Ξύρισμα κεφαλιού

Με μια ματιά στο internet γενικότερα αλλά ίσως και σε κάποια Post στο forum υπάρχουν 2 απόψεις σχετικά με το ξύρισμα. Η μια υποστηρίζει ότι επιδεινώνει την κατάσταση σε όσους έχουν Α.Α, ενώ η άλλη, ότι βοηθάει.
Γενικά υπάρχει κάποια εμπειρία ή άποψη πάνω σε αυτό? Δεν έχω βρει κάποιο συγκεκριμένο thread που να αναφέρεται στο ξύρισμα.
ΔΕΝ πιστεύω προσωπικά ότι βοηθάει στην Α.Α με την έννοια της αναστολής της τριχόπτωσης, της αύξησης της τριχοφυΐας κ.τ.λ( το θεωρώ παράλογο ). Αλλά γενικά ίσως βοηθάει σε άτομα με δερματικά προβλήματα ή γενικότερα σε άτομα που χρησιμοποιούν πολλά τοπικά και σαμπουάν κ.τ.λ γιατί υπάρχει καλύτερη
(πιο άμεση) επαφή των τοπικών με το δέρμα. Ίσως πάλι και να επιδεινώνει την κατάσταση.
Όλες οι απόψεις είναι προφανώς δεκτές.
Όταν λέω ξύρισμα εννοώ είτε κούρεμα με μηχανή χωρίς σκάλα όμως (δηλαδή μικρότερο από 1 χιλιοστό) είτε με ξυράφι.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
δεν επιδεινώνει (εκτός και αν προϋπάρχει δερματικό θέμα), δεν βοηθάει.

xk

Active Member
πρωτη περιπτωση:αν ξυριζεις καιρο το κεφαλι σου για μηνες κα ιμετα βαρεθεις και αφησεις μαλλι μπορει να ειχες αραιωση(ΑΑ/εποχιακη..όχι δηλαδη εξαιτιας του ξυρισματος) κατα την διαρκεια που το ξυριζες και να μη το καταλαβες οποτε οταν επανερχεται το μαλλι ειναι λιγο αραιωμενο

δευτερη:υπαρχουν πολλες τρίχες οι οποιες ειναι πιο λεπτες και καθυστερουν να μεγαλωσουν...οταν για καιρο εχεις μαλλι δε το παρατηρεις μιας και ειναι ανακατωμενες...οταν ξυριστεις και μετα τ αφησεις να μακρυνουν καποιες απο αυτες τις τριχες θ αργησουν να αναπτυχθουν ή το σωμα της τριχας να πιασει παλι το παχος που ειχε ειδικα το καλοκαιρι

μόνο ο αφρος ξυρισματος ίσως έχει καποιες πιθανοτητες να ειναι ζημιογονος κι αυτός λογικα μονο στην ποιοτητα της τριχας,δε νομιζω να ενοχλει τον θυλακα.

scubas

Member
Σε εμένα μαλλον η δεύτερη περίπτωση τεριάζει περισσότερο! Τα κούρεψα χωρις σκάλα κάν με τηνλεπίδα 2 χιλιοστα.Παντως παιδία δράμα Κανα 6μηνο και δέν έχω επανέλθει πλήρως

dlazaros

Well-Known Member
Πρέπει να καταλάβετε κάτι. Τα μαλλιά ΔΕΝ μεγαλώνουν με την ίδια ταχύτητα σε όλο το κεφάλι. Ένα κανονικό ανδρικό κόυρεμα έχει περίπου 2 πόντους στα πλαινά και 6-7 πόντους πάνω και 8-9 πόντους πίσω. Όταν τα κόβουμε ΟΛΑ στο ίδιο μήκος τότε βλέπουμε τις διαφορές στην ανάπτυξη και θεωρούμε οτι έχουμε αραίωση. Όποιος είχε στην ζωή του μούσι ξέρει τι εννοώ.
Δεν βοηθάει, απλά το πολύ κοντό κούρεμα κάνει τα μαλλιά να φαίνονται περισσότερα. :)

scubas

Member
Εγω πάντως με κοντό κούρεμα φαίνομαι καράφλας του κερατα γιατί δέν έχω λιμανάκια αλλα αραίωση και μου έχει ανέβει όλη η hairline σε αντίθεση με κάποιους που όντως τους βελτιώνει την όψη το κοντό

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα