Σκέψη για ΜΜ το 2024, 34 ετών

elk34

New Member
Καλησπέρα,

σκέφτομαι να προχωρήσω σε ΜΜ μέσα στο 2024 και ξεκινάω τα ραντεβού με κλινικές. Σύντομο ιστορικό:

- Έντονη τριχόπτωση από τα 15, εμφανίστηκε εμφανέστατη αραίωση σε μεγάλη έκταση (σχεδόν σε όλη την έκταση που είναι και τώρα, ίσως στο 60-70% αυτής) στα 21 μου καθώς και αραίωση στους κροτάφους. Έκτοτε ο ρυθμός ήταν αργός, προχώρησε χαμηλότερα στη δότρια η αραίωση πίσω ενώ την τελευταία πενταετία άρχισαν να αραιώνουν τα μαλλιά μπροστά κέντρο που είναι και "η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει".

-Καμία θεραπεία όλα αυτά τα χρόνια εκτός από μινοξιδίλη για 1 χρόνο που είχα κόψει εδώ και 9 μήνες. Ξεκίνησα μινοξιδίλη αφρό με φινα 1mg κάθε μέρα εδώ και 3 μήνες, πάχυναν κάπως οι υπάρχουσες τρίχες. Άλλαξα πρόσφατα σε τοπική φίνα μια φορά την ημέρα υπό το φόβο παρενεργειών κλπ. Δεν είμαι σίγουρος αν είχα παρενέργειες ή όχι. 2 μέρες αφού πήγα στην τοπική είχα πολύ ανεβασμένη λίμπιντο, είναι λογικό σε 2 μέρες ή καθαρά τυχαίο/placebo;

- Φαίνεται ότι το pattern πάει προς NW6 από ότι καταλαβαίνω και είμαι τώρα γεμάτο NW4 προς NW5;

-Κληρονομικότητα NW5/NW6 από τη μητέρα, ο άλλος παππούς πέθανε στα 90+ με μαλλί, πατέρας NW2/3.

-Ξεκινάω ραντεβού και καταλήγω σε Αναστασάκη, BHR, Seneca. Το κόστος και στις 3 μπορώ να το καλύψω. Αναστασάκης με προβληματίζει ότι δίνει έμφαση σε επιθετική hairline και θα μείνει το crown όπως είναι με ό,τι δώσει η αγωγή ενώ εγώ θέλω έστω κάτι ψιλό στο crown αν γίνεται. Βέβαια θα το συζητήσω στο consultation αν προχωρήσω.

-Δε με νοιάζει τρελό αποτέλεσμα απλά να βελτιωθεί λίγο έστω το crown κι ας μην κλείσει τελείως και οι κρόταφοι να πάνε σε NW2.5/3, δεν ψάχνω hairline 18χρονου.

- Το πλαινό μαλλί είναι κουρεμένο στα 0.9mm (κάτω) και ανεβαίνει το μήκος προς τα πάνω..

- Οι φώτο προσπάθησα να δείξουν τις αδυναμίες π.χ. πίσω το κατέβασμα του crown μπροστά από λάμπα.

Σκέψεις:
- Η δότρια είναι χάλια; Μέτρια; Καλή δεν είανι γιατί έχει κατέβει πίσω το crown από ότι καταλαβαίνω. Δεν έχω ιδέα πώς αξιολογείται.
- Κάτι συγκεκριμένο να προσέξω ειδικά για την περίπτωσή μου; Π.χ. έχω κακή δότρια να προσέξω διαχείριση; Ή είναι τελείως εκτός συζήτησης να βελτιώσω έστω και λιγάκι το crown να το ξεχάσω και να δώσω έμφαση μπροστά;
- Χωρίς αγωγή είμαι χαμένος ή μπορεί να κάνω ΜΜ σε 5-10 χρόνια πάλι να είμαι αξιοπρεπής;
- Σώζεται γενικά τίποτα ή καλύτερα ξύρισμα να τελειώνω;

Συνημμένα

• 20241215_184007.jpg
    20241215_184007.jpg
    2.3 MB · Προβολές: 93
  • 20241215_184030.jpg
    20241215_184030.jpg
    2.3 MB · Προβολές: 84
  • 20241215_184035.jpg
    20241215_184035.jpg
    2.4 MB · Προβολές: 78
  • 20241215_184113.jpg
    20241215_184113.jpg
    1.4 MB · Προβολές: 74
  • 20241215_184425.jpg
    20241215_184425.jpg
    2.4 MB · Προβολές: 70
  • 20241215_184453.jpg
    20241215_184453.jpg
    2.3 MB · Προβολές: 71
  • 20241215_184535.jpg
    20241215_184535.jpg
    2.3 MB · Προβολές: 95

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

LoverBoy

Well-Known Member
Καλησπέρα φίλε!Δεν είναι καθόλου αργά όπως λες!Θα πρέπει πρώτα να θωρακίσεις τα αδύναμα μαλλιά και μετά μπορείς να προχωρήσεις σε μεταμόσχευση μαλλιών!Η δότρια σου φαίνεται καλή απο ότι δείχνει στις φώτο!Κατά την δική μου γνώμη καλά είναι να κλείσεις το μπροστά μέρος(κροτάφους) και με την αγωγή εφόσον θέλεις να ακολουθήσεις μπορεί να κλείσει λίγο το crown!Αν δεν σε ικανοποιεί περνάς σε 2η φάση στο πίσω μέρος μετά απο κανένα χρόνο!

Chris34

Well-Known Member
Αν θες να διορθώσεις κάτι τώρα φτιάξε hairline και κροτάφους συντηρητικά όχι κατεβάσματα γιατί έχεις να παλέψεις και στο μέλλον με την αλωπεκία.
Παράλληλα θες μακροχρόνια θεραπεία αν θες να κρατήσεις μαλλιά αλλιώς η εξέλιξη μπορεί να είναι πολύ γρήγορη και να αδειάσεις.
Το crown δεν πιστεύω ότι πρέπει να το πειράξεις αυτή τη στιγμή.
Πλάκωσε το στα τοπικά και κάτι θα γίνει. Η αλλιώς χάπι και θα γίνει ακόμη καλύτερη δουλειά.
Αν σε χαλάει ριχνε και λίγο "πιπερακι" για κάλυψη μέχρι να έρθει η ώρα να ασχοληθείς και με αυτό.

John_John1

Ειδικός συνεργάτης HDC Hair Clinic Cyprus.
Εδω φιλε απο κατω τι γινεται? βαλε μια χτενα και σηκωσε τα να δουμε τι κρυβει απο κατω.

Συνημμένα

• 20241215_184007.jpg
    20241215_184007.jpg
    2.2 MB · Προβολές: 68
  • 20241215_184030.jpg
    20241215_184030.jpg
    2.2 MB · Προβολές: 71

elk34

New Member
Δεν έχω χτένα εύκαιρη, αλλά μερικές φώτο που ελπίζω να κατατοπίζουν κάτω από το ίδιο φωτιστικό. Γενικά εκεί ήταν καλύτερη η κατάσταση μέχρι τα τελευταία χρόνια και ήταν ο λόγος που άρχισα τα τοπικά.

Τοπική φίνα 0.3% με μινοξ. μια φορά τη μέρα και άλλη μια φορά τη μέρα σκέτη μίνοξ rogaine πιστεύω πως μπορώ να το ακολουθώ μακροπρόθεσμα και να συνεχίσω με αυτό τουλάχιστον για αρχή και βλέπουμε για χάπι...

Κροτάφους/hairline κάτι πολύ συντηρητικό θέλω δεν έχω μεγάλες βλέψεις.

Νούμερο ένα στόχος είναι να μην φαίνομαι γενικά τελείως αραιός/φαλακρός για κάποιον μέσο περαστικό (οπότε και καλύτερα να παίξει ξούρα να τελειώνουμε), νούμερο δύο λίγο καλύτερη κάλυψη στους κροτάφους και μπροστά κέντρο (νομίζω μια μικρή βελτίωση και διατήρηση κέντρο μπροστά μπορεί να δώσουν τα τοπικά), νούμερο τρια μια μικρή βελτίωση crown. Δεν πάω για full head ασφαλώς. Θα ήθελα να το βελτίωνα λίγο το crown αλλά καταλαβαίνω το σκεπτικό...

Από ότι καταλαβαίνω η πορεία είναι προς Norwood 6 χωρίς αγωγές κλπ (άγνωστο σε ποια ηλικία ακριβώς) και τώρα είμαι σίγουρα φουλ 4 και μάλλον 5;

Συνημμένα

• 20241215_225645.jpg
    20241215_225645.jpg
    2.3 MB · Προβολές: 66
  • 20241215_225722.jpg
    20241215_225722.jpg
    2.2 MB · Προβολές: 57
  • 20241215_225740.jpg
    20241215_225740.jpg
    2.3 MB · Προβολές: 62

Kostas97

Well-Known Member
Καλησπερα φιλε δεδομενου οτι δε χρησιμοποιεις αγωγη και ορισμενες περιοχες που θες να επεμβεις εχουν ηδη μαλλι και η αγα τις επηρεαζει, χρειαζεται μεγαλη προσοχη για να επεμβεις, ποσο μαλλον για να πετυχεις και πυκνοτητες καθως υπαρχει πιθανοτητα μονιμου shock loss στα μαμα μαλλια. => Κακο αποτελεσμα σαν να μην εκανες μετ.

π.χ. εδω:
1734298258752.png

Προτιμοτερο να περιμενεις να σου δωσει η αγωγη και αφου μπεις σε χαπι καποιο διαστημα να δοκιμασεις μετα για πισω.

elk34

New Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ως τώρα, μου δίνετε μια κατεύθυνση για να είμαι ενημερωμένος στις συζητήσεις με τις κλινικές και να έχω εικόνα τι μπορώ να ζητήσω.

Πιστεύεις είναι απαραίτητο το χάπι στην περίπτωσή μου; Είναι τόσο ισχυρότερο της τοπικής φίνας; Διαβάζω στο φόρουμ ότι θεωρείται ισχυρότερο από πολλούς όμως διαβάζω και έρευνες που δείχνουν παρόμοια αποτελεσματικότητα...

Σκέφτομαι να προχωρήσω με τοπική φίνα + μινοξ για κανένα 6μηνο να δω τι θα δώσει και για να μη χάνω και έδαφος...

Από ότι καταλαβαίνω όταν λέμε για επέμβαση σε hairline/κροτάφους δεν μιλάμε για επέμβαση για επιπλέον πύκνωση μπροστά στο κέντρο στα υπάρχοντα μαλλιά, μόνο σε άδεια περιοχή οπότε εκεί δε θα παίξει shock loss.

Kostas97

Well-Known Member
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ως τώρα, μου δίνετε μια κατεύθυνση για να είμαι ενημερωμένος στις συζητήσεις με τις κλινικές και να έχω εικόνα τι μπορώ να ζητήσω.

Πιστεύεις είναι απαραίτητο το χάπι στην περίπτωσή μου; Είναι τόσο ισχυρότερο της τοπικής φίνας; Διαβάζω στο φόρουμ ότι θεωρείται ισχυρότερο από πολλούς όμως διαβάζω και έρευνες που δείχνουν παρόμοια αποτελεσματικότητα...

Σκέφτομαι να προχωρήσω με τοπική φίνα + μινοξ για κανένα 6μηνο να δω τι θα δώσει...
Σωστα υπαρχουν καποιες ερευνες λιγες στον αριθμο που αναφερονται σε ενα προιον το οποιο ομως δεν κυκλοφορει στο εμποριο, οποτε ολοι εμεις δοκιμαζουμε κατι αλλο το οποιο δεν ξερουμε ποσο αποτελεσματικο ειναι.

Το χαπι μπορεις να το προσαρμοσεις σε δοσολογια αν και νομιζω η περιπτωση σου ειναι για 7mg/week αφου μαλλον θα χασεις ολα τα πανω σε βαθος χρονου..

Στα θετικα, φαινεται να εχεις καλη δοτρια και σε αυτη τη φαση εαν διατηρησεις τα υπαρχοντα μαλλια νομιζω μπορεις να πας για ολικη επαναφορα.

Kostas97

Well-Known Member
@elk34 εαν δεν τα εχεις ηδη δει, νομιζω ειναι αρκετα βοηθητικα.

elk34

New Member
Ναι, έχω διαβάσει το φόρουμ καθώς παρακολουθούσα αρκετά χρόνια από το 2013-2015 χωρίς να είμαι μέλος. Απλά κάπου χάνεσαι σε όλη την πληροφορία και με βοήθησε που άκουσα κάποια πράγματα στοχευμένα στη δική μου περίπτωση. Από ότι είχα καταλάβει τότε δεν ήταν καλή ευκαιρία για ΜΜ λόγω 1) της ηλικίας μου (<25 ετών) και 2) των αποτελεσμάτων των ελληνικών κλινικών. Τώρα νομίζω έχουν εκλείψει και οι 2 αυτοί περιορισμοί.

Aldo

Well-Known Member
ΔΕΝ είσαι για μεταμόσχευση!!!
Εκτός και αν έχεις κάποια μπόλικα Κ € να ρίξεις.
Στην Ισπανία όπου βρίσκονται και οι καλύτεροι δε θα σε αναλαμβάνε ΚΑΝΕΙΣ, χωρις να σταθεροποιήσεις την κατάσταση σου.
Σου είπαν τα παιδιά νωρίτερα, χρειάζεσαι Φίνα, δοκίμασε το για ένα χρόνο μπορεί να μην χρειαστεί η μεταμόσχευση και καθόλου- σοβαρά σου το λέω.
Θα σου μαυρίσει το crown, θα σου δυναμώσει και το hairline.

Μακάρι να είχα πάρει φίνα στα 23 μου, μπορεί να μην είχα κάνει ποτέ μεταμόσχευση.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

elk34

New Member
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις!

Προχωράω με αγωγή, μάλλον θα παίξει τοπική φίνα/μινοξ μια φορά τη μέρα με στόχο να πάω σιγά σιγά σε χάπι να δω ποια είναι η ανεκτή δόση, αν και πιστεύω και το 1mg δε μου δημιουργεί θέμα και επαναξιολόγηση σε 6 μήνες. Θα πάρω και καμιά γνώμη από ουρολόγο για φίνα μιας και αυτοί τη δίνουν συνέχεια για προστάτη.

Μπλουζα