Πλήρης εξάρτηση από μινοξιδίλη;

malloumpas

New Member
Παιδιά ίσως σας φανεί απίστευτο, αλλά έκανα μια δοκιμή: Εμεινα χωρίς μινοξιδίλη 2 βδομάδες και μου ξεκίνησε πάλι τριχόπτωση, σε μικρό μεν βαθμό. Φυσικά το γύρισα άμεσα. Μπορεί βέβαια να ήταν κάτι τυχαίο ή της εποχής. Ωστόσο θεωρώ ότι μετά από 10 χρόνια χρήσης minoxidil, ακόμη και μια ολιγοήμερη διακοπή μου δημιουργεί πρόβλημα :(

Υπάρχει κάποιος άλλος να πάιρνει πάνω από 10 χρόνια και να έχει ανάλογη εμπειρία;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
malloumpas είπε:
Παιδιά ίσως σας φανεί απίστευτο, αλλά έκανα μια δοκιμή: Εμεινα χωρίς μινοξιδίλη 2 βδομάδες και μου ξεκίνησε πάλι τριχόπτωση, σε μικρό μεν βαθμό. Φυσικά το γύρισα άμεσα. Μπορεί βέβαια να ήταν κάτι τυχαίο ή της εποχής. Ωστόσο θεωρώ ότι μετά από 10 χρόνια χρήσης minoxidil, ακόμη και μια ολιγοήμερη διακοπή μου δημιουργεί πρόβλημα :(

Υπάρχει κάποιος άλλος να πάιρνει πάνω από 10 χρόνια και να έχει ανάλογη εμπειρία;

Αγαπητέ φίλε malloumpa αν ποτέ αποφασίσεις να κόψεις τη minoxidil (έτσι και αλλίως μετά από 10 χρόνια δε σου προσφέρει τίποτα) θα πρέπει να το κάνει πολύ σταδιακά (σε βάθος 4-6 μηνών) ακριβώς για να μη σου συμβεί αυτό που είδες (shedding) μετά από 2 βδομάδες αποχής.

malloumpas

New Member
Φίλε tropheus, δυστυχώς, δε με βλέπω να κόβω ποτέ το regaine. Καταρχήν έχω 1800 grafts εμφυτευμένα μόνο στους κροτάφους. Αν το κάνω, θα γίνω σα φρικιό μέσα σε λίγους μήνες. Θεωρώ ότι κυρίως η μινοξιδίλη με κρατάει μπορώ να σου πω, αλλά πλεον με έχει κουράσει αυτό το φάρμακο. :(

tropheus

Well-Known Member
malloumpas είπε:
Φίλε tropheus, δυστυχώς, δε με βλέπω να κόβω ποτέ το regaine. Καταρχήν έχω 1800 grafts εμφυτευμένα μόνο στους κροτάφους. Αν το κάνω, θα γίνω σα φρικιό μέσα σε λίγους μήνες. Θεωρώ ότι κυρίως η μινοξιδίλη με κρατάει μπορώ να σου πω, αλλά πλεον με έχει κουράσει αυτό το φάρμακο. :(

Εγώ θα έδινα πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να σε κρατάει η φιναστερίδη (και από ότι βλέπω στην υπογραφή σου και η ντρουταστερίδη) παρά η minox.

Δεν ξέρω αν το έχεις ψάξει σε forum του εξωτερικού αλλά θα δεις ότι όλοι οι μακροχρόνιοι χρήστες (και εγώ ανάμεσά τους) εγκατέλειψαν την minox γιατί δεν τους προσέφερε πλεον τίποτα. Επειδή το έχω περάσει και εγώ νομίζω ότι περισσότερο ψυχολογική είναι πλεον η εξάρτηση.
Όσο για αυτό που λες ότι σε κούρασε, σε νιώθω απόλυτα ...

pithikas

Well-Known Member
Δεν υπαρχει περιπτωση σε 2 εβδομαδες να σου προκληθηκε απο την διακοπη της, παντως εγω που την εκοψα μετα απο 8 χρονια εχω τρομερη τριχοπτωση

cool11

Well-Known Member
Η σταδιακή απεξάρτηση, μετά απο χρόνια χρήση, πως μπορεί πρακτικα να μας βοηθησει;
Θα ειναι περιορισμενη η τριχοπτωση που θα οφειλεται στην ελλειψη της;

Chs

Μέλος του προσωπικού
cool11 είπε:
Η σταδιακή απεξάρτηση, μετά απο χρόνια χρήση, πως μπορεί πρακτικα να μας βοηθησει;

Με το να γίνει σταδιακά δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει τριχόπτωση, απλά θα γίνουν όλα πιο ομαλά και ότι είναι να χαθεί, θα χαθεί σιγά σιγά και όχι απότομα λόγο shock.

To thread μεταφέρθηκε στην κατηγορία "Γενική συζήτηση για θεραπείες".

tropheus

Well-Known Member
cool11 είπε:

Θα συμφωνήσω με τον Chs και θα προσθέσω ότι :

Μετά από 10 χρόνια χρήσης δεν υπάρχουν "minoxidil depentent hairs".

Η διακοπή της εφαρμογής της minoxidil οδηγεί σε απότομη μεταβολή του κύκλου των τριχών οδηγώντας ένα μεγάλο αριθμό σε τελογένεση και κατά συνέπεια σε shedding όπως ακριβώς γίνεται τον πρώτο καιρό που εφαρμόζεται. Τα μαλλάκια αυτά βέβαια δε χάνονται αφού το μόνο που επηρεάζεται είναι ο κύκλος τους.

Η σταδιακή "απεξάρτηση" βοηθάει στην πιο ομαλή μετάβαση των τριχών στον νέο τους κύκλο (χωρίς την επίδραση της minoxidil) και κατά συνέπεια στην αποφυγή shedding που ποτέ δεν είναι ευχάριστο ...

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

tropheus

Well-Known Member
cool11 είπε:
Ναι αλλα αν την κοψω....

Όπως είπα και σε προηγούμενη ανάρτηση αν κόψεις τη minox μαχαίρι θα έχεις μεγάλο shedding γιατί ένας μεγάλος αριθμός τριχών θα οδηγηθεί σε τελογένεση ενώ αν την κόψεις σταδιακά ο νέος κύκλος των τριχών δε θα επέλθει τόσο συγχρονισμένα οπότε δε θα δεις shedding.

Πάντως κόβοντας τη minox (μετά από 10 χρόνια συνεχούς χρήσης) με οποιοδήποτε τρόπο σίγουρα δε θα χάσεις μαλλάκια ...

malloumpas

New Member
Φίλε tropheus συγνώμη αλλά αυτό που λες δεν προκύπτει από κάποια έρευνα παρά μόνο από απόψεις κάποιων σε φόρουμς. Εγώ πάντως δε θα το ρίσκαρα με τίποτα.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Τα πράγματα είναι απλά, όσα χρόνια και να την χρησιμοποιείς η απότομη διακοπή θα σου κάνει avada kedavra..

Τώρα για το άλλο.. έχω δει ανθρώπους (σπανίζει βέβαια) που την χρησιμοποιούν 8 χρόνια, και μόλις την έκοψαν (σταδιακά) έχασαν μόνιμα ένα κάποιο έδαφος.. Αλλά όπως είπα είναι πολύ σπάνιο. Μπορεί όμως να ήταν και γραφτό να γίνει και απλά συνέπεσε το επόμενο διάστημα από την διακοπή μινοξιδίλης.

tropheus

Well-Known Member
Πράγματι αγαπητέ φίλε malloumba μελέτη πάνω σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου για τη minox δεν υπάρχει (και ούτε πρόκειται). Η μεγαλύτερη σταματάει στις 96 εβδομάδες όπου γίνεται διακοπή της minox και φτάνει μέχρι τις 120 εβδομάδες που παρατηρούνται οι χρήστες της. Ακόμα όμως και σε αυτή φαίνεται το αποτέλεσμα να οδηγεί προς την κατεύθυνση των όσων αναφέρω στις προηγούμενες αναρτήσεις.
Από εκεί και πέρα η μόνη άποψη που μπορούμε να θεμελιώσουμε για τόσο μεγάλο βάθος χρόνου στηρίζεται σε αναφορές άλλων μακροχρόνιων χρηστών, απόψεις επιστημόνων αλλά και προσωπική εμπειρία.

Το θέμα είναι κατά πόσο αξιολογείς ως σοβαρές τις απόψεις και τις αναφορές που διαβάζεις (δεν εννοώ από εμένα για να μην παρεξηγηθώ). Προσωπικά μετά από πολύ ψάξιμο έκρινα ότι η minox μετά από πολλά χρόνια χρήσης δε μου προσέφερε τίποτα, το ρίσκαρα, την έκοψα σταδιακά και τελικά αποδείχτηκε ότι η επιλογή μου ήταν σωστή :)

nothinggr

Member
Re: RE: Πλήρης εξάρτηση από μινοξιδίλη;

tropheus είπε:
cool11 είπε:
Ναι αλλα αν την κοψω....

Πάντως κόβοντας τη minox (μετά από 10 χρόνια συνεχούς χρήσης) με οποιοδήποτε τρόπο σίγουρα δε θα χάσεις μαλλάκια ...

Μεγάλη κουβέντα είπες tropheus! Το θέμα είναι πόσο εύκολα το τολμάει κάποιος...

danceworld_2001

Well-Known Member
Εγω παντως δεν ξερω αν ειναι συμπτωση, για πρωτη φορα στην ζωη μου άπο το 2005 εκοψα μαχαιρι μινοξ τον Μαιο και βλεπω σημαντικες απωλειες αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν μπορω να το αποδοσω στο κοψιμο της η σε ενισχυση της επιθετικοτητας του προβληματος μου.

Μπλουζα