ξεκινησα θεραπεια

geo-90

New Member
κακως σας βρηκα :D
22 χρονων με οικογενειακο ιστορικο φαλακρας.
ξεκινησα θεραπεια με μινοξιδιλη 5%(ds) 2 φορες την ημερα, εδω και ενα μηνα και βλεπω τρελο shedding απο πολυ νωρις(δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο)
!ελπιζω αυτες που πεφτουν να ξαναβγουν γιατι αλλιως καταστραφηκα :p

το shedding ωστοσο μου εδειξε να καταλαβω...οτι δεν εχω πολλα περιθορια να χασω κ αλλα μαλλια :p και σκεφτομαι να ξεκινησω φιναστεριδη 0,5-0,7 mg(για αρχη..και μετα βλεπουμε) για 2-3 χρονια να κρατησω αυτα που εχω.
να λαμβανω φιναστεριδη εφ ορου ζωης το απορριπτω...απλα σε καμια 5ετια που θα εχει ερθει η αναπτυξη και θα ειμαστε ολοι πλουσιοι θα παω για καμια μεταμοσχευση.
θα μπορουσατε να μου πειτε τι εξετασεις αιματος θα πρεπει να κανω και ποσο τακτικα για να παρακολουθω την "Επιδραση" της φιναστεριδης στον οργανισμο μου καθως και ποιους δεικτες να κοιταζω?
αν δν κανω λαθος η πιο φτηνη φιναστεριδη το proscar δεν ειναι? μπορω να ζητησω απο το φαρμακοποιο να μου τα κοβει με ακριβη δοσολογια?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

giwrgos athina

Active Member
geo-90 είπε:
κακως σας βρηκα :D
22 χρονων με οικογενειακο ιστορικο φαλακρας.
ξεκινησα θεραπεια με μινοξιδιλη 5%(ds) 2 φορες την ημερα, εδω και ενα μηνα και βλεπω τρελο shedding απο πολυ νωρις(δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο)
!ελπιζω αυτες που πεφτουν να ξαναβγουν γιατι αλλιως καταστραφηκα :p

το shedding ωστοσο μου εδειξε να καταλαβω...οτι δεν εχω πολλα περιθορια να χασω κ αλλα μαλλια :p και σκεφτομαι να ξεκινησω φιναστεριδη 0,5-0,7 mg(για αρχη..και μετα βλεπουμε) για 2-3 χρονια να κρατησω αυτα που εχω.
να λαμβανω φιναστεριδη εφ ορου ζωης το απορριπτω...απλα σε καμια 5ετια που θα εχει ερθει η αναπτυξη και θα ειμαστε ολοι πλουσιοι θα παω για καμια μεταμοσχευση.
θα μπορουσατε να μου πειτε τι εξετασεις αιματος θα πρεπει να κανω και ποσο τακτικα για να παρακολουθω την "Επιδραση" της φιναστεριδης στον οργανισμο μου καθως και ποιους δεικτες να κοιταζω?
αν δν κανω λαθος η πιο φτηνη φιναστεριδη το proscar δεν ειναι? μπορω να ζητησω απο το φαρμακοποιο να μου τα κοβει με ακριβη δοσολογια?

καλησπερα και καλωςορισες....καταρχην μην βιαζεσαι να παρεις φιναστεριδη.....μπορει στην πορεια μονο η μινοχ να σε κρατησει και να μην χρειαστει....δοκιμασε κανα τοπικο dht blocket και αν δεν δεις διαφορα τοτε πηγαινε σε βαριες θεραπειες.....αναιβασε καμοια φοτογραφια σου αν θες να σου πουμε την γνωμη μας

geo-90

New Member
επειδη εχω σχετικα μακρυ μαλλι, δεν θα καταλαβεις πολλα απο φωτογραφια.norwood 2a-3
δεν εχω προβλημα στο crown .μονο σε hairline και σε κροταφους που απο οσο εχω διαβασει δεν ειναι τοσο αποδοτικη η μινοξιδιλη...

giwrgos athina

Active Member
geo-90 είπε:
επειδη εχω σχετικα μακρυ μαλλι, δεν θα καταλαβεις πολλα απο φωτογραφια.norwood 2a-3
δεν εχω προβλημα στο crown .μονο σε hairline και σε κροταφους που απο οσο εχω διαβασει δεν ειναι τοσο αποδοτικη η μινοξιδιλη...

εγω παντος αυτο σου προτεινω...επεμενε στην χρηση μινοξιδιλης προσθεσε και το cg210...οποια θεραπεια και να επιλεξεις πρεπει να μεινεις σε αυτην κανα 6μηνο για να δεις αν δουλευει....η φινα ειναι η τελευταια επιλογη για μενα........

geo-90

New Member
giwrgos athina είπε:
geo-90 είπε:

εγω παντος αυτο σου προτεινω...επεμενε στην χρηση μινοξιδιλης προσθεσε και το cg210...οποια θεραπεια και να επιλεξεις πρεπει να μεινεις σε αυτην κανα 6μηνο για να δεις αν δουλευει....η φινα ειναι η τελευταια επιλογη για μενα........

καλα ναι θα δω πρωτα πως θα παω με τη μινοξιδιλη και βλεπω πως θα συνεχισω...
απλα για να ξερω ποιο ειναι το επομενο βημα...σε αυτο που ρωταω με τις εξετασεις ξερεις να μου απαντησεις?

Atermon

Member
Εξάντλησε πρώτα ό,τι τοπικές λύσεις υπάρχουν και μετά σκέψουν για χάπι. Κι αυτό, μόνο σε μεγαλύτερη ηλικία, γιατί είσαι μικρός ακόμα.

geo-90

New Member
Atermon είπε:
Εξάντλησε πρώτα ό,τι τοπικές λύσεις υπάρχουν και μετά σκέψουν για χάπι. Κι αυτό, μόνο σε μεγαλύτερη ηλικία, γιατί είσαι μικρός ακόμα.

δηλαδη μετα απο ποια ηλικια θεωρητικα ειναι ασφαλες να ξεκινησω φιναστεριδη?

petrospap

Active Member
φιλε και γω ετσι ξεκινησα...δυστηχως η μινοξ με κρατησε περιπου 6-7 μηνες κ μετα μεγαλη κατηφορα...οποτε λεω απτην καινουργια χρονια να ξεκινησω φινα για 1-2 χρονια μεχρι να παρω τα λεφτα της πρακτικης και να παω για μ/μ...μετα τη μ/μ βεβαια θα συνεχισω φινα αλλα σε μικροτερες ποσοτητες πχ 0.5 τη μερα ισα ισα για μια μικρη συντηρηση..παντως το καλυτερο θα ηταν να εξαντλησεις ολες τις επιλογες οπως λενε τα παιδια κ η φινα ως τελευταια λυση...γτ τωρα τελευταια ολο κ περισσοτεροι βγαζουν παρενεργειες..παντως τα ποσοστα π αναφερει η εταιρια σιγουρα δεν ειναι τοσο μικρα..

geo-90

New Member
petrospap είπε:
φιλε και γω ετσι ξεκινησα...δυστηχως η μινοξ με κρατησε περιπου 6-7 μηνες κ μετα μεγαλη κατηφορα...οποτε λεω απτην καινουργια χρονια να ξεκινησω φινα για 1-2 χρονια μεχρι να παρω τα λεφτα της πρακτικης και να παω για μ/μ...μετα τη μ/μ βεβαια θα συνεχισω φινα αλλα σε μικροτερες ποσοτητες πχ 0.5 τη μερα ισα ισα για μια μικρη συντηρηση..παντως το καλυτερο θα ηταν να εξαντλησεις ολες τις επιλογες οπως λενε τα παιδια κ η φινα ως τελευταια λυση...γτ τωρα τελευταια ολο κ περισσοτεροι βγαζουν παρενεργειες..παντως τα ποσοστα π αναφερει η εταιρια σιγουρα δεν ειναι τοσο μικρα..

ρε φιλε περα απο τη μινοξιδιλη και τη φινα, δεν υπαρχουν πολλα που αποδεδειγμενα λειτουργουν σε ολους.αν πρεπει να δοκιμασω 1-2 τοπικα σκευασματα μεχρι να παρω φινα, απο 6 μηνες που θελει το καθενα να δειξει αν λειτουργει, θα χει προχωρησει η φαλακρα.για αυτο σκεφτομαι να ξεκινησω φινα με το που θα μου δειξει η μινοξιδιλη τα πρωτα σημαδια οτι χανει τη δυναμη της.αλλα οντως πρεπει να τη προσεχουμε λογω παρενεργειων.συμφωνω οτι τα ποσοστα δεν παιζει να ειναι τοσο μικρα οσο λεει η εταιρεια.αλλα απο την αλλη ουτε πιστευω οτι μπορει να προκαλεσει μεγαλη "ζημια" σε μικρες ποσοτητες(<=1,25mg)

το οτι ειχα μεγαλο shedding το 1ο μηνα μινοξιδιλης εινια καλο η κακο?

petrospap

Active Member
κοιτα υπαρχει και το cg210 για την τριχοπτωση χωρις παρενεργειες αντιθρτα με τη φινα αλλα εγω δν το παιρνω επειδη ειναι ακριβο..επισης τωρα για τον πρωτο μηνα δν ξερω επειδη συνηθως αρχιζει πιο μετα αλλα υπαρχουν κ αλλοι π ειχαν γρηγορα

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

geo-90

New Member
petrospap είπε:
κοιτα υπαρχει και το cg210 για την τριχοπτωση χωρις παρενεργειες αντιθρτα με τη φινα αλλα εγω δν το παιρνω επειδη ειναι ακριβο..επισης τωρα για τον πρωτο μηνα δν ξερω επειδη συνηθως αρχιζει πιο μετα αλλα υπαρχουν κ αλλοι π ειχαν γρηγορα

ναι και εγω αυτο ξερω.
βασικα εχω διαβασει οτι οσο πιο γρηγορα σου ριξει μαλλια η μινοξιδιλη..τοσο πιο γρηγορα θα βγουν.αλλα επειδη εφυγαν πλ νωρις φοβαμαι μη με χαιρετησαν οριστικα :p

Μπλουζα