Ουλωτική αραίωση επιλογές μ/μ

dlazaros

Well-Known Member
Καλησπέρα σε όλους,
52 ετών χωρίς Α/Α με ιστορικό αραίωσης στην κορυφή της κεφαλής απο 14 ετών λόγω λειχήνας μυκητίασης (ringworm) η οποία εκδηλώθηκε και στο κεφάλι tinea capitis, και στο σώμα tinea corporis και στην βουβωνική χώρα tinea cruris σε ηλικία 13 ετών. Υπήρξε λάθος διάγνωση και καθυστέρηση με αποτέλεσμα να υπάρξει ολική τριχώπτωση και ουλές στο σώμα. Με κόπο επανήρθα περίπου μετά απο 1 χρόνο αλλά είχα 2-3 περιοχές που δεν ξαναγέμισαν πλήρως απο τότε. Κούρευα τα μαλλιά αρκετά κοντά και δεν ξανασχολήθηκα μέχρι πρίν μερικά χρόνια που άρχισε να με ενοχλεί με αποτέλεσμα να θέλω να το διορθώσω. Να πώ οτι είχα σχεδόν ξεχάσει την παιδική μου περιπέτεια και όταν σε ηλικία 44 ετών πήγα σε δερματολόγο μου διέγνωσε Α/Α και θεραπεία με φίνα και μινοξιδίλη για 1 έτος όπως και έκανα. Αποτέλεσμα κανένα. (εκτός οτι πλέον έχω βγάλει μαλλιά σε σημεία που δεν πίστευα οτι βγαίνουν και τα γένια μου... ξυρίζομαι το πρωί και στις 4 το απόγευμα είναι φούλ!).
Πήγα σε άλλο δερματολόγο πρόσφατα για αφαίρεση λιπόματος στο κεφάλι και διέγνωσε οτι έχω ουλώτικη αλωπεκία σε 3 περιοχές, 1 κεντρική και 2 μικρές (τα έχω μαρκάρει στην φωτό). Τότε θυμήθηκα την παιδική μου εμπειρία και συζητώντας μου εξήγησε οτι έχω 2 επιλογές. Μεταμόσχευση ή scalp micropigmentation. Έκανα έρευνα καθώς είμαι μέλος σας κάποια χρόνια και έχω κάποιες ερωτήσεις.

Το micropigmentation τι κόστος έχει και τι αποτέλεσμα όταν τα μαλλιά γκριζάρουν τελείως? (τώρα τα μπροστά μου είναι λευκά και τα πίσω μαύρα).
Πως προχωράω για να δω επιλογές για μεταμόσχευση? Κλείνω ραντεβού με εταιρείες dhi κλπ? υπάρχει κόστος για την συνάντηση?
Ποιό είναι ενα ενδεικτικό κόστος για FUE 500 περίπου τριχοθυλάκια όπως μου προτάθηκε για την κάλυψη της περιοχής?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τα φώτα σας!
1.jpg2.jpg

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Kostas97

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε Λαζαρε. Η επιλογη της μεταμοσχευσης υπαρχει μονο στην περιπτωση που η νοσος τα τελευταια 2 χρονια δεν εχει καμια υποτροπη.
Απο οτι αντιλαμβανομαι το προβλημα δημιουργηθηκε τοτε και πλεον δεν εχει προχωρησει. Αρα κατα πασα πιθανοτητα θα μπορεις να κανεις.

Δυστυχως ειναι συχνο φαινομενο οι ουλωτικες αλωπεκιες να μην διαγιγνοσκωβται αμεσα καθως οι περισσοτεροι δερματολογοι κοιτανε επιφανειακα την κατασταση. Σε αρκετα ατομα ακομα και με ΑΑ υποβοσκει και ουλωτικη αλωπεκια που δεν γινεται αντιληπτη. Ιδιαιτερα σε περιπτωσεις που υπαρχει scalp inflamation...
Εκει μπαινει η τοπικη κορτιζονη στο παιχνιδι!

Τη συγκεκριμενη μηκυτιαση θυμασι πώς την κολλησες?

Τελευταία επεξεργασία:

dlazaros

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε Λαζαρε. Η επιλογη της μεταμοσχευσης υπαρχει μονο στην περιπτωση που η νοσος τα τελευταια 2 χρονια δεν εχει καμια υποτροπη.
Απο οτι αντιλαμβανομαι το προβλημα δημιουργηθηκε τοτε και πλεον δεν εχει προχωρησει. Αρα κατα πασα πιθανοτητα θα μπορεις να κανεις.

Δυστυχως ειναι συχνο φαινομενο οι ουλωτικες αλωπεκιες να μην διαγιγνοσκωβται αμεσα καθως οι περισσοτεροι δερματολογοι κοιτανε επιφανειακα την κατασταση. Σε αρκετα ατομα ακομα και με ΑΑ υποβοσκει και ουλωτικη αλωπεκια που δεν γινεται αντιληπτη. Ιδιαιτερα σε περιπτωσεις που υπαρχει scalp inflamation...
Εκει μπαινει η τοπικη κορτιζονη στο παιχνιδι!

Τη συγκεκριμενη μηκυτιαση θυμασι πώς την κολλησες?
Από γάτα την κόλλησα (και εγώ και ο αδερφός μου) και θυμάμαι τον πόνο που είχα στα σημάδια τα οποία ήταν σαν ομόκεντροι κύκλοι στους οποίους έπεφταν οι τρίχες σε περίπου 1 εβδομάδα και είχα μεγάλο κνησμό. Φαντάζομαι για αυτό χάθηκαν αρκετές ρίζες λόγο ξησίματος. Από θεραπεία θυμάμαι (με πόνο ψυχής 6 Δημοτικού...) Ξύρισμα κεφαλιού και κάποιο διάλυμα ιωδίου με οξυζενέ και κατι άλλο που δεν θυμάμαι. Η περιοχή που θέλω να διορθώσω δεν είναι κενή αλλά αρκετά αραιή και έχει γίνει αρκετά εμφανής τα τελευταία χρόνια που γκριζάρισα επειδή τα μπροστά είναι λευκά και τα πίσω είναι μαύρα στο σημείο.
Για αυτό ρωτάω για να μάθω τι πρέπει να κάνω για συνεδρία σε κάποια εταιρεία για να πάω διαβασμένος.

Anastasakis Hair Clinic

Κλινική αποκατάστασης τριχωτού
Από γάτα την κόλλησα (και εγώ και ο αδερφός μου) και θυμάμαι τον πόνο που είχα στα σημάδια τα οποία ήταν σαν ομόκεντροι κύκλοι στους οποίους έπεφταν οι τρίχες σε περίπου 1 εβδομάδα και είχα μεγάλο κνησμό. Φαντάζομαι για αυτό χάθηκαν αρκετές ρίζες λόγο ξησίματος. Από θεραπεία θυμάμαι (με πόνο ψυχής 6 Δημοτικού...) Ξύρισμα κεφαλιού και κάποιο διάλυμα ιωδίου με οξυζενέ και κατι άλλο που δεν θυμάμαι. Η περιοχή που θέλω να διορθώσω δεν είναι κενή αλλά αρκετά αραιή και έχει γίνει αρκετά εμφανής τα τελευταία χρόνια που γκριζάρισα επειδή τα μπροστά είναι λευκά και τα πίσω είναι μαύρα στο σημείο.
Για αυτό ρωτάω για να μάθω τι πρέπει να κάνω για συνεδρία σε κάποια εταιρεία για να πάω διαβασμένος.
Καλο θα ειναι να απευθυνθειτε σε κάποιον ιατρο που να ασχολείτε με την μεταμόσχευση και όχι σε κεντρα και ινστιτούτα.
Δεν σας το λεω αυτο προκειμενου να προτιμησετε εμας αλλα μονον επειδη ειναι τυπικο το φαινόμενο
όταν δεν ειναι υπευθυνος ιατρός με ονοματεπώνυμο, όλοι οι ασθενείς να βαπτίζονται κατάλληλοι για μεταμόσχευση σε κάποια ...κέντρα,
διότι όλοι δουλευεουν με ποσοστά και δεν καταλογιζεται πουθενά ευθύνη όταν κάτι πάει στραβα.
Ο ιατρός που θα σας δει θα ειναι υπευθυνος από το Α μέχρι το Ω, από την διάγνωση της ακριβή της καταστασής σας,
την πρόταση αντιμετώπισης και την τελική επέμβαση, αν και εφόσον γίνει.
Φροντίστε να βρειτε έναν έμπειρο ιατρό που να ασχολείται με παρόμοια περιστατικά.
Εσεις δεν χρειάζετε να ειστε ...διαβασμενος όπως λέτε.
Ο ιατρός σας χρειάζεται να είναι.
Ένας σωστός ιατρός δεν πρόκειται να σας βάλει για χειορυρεγιο αν υπάρχει άλλη λύση ή αν δεν ειστε κατάλληλος.
Ειμαστε στη διάθεση σας.

