Τα φώτα σας σχετικά με θεραπεία

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

spyrakos7

New Member
Καλησπέρα σας!
Είμαι σχετικά καινούργιος στο φόρουμ, έχω ρίξει αρκετό διάβασμα, όσες γνώσεις μάζεψα ευχαριστώ στα παιδιά που έχουν λιώσει εδω μέσα με τις πολύτιμες συμβουλες τους!

Στο θέμα μας όμως.

Είμαι NW2 και (ελπίζω πως όχι) οδεύω προς 3.
Η θεραπεία που ακολουθώ είναι σκέτη Μινοξιδίλη 5%, ΧΩΡΙΣ sides.
Επειδή είμαι hardcore και δεν άκουσα τις συμβουλές των παιδιών, ξεκίνησα με 2 φορές την ημέρα απο 6 ψεκασμούς Axelan (1ml σύνολο κάθε φορά).

Την πρώτη φορά μόνο ένιωσα βαρύ κεφάλι, αλλά μετά απο 10 λεπτά ήμουν ΟΚ, τώρα το παθαίνω σπάνια, όταν καμιά φορά ψεκάζω παραπάνω απο την προβλεπόμενη δόση. Κατα τα άλλα, ούτε μαύρους κύκλους-ζαλάδες-φαγούρες-τσιμπήματα κλπ (να δείς που φταίνε τα παραπάνω κιλά και αποροφάνε την μίνοξ :p ).

Έχω δεί επανέκφυση σε μεγάλο βαθμό (2 και κάτι μήνες χρήση και το μαλλί είναι πιο χοντρό, τραβάω τρίχες που "πάχυναν" και μετακινείται το δέρμα στο κεφάλι αλλά η τρίχα δεν βγαίνει), απο τον ένα κρόταφο είδα τρελή διαφορά, ο άλλος παιδεύεται λιγάκι να δυναμώσει η τρίχα.
Δεν θέλω να το παρακάνω με τα φάρμακα ή να βιαστώ, θέλω όμως κάτι πιο αποτελεσματικό για την αραίωση.

Οπότε στο πλάνο σκέφτομαι να βάλω και την φίνα. Ευελπιστώ πως δε θα μου παρουσιάσει sides (δεδομένου οτι δεν παρουσίασε ούτε η Minox).
Σε τι δόσεις να την παίρνω; Διάβασα πολλά άρθρα και οι περισσότεροι λένε για μισό χάπι του 1mg ανα 48 ώρες. Καλή δοσολογία;

Υπάρχει περίπτωση να μου παρουσιάσει sides αργότερα στην χρήση της;
Υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό αλλά πάνω-κάτω στα ίδια ποσοστά sides;
Ισχύουν τα ποσοστά των ατόμων που παρουσιάζουν sides στην φιναστερίδη; Διάβασα για 2.6% και μου φάνηκε μικρό το νούμερο η αλήθεια είναι..

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
γεια σου φιλε μου..
κατααρχας ΜΗΝ τραβα ποτε τα μαλλια τοσο πολυ διοτι μπορει να προκαλεσεις ζημια στο θυλακα,αυτα που ειναι να πεσουν μενουν η στην χτενα και με το απλο περασμα του χεριου στις τριχες,κλεισιμο των δακτυλων του χεριου κινηση προς τα πανω με πολυ ελαφρυ τραβηγμα,πολυ ελαφρυ οποια ειναι να φυγει θα την δεις στα χερια..

ως μπλοκερ καλα σκεφτεσαι.. η θα παρεις φινα η το κερατιν που δοκιμαζεται... διαβασε εδω: http://www.hairlossgr.com/forum/thread-5076.html
λοιπον η σσυνιστωμενη ημερισια δοση της φινας ειναι 1mg..για τριχοπτωση.. το φαρμακο λεγετα prospecia κοστος 50 ευρα πανω κατω..
proscar 5mg ειναι για υπερπλασια του προστατη σε μεγαλυτερη δοση απο οτι για καραφλα.. κοστος 15 ευρα νομιζω..οποτε καποιοι(οι πιο πολυ) παιρνουν προσκαρρ και το κοβουν σε κομματια... του ενος μλ..υπαρχουν θρεντ που αναφερουν πως το κοβουν, με τι(σπλιτερ{νομιζω ετσι λεγεται το παιρνεις απο φαρμακεια} η μαχαιρι).. υπαρχει και εικονα κοψιματος προσκαρ ψαξε στα θεματα proscar/ prospecia/dudasteride : http://www.hairlossgr.com/forum/forum-26.html

παρενεργειες φινας: πολυ περισσοτερο απο το 2% που λεει η μερκ..σε διαβεβαιώ γι αυτο..
καλο ειναι πριν αρχισεις να κανεις ορμονικες εξετασεις:
ολικη τεστοστερονη
ελευθερη τεστοστερονη
διυδροτεστοστερονη
προλακτινη
οιστρογονα
κοστος πανω κατω 80 ευρα αν δεν γραφτουν σε βιβλιαριο... ,και να σε παρακολουθει ουρολογος ανα ευλογα χρονικα διαστημα..
μετα απο 6μηνες τις ξανακανεις και βλεπεις τα ποσοστα τους βλεπεις τι σου προκαλεσε η επιδραση φινας..

παρενεργειες:νερωμενο σπερμα,στυτικες δυσλειτουργίες(αδυναμια στυσης 0οχι επιθυμητη στυση),απουσια πρωινης στυσης..καταθλιψη(σε καποιους εχει αναφερθει στο φορουμ αν διαβασεις θα τα δεις), brain frog δηλαδη σαν να μην λειτουργει ο εγκεφαλος σαν να αργεις στα παντα που εκτελεις... εν ολιγοις
γυναικομαστια λογω αυξησης τεστοστερονης ο οργανισμος αυξανει τα οιστρογονα(γυναικεια ορμονη) για σταθεροποιηση αναλογικα..
επιδραση στις νευροορμονες: ερευνες εχουν δειξει οτι επιδρα αρνητικα στον ιποκαμπο(νομιζω) του εγκεφαλου και μαλλον δεν ειναι αναστρεψιμο... αυτη ειναι η μοναδικη παρενεργεια για την οποι ανησυχω ταμαλα.. εδω http://www.hairlossgr.com/forum/thread-3716.html
συνηθως επανερχεσαι αμεσα απο την διακοπη της χρησης της αμεσα εννοω σε ενα 3μηνο 6μνηο αναλογα με το ποσο καιρο την επαιρνες..
εχουν αναφερθει και χρηστες που εχουν θεματα για χρονια.. ο καθε οργανισμος διαφερει..
στα μαλλια μειωνει την δυτ εως 75%..

τροπος δρασης: η τεστοστερονη με την ενωση του ενζζυμου 5ar2 αναγωγαση.. δημιουργει την διυδροτεστοστερονη ( dht η δυτ )
η φινα μπλοκαρει αυτο το ενζυμο αρα μειωνει τα ποσοστα δυτ..
οι θυλακες ειναι ευαισθητη στην δυτ..το ποσο εξαρταται στον καθενα..

το κερατιν τωρα:
μειωνει το υδρογοννο(νομιζω) οποτε δεν μπορει να ενωθει με το ενζυμο η τεστο καπως ετσι λειτουργει διαβασε στο λινκ που σου εδωσα..
διαφορετικος μηχανισμος μείωσης δυτ ιδιο αποτελεσμα (?) δοκιμαζεται.. η εταιρεια λεει με 2 χαπια ημερισιως μειώνει την δυτ εως 90%
υποσχονται καμια παρενεργεια (χλωμο το βλεπω)λιγοτερες θεωρω πως ναι..σε βαθος χρονου.. γιατι?
διοτι δεν αυξανει την ελευθερη τεστοστερονη δεν ανεβαζει οιστρογονα..επηρεαζει μονο την δυτ, αν βλαπτει και αυτο τις νευροορμονες? αγνωστο(καμια ερευνα επι του ζητήματος) πιθανον αφου μειωνει την δυτ... δοκιμαζεται απο 2χρηστες στο φορουμ ο ενας ευαισθητος στα φαρμακα(καππα) εμφανισε πονο σε ορχεις..μειωσε την δοση σε μισο χαπι και ειναι καλα.. ο αλλος (jeronymous) κανενα συμπτωμα ως τωρα...
αποτελσματα στα μαλλια? ειναι νωρις το παιρνουν 1,5 μηνα, τα χαπια μειωσης δυτ εμφανιζουν μετα το 6μηνο αποτελεσματα.. διοτι δρουν συστημικα και οχι τοπικα.. και σε αυτο ειναι καλο να κανεις τις εξετασεις που προανεφερα.. περιμενουμε τις επαναληπτικές του καπα για να χουμε μια ένδειξη αριθμων..
σαφως και μπορει οι αριθμοι να ειναι καλοι στις εξετασεις αλλα να εχεις παρενεργειες.. σε φινα η κερατιν.. κοστος κερατιν 60 καψουλες 40 ευρα,αγορα μονο απο ιντερνετ..
ποιο δραστικα απο αυτα τα 2.. dudasteride μειωνει και το 5αρ1 ενζυμο(επιδρα και στον εγκεφαλο) και το 5αρ2 οπως τα αλλα ..μειωση δυτ 95% παρενεργειες προφανως εις τετραπλουν της φινας..
νομιζω ξερεις αρκετα πλεον και εισαι ετοιμος να παρακολουθεις τα θρεντς και να διαβασεις...

καλως ηρθες :)

spyrakos7

New Member
weznem ευχαριστώ για την κατατοπιστικότατη απάντηση σου!
Στο θέμα μας, υπάρχει κάπιο topical σε υγρή μορφή που να μπλοκάρει την DHT τοπικά με λίγα sides?

Κάτι είχε πάρει το μάτι μου αλλά δεν με κάλυψε το ποστ που είχα διαβάσει.

weznem

Well-Known Member
πολλα με λιγα αποτελεσματα.. ζιχ,σπιρολακτονη
τωρα δοκιμαζουμε σετιζινη,ζιρτεκ για το τελευταιο διαβασε και σκεψου το δεν εχει σαιντς μονο κατι σπυρακια και σε καποιους μειωσε δραματικα την τριχοπτωση.. 5 ευρα το υγρο σε σταγονες... http://www.hairlossgr.com/forum/thread-5094.html

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4356.html
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-3957.html αυτα τα 2 για να δεις τι κανει...πως λειτουργει..

spyrakos7

New Member
2 και κάτι μήνες... Συνήθως πόσο διάστημα χρειάζεται μέχρι να θεωρήσω πως η Μίνοξ μου τα έχει δώσει όλα;
Έχω διαβάσει και περιπτώσεις που λένε πως ακόμα και μετά απο έναν χρόνο μπορείς να δείς περισσότερη επανέκφυση..
Επίσης να αναφέρω πως δεν έχω έντονη τριχόπτωση, σε φυσιολογικά επίπεδα θα έλεγα...
Οι εξετάσεις για τα επίπεδα DHT σε τι ποσά κυμαίνονται και που μπορώ να τις κάνω εκτός απο δερματολόγο;
Μπορώ να τις κάνω και στο νοσοκομείο;

weznem

Well-Known Member
θα το δεις μονος σου...οταν δεν θα εχεις επανεκφυση και θα χανεις εδαφος,σημαινει οτι θελει ενισχυση η μινοξιδιλη...
δεν νομιζω οτι θα σου κανουν ορμονικες εξετασεις για α//α στα νοσοκομεια..
8οευρα για οσες χρειάζεται ολικη-ελευθερη τεστο..
οιστρογονα,προλακτινη-διυδροτεστοστερονη..

spyrakos7

New Member
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα θέσω κάποιες απορίες μου εδώ.

Διαπίστωσα μετά απο 2 μέρες διακοπής της Μίνοξ, οτι τα μάγουλα μου "ξεφούσκωσαν", άρα τελικά έχω μερικά sides.

Εαν σταματήσω τώρα την Μίνοξ και ξεκινήσω μόνο Φίνα, θα κρατήσω αυτά που έχω πάρει απο την Μίνοξ;

weznem

Well-Known Member
spyrakos7 είπε:
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα θέσω κάποιες απορίες μου εδώ.

Διαπίστωσα μετά απο 2 μέρες διακοπής της Μίνοξ, οτι τα μάγουλα μου "ξεφούσκωσαν", άρα τελικά έχω μερικά sides.

Εαν σταματήσω τώρα την Μίνοξ και ξεκινήσω μόνο Φίνα, θα κρατήσω αυτά που έχω πάρει απο την Μίνοξ;

κατα μεγαλο ποσοστο οχι.. η διεγερση που δινει η μινο..στο θυλακα για να αναπτυξη μαλλια δεν την δινει η φινα..η φινα μειωνει πολυ αυτο που κανει τους θυλακες επιρρεπεις στη α//α εν ολιγοις αρα βαση λογικης οτι μαλλια εχεις θα τα κρατησεις πιο πολυ καιρο..αυτα που επεσαν ποσα θα βγουν πο την φινα ειναι κατι που διαφερει στον καθενα...απλα αν παιρνεις φινα αντιλαμβανεσε ποσο διευκολυνεις την δουλεια της μινοξιδηλ να βγαζει μαλλακια χωρι να τα ριχνει η δυτ..γνωμη μου αν δεν ειναι πολυ ενοχλητικο μην την κοψεις..θα σε ενοχλει περισσοτερο αυτα που θα χασεις αν την κοψες..

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα