηθός του ιατρού που μου έκανε την εξέταση είπε ότι στο crown και B δεν μπορούν να βάλουν παρα πολλές γιατί έχω ήδη μαλλιά εκεί.

Την δεύτερη φορά όταν με είδε ο ιατρός που θα κάνει την επέμβαση μου είπε ότι το hairline μου θα είναι ελαφρώς λίγο πιο πάνω από το φυσικό μου.

Γενικά, κατα τον σχεδιασμο της επέμβασης θα ερωτηθώ για το πως θέλω να κατανεμηθούν τα τριχοθυλάκια ή απλά εμπιστεύομαι τον ιατρό;
32 χρονων διαχυτο NW4-5 θα σου προτεινα να παρεις φινα εστω και σε low dose, εχεις φωτο δοτριας; Σε ποιον γιατρο θα πας;

Ειπες η βοηθος του γιατρου, εννοεις οτι την πρωτη φορα δεν σε εξετασε ο γιατρος αλλα η βοηθος του;

kollaps

Active Member
Κάτσε και ψάξου λίγο παραπάνω φίλε. To crown σου πώς είναι; Αν κληρονομικά πας για NW6-7 (που είναι πολύ πιθανό με βάση την τωρινή σου κατάσταση) τότε επιβάλλεται τουλάχιστον να δοκιμάσεις φαρμακευτική αγωγή. 2000 grafts είναι λίγα για το πρόβλημα σου, σίγουρα χρειάζεται ενίσχυση και το middle section.

Τελευταία επεξεργασία:

Friskies

New Member
Αγωγή λαμβάνω τοπικη μινοξιδίλη 5% και είδα δυνατό αποτέλεσμα τα τελευταία 2.5 χρόνια. Απλά υπάρχει μια πιθανότητα ελαφρώς να έχει χειροτερέψει στο hairline δεν είμαι σίγουρος. Ιατρός είπε μετά την εμφύτευση να πάρω αγωγή χάπι μινοξιδίλης.

Πάντως έχω δει στον ίδιο ιατρό αποτελέσματα με 2000 grafts σε άτομα που είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα και ήτνα πολύ καλό το αποτέλεσμα.
Για την φινα, ψιλοφοβάμαι.

LoverBoy

Well-Known Member
Σίγουρα με 2500 grafts θα βελτιωθεί η εικόνα σου αρκετά αλλά είσαι ακόμα 32 και αν δεν λάβεις στα σοβαρά κάποια αγωγή που θα σε κρατήσει σε καλά επίπεδα τουλάχιστον την επόμενη 10 ετία θα χρειάζεσαι ξανά επέμβαση πολύ σύντομα!Για να φαίνεται ένα αποτέλεσμα όμορφο και φυσικό έχεις ανάγκη να κρατήσεις τα μαμά μαλλιά σου!Ο γιατρός που σε είδε δεν σου πρότεινε κάποια θεραπεία?

Gianney

Well-Known Member
Αγωγή λαμβάνω τοπικη μινοξιδίλη 5% και είδα δυνατό αποτέλεσμα τα τελευταία 2.5 χρόνια. Απλά υπάρχει μια πιθανότητα ελαφρώς να έχει χειροτερέψει στο hairline δεν είμαι σίγουρος. Ιατρός είπε μετά την εμφύτευση να πάρω αγωγή χάπι μινοξιδίλης.

Πάντως έχω δει στον ίδιο ιατρό αποτελέσματα με 2000 grafts σε άτομα που είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα και ήτνα πολύ καλό το αποτέλεσμα.
Για την φινα, ψιλοφοβάμαι.
Πόσα mg σου είπε;για κάθε μέρα;

Friskies

New Member
οταν πηγα του ειπα οτι φοβαμαι να παρω φινα και απλα μου ειπε οτι θα αντικαταστησουμε την τοπικη μινοξιδιλη με χαπι.

δεν μου ειπε δηλαδη οτι η φινα ειναι μονοδρομος

LoverBoy

Well-Known Member
οταν πηγα του ειπα οτι φοβαμαι να παρω φινα και απλα μου ειπε οτι θα αντικαταστησουμε την τοπικη μινοξιδιλη με χαπι.

Σίγουρα βοηθάει και η μινοξιδίλη αλλά απο μόνη της δεν μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα!Αν θες μας λες τον γιατρό που επισκέφτηκες?

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Δύσκολη περίπτωση λόγο των αρκετών μαλλιών που έχεις. 2000 μόνο στο middle χρειάζεσαι

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Hercules80

Active Member

Χωρις φιναστερίδη θα έχει συντομη ημερομηνία λήξης το αποτέλεσμα σου και θα συνεχίσεις να χάνεις κανονικά τα μαλλιά σου. Η μινοξιδίλη δεν θα σταματήσει την τριχόπτωση οπου θα συνεχίσεις να αραιώνεις σε ολη τη λήπτρια.
Επίσης Τα 2000 ειναι λίγα για το πρόβλημα σου και θα ειναι μια τρύπα στο νερό αφού θα συνεχίσεις κανονικά να χάνεις μαλλιά χωρις τη φιναστεριδη και λογικά θα χαθούν και αρκετά από τα υπάρχοντα αδύναμα μαλλιά σου και να χρειαστείς αμέσως και αλλη επέμβαση. Μη κάνεις βιαστικές κινήσεις.

Τελευταία επεξεργασία:

ManCyprus87

Well-Known Member
Καλησπέρα και καλωσόρισες φίλε.
Λοιπόν είσαι 32, και είσαι ξεκάθαρα "σηματοδοτημένο" και εξελισσόμενο NW5.
Έχεις σχεδόν παντού μαλλιά, αλλά πολλά από αυτά θα φύγουν καθώς είναι ήδη χτυπημένα από την αλωπεκία.
Η φίνα είναι must για σένα, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, καθώς διανύεις και την κρίσιμη "αλωπεκική τριετία" 32-35.
Πρώτα πρέπει να σκεφτείς πως θα κρατήσεις και θα κάνεις όσο πιο υγιή τα υφιστάμενα μαλλιά σου, γιατί εαν μπεις με ΜΜ μέσα σε όλα αυτά τα αδύναμα μαλλιά, υπάρχει και το ρίσκο να κάνεις σε συγκεκριμένες περιοχές του middle-crown περισσότερη ζημιά παρά καλό.
Η μινόξ ειδικά μετά τα 32-33 ελάχιστα λειτουργεί, στο λεω μιας και είμαι χρήστης μινόξ για 14+ χρόνια.

Προτεινόμενο πλάνο:
Φίνα 1mg/day για 18-24 μήνες + Μινόξ 1 φορά την ημέρα.
ΜΜ με 2200-2300 grafts σε hairline και κροτάφους και 400-500 grafts σε middle-crown.

Μπλουζα