dlazaros

Well-Known Member
Καλο θα ειναι να απευθυνθειτε σε κάποιον ιατρο που να ασχολείτε με την μεταμόσχευση και όχι σε κεντρα και ινστιτούτα.
Δεν σας το λεω αυτο προκειμενου να προτιμησετε εμας αλλα μονον επειδη ειναι τυπικο το φαινόμενο
όταν δεν ειναι υπευθυνος ιατρός με ονοματεπώνυμο, όλοι οι ασθενείς να βαπτίζονται κατάλληλοι για μεταμόσχευση σε κάποια ...κέντρα,
διότι όλοι δουλευεουν με ποσοστά και δεν καταλογιζεται πουθενά ευθύνη όταν κάτι πάει στραβα.
Ο ιατρός που θα σας δει θα ειναι υπευθυνος από το Α μέχρι το Ω, από την διάγνωση της ακριβή της καταστασής σας,
την πρόταση αντιμετώπισης και την τελική επέμβαση, αν και εφόσον γίνει.
Φροντίστε να βρειτε έναν έμπειρο ιατρό που να ασχολείται με παρόμοια περιστατικά.
Ένας σωστός ιατρός δεν πρόκειται να σας βάλει για χειορυρεγιο αν υπάρχει άλλη λύση ή αν δεν ειστε κατάλληλος.
Ειμαστε στη διάθεση σας.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, και συμφωνώ με αυτά που είπατε αν και θεωρώ οτι μια σχετική ενημέρωση για το τι είναι τι δεν βλάπτει.
Οπότε πως προχωρεί κάποιος που ενδιαφέρεται να βρεί λύση? Σας καλεί και κλείνει κάποιο ραντεβού στο οποίο γίνεται μια πρώτη συζήτηση για τις επιλογές θεραπείας? Το πρώτο αυτο ραντεβού έχει κάποιο κόστος?

Anastasakis Hair Clinic

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, και συμφωνώ με αυτά που είπατε αν και θεωρώ οτι μια σχετική ενημέρωση για το τι είναι τι δεν βλάπτει.
Οπότε πως προχωρεί κάποιος που ενδιαφέρεται να βρεί λύση? Σας καλεί και κλείνει κάποιο ραντεβού στο οποίο γίνεται μια πρώτη συζήτηση για τις επιλογές θεραπείας? Το πρώτο αυτο ραντεβού έχει κάποιο κόστος?
Καλεστε μας αν θελετε στο 210801100 και ζητηστε την κ. Παπαθανασιου.
θα σας ενημερωσει αρχικα και θα μιλησετε και με τον ιατρό στην πρωτη ευκαιρια. Δεν υπάρχει καποια χρεωση για online ραντεβού.

tol

Well-Known Member

Αλλο παλι τουτο!!!

Πρωτη φορα το ακουω/διαβαζω!!!

Δε χρειαζεται να ειναι ενημερωμενος ο πελατης... σαν προβατο επι σφαγη!!!

Να σας κανω μια ρητορικη ερωτηση, κυριε αξιοσεβαστε αντιπροσωπε;

Την περιπτωση μεταμοσχευσης του διαχειριστη του forum, κ. Cvial, ασφαλως τη γνωριζετε.

Και, ασφαλως, δε νομιζω οτι θα ισχυριζοσαστε ποτέ οτι ο γιατρος κ. Λορεντζο δεν ειναι αριστα διαβασμενος.

Με τη λογικη σας, λοιπον, ο αγαπητος κ. Cvial ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ; ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΜΕΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ;

Νομιζω οτι και εσεις ο ιδιος θα γελατε με τα γραφομενα σας!!!

