Σκέψεις για 1η μεταμόσχευση & επιλογή κλινικής

Vtaf

New Member
Καλησπέρα στην ομάδα,
Είμαι 36 ετών, ακολουθώ εδώ και 1 χρόνο αγωγή με λοσιόν frezyderm hair force lotion με προσθήκη μινοξιδίλης alopexy 5%, 1 φορά την ημέρα κάθε βράδυ. Επίσης, χρησιμοποιώ τις βιταμίνες L-Crozin Plus (2 κάψουλες, 1 φορά την ημέρα), όλα αυτά με την καθοδήγηση δερματολόγου. Η κατάσταση μου έχει βελτιωθεί μέσα στον 1 αυτό χρόνο και αισθάνομαι ότι η τριχόπτωση έχει μειωθεί.
Πριν ξεκινήσω τη συγκεκριμμένη αγωγή, είχα κάνει ορισμένα consultation με κλινικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σχετικά με ΜΜ. Σε ορισμένες περιπτώσεις η προσέγγιση και η ανάλυση ήταν ικανοποιητική, σε άλλες όχι και τόσο. Παρόλα αυτά ήμουν διστακτικός στο να κάνω το επόμενο βήμα και να προχωρήσω σε ΜΜ και έτσι επισκέφθηκα τη δερματολόγο που που χορήγησε την παραπάνω αγωγή. Είχαμε συζητήσει πριν κάποιους μήνες, σε ραντεβού επανεξέτασης με τη δερματολόγο και το ενδεχόμενο χρήσης φιναστερίδης αλλά μου συνέστησε να συνεχίσω μόνο με τα παραπάνω.
Ήθελα να μοιραστώ την περίπτωση μου με την ομάδα, γιατί δε μου αρέσει η εικόνα των μαλλιών μου, και αισθάνομαι ότι ίσως να είναι καλή στιγμή να προχωρήσω σε ΜΜ, μιας και η αραίωση (στο δικό μου μυαλό) δεν έχει επεκταθεί πάρα πολύ ακόμα, ενώ ταυτόχρονα θέλω να βελτιώσω την εικόνα την πυκνότητα των μαλλιών μου σε όλες τις περιοχές. Δεν ξέρω όμως ποια κλινική και ποιος γιατρός είναι ο ιδανικός για την περίπτωση μου (μιας και στα σημεία που υπάρχει αραίωση, υπάρχουν ακόμα μαλλιά) και γι' αυτό απευθύνομαι στην ομάδα, να μοιραστείτε παρακαλώ μαζί μου τις εμπειρίες, τις γνώμες και τις σκέψεις σας για το εάν πρέπει αν δω πιο σοβαρά το ενδεχόμενο ΜΜ, ποιος/οι γιατρός/οι θα μπορούσαν να με βοηθήσουν, ή αν πρέπει να ακολουθήσω κάποια άλλη αγωγή.
Ευχαριστώ!

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    341.5 KB · Προβολές: 85
  • 2.jpg
    2.jpg
    271.6 KB · Προβολές: 67
  • 3.jpg
    3.jpg
    203.7 KB · Προβολές: 64
  • 4.jpg
    4.jpg
    278 KB · Προβολές: 65
  • 5.jpg
    5.jpg
    203.4 KB · Προβολές: 72
  • 6.jpg
    6.jpg
    304 KB · Προβολές: 70
  • 7.jpg
    7.jpg
    336.2 KB · Προβολές: 71
  • 8.jpg
    8.jpg
    244.4 KB · Προβολές: 68
  • 9.jpg
    9.jpg
    219.3 KB · Προβολές: 67
  • 10.jpg
    10.jpg
    389.8 KB · Προβολές: 92

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Sansiro

Member
Η Frezyderm λοσιον που σου έδωσε ο δερματολόγος καθώς και οι βιταμινες δεν κανουν τιποτα. Μονο η μινοξιδίλη βοηθάει αλλά δεν σταματάει τη τριχόπτωση. Θα πρέπει να ξεκινήσεις φιναστερίδη και μετά από 1 χρονο να το ξαναδεις για επέμβαση γιατι προς το παρον δεν θα έλεγα οτι εισαι κατάλληλος για επέμβαση γιατι έχεις διάχυτη αραίωση και δεν έχει σταθεροποιηθεί η τριχόπτωση σου. Δηλαδη μπορει να γινει ζημιά αν σου βάλουν ανάμεσα στα δικά σου τα οποία μπορουν να πέσουν και να υπάρχουν κενά μετά.
Σίγουρα πας για norwood 5...

LoverBoy

Well-Known Member
Καλησπέρα φίλε!Καλά είναι να δεις πιο αποφασιστηκά το θέμα με τα μαλλιά και αν φοβάσαι την θεραπεία με φίνα απο στόματος να κοιτάξεις την τοπική!Μην αφήσεις άλλο να προχωρήσει η τριχόπτωση σου καθώς είσαι στο πικ της ηλικίας(30-40)και μπορεί να χαθιούν και άλλα μαλλιά που δεν θα επιστρέψουν ποτέ!Αν σου είναι εύκολο βγάλε και μια φώτο δότριας

MoserGr

Member
Βεβαια και η τοπικη δεν ειναι fda approved. oσο για το χαπι δεν υπαρχει επιστημονικη ερευνα που να επιβεβαιωνει σοβαρα προβληματα με την φινα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει καποιος κινδυνος για Pfs. δεν ξερεις αργοτερα τι μπροει να δειξουν οι ερευνες.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Στις μπροστα ζωνες μπορει να κανει επεμβαση. Εχει περισσοτερο θεμα απο οτι φαινεται.

Vtaf

New Member
Η Frezyderm λοσιον που σου έδωσε ο δερματολόγος καθώς και οι βιταμινες δεν κανουν τιποτα. Μονο η μινοξιδίλη βοηθάει αλλά δεν σταματάει τη τριχόπτωση. Θα πρέπει να ξεκινήσεις φιναστερίδη και μετά από 1 χρονο να το ξαναδεις για επέμβαση γιατι προς το παρον δεν θα έλεγα οτι εισαι κατάλληλος για επέμβαση γιατι έχεις διάχυτη αραίωση και δεν έχει σταθεροποιηθεί η τριχόπτωση σου. Δηλαδη μπορει να γινει ζημιά αν σου βάλουν ανάμεσα στα δικά σου τα οποία μπορουν να πέσουν και να υπάρχουν κενά μετά.
Σίγουρα πας για norwood 5...
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ, ότι είναι ίσως επικίνδυνο να γίνει μεταμόσχευση για το ενδεχόμενο να γίνει ζημιά στις υγιείς τρίχες.
Υπάρχει γιατρός στην Ελλάδα που να διαχειρίζεται με επιτυχία τέτοιες περιπτώσεις, που να μπορώ να κάνω έστω consultation?

Vtaf

New Member
Καλησπέρα φίλε!Καλά είναι να δεις πιο αποφασιστηκά το θέμα με τα μαλλιά και αν φοβάσαι την θεραπεία με φίνα απο στόματος να κοιτάξεις την τοπική!Μην αφήσεις άλλο να προχωρήσει η τριχόπτωση σου καθώς είσαι στο πικ της ηλικίας(30-40)και μπορεί να χαθιούν και άλλα μαλλιά που δεν θα επιστρέψουν ποτέ!Αν σου είναι εύκολο βγάλε και μια φώτο δότριας
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, παραθέτω και φώτο δότριας.

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    274.5 KB · Προβολές: 84
  • 2.jpg
    2.jpg
    197 KB · Προβολές: 84
  • 3.jpg
    3.jpg
    239.9 KB · Προβολές: 88

Vtaf

New Member
Βεβαια και η τοπικη δεν ειναι fda approved. oσο για το χαπι δεν υπαρχει επιστημονικη ερευνα που να επιβεβαιωνει σοβαρα προβληματα με την φινα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει καποιος κινδυνος για Pfs. δεν ξερεις αργοτερα τι μπροει να δειξουν οι ερευνες.
Η τοπική άσχετα αν είναι ή όχι fda approved, έχει αποτέλεσμα? Έχει παρενέργειες?

LoverBoy

Well-Known Member
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, παραθέτω και φώτο δότριας.
Μια χαρά δείχνει η δότρια σου απο αυτές τις φώτο αν και κάτω φαίνεται λίγο αραιή!Καλά είναι να σε αξιολογήσει κάποιος γιατρός-κλινική!

Τελευταία επεξεργασία:

LoverBoy

Well-Known Member
Η τοπική άσχετα αν είναι ή όχι fda approved, έχει αποτέλεσμα? Έχει παρενέργειες?
Η τοπική συνήθως δεν έχει παρενέργειες αλλά δεν έχει και την ίδια αποτελεσματικότητα!Απο το τίποτα όμως είναι κάτι και η τοπική.Έχουμε δει απο μέλη να βάζουν και να τους έχει βοηθήσει.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chris34

Well-Known Member
Στις φωτογραφίες που έβαλες έπρεπε να βρέξεις λίγο τα μαλλιά και να τα χτενίσεις προς τα πίσω για να φανεί πραγματικά η αραιωμένη περιοχή στη ληπτρια.
Εγώ θα σου έλεγα να το προχωρήσεις. 36 χρονών είσαι όχι 23. Αν όχι τώρα πότε;
Με σωστή μακροχρόνια θεραπεία μαζί θα γεμίσει η ληπτρια με τη μεταμόσχευση και θα προστατεύσεις και τα μαλλιά που υπάρχουν ήδη.
Λίγο περίεργη η αραίωση σου στις μπροστινές ζώνες πάντως. Εκτός αν φαίνεται έτσι λόγω κακών φωτογραφιών.

Vtaf

New Member
Στις φωτογραφίες που έβαλες έπρεπε να βρέξεις λίγο τα μαλλιά και να τα χτενίσεις προς τα πίσω για να φανεί πραγματικά η αραιωμένη περιοχή στη ληπτρια.
Εγώ θα σου έλεγα να το προχωρήσεις. 36 χρονών είσαι όχι 23. Αν όχι τώρα πότε;
Με σωστή μακροχρόνια θεραπεία μαζί θα γεμίσει η ληπτρια με τη μεταμόσχευση και θα προστατεύσεις και τα μαλλιά που υπάρχουν ήδη.
Λίγο περίεργη η αραίωση σου στις μπροστινές ζώνες πάντως. Εκτός αν φαίνεται έτσι λόγω κακών φωτογραφιών.
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο, είναι πράγματι περίεργη η αραίωση στις μπροστινές ζώνες...

Sansiro

Member
Αυτό ακριβώς σκέφτομαι και εγώ, ότι είναι ίσως επικίνδυνο να γίνει μεταμόσχευση για το ενδεχόμενο να γίνει ζημιά στις υγιείς τρίχες.
Υπάρχει γιατρός στην Ελλάδα που να διαχειρίζεται με επιτυχία τέτοιες περιπτώσεις, που να μπορώ να κάνω έστω consultation?
Χωρις φιναστερίδη αμα σου βάλουν διπλα μαλλια από αυτά που έχεις θα ειναι σαν να κανεις στιγμιαίο μπάλωμα, σε κατι που θα αραιώσει και θα χρειαστεί να ξαναεπέβεις ή θα κινδυνεύουν να πέσουν κιόλας τα διπλανα δικά σου λογω shock loss και να μη φαινεται καλό το τελικό αποτέλεσμα, οπότε να κανεις μια τρύπα στο νερό.
Οπότε πρέπει να πάρεις φιναστερίδη να σταθεροποιηθείς πρώτα για ενα χρονο για να δεις και τι θα σου δώσει και μετά επεμβαινεις στα σημεία που χρειάζεσαι αφού έχεις πρώτα σταθεροποιήσει τη τριχόπτωση σου.
Επίσης η δοτρια σου έχει retρο στο πισω μέρος που μειώνει αρκετά τη διαθέσιμη δοτρια σου και τα μοσχεύματα που μπορούν να εξαχθουν

Τελευταία επεξεργασία:

Vtaf

New Member
Χωρις φιναστερίδη αμα σου βάλουν διπλα μαλλια από αυτά που έχεις θα ειναι σαν να κανεις στιγμιαίο μπάλωμα, σε κατι που θα αραιώσει και θα χρειαστεί να ξαναεπέβεις ή θα κινδυνεύουν να πέσουν κιόλας τα διπλανα δικά σου λογω shock loss και να μη φαινεται καλό το τελικό αποτέλεσμα, οπότε να κανεις μια τρύπα στο νερό.
Οπότε πρέπει να πάρεις φιναστερίδη να σταθεροποιηθείς πρώτα για ενα χρονο για να δεις και τι θα σου δώσει και μετά επεμβαινεις στα σημεία που χρειάζεσαι αφού έχεις πρώτα σταθεροποιήσει τη τριχόπτωση σου.
Επίσης η δοτρια σου έχει retρο στο πισω μέρος που μειώνει αρκετά τη διαθέσιμη δοτρια σου και τα μοσχεύματα που μπορούν να εξαχθουν
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Μπλουζα