gianni, εγώ αυτό που βλέπω είναι μια απογοήτευση για το αποτέλεσμα πριν καν δοκιμάσεις κάτι. Καλό είναι να παίρνουμε ιδέες από δεξιά και αριστερά αλλά αν κάτι δουλέψει σε κάποιον ή δεν δουλέψει δεν αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για το αν θα δουλέψει και σε εσένα. Αυτό το βρωμοπρόβλημα των μαλλιών είναι πολύ σύνθετο και ενώ μπορεί να καταλήξουμε στο τέλος με το ίδιο "πανοραμικό τοπίο" στο κεφάλι μας, ο δρόμος που ο οργανισμός μας ακολουθεί προς τα εκεί, έχει πολλά και διαφορετικά παρακλάδια.
Ακόμα και το πιο απίστευτο πράγμα μπορεί να σου δώσει ένα καλό αποτέλεσμα ή να σου διατηρήσει τα μαλλιά για αρκετό διάστημα που σε κάποιον άλλο δεν πλησίασε καν. (τυχαίο παράδειγμα, κάπου είχα πέσει σε κάποιο ποστ παλιότερα, κάποιου του οποίου η τριχόπτωση είχε προκληθεί από ινσουλινοαντίσταση και είδε πως τρώγοντας καθημερινά κανέλα στα φαγητά του έβγαζε μαλλιά. Η κανέλα βοηθάει στον έλεγχο της ινσουλίνης) Αν σου πω να τρως κανέλα δεν θα γελάσεις?
Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που μου έβαλαν την ιδέα ότι θα μου πέσουν τα μαλλιά όταν ήμουν 16χρ. και έπαιζα μπάσκετ στη γειτονιά που ένας φίλος γύρισε και μου είπε ότι από τους κροτάφους μου φαίνεται ότι θα καραφλιάσω....
Από εκείνη την μέρα και μέχρι και 1-2 χρόνια πριν, δηλαδή για 20 χρόνια, ήταν μια έμμονη ιδέα ψυχοφθόρα και ισοπεδωτική.
Παρόλο αυτά τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχω ηρεμήσει γιατί ξέρω πως με ότι δοκιμάζω τώρα, τουλάχιστον δεν χαλάω την υγεία μου.
Και τι κάνω...βούρτσισμα...που αν μου το έλεγαν πριν μερικά χρόνια θα γέλαγα ακόμα...Η διατροφή είναι εξίσου σημαντική, αλλά θέλει πολύ επιμονή και μεγάλη προσπάθεια για να μάθεις τι θέλει ο οργανισμός σου και τι όχι και παρόλο τα όσα πολύ σωστά αναφέρει ο φίλος panoslydios, πρέπει κάποιος να το αποφασίσει και να ψαχτεί μόνος του όταν θεωρήσει ότι το γουστάρει πραγματικά να το κάνει.
Παρεμπιπτόντως, ο φίλος που μου είχε πει τότε ότι θα μείνω σύντομα καραφλός, έχει χάσει όλα του τα μαλλιά εδώ και 10 χρόνια...
Θέλω να πιστεύω πως στην ηλικία που είστε τα περισσότερα παιδιά τώρα, μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια θα υπάρχει κάποια λύση...όχι θεραπεία για να αποκτήσεις όλα σου τα μαλλιά φυσικά πίσω, αλλά κάποια λύση ώστε να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να μην ασχολείσαι...Ήδη υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία και αποτελέσματα και το μόνο που μένει είναι να δουν αν μακροχρόνια δεν προκαλούν άλλες παρενέργειες. (στο hairsite ο dr. Nigam δοκιμάζει αρκετά ενθαρρυντικά πραγματάκια)
Μέχρι τότε, όπως πολύ σωστά σκέφτεσαι σε κάποια άλλα πράγματα, δοκιμάζεις οτιδήποτε δεν μπορεί να σου προκαλέσει άλλο μεγαλύτερο πρόβλημα, ώστε να κερδίζεις χρόνο, γιατί όσο και βουνό αν μας φαίνεται η τριχόπτωση, κάποια άλλα πράγματα είναι πολύ πιο σημαντικά από τις τρίχες.