Η γνωση, κυριε αξιοσεβαστε αντιπροσωπε, ειναι δυναμη. Αντιθετως, η αγνοια ειναι αυτη που οδηγει σε εσφαλμενες επιλογες και αποφασεις.

Φιλικες επισημανσεις.

Να εχετε μια καλη χρονια με υγεια...και ας μην ειναι τοσο κερδοφορα, οπως οι προηγουμενες :cool: :D
(το πιασατε, ελπιζω, το υπονοουμενο...μπορειτε, επιτελους, να προσαρμοσετε την οικονομικη σας πολιτικη με τα οικονομικα δεδομενα της χωρας που ζειτε...ετσι θα μπορεσετε να προσφερετε τις, ομολογουμενως, καλες υπηρεσιες σας σε προσιτο κοστος, να αυξησετε το μεριδιο σας στην αγορα και με αυτο τον τροπο να εξακολουθειτε να απολαμβανετε μεγαλα κερδη...σας το ευχομαι ολοψυχα).

manly_Man

Well-Known Member
Αλλο παλι τουτο!!!

Πρωτη φορα το ακουω/διαβαζω!!!

Δε χρειαζεται να ειναι ενημερωμενος ο πελατης... σαν προβατο επι σφαγη!!!

Να σας κανω μια ρητορικη ερωτηση, κυριε αξιοσεβαστε αντιπροσωπε;

Την περιπτωση μεταμοσχευσης του διαχειριστη του forum, κ. Cvial, ασφαλως τη γνωριζετε.

Και, ασφαλως, δε νομιζω οτι θα ισχυριζοσαστε ποτέ οτι ο γιατρος κ. Λορεντζο δεν ειναι αριστα διαβασμενος.

Με τη λογικη σας, λοιπον, ο αγαπητος κ. Cvial ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ; ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΜΕΤΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ;

Νομιζω οτι και εσεις ο ιδιος θα γελατε με τα γραφομενα σας!!!

Η γνωση, κυριε αξιοσεβαστε αντιπροσωπε, ειναι δυναμη. Αντιθετως, η αγνοια ειναι αυτη που οδηγει σε εσφαλμενες επιλογες και αποφασεις.

Φιλικες επισημανσεις.

Να εχετε μια καλη χρονια με υγεια...και ας μην ειναι τοσο κερδοφορα, οπως οι προηγουμενες :cool: :D
(το πιασατε, ελπιζω, το υπονοουμενο...μπορειτε, επιτελους, να προσαρμοσετε την οικονομικη σας πολιτικη με τα οικονομικα δεδομενα της χωρας που ζειτε...ετσι θα μπορεσετε να προσφερετε τις, ομολογουμενως, καλες υπηρεσιες σας σε προσιτο κοστος, να αυξησετε το μεριδιο σας στην αγορα και με αυτο τον τροπο να εξακολουθειτε να απολαμβανετε μεγαλα κερδη...σας το ευχομαι ολοψυχα).
Φιλε τολ, γιατι να ειναι διαβασμενος καποιος που παει στον γιατρο; Για να αντιληφθει οτι η τιμη που προσφερει τις υπηρεσιες του ο γιατρος ειναι μαλλον υπερβολικη για αυτα που προσφερει; Ή για να αρχισει να ζηταει διαφορα μετα απο τον γιατρο και να εχει απαιτησεις οπως μερικοι διαβασμενοι;

Αντιθετα θα ηταν ευνοικο για την κλινικη να μην ηξερε κανεις απο τι τιμες επικρατουν στην ελληνικη, κυπριακη αγορα και εξωτερικο, και γενικα να μην ειχε ιδεα απο πυκνοτητες, ποσα grfat χρειαζεται μια συγκεκριμενη εκταση για να καλυφθει επαρκως, να μην ηξερε ο πελατης οτι θα μπορουσε να ειχε καλυτερο αποτελεσμα, να του εκαναν αυτοι οτι ηθελαν και στο τελος να δηλωνε ικανοποιημενος στο βιντεο. Αυτο εχει σημασια κιολας ο πελατης να ειναι ικανοποιημενος μεσ' την αγνοια του. Και ολα θα πηγαιναν κατ'ευχην....

Τελευταία επεξεργασία:

tol

Well-Known Member
, να μην ηξερε ο πελατης οτι θα μπορουσε να ειχε καλυτερο αποτελεσμα, να του εκαναν αυτοι οτι ηθελαν και στο τελος να δηλωνε ικανοποιημενος στο βιντεο. Αυτο εχει σημασια κιολας ο πελατης να ειναι ικανοποιημενος μεσ' την αγνοια του. Και ολα θα πηγαιναν κατ'ευχην....

Εδω ακριβως, φιλε manly, ειναι η ουσια...

Ο ανενημερωτος, ο αδαης πελατης να δηλωνει στο video οτι ειναι ικανοποιημενος. Και, φυσικα, ενας αδαης που εχει χασει το συνολο των μαλλιων του, βλεποντας καμποσες/αρκετες τριχες ξανα σρο κεφαλι του, πανηγυριζει και ειναι απολυτα ικανοποιημενος.

Αν, ομως, γνωριζε οτι θα μπορουσε να ειχε ενα καλυτερο αποτελεσμα σε μια πολυ πιο οικονομικα συμφερουσα επεμβαση, τοτε θα αλλαζε η κατασταση.

Θυμηθειτε χαρακτηριστικα την περιπτωση πελατη του κ. Παπανικολαου που ανεβασε πριν μηνες ο Χριστοφορος. Ενω εμεις χαρακτηριζαμε το αποτελεσμα μετριοτατο, ο ιδιος ο πελατης ελεγε διθυραμβικα σχολια για το γιατρο και περιεγραφε τον μεγαλο ενθουσιασμο του!!!

Τελος, προσωπικη εμπειρια/καταθεση...

Και ο υποφαινομενος μετα την επεμβαση του 2011 στη DHI ημουν ικανοποιημενος... ειχα μικρο προβλημα και το ελυσα...γι' αυτο, αλλωστε, ξαναπηγα το 2015. Αν τραβουσαμε video τοτε, θα εξεφραζα την ικανοποιηση μου. Ο λογος; Η απειρια, η ελλειψη γνωσεων.

Οταν το 2016 γραφτηκα στο forum και αρχισα, κυριως για χομπι, να ασχολουμαι με τις μεταμοσχευσεις, τοτε... "ανακαλυψα την Αμερικη"!!! Μεχρι τοτε νομιζα οτι ο κοσμος εφθανε μεχρι τις στηλες του Ηρακλεους (Γιβραλταρ), οπως πιστευαν οι αρχαιοι ημων προγονοι!!! Ξαφνικα ανοιξαν μπροστα μου πολλοι νεοι οριζοντες, ανακαλυψα πολλα καινουργια πραγματα και συνειδητοποιησα ποια ειναι η πραγματικοτητα.

Γι' αυτο, λοιπον, τονιζω οτι η γνωση ειναι δυναμη και ειναι αδηριτη αναγκη καθε νεο μελος, υποψηφιο για μμ, να μελετα τα νηματα και του δικου μας forum (αλλά και των ξενων), να αποκομιζει πληροφοριες απο εμπειρα μελη και με αυτο τον τροπο να εμπλουτιζει τις γνωσεις του και να προβαινει στις καλυτερες δυνατες επιλογες.

dlazaros

Well-Known Member
Ευχαριστώ για τις απόψεις σας και συμφωνώ απόλυτα οτι η γνώση είναι δύναμη και ευθύνη και για αυτό γράφτηκα πριν 5-6 χρόνια εδω και για αυτό κάνω και ερωτήσεις και αυτό επειδή θέλω κα προοδεύσω και να γίνω καλύτερος αποδεχόμενος οτι ... δεν ξέρω τα πάντα.
Εξ' ου και το συγκεκριμένο νήμα στο οποίο πολύ απλά θα ήθελα να μάθω ποιές εταιρίες υπάρχουν και ποιές αποφεύγουμε σαν κοινότητα (καθώς λίστα δεν βρήκα παρα μόνο παρουσιάσεις εταιρίων...) και ποιά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να λύσει το πρόβλημα του (τηλέφωνο, συνεδρία, αξιολόγηση, τεχνική που προτείνεται, κοστολόγηση κλπ) και ένα περίπου κόστος για "μικρά" προβλήματα όπως το δικό μου. Η απάντηση του επαγγελματία διαχειριστή κοινότητας της εταιρείας Αναστασάκης (είμαι επαγγελματίας στέλεχος επικοινωνίας πάνω απο 25 χρόνια) με άφησε άφωνο! Είναι σαν να θέλει η σύζυγος να κάνει αποτρίχωση στα πόδια και να παίρνει σαν απάντηση " ο γιατρός θα σας πεί αμα χρειάζεται..". Εκτός και αν έχω χάσει κάτι και η μεταμόσχευση τριχών δεν θεωρείται αισθητική επέμβαση (δεν νομίζω για μεταμόσχευση καρδιάς να έμπαινα ποτέ σε φόρουμ να ρωτήσω κάτι...).
Επειδή είμαι μέλος σε πολλές σελίδες ανα τα χρόνια, θεωρώ οτι τα φόρουμ υπάρχουν για ανταλλαγή απόψεων και δημιουργικές "διαφωνίες" μέσο των οποίων αποκτάται γνώση και άποψη για συγκεκριμένο θέμα και δεν έχω απαντήσει ποτέ σε μέλη ως διαχειριστής "ψάξε το φόρουμ να ξεστραβωθείς και αμα δεν βρείς απάντηση εδω είμαστε".
Να σας πω οτι μου κάνει εντύπωση η απροθυμία των μελών να προσφέρουν τέτοιες απλές πληροφορίες εδώ κάτι που με αναγκάζει να αποτραβηχτώ και να αναζητήσω απαντήσεις με διαφορετικό τρόπο...

Anastasakis Hair Clinic

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας και συμφωνώ απόλυτα οτι η γνώση είναι δύναμη και ευθύνη και για αυτό γράφτηκα πριν 5-6 χρόνια εδω και για αυτό κάνω και ερωτήσεις και αυτό επειδή θέλω κα προοδεύσω και να γίνω καλύτερος αποδεχόμενος οτι ... δεν ξέρω τα πάντα.
Εξ' ου και το συγκεκριμένο νήμα στο οποίο πολύ απλά θα ήθελα να μάθω ποιές εταιρίες υπάρχουν και ποιές αποφεύγουμε σαν κοινότητα (καθώς λίστα δεν βρήκα παρα μόνο παρουσιάσεις εταιρίων...) και ποιά είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για να λύσει το πρόβλημα του (τηλέφωνο, συνεδρία, αξιολόγηση, τεχνική που προτείνεται, κοστολόγηση κλπ) και ένα περίπου κόστος για "μικρά" προβλήματα όπως το δικό μου. Η απάντηση του επαγγελματία διαχειριστή κοινότητας της εταιρείας Αναστασάκης (είμαι επαγγελματίας στέλεχος επικοινωνίας πάνω απο 25 χρόνια) με άφησε άφωνο! Είναι σαν να θέλει η σύζυγος να κάνει αποτρίχωση στα πόδια και να παίρνει σαν απάντηση " ο γιατρός θα σας πεί αμα χρειάζεται..". Εκτός και αν έχω χάσει κάτι και η μεταμόσχευση τριχών δεν θεωρείται αισθητική επέμβαση (δεν νομίζω για μεταμόσχευση καρδιάς να έμπαινα ποτέ σε φόρουμ να ρωτήσω κάτι...).
Επειδή είμαι μέλος σε πολλές σελίδες ανα τα χρόνια, θεωρώ οτι τα φόρουμ υπάρχουν για ανταλλαγή απόψεων και δημιουργικές "διαφωνίες" μέσο των οποίων αποκτάται γνώση και άποψη για συγκεκριμένο θέμα και δεν έχω απαντήσει ποτέ σε μέλη ως διαχειριστής "ψάξε το φόρουμ να ξεστραβωθείς και αμα δεν βρείς απάντηση εδω είμαστε".
Να σας πω οτι μου κάνει εντύπωση η απροθυμία των μελών να προσφέρουν τέτοιες απλές πληροφορίες εδώ κάτι που με αναγκάζει να αποτραβηχτώ και να αναζητήσω απαντήσεις με διαφορετικό τρόπο...

