Κομπουχα Τσαι

hairz

New Member
Αφηνω την ερευνα στον καπα>

Να πω οτι το συγκεκριμενο ειναι ζωντανα βακτηρια κατι σαν κεφιρ
και βοηθα παρα πολυ στη φαγουρα και την ξηροδερμια>

Δεν το περιμενα να λειτουργει τοσο καλα>
 

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

hairz

New Member
Koμπουτσα ειναι αυτο που θα παρει ο chs μετα τη φιναστεριδη>

Εμειs αγοραζουμε κομπουχα>

Χχααχααχ αξιζε αυτο το μπαν :)


Αν και εσειs μου το τραλλαρατε το νημα>
 

Chs

Μέλος του προσωπικού
hairz είπε:
Koμπουτσα ειναι αυτο που θα παρει ο chs μετα τη φιναστεριδη>

Εμειs αγοραζουμε κομπουχα>

Χχααχααχ αξιζε αυτο το μπαν :)

Χαχαχα γελάνε οι αμασχάλες μου :D

Ποιός σου είπε ότι θα σε κάνω ban λεβέντη μου?

Όσο για αυτό που είπες αμα και εσύ έριχνες καμία θα ξεκόλλαγε η μπιέλα ;)

Κατά βάθος σε πάω ρε μπαγάσα αλλά είσαι φαινόμενο 8)
 

Άκης

Administrator
Ενημερωτικά με το θέμα:
Κομπούχα, το ζωντανό τσάι!

Τι είναι η κομπούχα
Πρόκειται για ένα ζυμομύκητα που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης με τη βοήθεια «μαγιάς» (που συνήθως είναι υγρό από προηγούμενη ζύμωση ή, αν δεν υπάρχει, αποσταγμένο ξίδι). Μέσω της ζύμωσης του μύκητα απελευθερώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων, προβιοτικά στοιχεία που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην εξισορρόπηση της λειτουργίας του ήπατος. Πολλοί πιστεύουν ότι μπορεί να ενισχύσει τον οργανισμό όσων πάσχουν από ασθένειες του ανοσοποιητικού, μια άποψη ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά, καθώς δεν έχουν ακόμα διεξαχθεί σχετικές έρευνες.

Τι μας προσφέρει
Η κομπούχα -και κάποιες άλλες τροφές, όπως το γιαούρτι και το κεφίρ- περιέχει βακτηρίδια με μεγάλη θρεπτική αξία για τον οργανισμό, καθώς και ένζυμα, οργανικά οξέα και βιταμίνες. Από βιταμίνες, περιέχει όλες του συμπλέγματος Β και σε μεγαλύτερες ποσότητες τις Β1, Β2, Β6 και Β12, που τονώνουν τον οργανισμό, συμβάλλουν στο μετασχηματισμό των λιπών και των πρωτεϊνών και παίζουν καταλυτικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Περιέχει ακόμα και βιταμίνη C, που είναι γνωστή για την αποτοξινωτική της δράση και τα οφέλη της στο ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, είναι πλούσια σε οργανικά οξέα, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται το γαλακτικό οξύ, που ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, το οξικό οξύ, που θεωρείται αντισηπτικό και αναστέλλει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, το γλυκουρονικό οξύ, που έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες, το βουτυρικό οξύ, που προστατεύει τα τοιχώματα των εντέρων, τα αμινοξέα, που είναι δομικά συστατικά των πρωτεϊνών και από τα οποία παράγονται ζωτικής σημασίας ένζυμα και άλλα, εξίσου σημαντικά για τον οργανισμό μας, οργανικά οξέα.
 

hairz

New Member
Ευχαριστω Ακη>

Παιδια τα σπαει αυτο το πραγμα>
Εχει και βιοτινη!Και φολικο οξυ!Φωσφορο_καλιο_χρωμιο _σιδηρο_θειο
Αμινοξεα και λεκιθινη>

τα εφτακοσια πενηντα ml κανουν πεντε ευρω>
Αξιζει >

Kombucha's rich nutritional package no doubt has a lot to do with its reported healing effects. Here are some highlights:

B vitamins: These include thiamine (B1), riboflavin (B2), niacin (B3), pantothenic acid (B5), pyridoxine (B6), B12, and B15, as well as folic acid and biotin. The B vitamins are protective against heart disease and strokes and may help alleviate depression as well.
Specifically, B1 affects the nervous system and produces mood-elevating benefits; B2 helps break down fats and may help prevent cataracts; B3 is a vasodilator and regulates cholesterol levels; B6 stimulates the immune system and controls sodium and potassium levels in the body; and B12 regulates homocysteine levels in the blood, a factor in arteriosclerosis. Folic acid is necessary for producing red blood cells and maintaining the health of your arteries. Biotin may protect against hair loss.

Essential amino acids: These protein building blocks include leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, and valine. These amino acids are not made in the body and must be obtained from food sources.
Enzymes: The enzymes lactase and invertase are found in kombucha. Enzymes promote chemical and metabolic processes in the body. Lactase is necessary for digesting lactose, the sugar found in milk products. Invertase helps digest the sugar sucrose.
Minerals: the yeasts in kombucha contain a number of minerals, including chromium, potassium, sulfur, iron, and phosphorus.
Cellulose: A certain amount of cellulose makes its way into the tea. Cellulose is an insoluble fiber that improves digestive function and may help prevent constipation and colon cancer.
Other nutrients: Lecithin helps break down fats in the body and protects the myelin sheath which surrounds the nerves. Vitamin C (ascorbic acid) is also produced by the bacteria in kombucha; vitamin C is an antioxidant and immune booster.
Pryor publicized her personal experiences of the health benefits of kombucha and its popularity grew as people with AIDS and other chronic illnesses began to consume it. Kombucha fans report it helpful for boosting energy in cases of multiple sclerosis and chronic fatigue, in alleviating some of the symptoms associated with AIDS, and in reducing allergic and asthmatic symptoms.

However, "Kombucha is not a cure for anything," cautions Pryor. "Your body cures itself. Kombucha seems to help your body do that." An estimated three million Americans now regularly brew and consume kombucha tea
 
Μπλουζα