νεος ζηταει βοηθεια - αποτελεσματα

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

al_gi

Member
καλησπερα και καλως σας βρηκα!
ειμαι 25 ετων και μπηκα στο φορουμ σας κατοπιν καποιων θεματων που προεκυψαν

χωρις να παρατηρησω κατι ραγδαιο και αποτομο εβλεπα πως τα μαλλια εχουν αραιωσει καπως τα τελευταια χρονια, αλλα αυτο που με ανησυχησε κυριως ηταν πως εχει λεπτυνει αρκετα η τριχα στο μπροστινο μερος του κεφαλιου.εχει γινει πολυ αδυναμη. ετσι λοιπον αποφασισα να επισκεφθω εναν δερματολογο.μετα απο αρκετο ψαξιμο βρηκα καποιον με πολυ καλη φημη στα θεματα αυτα. με ειδε λοιπον και επιβεβαιωσε λεπτυνση της τριχας, ενω μου ειπε οτι κατα τα'λλα το μαλλι μου ειναι σε καλη κατασταση και ακομα δε χρειαζεται να κανω μετρηση του τριχωτου (σας μεταφερω οτι ειπε επειδη διαβαζω εδω πως δυσκολα βρισκει κανεις καλο δερματολογο)

εν τελει μου ειπε να βαζω: minoxidil 5% μια φορα τη μερα (το botafex 5% για την ακριβεια), το palmogen της eudermia μια φορα τη μερα (αναστολεας της dht, αλλα για το οποιο δε διαβασα καλες κριτικες εδω) και επισης μου ειπε να παιρνω βιταμινες με l-cystine, arginine, και ψευδαργυρο για δυο μηνες και στο τελος των δυο μηνων να τον ξαναεπισκεφθω για να δουμε πως θα συνεχισουμε.

διαβαζω πολυ καιρο το φορουμ σας και βλεπω πως κυριως ολα γινονται βασει δοκιμων. για να ειμαι ειλικρινης εχω χαθει τελειως καθως εχω διαβασει για χιλιες δυο "συνταγες" και δεν ξερω τι να κανω. οπως ηταν φυσικο σε μια παθηση για την οποια δεν υπαρχει ριζικη αντιμετωπιση και που απλα χτυπαμε τα συμπτωματα, ειναι λογικο ατομο απο ατομο να βλεπει διαφορετικα οφελη απο θεραπεια σε θεραπεια. ετσι λοιπον αποφασισα να ξαναπαω αλλη μια φορα στο δερματολογο και να δω τι θα μου πει πριν ξεκινησω τις αλχημειες μονος μου.

παρολα αυτα θα ηθελα μερικες συμβουλεςαπο τους εμπειρους.

1 επειδη δεν νομιζω πως ειμαι διατεθημενος να παρω dht bloker, παρα μονο τοπικης χρησεως πιστευετε πως αυτα τοπικης χρησεως εχουν την ιδια αποτελεσματικοτητα πχ με την φινα? και επισης οντως δεν εχουν τις ιδιες παρενεργειες? ειμαι της αποψης καλυτερα φαλακρος παρα με πιθανοτητα να κανω βυζια η να εχω θεματα λιμπιντο

2 το botafex που μου ειπε να παιρνω κανει 35Ε και σε καμια περιπτωση δεν αξιζει, ειπα λοιπον να παρω το rogaine απο το ιντερνετ και ειδα πως προτεινετε αυτο το λινκ http://www.minoxidil-direct.co.uk/index.htm. εδω ομως πουλαει μονο το kirkland solution οχι το rogaine solution. υπαρχει καποιο site που να μπορω να προμηθευτω το rogaine σε καλη τιμη?

αυτες ειναι οι ερωτησεις που κανω προς το παρον αν και στο μυαλο μου ερχονται χιλιες δυο μ οτι εχω διαβασει.αλλα σιγα σιγα. αν μπορει καποιος ας βοηθησει.ευχαριστω

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

n094

Active Member
Απ: νεος ζηταει βοηθεια!

Αγαπητέ φίλε,
δύο γρήγορες απαντήσεις (και βέβαια είμαι σίγουρος πως θα πάρεις και συμπληρωματικές από πολλούς ακόμα):
1. Κανένα τοπικό (για την ώρα) δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα όπως η λήψη φίνας από το στόμα. Ωστόσο, κανένα τοπικό, δεν έχει και τις ίδιες παρενέργειες (η τουλάχιστον σε τέτοιο βαθμό) που δίνει η φίνα δια στόματος.
2. Η κιρκλαντ έχει τα ίδια ακριβώς συστατικά με το ρι(ο)γκειν μόνο που κοστίζει 6 φορές φθηνότερα (φαντάσου περιθώρια κέρδους που έχουν οι διάφορες φαρμακοβιομηχανείες). Μη τη φοβάσαι, παράγγειλε άφοβα. θα σου πρότεινα να πάρεις απόθεμα χρόνου, θα σου βγει μόλις 75 ευρώ τα 12 μπουκάλια, δηλαδή όσο κάνουν τα δύο εδώ…!!!!!

dim74

Member

http://www.minoxidildirect.com/rogaine_topical_5_international.htm για το regaine,μπορεις ομως απο ελλαδα να παρεις αυτο που ειναι και φτηνο και πολυ καλο...http://www.beautypaths.eu/el/category/39343236/product/393631383237/productdetails.aspx

οσο αφορα DHT blocker υπαρχουν καλυτερα τοπικα απο αυτο που σου ειπε...διαβασε τα θεματα εδω μεσα κι επελεξε καποιο...τιποτα θεαματικα αποτελεσματα μονο μην περιμενεις...

al_gi

Member

ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις. θα προτιμησω να δοκιμασω πρωτα το rogaine γιατι η τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη με παραξενευει.μαλλον αδικα αλλά...

dim74 απο το πρωτο σαιτ σου εχει τυχει προβλημα τελωνιου? γιατι πρεπει να ερχεται απο αμερικη..

kapa

Μέλος του προσωπικού

ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις. θα προτιμησω να δοκιμασω πρωτα το rogaine γιατι η τοσο μεγαλη διαφορα στην τιμη με παραξενευει.μαλλον αδικα αλλά...
αδικα παραξενευεσαι με την διαφορα τιμης,γενικα δεν κυκλοφορουν ημιτασιον μινοξ.
δες και την kirkland σε δραση http://www.hairlossgr.com/forum/thread-2742-page-54.html

Fenimore

Μέλος του προσωπικού

al_gi είπε:

:welc: καλωσόρισες φίλε και καλή συνέχεια.

Όλους μας παρεξένεψε στην αρχή το πόσο φθηνή είναι η kirkland. Εγώ προσωπικά στο βεβαιώνω ότι είναι το ίδιο με το regaine. Δες εδώ το regrowth που μου εδωσε η kirkland http://www.hairlossgr.com/forum/index.php/topic,2973.0.html .

Αν έχεις λεφτά και θες κάποια καλύτερη μινοξιδίλη, πάρε το rogaine foam (μινοξιδίλη σε μορφή αφρού), ποιοτικά ανώτερη διότι δεν έχει pg (πιο φιλικό διάλυμα για τον οργανισμό και το δέρμα). Αν θες την γνώμη μου μην ασχοληθείς με το regaine και τα υπόλοιπα ακριβά διαλύμματα μινοξιδίλης.

al_gi

Member

σας ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.με πεισατε μαλλον και θα δοκιμασω την kirkland, και απ οσο θυμαμαι οταν ζουσα στην αμερικη τη θυμαμαι παντα να πωλειται σε αντιστοιχα μαγαζια διπλα στο rogaine. ελπιζω να δω καποια σημαδια και χωρις φινα, θα ποσταρω και καμια φωτο

παντως αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν ο συνδυασμος airol με μινοξ το σκεφτομαι σοβαρα αν και φοβαμαι λιγο αυτο που ειπες kapamarou πως στο 40% που το δοκιμασαν υπηρχε αραιωση εστω και παροδικη, οπως επισης και το οτι με τον ηλιο μπορει να κανει στιγματα.εσυ το δοκιμασες τυχαια σαν πειραμα ή το ακουσες απο καπου ή στο ειπε καποιος γιατρος?

kapa

Μέλος του προσωπικού

al_gi είπε:
σας ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις.με πεισατε μαλλον και θα δοκιμασω την kirkland, και απ οσο θυμαμαι οταν ζουσα στην αμερικη τη θυμαμαι παντα να πωλειται σε αντιστοιχα μαγαζια διπλα στο rogaine. ελπιζω να δω καποια σημαδια και χωρις φινα, θα ποσταρω και καμια φωτο

παντως αυτο που μου εκανε εντυπωση ηταν ο συνδυασμος airol με μινοξ το σκεφτομαι σοβαρα αν και φοβαμαι λιγο αυτο που ειπες kapamarou πως στο 40% που το δοκιμασαν υπηρχε αραιωση εστω και παροδικη, οπως επισης και το οτι με τον ηλιο μπορει να κανει στιγματα.εσυ το δοκιμασες τυχαια σαν πειραμα ή το ακουσες απο καπου ή στο ειπε καποιος γιατρος?
6 μηνες με σκετη μινοξιδιλη και μετα συνδιασμο με airol.
ο λογος ειναι επειδη αν εισαι στο 40% θα εχεις κατηφορα με την κρεμα αυτην.
το ειπε ο azyx

kos1987

New Member

al_gi είπε:

Ειναι απο παλια γνωστο http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2328551
και πιο προσφατα http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2693596/
ΠΡΟΣΟΧΗ ομως http://www.nature.com/jid/journal/v124/n6/abs/5602839a.html

al_gi

Member
καλησπερα παιδια! εκλεισα δυο μηνες μινοξιδιλης 5%, παλμοτζεν (saw palmetto) και βιταμινες cystine-b6. η αποψη μου ειναι πως υπαρχει κινητικοτητα αν και ειναι σχετικα νωρις, αλλα βλεπω αρκετες φυτρες.

η βλακεια μου ειναι πως δεν πηρα φωτογραφια οταν ξεκινησα τη θεραπεια. ετσι εχω φωτογραφιες ενα μηνα αφου την ξεκινησα και δυο μηνες μετα.

μετα απο ενα μηνα θεραπειας

και μετα απο δυο μηνες θεραπειας

ποια ειναι η γνωμη σας?ειναι η ιδεα μου οτι φυτρωνει κατι? O0 επισης μερικες ερωτησεις που εχω να κανω.

ο γιατρος τον οποιο θα επισκεφθω σημερα μου ειπε οτι το saw palmeto θα το κοψω μετα τους δυο μηνες. θα χασω δλδ οτι κερδισα ή θεωρειτε οτι την δουλεια την εκανε η μινοξιδιλη?

επισης τις τελευταιες 10 μερες οταν βαζω τη λοσιον παρατηρω 5-10 τριχες να μενουν στα χερια μου.πολυ λεπτες και οχι μακριες(μαλλον νεες) ειναι φυσιολογικο ή προκειται να σταματησει? δλδ θα βγουν νεες δυνατοτερες πιστευετε?

τελος μια αλλη απορια που εχω.το shedding πως το καταλαβαινω.δλδ στο περιπου ποσες τριχες πρεπει να φευγουν για να πω οτι ειμαι σε αυτη τη κατασταση?

ευχαριστω!

al_gi

Member
παιδες πηγα στο δερματολογο σημερα και γυρισα με πολλες σκεψεις αφου του εκανα 100 ερωτησεις. φαινεται καλος και γνωστης μπορω να πω. μου ειπε οτι βλεπει μεγαλη βελτιωση για δυο μηνες χρησης.

1 του ειπα για σαμπουαν και την κετοκοναζολη και μου ειπε αμεσως πως μιλαω για το fungoral! μου ειπε πως οντως υπαρχουν ερευνες οτι κανει regroth και οτι βοηθαει στη θεραπεια! ΑΛΛΑ, μου τονισε πως ειναι βαρυ σαμπουαν εναντια σε μυκητες, πυτιριδα, σμιγμα και καποιος με υγειες σκαλπ που θα το χρησιμοποιησει για καιρο εχει μεγαλο κινδυνο να μη μπορει να το σταματησει ποτε! γιατι οταν το σταματησει το δερμα θα κανει αμεσως νιφαδες θα ειναι ξηρο και γενικα θα χειροτερευει.ιατρικα εχει βαση αυτο.

μου εδωσε λοιπον αντι για fungoral το hairforce shampoo της frezyderm. εχετε καποια ιδεα? θα το γκουγκλαρω βεβαια.αυτο το εδωσε για 2 φορες τη βδομαδα

για κανονικο μου εδωσε το renokin shampoo και μου ειπε πως ειναι καινουργιο και εξαιρετικο

τη θεραπεια μου την αφησε ως εχει αφου οπως ειπε οτι λειτουργει δεν το σταματαμε.

επιπροσθετα ομως μου εγραψε και palmogen caps της evdermia αντι φιναστεριδης.μου εξηγησε οτι ειναι λιγοτερο δραστικο απο τη φιναστεριδη αλλα φυτικο. οταν του ειπα αν το προτιμαει λογω των παρενεργειων της φινα μου ειπε κατηγορηματικα οχι.

αυτο με χαροποιησε γιατι τη φοβομαι λιγο τη φινα.μου ειπε ομως πως δεκα χρονια που τη δινει σε ασθενεις δεν ειχε ποτε περιστατικο παρενεργειων εκτος απο μια φορα που διεκοπη και περασαν οι παρενεργειες..απλα ειπε πως δεν εχω μεγαλο προβλημα ακομα και δεν χρειαζεται να πεσω σε τοσο βαρια.

τι πιστευετε αξιζει να δωσω λεφτα για αυτα τα προιοντα ή μηπως ειναι πεταμενα?

και στο ενα ερωτημα για το saw palmetto απαντω στον εαυτο μου..ελεος!!

http://www.hairlossgr.com/forum/thread-1423.html

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

MANKAR

Active Member
και εγω φιλε θα σου προτηνα να μην πεσεις στα βαρια ακομα αμα σου λεει οτι δεν εχεις τοσο προβλημα ακομα!!τα προ'ι'οντα που ειπες καλα ακουγονται , αλλα να ξερεις οτι τα φυτικα προ'ι'οντα δεν δινουν και πολλα!!

al_gi

Member
παιδια καλησπερα στην προηγουμενη σελιδα που ποσταρα τα αποτελεσματα μου των δυο πρωτων μηνων ρωτησα και για ενα θεμα που με αγχωνει λιγο.

απο την εμπειρια σας αν καποιος μπορει να με βοηθησει θα ημουν ευγνωμων
10-15 μερες τωρα οταν βαζω τη λοσιον παρατηρω 5-10 τριχες να μενουν στα χερια μου. αυτο που με φοβιζει περισσοτερο ειναι πως αυτες ειναι νεες τριχες που βγηκαν με τη θεραπεια. να ανησυχω? θα ξαναβγουν?ειναι shedding αυτο?

ευχαριστω

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
Το shedding είναι σημάδι ανταπόκρισης των τριχών στην θεραπεία. Πέφτει η παλιά αδύναμη τρίχα και στην θέση της βγένει νέα πιο δυνατή και παχιά. Την περίοδο του shedding την καταλαβαίνουν όλοι εύκολα. Θα βλέπεις να φεύγουν ΠΟΛΥ παραπάνω τρίχες στο λούσιμο. Ή σε ανύπτοπτο χρόνο ενώ ακουμπίσεις τα μαλλιά σου θα φεύγουν 4-5 τρίχες... και πολλές από τις τρίχες που φεύγουν είναι μικρές και αδύναμες... Το πόσες τρίχες χάνεις στο shedding είναι αναλόγος τον άνθρωπο.

Επίσης δεν είναι απαραίτητο να έχεις shedding, δεν συμβαίνει στον καθένα.

al_gi

Member
σε ευχαριστω fenimore! απλα με αγχωνει γιατι δεν εχανα τριχες οταν αρχισα τη θεραπεια, αλλα ξεκινησαν οταν αλλαξα μινοξιδιλη. οταν ξεκινησα την κιρκλαντ αρχισαν να πεφτουν. πιστευεις πως ειναι πιθανο ενω εχουν τα ιδια συστατικα, η αλλαγη απο μια μαρκα σε αλλη να προκαλεσει εστω ενα ηπιο shedding? γιατι αλλιως δεν ειναι λογικο να αρχισε δυο μηνες μετα το ξεκινημα της θεραπειας! αν και τον τελευταιο καιρο περναω εντονο αγχος ελπιζω να μην με επηρεαζει

και κατι τελευταιο αν εχεις την καλοσυνη το shedding για ποσο μεγαλο χρονικο διαστημα κραταει συνηθως? μπορει και πανω απο δυο βδομαδες?

ευχαριστω!!

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
al_gi είπε:
σε ευχαριστω fenimore! απλα με αγχωνει γιατι δεν εχανα τριχες οταν αρχισα τη θεραπεια, αλλα ξεκινησαν οταν αλλαξα μινοξιδιλη. οταν ξεκινησα την κιρκλαντ αρχισαν να πεφτουν. πιστευεις πως ειναι πιθανο ενω εχουν τα ιδια συστατικα, η αλλαγη απο μια μαρκα σε αλλη να προκαλεσει εστω ενα ηπιο shedding? γιατι αλλιως δεν ειναι λογικο να αρχισε δυο μηνες μετα το ξεκινημα της θεραπειας! αν και τον τελευταιο καιρο περναω εντονο αγχος ελπιζω να μην με επηρεαζει

και κατι τελευταιο αν εχεις την καλοσυνη το shedding για ποσο μεγαλο χρονικο διαστημα κραταει συνηθως? μπορει και πανω απο δυο βδομαδες?

ευχαριστω!!

Ναι είναι δυνατόν να γίνει shedding από αλαγή μάρκας μινοξιδίλης. Θεωρητικά δεν στέκει, απλά έχουν γίνει πολλές αναφορές από χρήστες και ενισχύετε αυτή η άποψη.
Το shedding δεν διαρκεί πάρα πολύ, αναλόγος και τον οργανισμό, 1 - 2 το πολύ 3 εβδομάδες...

al_gi

Member
καλημερα και παλι. ξερω οτι εδω δεν ειναι σαιτ ψυχολογικης υποστηριξης αλλα κατι δεν παει καλα και εχω αγχωθει απιστευτα. αν πριν λιγες μερες ελεγα οτι εχω ελαφρο shedding τωρα πλεον εχω κανονικο.το πρωι απλα χτενιστηκα και εφυγαν 5-10 τριχες μετα ενω εβαζα μινοξιδιλη εφυγαν μετρημενες 30 τριχες. τι γινεται ρε παιδια? πιστευω οτι ξεκινησα για ενα θεματακι μικρης αραιωσης και αυτες τις μερες χανω τεραστιο αριθμο τριχων και για τα δικα μου δεδομενα. και μονο απο το αγχος που μου δημιουργει αυτη η κατασταση θα κανω φαλακρα!τις τελευταιες μερες ασχολουμαι μονο μ αυτο.
εχει κανεις παρομοια εμπειρια?μπορει κανεις να το εξηγησει? πως γινεται μετα απο 2.5 μηνες χρησης, τωρα να κανω shedding και με διαρκεια σχεδον 20 μερες?:(

Fenimore

Μέλος του προσωπικού
al_gi είπε:
καλημερα και παλι. ξερω οτι εδω δεν ειναι σαιτ ψυχολογικης υποστηριξης αλλα κατι δεν παει καλα και εχω αγχωθει απιστευτα. αν πριν λιγες μερες ελεγα οτι εχω ελαφρο shedding τωρα πλεον εχω κανονικο.το πρωι απλα χτενιστηκα και εφυγαν 5-10 τριχες μετα ενω εβαζα μινοξιδιλη εφυγαν μετρημενες 30 τριχες. τι γινεται ρε παιδια? πιστευω οτι ξεκινησα για ενα θεματακι μικρης αραιωσης και αυτες τις μερες χανω τεραστιο αριθμο τριχων και για τα δικα μου δεδομενα. και μονο απο το αγχος που μου δημιουργει αυτη η κατασταση θα κανω φαλακρα!τις τελευταιες μερες ασχολουμαι μονο μ αυτο.
εχει κανεις παρομοια εμπειρια?μπορει κανεις να το εξηγησει? πως γινεται μετα απο 2.5 μηνες χρησης, τωρα να κανω shedding και με διαρκεια σχεδον 20 μερες?:(

φίλε θα σου πρότεινα να μην πέρνεις το shedding τόσο στα σοβαρά... Το ότι χάνεις κάποιες τρίχες δεν σημενει οτι δεν θα ξαναβγούν... ο θύλακας απο κάτω είναι ζωντανός. Η αραίωση στην ΑΑ γίνετε σταδιακά δεν πέφτει με την μία η τρίχα και δεν ξαναβγένει. Χρειάζετε να κάνει πολλούς κύκλους.
Τώρα αυτό δεν έχει άμεση σχέση με το shedding από θεραπεία, απλά το λέω για να το εχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου, ότι το shedding δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάσε.
Εσυ ό ίδιος ξέρεις αν κάτι κάνει καλό στο κεφάλι σου ή όχι, όλα τα άλλα ειναι θεωρία, απλά μην βιάζεσε να βγάλεις γρήγορα συμπεράσματα γιατί μπορεί να μην είναι σωστά.
Απλά χαλάρωσε και μην το σκέφτεσε τόσο...

al_gi

Member
καλημερα μετα απο μηνες! δυστυχως για λογους συνεχους απασχολησης δεν εκανα update της καταστασης.
συνεχιζω μινοξ κιρκλαντ κανονικα. εχω κοψει το saw palmetto εδω και 3 μηνες για οικονομικους λογους(20Ε το μηνα). γ αυτο βαζω μινοξ 2 φορες τη μερα.

ισως να ειναι και η ιδεα μου αλλα τον τελευταιο μηνα ενω ημουν σε μια σταθερη κατασταση, παρατηρω οχι ακριβως αραιωση, αλλα σαν να λεπταινουν οι τριχες. ετσι λοιπον προσανατολιζομαι προς dht blocker ξανα, μαζι με μινοξ.

κατα τη γνωμη σας υπαρχει καμια αξιοπιστη λυση με λιγοτερα λεφτα? τωρα θα κατσω να διαβασω πως φτιαχνεται το σουπερ ζιξ αλλα το φοβαμαι γιατι που ξερω εγω οτι το εκανα σωστα και οτι λειτουργει....

υπαρχει τπτ αλλο που να φερνει αποτελεσματα?

οποιος μπορει ας ριξει λιγο φως! ευχαριστω

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα