Παρακαλώ μια βοήθεια απο όποιον ξέρει.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Timewarperx

New Member
Εδώ και καιρο εξερευνώ ολες τις πιθανές λύσεις για τριχόπτωση, τα θετικά και τα αρνητικά τους.

Ειμαι 22 χρονών και έχω εμφανή (για μένα) αραίωση στους κροτάφους. Προς το παρόν δεν φαίνεται ιδιαίτερα αλλά αν συνεχήσω με αυτον τον ρυθμό ειναι προφανές οτι σε μερικά χρόνια θα έχω πολυ άσχημη φαλάκρα.

Έχω καταλήξει, σε airol + minoxidil kirkland, libroman shampoo και τώρα προσπαθώ να βρω ενα καλό DHT-Inhibitor με λίγα side-effects.

Eίμαι μεταξύ των εξής:
1) Toπικό διάλυμα σπιρολακτόνης, η δημιουργία της οποίας αναφέρεται λεπτομερώς στο φόρουμ και ομολογώ μου φάνηκε πολυ ελκυστική λυση.

2) 1/5 Proscar, καθε δεύτερη μέρα αφου έχοντας διαβάσει αρκετές μελέτες, φαίνεται πως δεν ειναι απαραίτητη καθημερινή χορήγηση proscar.

To ερώτημα, είναι δυνατόν να έχει κάποιος σημαντικά αποτελέσματα με τοπική spiro?
Στην ουσία απο οτι καταλαβαίνετε με την θεραπεία που έχω επιλέξει προσπαθώ περα απο του να φρενάρω την τριχόπτωση, να την αντιστρέψω και για οσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Επομένως, ειναι η τοπική spiro ουτοπία? Να περάσω απευθείας σε 1/5 Proscar, το οποίο δεν προτιμώ γιατι διαβάζω οτι επηρεάζει και εγκεφαλικές λειτουργίες κτλ με τις ουσίες που καταστέλει.

Νομίζω πως η ιδανική λυση ειναι να δοκιμάσω τοπική spiro για ένα διάστημα (δεν εχω καταλήξει ακομα ποσο πρέπει να περιμένω - ξέρετε?) και αν δεν δουλέψει το Proscar ειναι αναγκαίο κακό.

Παρακαλώ όποιος ξέρει να με βοηθήσει ας το κάνει, γιατι αυτό ειναι το τελευταίο "κομμάτι" στην θεραπεία για το οποίο ειμαι αβέβαιος ακόμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Georgex6

Well-Known Member
Δεν θα σου προτεινα τοπικη σπιρο, αν σου προτεινα κατι σε τοπικο θα ηταν σχετικο με προσταγλανδινες...
Εφοσον εισαι ακομα στο αρχικο σταδιο εχεις επιλογες
η Φιναστεριδη θα κανει δουλεια αλλα...
μπορεις να δοκιμασεις και κατι φυτικο για αρχη (saw palmetto)

Timewarperx

New Member
Georgex6 είπε:
Δεν θα σου προτεινα τοπικη σπιρο, αν σου προτεινα κατι σε τοπικο θα ηταν σχετικο με προσταγλανδινες...
Εφοσον εισαι ακομα στο αρχικο σταδιο εχεις επιλογες
η Φιναστεριδη θα κανει δουλεια αλλα...
μπορεις να δοκιμασεις και κατι φυτικο για αρχη (saw palmetto)

Γιατί οχι τοπικη σπίρο? Έχω διαβάσει online οτι εχει συγκρίσιμα αποτελέσματα με φινα και δεν ειναι και συστημικό.

Το saw palmetto, δεν ειναι επιβεβαιομένο οτι κάνει δουλεία απο οτι διαβάζω, και σκέφτηκα αν ειναι να βάζω κατι τακτικά τοπικο ας ειναι κατι δυνατό.

Για το τοπικό που λες με προσταγλανδινες που μπορώ να βρώ τη συνταγη να το φτιάξω?

Georgex6

Well-Known Member
η τοπικη σπιρο ποτε δε μου γεμισε το ματι οτι συγκρινετε με φινα μη το πεις πουθενα δεν ισχυει,η φινα ειναι νουμερο ενα dht blocker για saw palmetto εννοουσα χαπια
Τώρα όσων αφορά τις προσταγλανδινες μπορεις να δοκιμασεις (κατι που θα κανω κι εγω) Cromolyn sodium/indomethacin και τα δυο ειναι πολυ φθηνα απο το φαρμακειο, Cet υπαρχει το αναλογο θεμα και αν αντεχεις οικονομικα OC απο Κινα προσθετεις μινοξιδιλη και για τα δυσκολα σημεια bimatoprost-latanoprost κι αν σου περισεψαν καθολου λεφτα παρε κι ενα fungoral :)
καλη τυχη

Timewarperx

New Member
Πρώτη φορα την ακούω αυτη τη θεραπεία. Υπάρχουν οδηγίες κατασκευής στο φόρουμ?
Επίσης μπορώ να προσθέσω μεσα και proscar σε σκόνη ή δεν εχει αποτέλεσμα τοπικα?

Timewarperx

New Member
Tελικά εχει δοκιμάσει κανείς εδω προσταγλανδίνες ώστε να μπορέσω να αποφασίσω για το αποτελεσματικότερο (με λιγότερα sides) τοπικό?

weznem

Well-Known Member
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4356.html
διαβασε εδω το θρεντ σε λιγο καιρο καιεγω θα το ξεκινησω δεν εχει σημαντικες παρενεργειες οποτε ξεκινα το λειτουργει καλα αποτι φαινεται μεχρι τωρα στο ναμην χανεις τριχες διαβασε το θρεντ φιλε..

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Μακρια απο φιναστεριδη...proscar-propecia γιατι εισαι μικρος και εχουν αλλα θεματα προτεραιοτητα απο τα μαλλια.Ξεκινα μινοξιδιλη 5% 2 φορες την μερα σαμπουαν κετοκοναζολη 2-3 φορες την εβδομαδα κ ενα DHT blocker οπως super zix.Mην περιμενεις κ θαυματα παντως.Καποια στιγμη κ αυτη η θεραπεια θα αρχισει να χανει σε δυναμη.Δεν υπαρχουν θεραπειες μονιμες.....μονο η μεταμοσχευση.Καλη συνεχεια σε οτι αποφασισεις.

weznem

Well-Known Member
ΜΙΚΕΣ είπε:
Μακρια απο φιναστεριδη...proscar-propecia γιατι εισαι μικρος και εχουν αλλα θεματα προτεραιοτητα απο τα μαλλια.Ξεκινα μινοξιδιλη 5% 2 φορες την μερα σαμπουαν κετοκοναζολη 2-3 φορες την εβδομαδα κ ενα DHT blocker οπως super zix.Mην περιμενεις κ θαυματα παντως.Καποια στιγμη κ αυτη η θεραπεια θα αρχισει να χανει σε δυναμη.Δεν υπαρχουν θεραπειες μονιμες.....μονο η μεταμοσχευση.Καλη συνεχεια σε οτι αποφασισεις.

το zix αφου δεν κανει τιποτα τι του το λες εδω δεν κανει πολλα η σπιρολακτονη που ειναι πολυ πιο δυνατο απ το ζιχ..

Chs

Μέλος του προσωπικού
ΜΙΚΕΣ είπε:

Εσύ ΜΙΚΕ τι θεραπεία ακολουθείς? Έχεις ακολουθήσει κάποια θεραπεία παλαιότερα και έχεις κάποια γνώμη επάνω σε αυτή?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα