Δημήτρης 82
New Member
Είμαι περίπτωση norwood 4-5 με αραίωση κυρίως πίσω (αλλά όχι χαμηλά στο πίσω μέρος) αλλά και σταδιακή αραίωση μπροστά και καλή ποιότητα τρίχας απότι είπαν όσοι με είδαν. Επίσης δεν έχω πάρει ποτέ κάποιο σκεύασμα εκτός από σαμπουάν για τόνωση.
Μετά από έρευνα 4 μηνών στις ελληνικές κλινικές που ξεχώρισα από το internet και 2-3 συστάσεις, μπορώ να πω πως δεν έχω μπορέσει να καταλήξω κάπου και νομίζω είμαι αρκετά μπερδεμένος.
Αρχικά με την χρήση φινα, tuta, μινο για τις οποίες είχα ακούσει για κάποιες παρενέργειες αλλά όλοι οι γιατροί που είδα τις διαψεύσανε ιδίως για την χρήση μινοξιδίλης σε μορφή λοσιόν. Εδώ το μόνο που σκέφτομαι είναι πως αποκλείεται να έχω ένα σταθερό πρόγραμμα χρήσης κάθε βράδυ λόγω προγράμματος μου και των παιδιών και δεν ξέρω μια μη σταθερή λήψη αν θα έχει καλά αποτελέσματα. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει με τέτοιο τρόπο θα με βοηθούσε μια γνώμη....!
Έπειτα θα πω πως οι γιατροί με τους οποίους έκανα συναντήσεις για μέθοδο FUE δεν με κάλυψαν ολοκληρωμένα...Θα αναφέρω ενδεικτικά πως είδα τους Seneca, Αναστασάκη, Γκούρα, Βεκρή/Advanced Hair Clinic, Τσούνη, Παπανικολάου LP Clinic και για να μην πω συγκεκριμένα για κάποιον (όσοι έχετε πάει ίσως καταλάβετε...) με προβλημάτισαν τα εξής:
Όποια άποψη/ βοήθεια για τα παραπάνω θα με βοηθούσε πολύ να αποφασίσω ή αν υπάρχει κάποιος άλλος γιατρός που πιστεύετε πρέπει να δω πριν αποφασίσω.
Μετά από έρευνα 4 μηνών στις ελληνικές κλινικές που ξεχώρισα από το internet και 2-3 συστάσεις, μπορώ να πω πως δεν έχω μπορέσει να καταλήξω κάπου και νομίζω είμαι αρκετά μπερδεμένος.
Αρχικά με την χρήση φινα, tuta, μινο για τις οποίες είχα ακούσει για κάποιες παρενέργειες αλλά όλοι οι γιατροί που είδα τις διαψεύσανε ιδίως για την χρήση μινοξιδίλης σε μορφή λοσιόν. Εδώ το μόνο που σκέφτομαι είναι πως αποκλείεται να έχω ένα σταθερό πρόγραμμα χρήσης κάθε βράδυ λόγω προγράμματος μου και των παιδιών και δεν ξέρω μια μη σταθερή λήψη αν θα έχει καλά αποτελέσματα. Όποιος έχει χρησιμοποιήσει με τέτοιο τρόπο θα με βοηθούσε μια γνώμη....!
Έπειτα θα πω πως οι γιατροί με τους οποίους έκανα συναντήσεις για μέθοδο FUE δεν με κάλυψαν ολοκληρωμένα...Θα αναφέρω ενδεικτικά πως είδα τους Seneca, Αναστασάκη, Γκούρα, Βεκρή/Advanced Hair Clinic, Τσούνη, Παπανικολάου LP Clinic και για να μην πω συγκεκριμένα για κάποιον (όσοι έχετε πάει ίσως καταλάβετε...) με προβλημάτισαν τα εξής:
- Επεμβάσεις όχι από τον ίδιο τον γιατρό ή απλά με μια μικρή επίβλεψη του γιατρού - που με κάνει να μην ξέρω τελικά ποιος θα χειρουργήσει και με τι αποτέλεσμα
- Μεγάλες διαφορές σε τιμή ανά τριχοθυλάκιο - στην προκειμένη με προβλημάτισε μια αρκετά φτηνή κλινική που σε βάζει σε σκέψεις για την ποιότητα
- Διάμετρος εργαλείου όπου δεν μου το απαντήσαν συγκεκριμένα και άκουσα από 0.7 - 1.1. Κάποιοι υποστήριξαν πως μεγαλύτερη διάμετρος είναι προτιμητέα ώστε να εξαχθεί σωστά/χωρίς τραυματισμούς η τρίχα, αλλά αυτό καταλαβαίνω θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες τρύπες και πιθανότερη ζημιά στα υπάρχοντα τριχοθυλάκια, σωστά?
- Αριθμός τριχοθυλακίων - άκουσα από 2500 - 8000
- Μέγιστος αριθμός τριχοθυλακίων ανά συνεδρία. Εδώ άκουσα κυρίως να μου αναφέρουν 3000 - 3500 σε μια μεγάλη συνεδρία ενώ ένας μου ανέφερε πως δεν πρέπει να παω σε συνεδρία μεγαλύτερη των 2000 και να επαναλάβω ίσως με άλλη 1 παρόμοια συνεδρία μετά από 1 χρόνο. Εδώ τα όρια ανάμεσα στο μαξ για να αποφύγεις πολλαπλές επεμβάσεις αλλά και να μην τραυματίσεις δότρια και υφιστάμενες τρίχες είναι πολύ λεπτά .
Όποια άποψη/ βοήθεια για τα παραπάνω θα με βοηθούσε πολύ να αποφασίσω ή αν υπάρχει κάποιος άλλος γιατρός που πιστεύετε πρέπει να δω πριν αποφασίσω.