Ισως δεν έγινε αντιληπτό αυτο που έγραψα, αλλα δεν περίμενα να σας αφήσω και άφωνο.
Σας προτεινα μόνον να βρειτε ιατρό.
Και όχι ανωνυμη κλινική ή ινστιτούτο που ασχολείται με ...μαλλια.
Σας εξηγησα και το γιατί.
Τέλος, αν και εφόσον χρειαστείτε μεταμόσχευση μαλλιών, καλο θα είναι να μην την υποβιβάζετε στην αντιληψή σας στα επίπεδα αποτρίχωσης που κανει μη ιατρικό προσωπικό αλλα ως μια πολυ sophisticated μικρο-χειρουργική επέμβαση που απαιτεί χρόνια σπουδή και τελειοποίηση.
Εμείς ΔΕΝ την αντιμετωπίζουμε έτσι και για αυτο ακριβως πήρα το θάρρος να σας προτεινω να βρειτε ένα ιατρό και να μην
περιμενετε να αποκτησετε ΤΕΧΝΙΚΕΣ γνωσεις από ένα φόρουμ.
Ο εκάστοτε ιατρός έχει αποκτησει τις γνώσεις αυτες πολλα χρονια για εσας και τις εφαρμόζει μάλιστα και σας ενοικιάζει τις υπηρεσίες του!

Φυσικά και ειναι πολυ καλό για εσας να έχετε κάποιες λιγες ή πολλές γνωσεις στην γενικότερη εικόνα.
Θα σας βοηθησει να καταλάβετε περισσοτερα και να νιώσετε πιο ασφαλείς κατανοώντας λεπτομέρειες τις όποιας αντιμετώπισης ενός ιατρικού θέματος.
Αν όμως ο στόχος καποιού ειναι να αποκτησει γνωσεις για να μην πέσει θύμα ΑΠΑΤΕΩΝΑ, το πρόβλημα δεν ειναι
η έλλειψη γνώσεων.
Το πρόβλημα είναι η ΕΠΙΛΟΓΗ του ΑΠΑΤΕΩΝΑ.
Και η επιλογή απατεωνα γίνεται με εναν από τους 2 τρόπους:
όταν κρινει κάποιος με κριτηριο το κόστος
όταν κρινει κάποιος με τα ωραία, στρογυλλά λόγια.
Οι απατεώνες σε κάθε κλάδο υπάρχουν και βελτιώνουν τις τεχνικές τους πολλα χρονια πριν μπει μέσα ο κάθε πελάτης.
Η ΓΝΩΜΗ μου ειναι πως θα σας γλυτωσουν οι ΤΕΧΝΙΚΕΣ γνωσεις σε ένα αντικείμενο από τον απατεώνα.
Θα σας γλιτωσει μόνο τον να κλείσετε τα αυτια σας όπως ο Οδυσσεας στις σειρηνες στις προσφορές και στα ...γλυκολογα.
Ιατροί με ονοματεπώνυμο πολυ πιο σπάνια θα εφαρμόζουν τετοιες πρακτικές.

Ελπίζω να έγινα πιο σαφής

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

dlazaros

Well-Known Member
Το δέχομαι, απλά εσεις είστε αντιπρόσωπος εταιρίας την οποία δεν γνωρίζω για αυτό απευθύνομαι σε ανθρώπους του φόρουμ που γνωρίζω για να μου πούν την άποψη τους σχετικά με εταιρίες και γιατρούς και να με "μπολιάσουν" με την απαραίτητη γνώση σχετικα με το θέμα που με ενδιαφέρει. Εναλλακτικά θα έπαιρνα κάθε γιατρό και εταιρία τηλέφωνο και θα έκανα λίστα με τα θετικά και αρνητικά και θα σύγκρινα.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη στο νήμα μου, θα αποκτήσω ολοκληρωμένη γνώμη όταν έχω και γνώμες και για τις υπόλοιπες εταιρίες και γιατρούς και τις διαδικασίες τους και για τον τρόπο που προσεγγίζουν το πελατιακό τους κοινό.

piros75

Well-Known Member
Σας προτεινα μόνον να βρειτε ιατρό.
Και όχι ανωνυμη κλινική ή ινστιτούτο που ασχολείται με ...μαλλια.

Αγαπητέ dlazaros δεν είναι απροθυμία ακριβώς, απλά τα περισσότερα μέλη έχουμε "συνηθίσει" πλέον να μην μιλάμε και να μην προτείνουμε γιατρούς και κλινικές με τον φόβο ότι θα μας την πέσουν άλλοι και θα μας κατηγορήσουν ως τσιράκια και άλλα ωραία και βέβαια με κίνδυνο ακόμα και να μας μπανάρουν από το φόρουμ για fishing (έχει γίνει και αυτό με άλλα μέλη). Βέβαια αυτό μάλλον δεν ισχύει για ΚΑΠΟΙΟΥΣ από τους εκπροσώπους κλινικών (και ορθώς δεν ισχύει αν θέλετε την άποψή μου) που όχι μόνο κάνουν ξεκάθαρο fishing αλλά έχουν αρχίσει και κατηγορούν ξεκάθαρα και τις υπόλοιπες κλινικές ώστε να καταφέρουν με κάθε μέσο και τρόπο το ψάρεμα του ασθενή. Ερώτηση: τί σημαίνει "ανώνυμη κλινική";

Anastasakis Hair Clinic

Αγαπητέ dlazaros δεν είναι απροθυμία ακριβώς, απλά τα περισσότερα μέλη έχουμε "συνηθίσει" πλέον να μην μιλάμε και να μην προτείνουμε γιατρούς και κλινικές με τον φόβο ότι θα μας την πέσουν άλλοι και θα μας κατηγορήσουν ως τσιράκια και άλλα ωραία και βέβαια με κίνδυνο ακόμα και να μας μπανάρουν από το φόρουμ για fishing (έχει γίνει και αυτό με άλλα μέλη). Βέβαια αυτό μάλλον δεν ισχύει για ΚΑΠΟΙΟΥΣ από τους εκπροσώπους κλινικών (και ορθώς δεν ισχύει αν θέλετε την άποψή μου) που όχι μόνο κάνουν ξεκάθαρο fishing αλλά έχουν αρχίσει και κατηγορούν ξεκάθαρα και τις υπόλοιπες κλινικές ώστε να καταφέρουν με κάθε μέσο και τρόπο το ψάρεμα του ασθενή. Ερώτηση: τί σημαίνει "ανώνυμη κλινική";
Κλινικη που δεν ξερεις ποιος σε χειρουργει. Νομιζω ειναι απολυτα σαφες.
Επίσης εξηγησα οτι αυτα ισχυουν σε καθε τομεα, από τα συνεργεια αυτοκινητων, τα πατωματα,
το σερβις πλυντηριων, παντου. Απατεωνες έχει παντου.
Και η παγιδα στηνεται πάντα με τον ιδιο τροπο:
Καλή τιμή ή
Ομορφες υποσχεσεις που κανεις μη απατεωνας δεν δινει.

Νομιζω οτι δεν υπάρχει λογος να ενοχλήστε επειδη γραφω.
Αν έγραψα κατι ΛΑΘΟΣ, επιτεθειτε αν θελετε στο επιχειρημα. Ισως έτσι να διορθωθω.
Διαφωνειτε με αυτα που απαντησα?
Εγραψα κατι λαθος?
Κάποια ανακριβεια ή ψεμα?
Γραφω κατι που βλαπτει τον ασθενη ή τους σκοπούς του φορουμ?
Αν θελετε διορθωστε με, ευχαριστως.

dlazaros

Well-Known Member
Απο οτι κατάλαβα απο αυτά που διάβασα το θέμα μου δεν είναι απλό επειδή χρειάζονται λίγα grafts (200-300) αλλά περισσότερο το γεγονός οτι θέλω αξύριστη FUE και προσοχή στο να μην γίνει βλάβη στα ήδη υπάρχοντα μαλλιά κατα την εμφύτευση. Επίσης το γεγονός οτι είναι λίγα τα grafts ανεβάζει αρκετά την τιμή κοντά στα 2-3€ ανα graft. (απο αυτά που διάβασα σε άλλα threads).
Έχει κάποιος κάποια χρήσιμη συμβουλή για το πώς ή που να κινηθώ παρακάτω?

Stratos

Well-Known Member
θα πας σε κλινική που χρεώνει με τα grafts και όχι με τη συνεδρία. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις το ίδιο είτε βάλεις 500 είτε βάλεις 2000 κλπ..

Μπλουζα