Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
Δεν. Κάτι που έμαθα είναι ότι το λιπαρό μαλλί και αυτή η λίγδα οφείλεται σε υψηλή Ε1. Έκανα τεστ και είμαι 80 με όριο το 60. Όλα είναι στις ορμόνες πρέπει να βρούμε τη ρίζα του κακού. Για να δούμε...
Καμία πρόταση/σκέψη για αυτή την λίγδα?
Πράσινο τσάι και βασιλικό πολτό για να πέσει η Ε1. Αυτό ξεκίνησα σήμερα θα φανεί σε ένα μήνα αν κάνει κάτι.
Υποτίθεται ότι φλαβονοειδή και πολυφαινόλες χαμηλώνουν τα οιστρογόνα. Δεν βρήκα τίποτε άλλο για την Ε1 και σίγουρα πρέπει να δεις και άλλες ορμόνες για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι παίζει. Αν ήταν ο GOMI εδώ θα μας άνοιγε τα μάτια.Πράσινο τσάι έπινα για κάπου 5 μήνες από 5 φακελάκια την ημερα,για άλλον λόγο...δεν είδα τίποτα. Τσίτα συχνοουρία όχι αστεία. Αυτό είδα μονο.
Καμία πρόταση/σκέψη για αυτή την λίγδα?
Υποτίθεται ότι φλαβονοειδή και πολυφαινόλες χαμηλώνουν τα οιστρογόνα. Δεν βρήκα τίποτε άλλο για την Ε1 και σίγουρα πρέπει να δεις και άλλες ορμόνες για να έχεις μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του τι παίζει. Αν ήταν ο GOMI εδώ θα μας άνοιγε τα μάτια.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.
για ενηλικες ανδρες η Ε1 ειναι απο 15-80 pg/ml το φυσιολογικο
σμηγματορροικη δερματιτιδα ειναι διαφορετικη παθηση απο την αλωπεκια , αρχικα μπορεις να την παθεις σε πολλα αλλα μερη του σωματος και οχι μονο στα μαλλια , και τα συμπτωματα ειναι κοκκινισμα , φαγουρα , πιτυρίδα και σε πιο προχωρημενες καταστάσεις δημιουργείται λευκη κρουστα στο δερμα . Ειναι σχετικα αγνωστη η αιτια αλλα μαλλον ειναι συνδυασμος αλλαγης της συστασης του σμηγματος που εκκρινουμε , που με τη σειρα του οδηγει σε υπερπολλαπλασιασμο καποιους μυκητες που ζουν φυσιολογικα στο δερμα και απο εκει ξεκιναει το προβλημα γιατι φαινεται να τους επιτιθεται το ανοσοποιητικο συστημα. Γενικα ήπιες μορφες δεν θεωρειται οτι οδηγουν σε τριχοπτωση αλλα σε προχωρημενες περιπτωσεις γινεταιΡε παιδια πειτε μου λιγο γιατι ειμαι και ασχετος, γιατι λετε οτι η σμιγμ. δεμρατ. ειναι διαφορετικη απο την ανδρογ. αλωπ. ? Αν ηταν διαφορετικη τοτε θα επεφταν και τα πλαινα μαλλια οχι μονο τα πανω οπως της ανδρογ.
Τι να πω εσυ ξερεις, εγω παντος πιστευω οτι καποιος να χασει μαλλι απο δερματιτιδα ειναι πολυ σπανιο,πολυ σπανιο ομως οχι οπως λενε πολλοι εδω μεσα οτι χανουν τα μαλλια τους απο αυτο, μπορει οπως ειπες και εσυ να συνυπαρχει με την α.α. και απλα να τα ριχνουν στην δερματιτιδα αντι στην α.α. που ειναι και η πραγματικη αιτια.Δεν ειμαι γιατρος βεβαια, την γνωμη λεω απλα.σμηγματορροικη δερματιτιδα ειναι διαφορετικη παθηση απο την αλωπεκια , αρχικα μπορεις να την παθεις σε πολλα αλλα μερη του σωματος και οχι μονο στα μαλλια , και τα συμπτωματα ειναι κοκκινισμα , φαγουρα , πιτυρίδα και σε πιο προχωρημενες καταστάσεις δημιουργείται λευκη κρουστα στο δερμα . Ειναι σχετικα αγνωστη η αιτια αλλα μαλλον ειναι συνδυασμος αλλαγης της συστασης του σμηγματος που εκκρινουμε , που με τη σειρα του οδηγει σε υπερπολλαπλασιασμο καποιους μυκητες που ζουν φυσιολογικα στο δερμα και απο εκει ξεκιναει το προβλημα γιατι φαινεται να τους επιτιθεται το ανοσοποιητικο συστημα. Γενικα ήπιες μορφες δεν θεωρειται οτι οδηγουν σε τριχοπτωση αλλα σε προχωρημενες περιπτωσεις γινεται
Υπαρχει βεβαια συνδεση με την α.α. γιατι αρκετα συχνα καποιος που εχει α.α εχει και δερματιτιδα , αλλα το να εχεις δερματιτιδα δεν σημαινει οτι εχεις και α.α , πιο πιθανο ειναι οτι υπάρχει ανισορροπία στις ορμόνες ή καποιο προβλημα με το ανοσοποιητικο , και απο εκει και περα επηρρεαζεται αρκετα απο τον καιρο , απο το στρες τη διατροφη και μερικα ακομα
Παντος ρε παιδια υπαρχουν πολλα σαμπουαν στην αγορα anti-dandruff οπως πχ ultrexΤι να πω εσυ ξερεις, εγω παντος πιστευω οτι καποιος να χασει μαλλι απο δερματιτιδα ειναι πολυ σπανιο,πολυ σπανιο ομως οχι οπως λενε πολλοι εδω μεσα οτι χανουν τα μαλλια τους απο αυτο, μπορει οπως ειπες και εσυ να συνυπαρχει με την α.α. και απλα να τα ριχνουν στην δερματιτιδα αντι στην α.α. που ειναι και η πραγματικη αιτια.Δεν ειμαι γιατρος βεβαια, την γνωμη λεω απλα.
ναι θεωρειται λιγο σπανιο να χασεις μαλλια αποκλειστικα απο σ.δ. , αλλα σε πολυ βαριες καταστασεις νομιζω γινεται σε μορφη tellogen effluviumΤι να πω εσυ ξερεις, εγω παντος πιστευω οτι καποιος να χασει μαλλι απο δερματιτιδα ειναι πολυ σπανιο,πολυ σπανιο ομως οχι οπως λενε πολλοι εδω μεσα οτι χανουν τα μαλλια τους απο αυτο, μπορει οπως ειπες και εσυ να συνυπαρχει με την α.α. και απλα να τα ριχνουν στην δερματιτιδα αντι στην α.α. που ειναι και η πραγματικη αιτια.Δεν ειμαι γιατρος βεβαια, την γνωμη λεω απλα.
Η λαδιλα μπορεί να είναι και θέμα διατροφής, εγώ δλδ δεν έχω λιπαρο μαλλί και τρεφομαι με αρκετά υγιεινες τροφές (και ανθυγιεινες αλλά κυρίως υγιεινες) και αγοράζω συχνά συμπληρώματα βιταμινών κτλ.Πιστεύω πως η λαδιλα η έντονη προέρχεται από φλεγμονωδη κατάσταση, ήδη μέλος με συγκεκριμένο συμπλήρωμα την κατεστειλε, ετοιμάζομαι να το ξεκινήσω κ εγώ. Σύντομα με νεότερα.