Τι εξετάσεις για μειωμένη λιμπιντο?

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

nmousios

New Member
Καλησπέρα. Εδώ και 10 μέρες περίπου έχω μειωμένη λίμπιντο. (μειωμένη όρεξη για σεξ, αδύνατη ή καθόλου στύση,..). Το τελευταίο εξάμηνο χρησιμοποιώ φίνα (1/7 proscar ανά 24 ώρες). Ξέρει κανείς τι εξετάσεις μπορώ να κάνω για να δω αν το πρόβλημα με τη λίμπιντο είναι λόγω της φίνας, ή απλά ψυχολογικό?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

orestis

Member
Πρεπει να πας σε ενδοκρινολογο για να σου γραψει τις εξετασεις που χρειαζετε να κανεις. Σιγουρα ειναι εξετασεις για τις 2 τεστοστερονες, αλλα και καποιες αλλες που θα κρινει αυτος απαραιτητες.

weznem

Well-Known Member
file μου κανε ολικη τεστοστερονη,ελευθερη τεστοστερονη,διυδροτεστοστερονη,προλακτινη.. τιμη αναλογα ποικιλει.. γυρω στα 80 ευρα.. εκτος και αν καταφερεις να τις γραψεις με γιατρο..
παιρνεις δηλαδη λιγοτερο απο το 1mg?
δεν νομιζω οτι ειναι ψυχολογικο,εαν δεν εχει συμβει κατι πολυ εντονο στην ζωη σου,σε νεαρες ηλικιες και να λες μη στυση,απο την φινα ειναι..
και απο οτι φαινεται δεν την δεχεται ο οργανισμος σου και πας για την διακοπη της..κανε τις εξετασεςι και βλεπουμε..
μην μειωσεις δοσολογιες πριν τις εξετασεις διοτι θα αλλοιώσει τα αποτελεσματα..
νερωμενο σπερμα εχεις?

nmousios

New Member
Ναι παίρνω το 1/7 του χαπιου των 5mg καθε μέρα και σίγουρα έχω δει βελτίωση στο μαλλί. 27 χρονων ειμαι. Το θέμα είναι οτι έκανα τις εξετάσεις που λες και οι τιμές είναι φυσιολογικές εως αυξημένες. Τις έκανα χωρίς να διακόψω τη φίνα. Υπάρχει κάποια άλλη ορμόνη που μπορώ να τσεκάρω? Αν όχι, τότε είναι σίγουρα ψυχολογικό.. Τις εξετάσεις τις έκανα στις 14/2 οπου και σταμάτησα τη φίνα. Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι από τότε μέχρι σήμερα έχω δει διαφορά στη λίμπιντό μου, πιο πυκνό σπέρμα κλπ.. Δυστυχώς δεν είχα κάνει εξετάσεις πριν αρχίσω τη φίνα για να τις συγκρίνω.. Παίζει ο οργανισμός μου να λειτουργεί με πολύ ψηλές τιμές τεστοστερόνης κ με την χρήση φίνας που την ρίχνει σε φυσιολογικά όρια για άλλους, να μου δημιουργεί πρόβλημα?

weznem

Well-Known Member
σαφως,να θυμασαι οτι ο καθε ανθρωπος αντιδρα διαφορετικα στα παντα με εναν αλλον..
συμβαινει να υπαρχουν φυσιολογικες τιμες αλλα να χεις προβληματα..
αν την κοψεις για μια βδομαδουλα να δεις αν καλυτερευεις εστω και λιγο,θα αντιληφθεις αν ειναι ψυχολογικο η ευθυνεται η φινα.. αλλα νεςο ανθρωπος διχως καποιο προβλημα πριν και μετα απο φινα προβλημα τι κανει νιαου νιαου ειναι,απλα σου λεω τα παραπανω για να ειμαστε απολυτα σιγουροι..
εαν τελικα πουμε οτι φταιει η φινα,δεν ξερω το 1/7 ποσα mg ειναι?αν παιρνει μειωση μειωσε την δοση αν δε παιρνει μειωση ξεκινα κερατιν για εμενα διαβασε για το κερατιν dht μπλοκερ,υπαρχει και στο portal στην σελιδα με τα νεα θεματα κλικαρε και τα λεμε οτι απορια εχεις..
το λινκ http://www.hairlossgr.com/forum/thread-5076.html μειωνει την δυτ,οτι και η φινα δηλαδη..δεν θα σου πω οτι δεν εχει παρενεργειες αν και αυτο λεει η εταιρεια διοτι ενα μελος που ειναι βεβαια πολυ ευαισθητος στα μπλοκερ ο καππα εχει πονο στους ορχεις και μειωσε στο μισο χαπι την μερα,αλλα μελος που το παιρνει ο jeronymous δεν εχει δει καμια παρενεργεια το παιρνουν ενα μηνα το χαπι.
ειναι κατι καινουργιο σιγουρα δουλευει εξου και οι πονοι του καπα.. μονο αν δοκιμασεις θα δεις πως αντιδρας με αυτο.. νομιζω εχεις την περιληψουλα του θεματος..ξερεις ποιοι το χρησιμοποιουν ρωτα εκει αν θες κατι γι αυτο θα σου απαντησουν παιδια,ρωτα προσωπικα τον καππα αν θελεις να σου επιβεβαιωσει οτι λεω..
εγω μπορει να ειμαι ηλιθιος η στημενος..για καποιο λογο παιρνε γνωμες φιλτραρε τες,και αποφασισε,καλη τυχχη φιλε!!

nmousios

New Member
Καταρχήν σ'ευχαριστώ! Ναι κι εγώ την φίνα υποψιάστηκα αμέσως αλλά όταν είδα τα αποτελέσματα των εξετάσεων προβληματίστηκα. Θα προσπαθήσω να τα ανεβάσω μήπως βοηθήσουν. Το 1/7 είναι περίπου 0.7 mg.
Ναι το παρακολουθώ το θέμα με το κερατίν. Ισως στραφώ σ'αυτο..
Ασχετο..μιας κ έχω κόψει προς το παρον τη φίνα σκέφτομαι να αρχισω zirtek σαν τοπικό blocker. Πόσες φορές τη μέρα βάζεις από τη λοσιον? μια?

weznem

Well-Known Member
nmousios είπε:
Καταρχήν σ'ευχαριστώ! Ναι κι εγώ την φίνα υποψιάστηκα αμέσως αλλά όταν είδα τα αποτελέσματα των εξετάσεων προβληματίστηκα. Θα προσπαθήσω να τα ανεβάσω μήπως βοηθήσουν. Το 1/7 είναι περίπου 0.7 mg.
Ναι το παρακολουθώ το θέμα με το κερατίν. Ισως στραφώ σ'αυτο..
Ασχετο..μιας κ έχω κόψει προς το παρον τη φίνα σκέφτομαι να αρχισω zirtek σαν τοπικό blocker. Πόσες φορές τη μέρα βάζεις από τη λοσιον? μια?

εδω εχουμε θεμα μεγαλο με το ζιρτεκ ο καθενας μπορει να δει αποτελεσματα σε αλλες δοσολογιες και συχνοτητες.. οι πιο πολυ ειδαν μειωση τριχοπτωσης δραματικα ,μετα αυξηθηκε παλι,και μειωθηκε ξανα,υπαρχει η αποψη οτι δινει ωθηση στην μινοξιδιλη,και αυτο ειναι καινουργιο οποτε σιγουροι δεν ειμαστε,το μονο καλο ειναι οτι δεν εχει σαιντς περα απο κατι σπυρια... εγω το βαζα μια φορα το βραδυ θα παω στις 2 διοτι δεν εχω δει τιποτα ως μειωση τριχοπτωσης επαιρνα 0,25 μλ θα παω στο 0,5 με 2 φορες..αν δεν δω τιποτα θα παω στο 1 μγ 2φορες ..
παντως εχεις περιθωρια να κατεβεις στην φινα στα 0.5 αν θελεις..
εδω θα μαθεις για το ζιρτεκ πως δουλευει τι κανει τα παντα..
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-4356-lastpost.html
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-5094.html
http://www.hairlossgr.com/forum/thread-3957.html

kapa

Μέλος του προσωπικού
nmousios είπε:
Καλησπέρα. Εδώ και 10 μέρες περίπου έχω μειωμένη λίμπιντο. (μειωμένη όρεξη για σεξ, αδύνατη ή καθόλου στύση,..). Το τελευταίο εξάμηνο χρησιμοποιώ φίνα (1/7 proscar ανά 24 ώρες). Ξέρει κανείς τι εξετάσεις μπορώ να κάνω για να δω αν το πρόβλημα με τη λίμπιντο είναι λόγω της φίνας, ή απλά ψυχολογικό?

μπορεις ευκολα να ξεχωρισεις αν ειναι ψυχολογικο η οχι.
πως ηταν οι πρωινες στησεις πριν και πως μετα.αυτο δεν εχει να κανει με ψυχολογια αλλα ειναι σωματικο.
αν μπορεις να παρεμβεις σε αυτες τις στησεις με συνειδητο και υποσυνειδητο τοτε μπορεις να μετακινεις και αμαξι με την σκεψη σαν jedi

Συνημμένα

• yoda.jpg
    yoda.jpg
    12.6 KB · Προβολές: 96

nmousios

New Member
Καμια δεκαριά μέρες πριν σταματησω τη φίνα (δλδ περιπου απο 4 μεχρι 14/2) σταμάτησα να εχω πρωινες στυσεις και δυσκολευόμουν ακόμη και συνειδητά να πετυχω στύση κατα τη διάρκεια της μέρας. (έγινα ρόμπα κ στην κοπελιά..) Από τότε μέχρι τώρα αρχίζω και επανέρχομαι στα φυσιολογικά μου. Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι ενώ συμβαίνουν αυτά, η DHT μου είναι 0,85 ,η ελεύθερη τεστοστερόνη είναι 43,9 pg/ml (φυσιολογικές τιμές 5,5-50,0), η ολική τεστοστερόνη είναι 9,35 (φυσιολογικές τιμές 2,6-9) και η προλακτίνη 7.46 (φυσιολογικές τιμές 1,6-17,7).

kapa

Μέλος του προσωπικού
nmousios είπε:
Καμια δεκαριά μέρες πριν σταματησω τη φίνα (δλδ περιπου απο 4 μεχρι 14/2) σταμάτησα να εχω πρωινες στυσεις και δυσκολευόμουν ακόμη και συνειδητά να πετυχω στύση κατα τη διάρκεια της μέρας. (έγινα ρόμπα κ στην κοπελιά..) Από τότε μέχρι τώρα αρχίζω και επανέρχομαι στα φυσιολογικά μου. Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι ενώ συμβαίνουν αυτά, η DHT μου είναι 0,85 ,η ελεύθερη τεστοστερόνη είναι 43,9 pg/ml (φυσιολογικές τιμές 5,5-50,0), η ολική τεστοστερόνη είναι 9,35 (φυσιολογικές τιμές 2,6-9) και η προλακτίνη 7.46 (φυσιολογικές τιμές 1,6-17,7).
το κακο με την φιναστεριδη ειναι οτι ακομα και μετα απο χρονια χρησης οι εξετασεις ειναι φυσιολογικες αλλα το σωμα αλλα λεει.
εδω http://www.hairlossgr.com/forum/thread-1741.html
εχουμε εξετασεις ενος μελους για να συγκρινεις πριν και μετα ποιες ορμονες εχουν αλαξει.
σε λιγο θα εχω ακριβη εκτιμηση για το τι ακριβως φταιει στο θεμα λιμπιντο

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

kapa

Μέλος του προσωπικού
nmousios είπε:
Για να δούμε γιατί το θέμα με τη λίμπιντο δεν παλεύεται..
Α.. επίσης η SHBG είναι 34,98 (normal τιμές 11-80).

απο οτι βέπω τις εξετασεις σου και οι δυο τεστο ειναι out of limits
εντελως ενδεικτικα το μελος που εδωσα το λινκ η φινα του εριξε την dht και του ανεβασε την ολικη τεστο.
το αποτελεσμα πτωση λιμπιντο διακοπη φινας

gianniskritikos2

Active Member
ρε σι καπα λογικα δεν θα επρεπε λογο το οτι ανεβαινει η ελευθερη τεστο να ειναι καλυτερα σεχουαλικα? αρα καλυτερη λιμπιντο ειναι μπερδεμα η λιμπιντο ..... το λογικο ειναι παραλογο για την λιμπιντο..:S

nmousios

New Member
gianniskritikos2 είπε:
ρε σι καπα λογικα δεν θα επρεπε λογο το οτι ανεβαινει η ελευθερη τεστο να ειναι καλυτερα σεχουαλικα? αρα καλυτερη λιμπιντο ειναι μπερδεμα η λιμπιντο ..... το λογικο ειναι παραλογο για την λιμπιντο..:S
κατι τέτοιο είχα κι εγώ στο μυαλό μου. οτι οι εξετάσεις θα έδειχναν πολύ μειωμένη dht και ολική-ελεύθερη τεστο γιαυτό και μειωμένη λίμπιντο.. αλλα..

kapa

Μέλος του προσωπικού
παιδια απο οτι φαινεται οχι.
εχω την εντυπωση οτι η αυξηση ολικης τεστο νερωνει το σπερμα.
αυτο που δεν εχω καταλαβει ειναι αν αυτην η αυξηση ολικης τεστο ριχνει την λιμπιντο τελικα η η πτωση dht η ο συνδιασμος αυτος

τυπογραφικο λαθος,ολικη τεστο,το εκανα edit

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα