ΟΧΙ άλλη μία "ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΛΙΝΙΚΗΣ"

Γιάννος

New Member
Καλησπέρα σε όλους, νέο μέλος κι εγώ, υποψήφιος μεταμόσχευσης.

Έπειτα από διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα, έχω να δηλώσω το εξής: ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΟΥ.

Ρωτάνε όλοι οι νέοι συμφορουμίτες για επιλογή κλινικής -κάτι που εσείς οι παλιοί έχετε σίγουρα σιχαθεί πια να βλέπετε- και όσα παιδιά μπορούν απαντούν, δίνουν συμβουλές, κάνουν εκτιμήσεις από φωτογραφίες που ανεβαίνουν, δίνετε ψυχολογική υποστήριξη και γενικά μπράβο, υπάρχει πολύ ενδιαφέρον από πολλά παιδιά στο να προσφέρουν όσο μπορούν.

Όταν το θέμα έρχεται στο δια ταύτα όμως, η συμβουλή είναι μία: "Κάνε όσες περισσότερες επισκέψεις σε κλινικές μπορείς".

Και εδώ μπαίνει η απορία μου. Τί θα κερδίσει κάποιος από αυτό; Πόση σχέση έχει η θεωρία από την πράξη; Επί της αρχής, ίσως έχει, όμως καμία σχέση με την πράξη φυσικά. Σε όλες τις επισκέψεις του κόσμου, όλες οι κλινικές του κόσμου θα σου πουν πως ΘΑ κάνουν παπάδες στο κεφάλι σου. Θα το κάνουν όμως;

Οπότε αφού κάνεις 15 επισκέψεις σε κλινικές, πώς θα επιλέξεις κλινική; Ας τα πάρουμε λογικά:
  • Η μία κλινική θα σου πει πως χρειάζεσαι 2500. Η άλλη θα σου πει 3000. Είναι αυτό κριτήριο επιλογής;
  • Η μία κλινική θα σου πει: Αααα η κορώνα σώζεται με αγωγή, ενώ η άλλη θα σου πει πως χρειάζεται να καρφωθούν άλλα 500 εκεί πάνω. Είναι αυτό κριτήριο επιλογής;
  • Η μία κλινική θα σου πει "στέκομαι απένταντι στον Bisanga" και η άλλη κλινική θα σου πει "στέκομαι δίπλα στον Lorenzo". Είναι αυτό κριτήριο επιλογής;
  • Ο ένας γιατρός είναι πληθωρικός του τύπου "Miami Vice", ενώ ο άλλος γιατρός είναι χαμηλών τόνων και πάει με τα νερά σου. Είναι αυτό κριτήριο επιλογής αφού κανέναν τους δεν θες για γκόμενο;
Λέει ο άλλος κάνε πολλά consultations, ακόμη και online - αυτά είναι που μετράνε. Tα consultations τί προσφέρουν εκτός των μετρήσεων (τα οποία online δεν γίνονται, μην κοροϊδευόμαστε); Πολύ σωστό και χρήσιμο -δεν λέω- αλλά μετά τις μετρήσεις δεν υπάρχει προϊόν συζήτησης. Εντάξει-εντάξει μετά έρχεται η συζήτηση για την ανάλυση των αποτελεσμάτων, σε περίπτωση που κι εσύ ξέρεις 2 πράγματα. Και πες πως αυτός σου τα λέει "κάπως παράξενα". Από ένα επίπεδο και πάνω τί καταλαβαίνεις; (μην πεταχτείτε εσείς που καταλαβαίνετε, γιατί εσείς μετριέστε στα δάχτυλα). Κι άντε και καταλαβαίνεις, όμως αυτός σου τα λέει διαφορετικά από ότι τα έχεις στο μυαλό σου.
Τον αμφισβητείς και αλλάζεις κλινική ή αμφισβητείς τον εαυτό σου; Μήπως -όπως και να έχει- αυτός με την πολύ μεγαλύτερη εμπειρία του, έχει δίκιο; ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ CONSULTATION. ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ; Και ξαναμπαίνεις μετά στο forum, ανοίγεις thread και παρακαλάς τους άλλους να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν μαζί σου... Και περνάει άλλος ένας χρόνος και άλλος ένας χρόνος καραφουλίασης και πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο!

Αισίως λοιπόν, μετά το consultation ξεκινάει η πώληση. Κι αναλόγως εάν σε πείσουν στην πώληση, προχωράς με αυτούς. Εάν όχι, πας σε άλλους. Η πώληση όμως είναι πώληση. Εάν σε ψυχολογήσουν για το τί θέλεις να ακούσεις, φεύγεις καρφί για το ΑΤΜ. Με άλλα λόγια, εάν μου βάλετε μια ψείρα στο αυτί για να μην λέω βλακείες στο consultation, σας βάζω στο κρεββάτι τον Μπέζο.

Συνοψίζοντας, οι τρίχες δεν είναι βιομηχανικό εξάρτημα που γνωρίζουμε τις προδιαγραφές των. Δεν μπορείς να πεις, θα σου βάλω 2000 grafts μάρκας BMW τύπου M2, ενώ η άλλη κλινική να πει θα σου βάλω 2000 grafts VW τύπου ID4 και εσύ μετά να συγκρίνεις τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους (ειδικά οι τρίχες ID4, κάθε πότε θέλουν φόρτιση; o_O). Εάν ήταν έτσι, εγώ θα έβαζα Μ2 που είναι ένα state of art βρωμόγκαζο στο hairline και στο forelock και θα έβαζα ID4 πίσω για μεγαλύτερη οικονομία και άνεση στο χτένισμα.

Οπότε, όντως μπαίνεις στον κόπο να πας να κάνεις 15 επισκέψεις και να χάνεις μεροκάματα, φαιά ουσία, σθένος και ηρεμία; Ούτως ή άλλως δεν είσαι ο master των τριχοαναλύσεων. Ή παρακολουθείς τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται από κλινικές, διαλέγεις και ΕΛΠΙΖΕΙΣ να σου βγει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, σαν αυτό που είδες στις φωτογραφίες της κλινικής που επίλεξες;
Γιατί εσύ προσωπικά δεν έχεις κάνει ούτε μια επέμβαση μεταμόσχευσης στην ζωή σου και ούτε πρόκειται να κάνεις. Όπως επίσης εσύ, δεν έχεις τον χρόνο ή τις δυνατότητες να εντρυφήσεις τόσο (όσο 5-10-20 παιδιά εδώ μέσα) ώστε να μπορέσεις να κρίνεις αυτά που σου λέει ο κλινικάρχης.

Η ερώτησή μου είναι αυτή: Υπάρχει επιστημονικά έστω και μία επιλογή διασφάλισης του αποτελέσματος / εξάλειψης του ρίσκου της "αποτυχίας" ή τζάμπα καίει η λάμπα, τζάμπα αγχωνόμαστε και πάμε σε αυτόν που μας αρέσουν οι φωτογραφίες των παρουσιάσεών του; Μήπως πέραν των "βασικών" που οφείλουμε να γνωρίζουμε όλοι, καθόμαστε και ψειρίζουμε την μαϊμού; Μήπως κάνουν καλύτερα αυτοί που το παίρνουν απόφαση μια κι έξω και δεν ασχολούνται με το τί θα πει ο καθένας μας στο forum;

ΥΓ: Το οικονομικό μένει απ' έξω προς το παρόν.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

vlafo

Well-Known Member
Όταν πηγαίνεις να αγοράσεις ένα αμάξι,πόσο καιρό από πριν έχεις ξεκινήσει το ψάξιμο?
Ένα ρούχο,ένα ποδήλατο ένα σπίτι οτιδήποτε που σε ενδιαφέρει.
Αποφάσισε τι έχει βαρύτητα για σένα και αν έχει βαρύτητα το κεφάλι σου και τα μαλλιά σου,θα βρεις την απάντηση εύκολα.
Όταν αξιολογήσεις τις επιλογές σου και τι σε ενδιαφέρει πραγματικά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που δεν είναι θέμα υγείας μεν αλλά θέμα αισθητικής που επηρεάζει τον καθένα διαφορετικά, τότε πάλι θα ξέρεις την απάντηση.
Το αποτέλεσμα που θα πάρεις είναι συνάρτηση του χρόνου που θα δαπανήσεις να μάθεις και να ενημερωθείς.
Μετά όμως δεν θα σου φταίει κανένας αν πάρεις αποφάσεις εν θερμώ ούτε η άδικη κοινωνία .
Its up to you.

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού

Έπειτα από διάβασμα, διάβασμα, διάβασμα, έχω να δηλώσω το εξής: ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΜΟΥ.

Ρωτάνε όλοι οι νέοι συμφορουμίτες για επιλογή κλινικής -κάτι που εσείς οι παλιοί έχετε σίγουρα σιχαθεί πια να βλέπετε- και όσα παιδιά μπορούν απαντούν, δίνουν συμβουλές, κάνουν εκτιμήσεις από φωτογραφίες που ανεβαίνουν, δίνετε ψυχολογική υποστήριξη και γενικά μπράβο, υπάρχει πολύ ενδιαφέρον από πολλά παιδιά στο να προσφέρουν όσο μπορούν.

Όταν το θέμα έρχεται στο δια ταύτα όμως, η συμβουλή είναι μία: "Κάνε όσες περισσότερες επισκέψεις σε κλινικές μπορείς".

Και εδώ μπαίνει η απορία μου. Τί θα κερδίσει κάποιος από αυτό; Πόση σχέση έχει η θεωρία από την πράξη; Επί της αρχής, ίσως έχει, όμως καμία σχέση με την πράξη φυσικά. Σε όλες τις επισκέψεις του κόσμου, όλες οι κλινικές του κόσμου θα σου πουν πως ΘΑ κάνουν παπάδες στο κεφάλι σου. Θα το κάνουν όμως;

Οπότε αφού κάνεις 15 επισκέψεις σε κλινικές, πώς θα επιλέξεις κλινική; Ας τα πάρουμε λογικά:
  • Η μία κλινική θα σου πει πως χρειάζεσαι 2500. Η άλλη θα σου πει 3000. Είναι αυτό κριτήριο επιλογής;
  • Η μία κλινική θα σου πει: Αααα η κορώνα σώζεται με αγωγή, ενώ η άλλη θα σου πει πως χρειάζεται να καρφωθούν άλλα 500 εκεί πάνω. Είναι αυτό κριτήριο επιλογής;
  • Η μία κλινική θα σου πει "στέκομαι απένταντι στον Bisanga" και η άλλη κλινική θα σου πει "στέκομαι δίπλα στον Lorenzo". Είναι αυτό κριτήριο επιλογής;
  • Ο ένας γιατρός είναι πληθωρικός του τύπου "Miami Vice", ενώ ο άλλος γιατρός είναι χαμηλών τόνων και πάει με τα νερά σου. Είναι αυτό κριτήριο επιλογής αφού κανέναν τους δεν θες για γκόμενο;
Λέει ο άλλος κάνε πολλά consultations, ακόμη και online - αυτά είναι που μετράνε. Tα consultations τί προσφέρουν εκτός των μετρήσεων (τα οποία online δεν γίνονται, μην κοροϊδευόμαστε); Πολύ σωστό και χρήσιμο -δεν λέω- αλλά μετά τις μετρήσεις δεν υπάρχει προϊόν συζήτησης. Εντάξει-εντάξει μετά έρχεται η συζήτηση για την ανάλυση των αποτελεσμάτων, σε περίπτωση που κι εσύ ξέρεις 2 πράγματα. Και πες πως αυτός σου τα λέει "κάπως". Από ένα επίπεδο και πάνω τί καταλαβαίνεις; (μην πεταχτείτε εσείς που καταλαβαίνετε, γιατί εσείς μετριέστε στα δάχτυλα). Κι άντε και καταλαβαίνεις, όμως αυτός σου τα λέει διαφορετικά από ότι τα έχεις στο μυαλό σου.
Τον αμφισβητείς και αλλάζεις κλινική ή αμφισβητείς τον εαυτό σου; Μήπως -όπως και να έχει- αυτός με την πολύ μεγαλύτερη εμπειρία του, έχει δίκιο; ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΟ CONSULTATION. ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ; Και ξαναμπαίνεις μετά στο forum, ανοίγεις thread και παρακαλάς τους άλλους να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν μαζί σου... Και περνάει άλλος ένας χρόνος και άλλος ένας χρόνος καραφουλίασης και πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο!

Αισίως λοιπόν, μετά το consultation ξεκινάει η πώληση. Κι αναλόγως εάν σε πείσουν στην πώληση, προχωράς με αυτούς. Εάν όχι, πας σε άλλους. Η πώληση όμως είναι πώληση. Εάν σε ψυχολογήσουν για το τί θέλεις να ακούσεις, φεύγεις καρφί για το ΑΤΜ. Με άλλα λόγια, εάν μου βάλετε μια ψείρα στο αυτί για να μην λέω βλακείες στο consultation, σας βάζω στο κρεββάτι τον Μπέζο.

Συνοψίζοντας, οι τρίχες δεν είναι βιομηχανικό εξάρτημα που γνωρίζουμε τις προδιαγραφές των. Δεν μπορείς να πεις, θα σου βάλω 2000 grafts μάρκας BMW τύπου M2, ενώ η άλλη κλινική να πει θα σου βάλω 2000 grafts VW τύπου ID4 και εσύ μετά να συγκρίνεις τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους (ειδικά οι τρίχες ID4, κάθε πότε θέλουν φόρτιση; o_O). Εάν ήταν έτσι, εγώ θα έβαζα Μ2 που είναι ένα state of art βρωμόγκαζο στο hairline και στο forelock και θα έβαζα ID4 πίσω για μεγαλύτερη οικονομία και άνεση στο χτένισμα.

Οπότε, όντως μπαίνεις στον κόπο να πας να κάνεις 15 επισκέψεις και να χάνεις μεροκάματα, φαιά ουσία, σθένος και ηρεμία; Ούτως ή άλλως δεν είσαι ο master των τριχοαναλύσεων. Ή παρακολουθείς τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται από κλινικές, διαλέγεις και ΕΛΠΙΖΕΙΣ να σου βγει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα, σαν αυτό που είδες στις φωτογραφίες της κλινικής που επίλεξες;
Γιατί εσύ προσωπικά δεν έχεις κάνει ούτε μια επέμβαση μεταμόσχευσης στην ζωή σου και ούτε πρόκειται να κάνεις. Όπως επίσης εσύ, δεν έχεις τον χρόνο ή τις δυνατότητες να εντρυφήσεις τόσο (όσο 5-10-20 παιδιά εδώ μέσα) ώστε να μπορέσεις να κρίνεις αυτά που σου λέει ο κλινικάρχης.

Η ερώτησή μου είναι αυτή: Υπάρχει επιστημονικά έστω και μία επιλογή διασφάλισης του αποτελέσματος / εξάλειψης του ρίσκου της "αποτυχίας" ή τζάμπα καίει η λάμπα, τζάμπα αγχωνόμαστε και πάμε σε αυτόν που μας αρέσουν οι φωτογραφίες των παρουσιάσεών του; Μήπως πέραν των "βασικών" που οφείλουμε να γνωρίζουμε όλοι, καθόμαστε και ψειρίζουμε την μαϊμού; Μήπως κάνουν καλύτερα αυτοί που το παίρνουν απόφαση μια κι έξω και δεν ασχολούνται με το τί θα πει ο καθένας μας στο forum;

Υπάρχει αλλα ΔΕΝ ειναι επιστημονική!

Δεν ακούς κανεναν.
Πιστευεις ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ.

Ζητας να σου δειξουν περιστατικα ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, με τα παρακατω:
Παρομοιο σταδιο
Τυπο τριχας (λεπτη ή χοντρη)
Ηλικια αν γινεται

Αν ΔΕΝ εχουν ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ.
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογια ενας ιατρός ή κλινική που πριν απο λιγο σε εντυπωσιαζε με το ποσα χρονια γεμιζουν μαλλια τον κοσμο, ποσα βραβεια εχουν παρει, ποσα χειορυργεια εχουν κανει και ποσες κλινικες εχουν να μην έχει ΒΙΝΤΕΟ απο ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Τοσο απλα.

Τωρα φυσικα θα βγουν και θα ποιυ νκαποιοι πωσ ΔΗΘΕΝ δεν το εχουν ολοι με τ αβιντεο , δεν ειναι ολοι καλοι στην καμερα κτλ...
Καλα κρασια

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ δεν χρειαζεται να εχει τιπτε άλλο.
Οποιος ΔΕΝ εχει προσπαθει με δεκαδες ΨΕΥΤΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ να σε πεισει πως ...ξερει να κανει την δουλεια.
Ενω ΕΝΑ βιντεο αρκει.

theoblue

Well-Known Member
Το ρισκο δεν μπορεις να το εκμηδενισεις, μπορεις ομως να το ελαχιστοποιησεις. Η επιτυχια μιας ΜΜ αλλωστε ειναι συναρτηση πολλων παραγοντων, κυριως βεβαια της ικανοτητας του γιατρου

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού

Λέει ο άλλος κάνε πολλά consultations, ακόμη και online - αυτά είναι που μετράνε. Tα consultations τί προσφέρουν εκτός των μετρήσεων (τα οποία online δεν γίνονται, μην κοροϊδευόμαστε); Πολύ σωστό και χρήσιμο -δεν λέω- αλλά μετά τις μετρήσεις δεν υπάρχει προϊόν συζήτησης. Εντάξει-εντάξει μετά έρχεται η συζήτηση για την ανάλυση των αποτελεσμάτων, σε περίπτωση που κι εσύ ξέρεις 2 πράγματα. Και πες πως αυτός σου τα λέει "κάπως". Από ένα επίπεδο και πάνω τί καταλαβαίνεις; (μην πεταχτείτε εσείς που καταλαβαίνετε, γιατί εσείς μετριέστε στα δάχτυλα). Κι άντε και καταλαβαίνεις, όμως αυτός σου τα λέει διαφορετικά από ότι τα έχεις στο μυαλό σου.

Εγώ δεν βλέπω κάποια λογική στην αναλυσή σου. Απλά μια έκθεση ιδεών. Ως προς τα cons έχουμε πει τι χρειάζεται να ξέρεις. Το να σου πει κάποιος 2.000 ή 3.000g δεν είναι cons. Πρέπει να στο αιτιολογήσει με βάση κάποια μεγέθη. Αν δεν το κάνει απλά δεν έχεις κάνει πραγματικό cons. Αν πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά τα μεγέθη (ή δεν θες) τα cons μικρό ρόλο παίζουν για να πάρεις απόφαση. Ως προς την υλοποίηση πρέπει να κοιτάξεις πραγματικά περιστατικά που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με σένα είτε αυτά αφορούν βίντεο (καλύτερα) ή σωστές φώτο ή και live ασθενείς. Ακόμα καλύτερα αν μπορείς να διαβάσεις για την συγκεκριμένη κλινική/γιατρό ανεξάρτητες (αλλά σωστές) παρουσιάσεις εδώ στο φόρουμ, έχεις μια πραγματική και αντικειμενική εκτίμηση για την αξιοπιστία της. Από την δική μου πλευρά τα έχω συνοψίσει σε έναν οδηγό και τον έχω ποστάρει για να απαλλαγώ από τα pm. Όποιος θέλει τον διαβάζει.

Γιάννος

New Member
Το αποτέλεσμα που θα πάρεις είναι συνάρτηση του χρόνου που θα δαπανήσεις να μάθεις και να ενημερωθείς.
Μετά όμως δεν θα σου φταίει κανένας αν πάρεις αποφάσεις εν θερμώ ούτε η άδικη κοινωνία .
Μα όσο κι αν το ψάξεις, κανείς δε σου διασφαλίζει το αποτέλεσμα. Ούτε οι κορυφαίοι γιατροί του εξωτερικού. Στο διπλανό-παραδιπλανό thread, κορυφαίους γιατρούς του εξωτερικού κράζουν σήμερα και χθες.

Όταν πηγαίνεις να αγοράσεις ένα αμάξι,πόσο καιρό από πριν έχεις ξεκινήσει το ψάξιμο?
Ένα ρούχο,ένα ποδήλατο ένα σπίτι οτιδήποτε που σε ενδιαφέρει.
Σε αυτά μπορώ να ξεχωρίσω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και να τα συγκρίνω έναντι άλλων παρόμοιων. Η μεταμόσχευση είναι ένα αφηρημένο προϊόν. Έγκειται σε πολλούς παράγοντες οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα την περίπτωση.

Κάτσε να σου πω ένα παράδειγμα: Γιατρός επιλέγει γιατρό συνάδελφό του για να τον εγχειρίσει. Και ο ασθενής γιατρός πεθαίνει. Beat that που λένε στο χωριό.

Τελευταία επεξεργασία:

Hercules80

Active Member
Δεν έχει νόημα να ρωτήσει κάποιος που να πάω γιατί δεν ξέρεις για ποιο λόγο προτείνει τον γιατρό που προτείνει ο συγκεκριμένος που θα σου απαντήσει. Οπότε ειναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσει μονος του ο καθένας.

Σίγουρα μετράει και η συμμετοχή του γιατρού στην επέμβαση. Ποια στάδια της επέμβασης γίνονται από τον γιατρό και ποια από τις νοσηλεύτριες; Το προτιμότερο ειναι να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή ο γιατρός καθώς δεν ξέρεις η ομάδα των νοσηλευτριών τι εμπειρία έχει και η οποία ομάδα ειναι διαφορετική από ασθενή σε ασθενή, εφόσον γινονται περισσότερα από 1 περιστατικά τη μέρα στην κλινική.

Το λογικό είναι να κάνεις έρευνα μονος σου, να ψάξεις ανεξάρτητα περιστατικά σε φόρουμ που παρουσιάζονται από τα ιδια τα μέλη που έκαναν την επέμβαση και που ταιριάζουν με την περίπτωση σου, αν ειναι εφικτό να τους δεις από κοντα και που φυσικά η επιλογή να είναι εντός των λεφτων που έχεις/θελεις να δαπανήσεις.

SMCH

Member

Καλησπέρα φίλε μου! Φυσικά δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνεις και σε ποια πόλη μένεις,τι εννοώ? Τουλάχιστον δύο φίλοι μου διάλεξαν κλινική βλέποντας αποτελέσματα από τον περίγυρο τους, δουλειά, φίλους, συγγενείς...... είναι μια άποψη

vlafo

Well-Known Member
Μα όσο κι αν το ψάξεις, κανείς δε σου διασφαλίζει το αποτέλεσμα. Ούτε οι κορυφαίοι γιατροί του εξωτερικού. Στο διπλανό-παραδιπλανό thread, κορυφαίους γιατρούς του εξωτερικού κράζουν σήμερα και χθες.
Όταν ξέρεις πάρα πολλές λεπτομέρειες,όταν γνωρίζεις πέρα από τα βασικά και κάτι παραπάνω και όταν επιλέξεις το σωστό γιατρό μια χαρά το διασφαλίζεις το αποτέλεσμα κατά 98%.
Το 2% αφορά προβλήματα του οργανισμού και πιθανόν ανθρώπινο λάθος.

Γιάννος

New Member
Εγώ δεν βλέπω κάποια λογική στην αναλυσή σου. Απλά μια έκθεση ιδεών.
Ισοπεδωτικός. Τσάμπα τόσο γράψιμο.

Ως προς τα cons έχουμε πει τι χρειάζεται να ξέρεις. Το να σου πει κάποιος 2.000 ή 3.000g δεν είναι cons. Πρέπει να στο αιτιολογήσει με βάση κάποια μεγέθη. Αν δεν το κάνει απλά δεν έχεις κάνει πραγματικό cons. Αν πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις αυτά τα μεγέθη (ή δεν θες) τα cons μικρό ρόλο παίζουν για να πάρεις απόφαση.
Το 2500-3000 είναι για οικονομία χρόνου. Το νόημα θέλω να πιαστεί. Στους 10 "σοβαρούς" γιατρούς που θα κάνεις consultation, οι 8 θα σου πουν τα ίδια. Επιμένω όμως, αυτοί οι 8 θα σου κάνουν την ίδια δουλειά; Δεν θα σου την κάνουν.

Από την δική μου πλευρά τα έχω συνοψίσει σε έναν οδηγό και τον έχω ποστάρει για να απαλλαγώ από τα pm. Όποιος θέλει τον διαβάζει.
Τα έχω διαβάσει όλα, διαβάζω γρήγορα.

Ως προς την υλοποίηση πρέπει να κοιτάξεις πραγματικά περιστατικά που έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με σένα είτε αυτά αφορούν βίντεο (καλύτερα) ή σωστές φώτο ή και live ασθενείς. Ακόμα καλύτερα αν μπορείς να διαβάσεις για την συγκεκριμένη κλινική/γιατρό ανεξάρτητες (αλλά σωστές) παρουσιάσεις εδώ στο φόρουμ, έχεις μια πραγματική και αντικειμενική εκτίμηση για την αξιοπιστία της.
Αυτό έχω καταλάβει κι εγώ.
Ευχαριστώ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Γιάννος

New Member
Δεν έχει νόημα να ρωτήσει κάποιος που να πάω γιατί δεν ξέρεις για ποιο λόγο προτείνει τον γιατρό που προτείνει ο συγκεκριμένος που θα σου απαντήσει. Οπότε ειναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσει μονος του ο καθένας.
Αμ αυτό με τα οπαδικά των γιατρών, με τα οπαδικά με τα φάρμακα, πού το πας;
Είμεθα έθνος ανάδελφον.

george_hatzi

Well-Known Member
Αν ΔΕΝ εχουν ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ.
Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογια ενας ιατρός ή κλινική που πριν απο λιγο σε εντυπωσιαζε με το ποσα χρονια γεμιζουν μαλλια τον κοσμο, ποσα βραβεια εχουν παρει, ποσα χειορυργεια εχουν κανει και ποσες κλινικες εχουν να μην έχει ΒΙΝΤΕΟ απο ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ!
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Τοσο απλα.
Γιατρέ να εκφράσω μια απορία καλοπιστα; Ακολουθώντας τη λογική σου κάποιος που θα σε επισκεπτόταν πριν 1 χρόνο που δεν εκανες βίντεο, θα έπρεπε να σηκωθεί να φύγει, σωστά;

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Το 2500-3000 είναι για οικονομία χρόνου. Το νόημα θέλω να πιαστεί. Στους 10 "σοβαρούς" γιατρούς που θα κάνεις consultation, οι 8 θα σου πουν τα ίδια. Επιμένω όμως, αυτοί οι 8 θα σου κάνουν την ίδια δουλειά; Δεν θα σου την κάνουν.
Από τα σοβαρά cons θα καταλάβεις τι χρειάζεσαι και θα κάνεις ένα σωστό πλάνο. Φυσικά πρέπει να βάλεις και το μυαλό σου να δουλέψει, να φιλτράρεις αυτά που σου λένε και να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. Αυτό είναι το 50% τηε επιτυχίας. Παραδείγματος χάριν να αποφύγεις μια μαδημένη δότρια όπως αυτή που είδες σε διπλανό νήμα. Τα περισσότερα fail που έχω δει δεν έχουν σχέση με την επέμβαση αυτή καθαυτη αλλά με λάθος στρατηγική (πχ dupa που δεν διαγνώστηκε, επέμβαση χωρίς φαρμακευτική αγωγή, υπερβολικό harvesting, κλπ). Οι 8 σοβαροί γιατροί δεν θα σου πουν πιθανώς τα ίδια για το τι χρειάζεσαι γιατί υπάρχει και η οικονομική παράμετρος. Για αυτό το θέμα έχω αναφέρει παραδείγματα σε αυτά που διάβασες.

Αν λοιπόν καταφέρεις να κάνεις ένα σωστό και ασφαλές πλάνο και κυρίως να καταλάβεις τα χαρακτηριστικά του κεφαλιού σου (αν είσαι εύκολη ή δύσκολη περίπτωση) μπορείς να καταλάβεις και τις επιλογές σου καλύτερα.

με τα οπαδικά με τα φάρμακα

Με τους γιατρούς σίγουρα υπάρχει, με τα φάρμακα όχι. Δεν είναι οπαδισμός, είναι η ωμή αλήθεια.

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Γιατρέ να εκφράσω μια απορία καλοπιστα; Ακολουθώντας τη λογική σου κάποιος που θα σε επισκεπτόταν πριν 1 χρόνο που δεν εκανες βίντεο, θα έπρεπε να σηκωθεί να φύγει, σωστά;
Κανω βιντεο πολλα χρονια
Εχω βιντεο απο το 2015.
με λιγο ψαξιμο στο καναλι θα τα βρεις,

LoverBoy

Well-Known Member
Για εμένα Κριτήριο είναι οι μεμονομένες παρουσιάσεις μελών και αν δεις ότι τα αποτελέσματα της εκάστοτε κλινικής-γιατρού σε ικανοποιούν και ανάλογα βέβαια το ποσό που μπορείς να διαθέσεις τότε επιλέγεις με βάση τα δικά σου θέλω!
Σίγουρα οι κλινικές με τις παρουσιάσεις στα site τους δεν θα βγάλου ποτέ άσχημο αποτέλεσμα αλλά τα καλύτερα......
Εν ολίγης πλέον μπορείς να επιλέξεις και να πάρεις τίμιες επιλογές απο πολλές κλινικές εντός Ελλαδός!

bobby

Well-Known Member

Σε αυτά μπορώ να ξεχωρίσω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και να τα συγκρίνω έναντι άλλων παρόμοιων. Η μεταμόσχευση είναι ένα αφηρημένο προϊόν. Έγκειται σε πολλούς παράγοντες οι οποίοι διαφοροποιούνται ανάλογα την περίπτωση.

Κάτσε να σου πω ένα παράδειγμα: Γιατρός επιλέγει γιατρό συνάδελφό του για να τον εγχειρίσει. Και ο ασθενής γιατρός πεθαίνει. Beat that που λένε στο χωριό.
Φίλε τα μόνα σίγουρα στην ζωή είναι: death and taxes……όσο πιο πολύ το ψάξεις όσο πιο πολύ διαβάσεις τόσο πιο πολύ θα περιορίσεις την πιθανότητα αποτυχίας…πιθανότητα αποτυχίας μηδέν δεν υπάρχει….όποιος στο πει σήκω και φύγε αμέσως….

Γιάννος

New Member
Από τις απαντήσεις έχω εξάγει το έξης και πείτε μου παρακαλώ εάν κάνω λάθος ή όχι:

Πρώτα βλέπουμε όλες τις παρουσιάσεις, φωτογραφίες και βίντεο κλινικών. Αφού ξεσκαρτάρουμε και επιλέξουμε 2-3-5 από αυτές τις κλινικές οι οποίες έχουν παρουσιάσει όμορφα αποτελέσματα, τότε πάμε για con. Από εκεί κι έπειτα, ξεσκαρτάρουμε με το εάν συμφωνούμε ή όχι, με αυτά που μας λένε. Κοιτάμε εάν συμφωνούμε / μας παίρνει το οικονομικό και εκτελούμε.

Σωστά; Αυτή είναι η διαδικασία;

LoverBoy

Well-Known Member
Από τις απαντήσεις έχω εξάγει το έξης και πείτε μου παρακαλώ εάν κάνω λάθος ή όχι:

Πρώτα βλέπουμε όλες τις παρουσιάσεις, φωτογραφίες και βίντεο κλινικών. Αφού ξεσκαρτάρουμε και επιλέξουμε 2-3-5 από αυτές τις κλινικές οι οποίες έχουν παρουσιάσει όμορφα αποτελέσματα, τότε πάμε για con. Από εκεί κι έπειτα, ξεσκαρτάρουμε με το εάν συμφωνούμε ή όχι, με αυτά που μας λένε. Κοιτάμε εάν συμφωνούμε / μας παίρνει το οικονομικό και εκτελούμε.

Εν ολίγης αυτό που θεωρείς ότι είναι κοντά στα θέλω σου και που θα ΜΠΟΡΟΥΝ να σου το προσφέρουν!(Αν υπάρχει καλή δότρια,έκταση αραίωσης,λόγος,ηλικία κτλ)Κάθε περίπτωση που βλέπεις είναι διαφορετική απο πολλά μέτρα και σταθμά!

_Johnny_

Member

Βασικά οι παρουσιάσεις κλινικών δεν θα έλεγα οτι ειναι αξιόπιστο κριτιριο.

Καταρχήν σε ένα επίσημο αποτέλεσμα που σου παρουσιάζεται από μια κλινική δεν ξέρεις αν είναι αποτέλεσμα 1 ή 2 επεμβάσεων εφόσον δεν παρουσιάζεται σε πραγματικό χρονο. Τι θέλω να πω; μπορει μια κλινική να σου λεει οτι ειναι αποτέλεσμα μιας επέμβασης αλλά να έχει κάνει 2 επεμβάσεις, ή να ειχε αστοχία να πήγε για τη διόρθωση στην ιδια κλινική και να μη στο αναφέρει η κλινική και να σου λεει το έκανα με μια επέμβαση.

Δεύτερον μια κλινική θα σου παρουσιάσει τα καλύτερα αποτελέσματα της, και ποτέ δεν θα δεις αρνητικά αποτελέσματα. Άρα δεν βγάζεις συμπέρασμα για ποσοστά φυτρωσης από επίσημες παρουσιάσεις κλινικών. Οι κλινικές κρυβουν τα κακά αποτελέσματα τους και δειχνουν αυτά που θέλουν.

Και τέλος μπορει κάλλιστα μια κλινική να αλλοιώσει την εικόνα ή το βίντεο που σου παρουσιάζει με διάφορους τροπους και να το κανει να φαινεται πολυ καλύτερο από οτι πραγματικά ειναι και να κρυβει τις αστοχίες είτε με χαμηλούς φωτισμούς ειτε με επεξεργασία της φωτογραφίας ή του βίντεο.
Η τεχνολογία έχει προχωρήσει πολυ και μπορει ευκολα ένας επαγγελματίας να επεξεργαστεί μια φωτογραφία ή ενα βιντεο και να μη καταλάβεις τίποτα.

Εν ολίγοις Δεν θα εμπιστευόμουν επισημες παρουσιάσεις κλινικών ειτε ειναι με φωτογραφίες είτε με βιντεο καθώς οταν ο αλλος θέλει να σε πιάσει πελάτη μπορει να κανει τα πάντα για να καταφέρει με καθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο ειδικά οταν ο ανταγωνισμός ειναι μεγάλος και παίζονται πολλά λεφτά στις μεταμοσχεύσεις.

Υ.Γ. Δεν αναφέρομαι κάπου συγκεκριμένα, ουτε λεω οτι κάποιος το κανει αλλά γενικά δεν ξέρεις τι μπορει να κάνει ο καθένας που έχει το οικονομικό κινητρο να το κανει, οπότε οφείλουμε να ειμαστε προσεκτικοί.

Τελευταία επεξεργασία:
Μπλουζα