Τι σταμάτησε την τριχόπτωση ...;;;

erwinor

Member
Καλησπέρα παιδιά...

Θα σας περιγράψω περιληπτικά την κατάστασή μου...

Είμαι 45 χρονών και η τριχόπτωση μου (διάχυτη αραίωση) έχει ξεκινήσει από τα 25 περίπου.
Ακόμα έχω αρκετά μαλλιά έτσι ώστε το πρόβλημά μου να μην είναι πολύ αισθητό.

Τους τελευταίους 3 μήνες είχα παρατηρήσει τρελλή τριχόπτωση η οποία πίστευα πως οφειλόταν στην γυμναστικά με βάρη που έκανα.

Σταμάτησα την γυμναστική όμως η τριχόπτωση δεν σταμάτησε.....

Έκανα ορμονικές εξετάσεις οι οποίες, αν εξαιρέσω την TSH που ήταν λίγο τσιμπημένη, είναι μια χαρά.

Εδώ και ένα μήνα περίπου παίρνω ω3 ,complex B (μετά από τη συμβουλή του Gomi) και βάζω Revivogen.
Λούζομαι με Fugoral,Revivogen,Epicrin και Biokalp.

Αυτόν το μήνα η τριχόπτωση συνεχίστηκε "μια χαρά".Πριν 4 μέρες ξεκίνησα Kirkland 5%
(πρωί Kirkland βράδυ Revivogen) και η τριχόπτωση μου έχει μειωθεί αρκετά........

Η απορία μου είναι η εξής.......κάνει η μινοξιδίλη τόσο καλή δουλειά σε 4 μέρες (αδύνατον λογικά).....ή όλα τα υπόλοιπα που βάζω άρχισαν τώρα να κάνουν δράση;

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Socratis

Active Member
Οταν πρωτοεβαλα μινο,με το που ξεκινησα δεν επεφτε τριχα .Μετα απο 1 εβδομαδα αρχισε το shedding και κρατησε 3 εβδομαδες περιπου.Οποτε η μινο το εχει κανει αυτο,αλλα λογικα θα εχεις shedding σε λιγο καιρο.

pithikas

Well-Known Member
Όχι δε κάνει τίποτα σε 4 μέρες. Είναι και η εποχή τώρα που πέφτουν οι τρίχες. Κοίτα λίγο και στεμοξιδίνη που είναι ταμάμ για την εποχική.

erwinor

Member
GOMI ,δεν πρόκειται να σταματήσω τις Β (Solgar complex B 100/100 είναι και λίγο "τούρμπο" αυτές) όμως θα μπορούσες να μου πεις πόσο καιρό μπορώ να τις παίρνω;Eίναι υδατοδιαλυτές όμως αυτό σημαίνει πως μπορούμε να τις παίρνουμε άφοβα;

Είχα διαβάσει και τις επιφυλάξεις σου για το Revivogen το οποίο συνεχίζω μαζί με όλα τα άλλα χωρίς όμως να ξέρω που οφείλεται η μείωση της τριχόπτωσης μου....

Στο πρώτο link διάβασα ( και τα δύο αν κατάλαβα σωστά αναφέρονται στο πως το στρες επηρεάζει τα μαλλιά)για την CRF και πως μπορεί να μειωθεί με την B2 για αυτό άλλωστε μου πρότεινες εξ αρχής complex B.

Από άγχος..........αρκετό ,ποιος δεν έχει άλλωστε όμως δεν κατάλαβα πως συνδέονται τα βάρη,που έχω σταματήσει εδώ και 2 μήνες περίπου, με το στρες....

Το πρόβλημα μου δεν φαίνεται προς το παρόν διότι τα μαλλιά μου είναι σγουρά και καλύβουν το πρόβλημα.Ελπίζω βέβαια η μινοξιδίλη να δώσει κάποια επανέκφυση.
'Εχω πάρει και το Folligen το οποίο θα βάζω 3 φορές την εβδομάδα.

Γενικά η θεραπεία μου έχει ως εξής:

Minoxidil....1ml...πρωί
ω3 1 κάψουλα......πρωί......EPA 425MG, DHA 325MG
Β complex............μεσημέρι
Revivogen...1ml....βράδυ
Folligen.......x3 φορές την εβδομάδα 1/2 ώρα μετά την minoxidil.

Θεωρείτε πως υπάρχει κάποια υπερβολή στην θεραπεία που έχω ξεκινήσει;

Τελευταία επεξεργασία:

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Από άγχος..........αρκετό ,ποιος δεν έχει άλλωστε όμως δεν κατάλαβα πως συνδέονται τα βάρη,που έχω σταματήσει εδώ και 2 μήνες περίπου, με το στρες....

Καταρχήν δεν είναι απόλυτο ότι ντε και καλά οφείλεται στα βάρη, αλλά επειδή τυγχάνει το πρόβλημα να ξεκίνησε γύρω από κει, ενδεχομένως να έχει επηρεάσει.
Αν τυχόν όντως έχει επηρεάσει, το ενδροκρινολογικό σύστημα που λέγεται HTPA axis (hypothalamic–pituitary–adrenal axis) ανταποκρίνεται στο στιγμιαίο στρες (acute stress) με την αύξηση από την υπόφυση της ACTH και με αύξηση στο αίμα στεροειδή ορμονών που λέγονται γλυκοκορτικοειδή. Αυτά συντελούν-βοηθούν στο θέμα φλεγμονή που προκαλείται από την καταπόνηση των μυών. Φυσικά δεν έχουν μόνο αυτές τις ιδιότητες, απλά αναφέρομαι στο συγκεκριμένο.
Σε ένα χρόνιο στρες τώρα, οι υποδοχείς των γλυκοκορτικοειδή υποδοχέων αυξάνονται και προκαλείται αύξηση ευαισθησίας της λειτουργίας του HTPA axis, γι αυτό πολλές φορές νιώθουμε αγχωμένοι, δηλαδή στην τσίτα δίχως να έχουμε κάποιο πρόβλημα συγκεκριμένο που να μας αγχώνει. Απλά δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε και δεν ξέρουμε γιατί. Αυτό για να επανέλθει, θέλει αρκετό καιρό και προσπάθεια...Οι βιταμίνες Β βοηθάνε αρκετά...

erwinor

Member
@GOMI ..Σε ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση.....έγινε κατανοητό.;)

Πιστεύεις πως έχω αρχίσει σωστά (εννοείται πως ο χρόνος θα δείξει απλά φοβάμαι μην είμαι υπερβολικός)τη θεραπεία μου;

Τελευταία επεξεργασία:

pithikas

Well-Known Member
Που την βρίσκω και σε τι μορφή;
Σταματάω όλα τα υπόλοιπα ή τα χρησιμοποιώ συγχρόνως;
Aκόμα και σε σούπερ μάρκετ, σε λοσιόν.
Αν την χρησιμοποιήσεις, κάθε δύο ή τρεις μέρες έχω καταλήξει προσωπικά.
Συγχρόνως.

Τελευταία επεξεργασία:

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
@GOMI ενδεχεται η κορτιζολη να δημιουργει θεματα στο μαλλι;
H κορτιζόλη είναι πολύ καταβολική ορμόνη και η δράση της επηρεάζει αρκετά και τις υπόλοιπες καθώς και πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Είτε είναι πολύ αυξημένη είτε πολύ μειωμένη και στις 2 περιπτώσεις προκαλεί προβλήματα. Μιλάμε για χρόνια όμως κατάσταση και όχι αυξομειώσεις κατά καιρούς που είναι και φυσιολογικό σύμφωνα με τον ρόλο της.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

nikos72

New Member
Καλησπέρα παιδιά...

Θα σας περιγράψω περιληπτικά την κατάστασή μου...

Είμαι 45 χρονών και η τριχόπτωση μου (διάχυτη αραίωση) έχει ξεκινήσει από τα 25 περίπου.
Ακόμα έχω αρκετά μαλλιά έτσι ώστε το πρόβλημά μου να μην είναι πολύ αισθητό.

Τους τελευταίους 3 μήνες είχα παρατηρήσει τρελλή τριχόπτωση η οποία πίστευα πως οφειλόταν στην γυμναστικά με βάρη που έκανα.

Σταμάτησα την γυμναστική όμως η τριχόπτωση δεν σταμάτησε.....

Έκανα ορμονικές εξετάσεις οι οποίες, αν εξαιρέσω την TSH που ήταν λίγο τσιμπημένη, είναι μια χαρά.

Εδώ και ένα μήνα περίπου παίρνω ω3 ,complex B (μετά από τη συμβουλή του Gomi) και βάζω Revivogen.
Λούζομαι με Fugoral,Revivogen,Epicrin και Biokalp.

Αυτόν το μήνα η τριχόπτωση συνεχίστηκε "μια χαρά".Πριν 4 μέρες ξεκίνησα Kirkland 5%
(πρωί Kirkland βράδυ Revivogen) και η τριχόπτωση μου έχει μειωθεί αρκετά........

Η απορία μου είναι η εξής.......κάνει η μινοξιδίλη τόσο καλή δουλειά σε 4 μέρες (αδύνατον λογικά).....ή όλα τα υπόλοιπα που βάζω άρχισαν τώρα να κάνουν δράση;

Γιά μένα φίλε μου το πρώτο που πρέπει να κοιτάξεις άμεσα είναι η TSH η οποία δείχνει ανωμαλία (θυροειδίτιδα hashimoto;) στο θυροειδή σου.Στο λέω μόνο εκ πείρας και πρόσφατου περιστατικού που είχα.

Μπλουζα