Μμ στο εξωτερικό και μεταφορά κεφαλαίων

Alexkazer

New Member
Καλησπέρα και απο εμένα....
Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ και εγώ από την πλευρά μου καλή επιτυχία!
Έχω μια ερώτηση όσον αφορά το θέμα της πληρωμής... Λόγο capital controls δεν επιτρέπετε κρατάς στο αεροπλάνο πάνω απο 2000€ μετρητά καθώς και έμβασμα να στείλεις μέχρι 1000€ τον μήνα (αν δεν κάνω λάθος). Οπότε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση με ένα τόσο μεγάλο ποσό¨?
Για να μην κανω quote σε καθε εναν ξεχωριστα και γεμισει η σελιδα , σας ευχαριστω πολυ ολους !!!
Ελπιζω να πιασει καθε ευχη ξεχωριστα και να παμε καλα !!!

Η επεμβαση θα κοστισει 2.5 ευρω το θυλακιο, οποτε στα 5000 θυλακια ειμαστε στα 12500 ευρω
στα 4500 θυλακια ειμαστε στα 11250 οποτε χοντρικα θα παιξουμε απο 11.500 - 12.500 χιλιαρικα.
Θα κανω και smp στην ουλη κατα πασα πιθανοτητα που θα κοστισει περιπου αλλα 300 ευρω.
Περισσοτερες λεπτομερειες για αριθμο θυλακιων και τιμες μετα την επεμβαση...

@Flosk το παλευω μονο με μεταμοσχευσεις ομως και χωρις την παραμικρη θεραπεια.
Το αν ειναι πολλα ειναι σχετικο, επειδη εχουμε συνηθισει να βλεπουμε να βαζουν 5-6κ θυλακια σε Α Β και Γ ζωνη μαζι
δε σημαινει οτι αυτο ειναι κανονας, σημαινει οτι γινεται για λογους οικονομιας (θυλακιων και χρηματων), μιας και σπανια καποιος χρησιμοποιει κ τις 2 τεχνικες εξαγωγης.
Εκει υπηρχαν πανω απο 20.000 θυλακια και βαζουμε μονο 6-7κ αρα ειναι πολυ λιγα συνολικα αυτα που συνηθως βαζουμε...
Εγω βαζω απλα παντου εναν καλο αριθμο πυκνοτητας για να εχω ενα συμπαγες ομοιομορφο αποτελεσμα δυνατο κατω απο καθε συνθηκη ηλιου-φως-βρεγμενου κτλπ.
Απο κει κ περα , αν βαλω 4500 θα εχω αλλα 3000 με φυε διαθεσιμα συν αλλα 2500 με στριπ.
Χρησιμοποιω και τις 2 τεχνικες για μεγιστη εξαγωγη θυλακιων απ τη δοτρια και δεν θεωρω οτι θα βγω εκτος στοχου με το πλανο που εχω.
Θα εχω ριξει περιπου 8κ σε Α,Β και Γ ζωνη με αλλα 5κ διαθεσιμα για ενισχυση Β και Γ οποτε χρειαστει μιας και η Α θα ειναι κομπλε εφ ορου ζωης απο δω και περα.
Συνολικα δλδ ενα πλανο του τυπου 5000 στην Α ζωνη και 8000 σε Β και Γ ζωνη πιστευω ειμαι καλα.
?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Αν είναι μέλη θα βρούμε λύση, το θέμα είναι άμα δεν είναι :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Stripar

Established Member
Για οποιον τηλ. στην πρεσβεία , θα διαπιστώσει ότι πλέον είναι 10k για το κάθε άτομο.

Αν έχεις περάσει πρίν απο την αντίστοιχη κλινική Consultation μπορείς να "μοιράσεις" το ποσό,
ενώ άν ταξιδεύεις με "συνοδό" - παρέα (π.χ : Panos + Aggelos + Stripar = 30K) μπορείς να κάνεις μτχ και στις πατούσες.

Και υπάρχουν και άλλοι,και άλλοι τρόποι ,νόμιμοι όλοι...

;)

Giorgos-3

Well-Known Member
XAAXAXA...απλα πληροφοριακα να το πω στο φιλο αν κραταει μετρητα πανω του πανω απο 10.000 εουρο (που λογικα παραπανω θα χει), να παει μονος του στο τελωνειο να τα δηλωσει και στο βγες και στο μπες (αν κ λογικα θα γυρισει στεγνος) αλλα με πολυ μαλλι! αν σου κανουν ελεγχος ρευστα-διαθεσιμα και δεν προλαβεις να τα δηλωσεις απο μονος του σου κρατανε το 20% αυτοματα. στο δε τελωνειο τουρκιας στα κρατουν ολα!γι αυτο προσοσχη.
υ.γ. αν σονι και ντε θελεις να δηλωσεις κατι στο γυρισμο δηλωσε τις τριχες σου και αν θες περνα απο τελωνειο χιου να σου κανω εγω τον ελεγχο! :p

Stripar

Established Member
Γιώργο,
μάλλον έχεις να ταξιδέψεις πολλά χρόνια , τίποτα απο όλα όσα αναφέρεις δέν ισχύει πλέον.

Κανένα κράτος δέν έχει δικαίωμα να σου κάνει μερική ή ολική κατάσχεση χρημάτων!.
Στην χειρότερη περίπτωση να πληρώσεις ένα πρόστιμο 100-130 euro για αμέλεια δήλωσης συναλλάγματος.
Μικρό ποσό στην τελική για να κάνεις την δουλειά σου...

Ο Πάνος όπως και οι υπόλοιποι έχουν κάνει το κουμάντο τους , δέν πάει κανείς ξυπόλητος στα αγκάθια...

;)

Giorgos-3

Well-Known Member
στριπαρ δεν μιλαμε για τριχες τωρα...μιλαμε για την δουλεια μου.εχεις αποψη και γι αυτο?θα μου μαθεις την δουλεια μου?σε προκαλω λοιπον να παρεισ πανω απο 10 χιλιαρικα και να περασεις για παραδειγμα οχι τουρκια..αλλα ιταλια! εδω διπλα..ευρωπη..και να σε σταματησουν οι αντιστιχοι συναδελφοι...η νομοθεσια τους λεει κατασχονται ολα!εσεις πηγαινετε με τον σταυρο στο χερι...τι να σου πω....

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Mε αεροπλανο μεσο τουρκιας ποσα μετρητα μπορεις να παρεις?Σε 2 μηνες εχω πτηση.

Stripar

Established Member
Φίλε στο εξωτερικό είμουν πρόσφατα ,
όπου μπανοέβγαινα Ελλάδα συχνα με πάνω απο 15000 λίρες,
σε ιταλική πολυεθνική δούλευα 11+ χρόνια.
Τουρκία έχω ταξιδέψει πάνω απο 5-6 φορές, για να μήν αναφέρω Καναδά κ.λ.π

Ολική η μερική κατάσχεση συναλλάγματος δέν γίνεται εκτός και άν προέρχεται απο μή νόμιμο τρόπο.
Το πρόστιμο που σου ανέφερα παραπάνω , δέν στο ανέφερα τυχαία ,
πολλές φορές είναι ποιο οικονομικό να πληρώσεις ένα πρόστιμο αμέλειας δήλωσης συναλλάγματος παρά τα εμβάσματα τραπεζών!.

Όπως και να έχει στην περίπτωη του Πάνου και Αγγελου όπως προανέφερα είναι όλα δρομολογημένα (30κ).

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Giorgos-3

Well-Known Member
Με οποιοδήποτε μεσο ισχυει το ιδιο...αν εχεις πανω σου μετρητά η στις αποσκευές σου ανω των 10.000€ πρεπει να τα δηλωσεις .οι ελέγχοι ειναι δειγματοληπτικοί (η μεσω πληροφοριασ Αλλα δεν μας αφορα τωρα αυτο) και αν σπαςει ο διάολος το ποδάρι του κ σ ελέγξουν δεν υπαρχει η δικαιολογία «θα το δήλωνα» η «δεν το γνώριζα»...η άγνοια νόμου δεν δικαιολογείτε. Εγω σαν συνφορουμιτης εχω την καλη διαθεςη να ενημερωσω...απο κει κ περα ας κανει ο καθενας οτι θελει .

Giorgos-3

Well-Known Member
Αν διαβασεις αυτα που εγραψα εχεις την απαντηςη σου ...εισαι τυχερος απλα που δεν εχεις πεσει σε έλεγχο. Ολα τ αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε ...δεν θυμαμαι την ακριβη νομοθεσία του Καναδά τωρα αλλα αν θες μπορω να στην πω αυριο. Θυμαμαι απ εξω περιστατικά ππθ μου συμβαινουν πιο συχνα απο κ προς σε συγκεκριμενες χώρες.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Επειδή ταξιδεύω συνέχεια αυτό που έχω να πω είναι ότι πολύ σπάνια ελέγχεσαι (ειδικά εντός ΕΕ), αλλά αν σε πιάσουν έχεις θέμα και κάθε χώρα ακόμα και στην ευρωπαϊκή ένωση διαφέρει από την άλλη, δεν υπάρχει κοινή κοινοτική οδηγία. Παίζει ακόμη και κατασχεση χρημάτων αν δεν δηλωθούν/αναφερθούν μετά από ερωτησγ (πχ Γερμανία).

Stripar

Established Member
Αν και δέν μας απασχολεί , την τρέχουσα περίοδο
Θα συμφωνήσω ότι δέν υπάρχει κοινή κοινοτική οδηγία, και ότι μπορεί να διαφέρει απο χώρα σε χώρα.

Αλλά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους άν μπορεί άς μας πεί ο Γιώργος αύριο

α) άν οποιοδήποτε κράτος έχει δικαίωμα να σου κάνει κατάσχεση (μερική ή ολική) συναλλάγματος
εάν προέρχεται απο νόμιμο τρόπο (p60, bank statements)
β ) τί είναι & ποιο είναι το πρόστιμο αμέλειας δήλωσης συναλλάγματος,
σε ποιες περιπτώσεις εμπίπτει και άν ό κάτοχος του συναλλάγματος έχει δικαίωμα μετά απο την πληρωμή του προστίμου να αποχωρήσει με το συννάλαγμά του.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
8b5c197cd7cabe909b0284ead748aa37.jpg

Για Γερμανία που ξέρω. Δυστυχώς είναι σκόπιμα ασαφές (up to 1M€) για να τρομάζεις. Αλλά με τους Γερμαναραδες δεν παίζεις...

Giorgos-3

Well-Known Member
Στα λογια μου ερχεσαι ...απλα να ξερετε επειδη οι καιροί ειναι δύσκολοι πλεον μας πιέζουν...κ μας πιέζουν πολυ..ερχονται συνεχεια καινούργιες διαταγές που μας ανεβάζουν τους στόχους κ μαλιστα σου λενε θελω 10% παραβάσεις στους τόσους ελέγχους. Κ ο μονος λογος που μας εκαναν (μαζι με εφοριακούς) ΑΑΔΕ (ανεξάρτητη αρχη) ειναι για να ναι επιςημα τα αφεντικά μας οι τροϊκανοί κ με την βούλα.οποτε μπορειτε να κτλ οτι οι ελέγχου αυξάνονται σε ολα τα επίπεδα κ υπαρχει λιγοτερο ανοχή .δεν χάνετε τπτ να δηλώνετε τα χρηματα σας ενολιγης .γιατι να εχετε το αγχος ;

Giorgos-3

Well-Known Member
Αυριο θα χεις τις απαντησεις σου που θα μαι γραφείο κ εχω το αρχείο μου.γνωριζω τα ερωτήματα σου αλλα θελω να γινω πιο συγκεκριμενος κ μαλιστα θα προσπαθησω να βρω κ τα αναλογα ΦΕΚ ...το παραδειγμα που σου ανεφερα για ιταλια ας πουμε ισχυει.το ξερω ειναι δυσκολοχώνευτο αλλα ετσι ειναι. Θα κανω αν ειναι ενα νήμα ξεχωριστό κ θα δημοσιεύσω καποια πραγματα αν θελετε.

Stripar

Established Member
Σε κάποιες περιπτώσεις (χώρες)
είναι μεγαλύτερη η ταλαιπωρία όταν δηλώσεις τα χρήματά σου
και κυρίως άν είναι πάνω απο τα προκαθορισμένα ποσά, παρά όταν δέν το δηλώσεις.

Αν και εφόσον πέσεις σε κάποιον έλεγχο πληρώνεις ένα πρόστιμο αμέλειας δήλωσης συναλλάγματος
όπως ανέφερα πολλάκις , πρόστιμο και όχι κατάσχεση συναλλάγματος μερική ή ολική , όπως ανέρτησε και ο cvial.

Θα πρέπει όμως να είσαι και Document ready
και να ξέρεις το νομοθετικό πλαίσιο και τους περιορισμούς της κάθε χώρας.

Να κινηθείς δηλ. στην ασφαλή ή και στην γκρίζα ζώνη

Όπως πρόσφατα είχα κληθει να πράξω,
φέρνοντας μεγαλύτερα ποσά απο τα προκαθορισμένα,
έχοντας όμως πλήρη ενημέρωση & γνώση των πάντων, και δεδομένου ότι ήταν ποιο cost effective
(ακόμα και με την πιθανή επιβολή προστίμου) απο τις προμηθειες των τραπεζών.

Όμως,
όπως είπε και ο Γιώργος και ο Cvial καλύτερα να δηλώνεις τα χρήματά σου ,
δέν είναι για να παίζεις άν δέν γνωρίζεις το παιχνίδι.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα