ΛΥΣΕΙΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Καλημερα σε ολους και συγχαρητηρια σε ολα τα παιδια για τις προσπαθειες που καταβαλουν για την αντιμετωπιση της τριχοπτωσης!Ενα μεγαλο ευχαριστω στο forum! Θα πω και γω την δικη μου ιστορια μια απο τις χιλιαδες που θα εχεται σιγουρα διαβασει..Ειμαι 30 ετων..ΤΟ 2009(25 ετων) παρατηρουσα μια αραιωση στα μαλλια και επισκευτηκα δερματολογο...Μου εγραψε λοιπον καποια σαμπουαν (HAIR FORCE FREZYDERM, VERSION), καθως και ενα μειγμα ξεκασμου regaine 5% αλλα μαζι με version spray και 2 μπουκαλακια budesoderm..αυτα τα 3 μαζι μου τα εκανε ενα μιγμα ο φαρμακοποιος και καθε βραδθ εριχνε 10-12 ψεκασμους..Μετα απο 4 χρονια της θεραπειας αυτης αποφασισα να σταματησω το μιγμα και να παιρνω σκετο regaine 5%.. (δηλαδη καταργησα τα αλλα δυο)..Δικια μου αποφαση αυτη γιατι νομιζω το μιγμα ειναι ασκοπο και ηθελα κατι πιο ισχυρο!Στην αρχη ειχα καποια θεματα με φαγουρα και ξηροδερμια αλλα μετα απο 1,5 μηνα το συνηθισα μια χαρα...αυτο το κανω εδω και 5 μηνες περιπου αλλα η αραιωση ισως να εχει αυξηθει ελαφρως!!Το ερωτημα νου ειναι τι μου προτεινεται να κανω?Να αρχισω φυναστεριδη??Θα με βοηθησει σε μεγαλο βαθμο??Τι αλλο θα μπορουσα να προσθεσω?θελω συμβουλες και προτασεις καθως η εμπειρια ολων των χρηστων ειναι σημαντικη!!

Να αναφερω οτι στο σκετο regaine ριχνω 8-9 ψεκασμους πλεον(με καλυπτει η δοση αυτη?)..Θα πρεπει οι ψεκασμοι να πηγαινουν στη ριζα της τριχας(δηλαδη στο δερμα)?Ειναι απαραιτητα να κανω ελαφρυ μασαζ στο κεφαλι?Τα σαμπουν πλεον που χρησιμοποιω ειναι διαφορα κατα της τριχοπτωσης(κανενα να προτεινεται?).. Οσο αφορα τη φυναστεριδη αν ξεκινησω τη θεραπεια αυτη εννοειται το regaine δεν το σταματαω ποτε ετσι??

Συνημμένα

• IMG_1283[1].JPG
    IMG_1283[1].JPG
    1.9 MB · Προβολές: 22

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Yul Brynner

μαχητής κατά της φαλάκρας
Καλημέρα φίλε και καλώς ήρθες.

Σε αυτά που ρωτάς:

- 6-7 ψεκασμοί regaine είναι η ενδεδειγμένη δόση. Με παραπάνω ποσότητα το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δεις να εμφανίζονται πιο έντονες οι παρενέργειές του.
- Ναι, πρέπει το υγρό να πηγαίνει στο δέρμα, στις ρίζες δηλαδή των τριχών.
- Ναι, κανείς οπωσδήποτε ελαφρύ μασάζ στο κεφάλι ώστε να πάει παντού.
- Το Frezyderm που σου πρότεινε ο δερματολόγος είναι κορυφαίο σαμπουάν, συνέχισέ το. Μη το χρησιμοποιείς όμως κάθε μέρα (δεν κάνει), παρά τρεις φορές τη βδομάδα. Για τις ενδιάμεσες χρησιμοποίησε κανένα για καθημερινή χρήση, φυτικό ή μη.
- Το Regaine δεν το σταματάς ποτέ, εκτός κι αν δεις ότι χάνει δυνάμεις απότομα (αναπόφευκτο μετά από κάποια χρόνια χρήσης για όλους), οπότε βλέπεις και κάνεις όταν έρθει αυτή η ώρα.
- Αν αντέχει η τσέπη σου, δοκίμασε Regaine (ή Kirkland) αφρό, είναι πιο αποτελεσματικός και στεγνώνει πιο εύκολα.

Τον αφρο τον παιρνω απο φαρμακειο και αυτον;Σε τη ποσητητα θα παιρνω τον αφρο;καταργω του ξεκασμους αν παρω αφρο ετσι;Το πιο σημαντικο ομως που θελω να μαθω ειναι για τη ΦΥΝΑΣΤΕΡΙΔΗ....τι λετε εσεις;;;

danceworld_2001

Well-Known Member
Το regain ακόμη και αν δεις πως χάνει την δύναμη του, δηλαδή αραιώνεις, ποτέ μην το σταματήσεις, γνωμη μου. Παρότι νομίζεις πως δεν κάνει κάτι, κάνει και παρακάνει, βοηθάει του θύλακες να ειναι ζωντανοί. Εγώ Μαιο του 2013 σταμάτησα μαχαίρι το regain και νόμιζα πως ήμουν καλυμένος επειδή έπαιρνα φίνα. Μέχρι τέλος του χρόνου που μπήκα χειρουργείο έχασα έδαφος 2 ετών μπορώ να πω. Τώρα που άυξησα φίνα στο 1/3 και έβαλα ξανά regain 1 μήνα μετα την μμ, είμαι στα καλύτερα μου και στα μαμά μαλλιά. Για το proscar τώρα πρέπει να ξέρεις πως έχει παρενέργειες στο 50% των χρηστών, στο 99% ειναι αναστρέψιμες με την διακοπή της. Το φάρμακο ειναι ισχυρό και η χρήση του ενέχει ρίσκο με άγνωστες παρενέργειες σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα, όμως... ειναι οτι καλύτερο για να φρενάρεις την τριχόπτωση σου και τέλειος συνεργάτης του regain.

Yul Brynner

μαχητής κατά της φαλάκρας
sakispower είπε:
Τον αφρο τον παιρνω απο φαρμακειο και αυτον;Σε τη ποσητητα θα παιρνω τον αφρο;καταργω του ξεκασμους αν παρω αφρο ετσι;Το πιο σημαντικο ομως που θελω να μαθω ειναι για τη ΦΥΝΑΣΤΕΡΙΔΗ....τι λετε εσεις;;;

Από φαρμακείο παίρνεις τον regaine αφρό γύρω στα 40 ευρώ το μπουκαλάκι (κρατάει 25 μέρες-1 μήνα). Τον kirkland αφρό τον παραγγέλνεις διαδικτυακά (πουλιέται μόνο στο εξωτερικό) και κάνουν 40 ευρώ τα 3 μπουκαλάκια.

Ναι, εννοείται καταργείς τους ψεκασμούς, ο αφρός κάνει την ίδια δουλειά.

Ως προς το πόσο αφρό βάζεις, έχει οδηγίες στο κουτί της συσκευασίας (ποσότητα ίση με το μισό του καπακιού).

Περί φιναστερίδης, ισχύουν αυτά που λέει ο danceworld, σε πολλούς έχει παρενέργειες που όμως είναι αναστρέψιμες μετά τη διακοπή. Αν είσαι από τους τυχερούς όπως είναι ο danceworld που δεν έχεις παρενέργειες, τότε τι έχεις να χάσεις; Αλλά θα πρέπει να δοκιμάσεις για καιρό πρώτα για να το διαπιστώσεις. Εγώ είχα πάρει παλιά για 3 μήνες μόνο (επειδή αυτό μου είχε προτείνει η δερματολόγος και μου 'χε πει ότι δεν έχει παρενέργειες... τρομάρα της), αλλά δεν είδα καμιά σημαντική διαφορά σε τόσο μικρό διάστημα (ούτε και παρενέργεια όμως). Μετά που διάβασα για τις (πιθανές) παρενέργειές της, δεν την ξανάγγιξα.

BerlinAthens

New Member
Παιδιά Καλησπέρα σας,

Το forum το διάβαζω τα τελευταία 2 χρόνια. Και έχω πάρει αρκετές συμβουλές.

Συγχωρέστε με που σας ρωτάω εδώ, κάποιοι θα το έχουν ξαναρωτήσει. Αλλα ήθελα και την δική σας γνωμη.

Έχω γενετική προδιάθεση για μεγάλη τριχόπτωση, λόγω του πατέρα μου.

Μου το έχει πεί και ο δερματολόγος.

Τώρα εγώ τα τελευταία 2 με 3 χρόνια έπαιρνα Regaine. Η αλήθεια είναι με κάποια διαλείμματα κια το τελευταίο χρόνο είχα μειώσει και τη δοσολογία στις 3 φορές την εβδομάδα.

Λόγω οικονομικών και επειδή ήμουν έξω ψάχνοντας για εργασία, απο Απρίλη μέχρι τέλη Ιούνη δε χρησιμοποίησα καθόλου. Και είδα πως υπήρχαν κενά, αλλα όχι τρομακτικά.

Όμως απο αρχές Ιούλη, που άρχισα πάλι να χρησιμοποιώ Regaine πάλι και μάλιστα με καθημερινή σχεδόν χρήση.

Είδα να χάνω ακόμα περρισότερες τρίχες.

Συμβαίνει αυτό λόγω του διαστήματος που δεν το χρησιμοποίησα ? Και άραγε, θα βγούν πιο δυνατές τρίχες ?

Σας ευχαριστώ

Μπλουζα