Ιστορικό, νεα θεραπεία και γνώμες

kapsalon

New Member
Γεια σας,

η ιστορία μου ξεκινάει τον Ιούλιο του 2009, όταν και πήγα σε δερματολόγο για την τριχόπτωση. 10 λεπτά κράτησε η επίσκεψη, με κόστος 70ε(!)... και απλά μου είπε ότι δε προσέχω τα μαλλιά μου και μου έδωσε την συνταγή του... ούτε εξετάσεις να κάνω μου είπε ούτε τίποτα. Ούτε φυσικά μου είπε ότι η φινα έχει παρενέργειες... όλα μια χαρά μου είπε...

Η συνταγή:
Finasteride 1,0 mg (60 χαπάκια, 1 κάψουλα ημερησίως)
(ο φαρμακοποιός που «συνεργάζεται» με τον δερματολόγο, φτιάχνει τα χαπάκια ο ίδιος. Παίρνει τα 5mg και τα σπάει σε ότι να ‘ναι κομμάτια και τα βάζει μέσα σε κάψουλες.)
Minoxidile 1,0
Lot. Advantan
Lot. Regaine 5
"Να αναμιχθούν, τουλάχιστον 2 ώρες πρίν το λούσιμο."

Δεν ήξερα τότε τίποτα για παρενέργειες, δεν είχα ψάξει τίποτα. Μετά από λίγες μέρες μόνο, βρήκα κάτι στο ιντερνετ, αλλά δεν έδωσα και πολύ σημασία (...ishrs.org/article/hair-restoration-medications-summary-glance). Έκανα την θεραπεία για αρκετό καιρό, χωρίς προβλήματα και όντως είχα τρελά αποτελέσματα. Όλοι απορούσαν πως μου φύτρωσαν μαλλιά! Στην αρχή, για κάποιες μέρες, είχα το κλασικό με την τεστοστερόνη, που ανεβαίνει και δεν αισθάνεσαι καμία κούραση… δούλευα και σε αποθήκη τότε και μου φάνηκε πολύ παράξενο! Το κακό είναι, ότι δε θυμάμαι για πόσο καιρό έπαιρνα φινα και πότε την σταμάτησα. Σίγουρα την έπαιρνα για 1 χρόνο, χωρίς καμία παρενέργεια, ούτε στη στύση, ούτε στη λίμπιντο, ούτε κατάθλιψη. Τότε ήταν που (πάνω στον 1 χρόνο χρήσης), άρχισα να έχω πόνο στον δεξιό όρχη(!), δε ξέρω γιατί μόνο στον ένα :21m:.

Μετά από ένα διάστημα αποχής από φίνα, την ξανάρχισα αλλά δε θυμάμαι αν ξαναπόνεσα... (έπρεπε να τα σημειώνω αυτά). Από το 2011 και μετά, δεν έπαιρνα τακτικά φίνα όπου και το καλοκαίρι του ’11 την σταμάτησα. Την λοσιόν δε τη σταμάτησα ποτέ, παρά μόνο τον τελευταίο χρόνο, που βρίσκομαι στο εξωτερικό και έχω ελαττώσει την χρήση της. Εδώ που πήγα σε ένα φαρμακείο, μου είπαν ότι για minoxidil 5% θέλουν συνταγή γιατρού και δίνουν μόνο την 2% χωρίς συνταγή. Έτσι και πήρα μία τέτοια 2%, αλλά μάλλον δε κάνει και πολλά. Πάντως είναι σημαντικό που θέλουν συνταγή.. κάτι σημαίνει αυτό ;)

Πολύ κακώς που ο δερματολόγος, δε μου είπε να κάνω εξετάσεις αίματος και DHT κτλ., για να δούμε που είναι τα επίπεδα. Επίσης κακώς που μου έδωσε κορτιζόνη χωρίς να με ρωτήσει…

Τέλος πάντων, τώρα έγινε το κακό… καλά που υπάρχει και αυτό το φόρουμ και μπορεί ο καθένας να αποκτήσει μια γνώση/γνώμη, γύρω από το θέμα και να αποφασίσει μόνος του για το τι πρέπει και το τι θέλει να κάνει. Προσωπικά δε θέλω να πάρω φιναστεριδη ξανά, ούτε κάποιο άλλο εσωτερικό DHT blocker, αφού απ ότι φαίνεται δε φταίει το DHT αυτό καθ’ αυτό, αλλά οι υποδοχείς του DHT. Είδη έχω παραγγείλει Rogaine Foam, αλλά ίσως κακώς και αυτό, θα ήθελα με άλλους τρόπους να βρω μια λύση.

Τα σαμπουάν που χρησιμοποιώ είναι τα εξής:
-Propolin
apivita.com/hellas/hair/shampoos/antriko-tonotiko-sampouan-gia-trixoptosi.html
Το χρησιμοποιώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά τα τελευταία 2 χρόνια όχι, επειδή χρησιμοποιώ κυρίως αυτά τα 2:
Epicrin + EUBOS
dekaz.gr/mallia/epicrin-shampoo
eubos.de/index.php/basispflege/mildes-pflege-shampoo
με εναλλαγές στη χρήση.

Είχα την εντύπωση ότι είναι καλά σαμπουάν, αλλά εδώ δεν είδα να τα αναφέρει κανείς, οπότε μετά από αρκετό διάβασμα κατέληξα στα παρακάτω:

-Revivogen (δε ξέρω κατά πόσο μπορώ να παρασκευάσω το zix, γιατί είναι και λίγο περίεργοι εδώ, στα φαρμακεία δεν έχουν ούτε οινόπνευμα σε μεγάλη συσκευασία, μόνο κάτι μικρά και πανάκριβα detol)
-Tricomin
-Folligen
-Emu Oil
-Aloe Vera Gel
-Nizoral (Fungoral: δεν υπάρχει πλέον αυτή η ονομασία, απ΄ότι κατάλαβα)
-Neutrogena T/Sal

Επίσης θα πάω να κάνω εξετάσεις αίματος και ορμονών, είμαι πολύ περίεργος να δω που είναι τα επίπεδα DHT. Θα την αντιμετωπίσω μόνο τοπικά όπως και να 'χει.

Να 'στε όλοι καλά!

(δε μπόρεσα να βάλω τα λινκς σωστά...)

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gianniskritikos2

Active Member
o δερματολογος σου ειναι για σκοτομα κυριολεκτηκα.. αν μπορεις ανεβασε καμια φοτο να εχουμε καλυτερη αποψη και να σου προτεινουμε λυσεις

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Οντως ειναι εγκλημα στο οτι καποιος σου εδωσε φιναστεριδη χωρις καν να σου εξηγησει τι ειναι.Και εγω σε γιατρο το 2010 ετσι την πατησα ακριβως και του εδεινα κ 140 ευρο επισκεψη.Δυστυχως το 90% των δερματολογων ειναι αχρηστοι.Παντως τα μονα φαρμακα που κανουν δουλεια ειναι οντως η φιναστεριδη η οποια ειναι ρισκο οντως λογω ασχημων παρενεργειων και η μινοξιδιλη η οποια ειναι πιο αδυναμη απο την φιναστεριδη αλλα κ πιο ακινδυνη.Τα πραγματα γενικα ειναι δυσκολα αν δεν βγει κατι καλυτερο συντομα.Τα σαμπουαν που κανουν δουλεια συμφωνα με ερευνες ειναι αυτα που περιεχουν κετοκοναζολη αλλα πρεπει να τα χρησιμοποιεις με μετρο,2 φορες με 3 το πολυ την εβδομαδα.

kapsalon

New Member
παραθέτω τις φώτο-μπιφτεκίασης!!! :tease:

έλα το καλό μπιφτέκι παιδιά! ένας-ένας μη σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε παιδιά! :21m:

Λοιπόν είμαι έτοιμος να παραγγείλω το Dr. Roller και το Revivogen complete set.

Το Revivogen είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ στην ευρώπη... εδώ που είμαι ο επίσημος αντιπρόσωπος είναι αυτός: .hairlabs.nl/haaruitval-preventie/revivogen/revivogen-all-in-set 150ευρώ!!!!!

Έστειλα email στους Αμερικάνους (στο επίσημο) και μου λένε δε στέλνουν Ολλανδία. Μα καλά τους λέω, γιατί τόση διαφορά στην τιμή και γιατί μόνο 3μηνα πακέτα; Ε μου λέει δεν επεμβαίνουμε στην τιμολογιακή πολιτική και προσφορές του κάθε αντιπροσώπου... έλεος.. θα ψάξω και σε άλλα ευρωπαϊκά online αλλά μου φαίνεται όλοι τα ίδια είναι (αν ξέρει κανείς κάτι καλά, ας πει). Από Αμερική υπάρχει το ρίσκο του τελωνείου κτλ...

Dr Roller θα πάρω 0,5 και ίσως και το 1.0 [0,75 δεν υπάρχει!]

Επίσης ακόμα περιμένω το 4x 60g Cans, Name Brand by Pfizer Rogaine 5% Foam for Men

Nizoral σε τι συσκευασία είναι, για να ξέρω ποιο ακριβώς είναι. Βρίσκω κόκκινο, μπλε, κίτρινο....

Ξέχασα να πω, στα βιντεάκια με τα dermareollers, όλοι τα κουνάνε πάνω κάτω στο ίδο σημείο και φαινεται οτι βάζουν και δύναμη... ακόμη για γιατροί... ενώ έχει αναφερθεί ότι δε πρέπει να γίνεται έτσι για το κεφάλι.... τι συμβαίνει...;

weznem

Well-Known Member
το ρεβιβοντζεν, τσαμπα θα το παρεις λιγα πραγματα..
τωρα που ειδα φωτο σου ειδικα,αι μου μιλας για ρεβοβο.. μου ρχεται να γελασω με την καλη εννοια,εννοω τι να κανει το ρεβιβο εδω θες φινα η ρυ για να δεις κατι..

weznem

Well-Known Member
ρυ τοτε. εχεις προχωρημενη α/α τι να κανει το ρεβιβο πλακα κανουμε τωρα?θα την γαργαλισει την δυτ..ρυ ειναι η ελπιδα σου μηπως και παρεις μπρος. γνωμη μου παντα.

kapsalon

New Member
Πήγα σε φαρμακείο με τη λίστα...
-Tricomin --> δεν
-Folligen --> Μπα
-Emu Oil --> Τσούκου
-Aloe Vera Gel --> No
-Nizoral --> μόνο με συνταγή! χαχαχαχ
-Neutrogena T/Sal --> έχουν μόνο το T/Gel, δε πήρα...

Θα παραγγείλω από hairlosstalk να τελειώνουμε...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

baldy

Member
αν η φωτο που εδειξες ειναι οι δικες σου εισαι ηδη φαλακρος τι χειροτερο μπορει να παθεις,τι τις θες τις θεραπειες τωρα

kapsalon

New Member
baldy είπε:
αν η φωτο που εδειξες ειναι οι δικες σου εισαι ηδη φαλακρος τι χειροτερο μπορει να παθεις,τι τις θες τις θεραπειες τωρα

μα έτσι ήμουν και πριν πάρω φινα+μινοξ, αλλά γέμισα με τη χρήση τους

πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι, έστω και λίγο, με τις θεραπείες.... το χειρότερο είναι να το αφήσω κι άλλο

kapa

Μέλος του προσωπικού
δες εδω http://www.hairlossgr.com/forum/thread-8039.html
θα δεις βελτιωση εγγυημενα

kapsalon

New Member
kapa σ' ευχαριστώ, το έχω διαβάσει το θέμα και βλέπω ότι κάθε μέρα έχει νέες απαντήσεις!
Απλά έχω μια απορία όπως είχα γράψει και νωρίτερα:
στα βιντεάκια με τα dermareollers, όλοι (ακόμα για γιατροί) τα κουνάνε πάνω κάτω στο ίδιο σημείο ΑΤΣΑΛΑ και φαίνεται ότι βάζουν και δύναμη...... ενώ έχει αναφερθεί από εσένα ότι δε πρέπει να γίνεται έτσι για το κεφάλι.... τι συμβαίνει...;

Θέλω να κάνω έναν συνδυασμό! Απ' ότι είδα εδώ
καλό είναι να μη τα μπερδεύεις και πολύ... οπότε θα γράψω τι σκέφτομαι να κάνω και αν κάποιος δει κάτι που είναι λάθος ας απαντήσει.

Πρωί:
Λούσιμο με σαμπουάν χωρίς zinc:
EUBOS MILD ή Propolin ή Neutrogena T/Gel ή πράσινο σαπούνι ή Johnsons για μωρά

Χρήση ενός Growth Stimulant:
Rogaine foam
ή Anti-Inflammatorie + Growth Stimulant: Tricomin Spray ή Folligen Spray

Απόγευμα:
Λούσιμο με σαμπουάν με zinc:
Revivogen shampoo + Conditioner ή Epicrin

Χρήση DHT Inhibitor:
Revivogen Scalp Therapy

Anti-Inflammatorie: Μία φορά στις 3 μέρες, το απογευματινό λούσιμο με Regenepure (1% Ketoconazole). (Πρώτο ξέβγαλμα με Neutrogena T/Sal)
*Anti-Inflammatorie: χρήση Emu Oil ή Aloe Vera Gel

Dr. Roller 0.5m: Μία φορά ανά 3-4 μέρες.

Μένει ένα Antiandrogen:
Topical Spironolactone S5 Cream. Που να την κολλήσω;

kapa

Μέλος του προσωπικού
kapsalon είπε:
kapa σ' ευχαριστώ, το έχω διαβάσει το θέμα και βλέπω ότι κάθε μέρα έχει νέες απαντήσεις!
Απλά έχω μια απορία όπως είχα γράψει και νωρίτερα:
στα βιντεάκια με τα dermareollers, όλοι (ακόμα για γιατροί) τα κουνάνε πάνω κάτω στο ίδιο σημείο ΑΤΣΑΛΑ και φαίνεται ότι βάζουν και δύναμη...... ενώ έχει αναφερθεί από εσένα ότι δε πρέπει να γίνεται έτσι για το κεφάλι.... τι συμβαίνει...;

η σωστη χρηση ειναι αυτη που ανεφερα,με την λογικη να το δει καποιος

kapsalon είπε:
Θέλω να κάνω έναν συνδυασμό! Απ' ότι είδα εδώ: http://www.hairlossgr.com/forum/thread-3...RegenePure
καλό είναι να μη τα μπερδεύεις και πολύ... οπότε θα γράψω τι σκέφτομαι να κάνω και αν κάποιος δει κάτι που είναι λάθος ας απαντήσει.

δεν ανοιγει το λινκ

kapsalon είπε:
Πρωί:
Λούσιμο με σαμπουάν χωρίς zinc:
EUBOS MILD ή Propolin ή Neutrogena T/Gel ή πράσινο σαπούνι ή Johnsons για μωρά

Χρήση ενός Growth Stimulant:
Rogaine foam
ή Anti-Inflammatorie + Growth Stimulant: Tricomin Spray ή Folligen Spray

Απόγευμα:
Λούσιμο με σαμπουάν με zinc:
Revivogen shampoo + Conditioner ή Epicrin

Χρήση DHT Inhibitor:
Revivogen Scalp Therapy

Anti-Inflammatorie: Μία φορά στις 3 μέρες, το απογευματινό λούσιμο με Regenepure (1% Ketoconazole). (Πρώτο ξέβγαλμα με Neutrogena T/Sal)
*Anti-Inflammatorie: χρήση Emu Oil ή Aloe Vera Gel

Dr. Roller 0.5m: Μία φορά ανά 3-4 μέρες.

Μένει ένα Antiandrogen:
Topical Spironolactone S5 Cream. Που να την κολλήσω;
δες αυτο http://www.hairlossgr.com/forum/thread-6753.html
γιατι σε καποιους ξεφτυλισε ακομα και την μινοξιδιλη

kapa

Μέλος του προσωπικού
kapsalon είπε:
οκ τώρα ανοίγει!! sorry!

το revivogen ειναι πολυ αδυναμο.
το tricomin το ιδιο,αλλα το folligen κατι κανει.
αλλα πρεπει να διαλεξεις λιγα και καλα,και για να μην πεδευεσαι,και να μην ξοδευεσαι,και το βασικοτερο να αντεξεις σε βαθος χρονου τις θεραπειες,και οικονομικα και ψυχολογικα.
η ποιο σιγουρη επιτυχια ειναι roller.
καποια στιγμη πολυ αργοτερα δοκιμασε και την κρεμα που χρησιμοποιω,ξεπερασε κατα πολυ τις προσδοκιες μου και τα λιγα που περιμενα

Μπλουζα