σαμπουαν για ενδυνάμωση τριχας ( σε οποιο βαθμο)

didars

Member
χρησιμοποιώ ένα χρόνο τώρα το σαμπουάν της froika με την τσουκνίδα και μπορώ να πω ότι ενώ ακόμη και πριν την εμφάνιση της τριχόπτωσης είχα ξηροδερμία και λιπαρότητα κατά περιόδους , το δέρμα μου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση(σε αυτό βέβαια συμβάλλει ίσως και το δαφνέλαιο που χρησιμοποιώ πριν από κάθε λούσιμο). Σκεφτόμουνα λοιπόν να ψάξω κανένα σαμπουάν που να συμβάλλει στο πάχος της τρίχας έστω και σε ένα ποσοστό 5%. αυτό της froika το antihairloss peptide shampoo καθαρίζει το ίδιο καλά και είναι το ίδιο φιλικό με το δέρμα; σκεφτόμουνα μήπως το αντικαταστήσω μπας και πετύχω τίποτα στο θέμα πάχος τρίχας; Άλλα σαμπουάν που χρησιμοποιείτε πολλοί (π.χ κορρεσ για τριχόπτωση, frezyderm hairforce) τι λένε σε αυτούς τους τομείς;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Αυτο με την τσουκνιδα ειναι αρκετα ακριβο αν θυμαμαι καλα. Γενικα της froika τα εχω δοκιμασει ολα. Δεν εχω δει θαυματα. Τωρα χρησιμοποιω του κορρε για τριχοπτωση που ετυχε να το βρω με εκπτωση. Το frezyderm hairforce φημιζεται επισης. Το εχω χρησιμοποιησει και ειναι καλο. Το θεμα ειναι οτι τα σαμπουαν απο μονα τους δεν κανουν θαυματα.

didars

Member
εννοείται πάντα πρωτεύον είναι να καθαρίζουν καλά και να είναι φιλικά προς το δέρμα, απο εκεί και πέρα και πάντα ως σημπλήρωμα στη θεραπεία αν μπορούν να βοηθήσουν στο ελάχιστο είναι το θέμα. Αλλα ντάξει δεν θα είναι και εύκολο να το διαπιστώσεις , εδω με λοσιον και βλέπεις σε βάθος χρόνου αν δουλεύουν! Απο της φροικα αυτό για την τριχόπτωση καθαρίζει το ίδιο καλά και είναι φιλικο όπως και αυτο με την τσουκνίδα;

thmanou

Member
ΕΝΑ ΜΕ ZINC.. ΛΟΥΣΙΜΟ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ ΩΣΤΕ Ν ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ Ν ΑΠΟΡΟΦΗΘΕΙ ΑΦΗΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.. τα εχω δοκιμασει ολα νομιζω ειναι το μονο που βοηθησε.. και ειναι φθηνο σε σχεση με τα υπολοιπα..

thmanou

Member
σε βοήθησε στο πάχος τησ τρίχας εννοείς ή στη λιπαρότητα;

Δεν εχω λιπαροτητα αλλα ΣΔ την οποια καθαριζει καλα και την εχω υπο ελεγχο.. Αλλα σπαμπουαν εχω δοκιμασει τ απειρα.. λεπτενουν την τριχα ενω με zinc αν δεν την παχαινει τη διατηρει στο κανονικο της μεγεθος, μειωνει την τριχοπτωση και τα κανει πιο δυνατα και πιο σκουροχρωμα σ εμενα.. Γενικα δεν τ αλλαζω.. Υπηρχε μια μελετη που συγκρινε το zinc με τη μινοξιδιλη.. Εχει τη μιση αποτελεσματικοτητα της χωρις παρενεργειες.. Σε μια αλλη μελετη για αυξηση του παχους της τριχας κερδιζει η χρηση σαμπουαν με piroctone olamine και την κετοκοναζολη και το ζινκ συνολικα σε χρηση 6 μηνων 2-3 φορες την εβδομαδα.. Δοκιμασε σαμπουαν αναμεσα με ζινκ και πιροκτον ολαμιν και αποφασισε.. Η λιπαροτητα οφειλεται στην παραγωγη σμιγματος θα την μειωσουν..

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Πολλά σαμπουάν έχουν zinc (ψευδάργυρο), χρησιμοποιούνται κυρίως για την πιτυρίδα και σμηγματορροικη δερματίτιδα (το ακριβές συστατικό είναι zinc pirithione). Από το Super Market ο @kapa χρησιμοποιεί Ultrex. Αν θες συγκεκριμένα από φαρμακείο δες το Daohair-s ή την έκδοση του Τ/Gel με zinc ή το Kerium

kapa

Μέλος του προσωπικού
πολλα χρονια πριν ειχα πολυ εντονη ξηροδερμια,οχι μονο στο μαλλι,ακομα και στα φρυδια.
σε σημειο που μου ειχαν κανει παρατηρηση στην δουλεια γι αυτο.
δοκιμασα την μεθοδο του ελαιολαδου και απετυχε.
μετα ξεκινησα το ultrex και την δευτερη μερα η ξηροδερμια εφυγε,ολη ομως.
συνεχισα με το ultrex μια δεκαετια,μετα δοκιμασα πολλα και εδω και εναμιση χρονο εχω κατασταλαξει σε αυτο http://www.hairlossgr.com/threads/head-and-shoulders.9245/
που ειναι κορυφη,δεν με βοηθαει στην ΑΑ αλλα το δερμα μου το εχει κανει για εκθεση

Briner

Active Member
Πρόσφατα αγόρασα από εξωτερικό το Pura d'or, το οποίο βασίζεται στο αργανέλαιο. Έχει πολύ καλές κριτικές, αλλά είναι και κομματάκι ακριβό (40 ευρώ το μισό λίτρο συν ακριβά μεταφορικά).

Βγαίνει σε δύο εκδόσεις: Blue και Gold Label. Η βασική διαφορά είναι ότι η Gold Label έχει 100% φυσικά συντηρητικά, ενώ περιέχει και περισσότερα στοιχεία. Μερικά από τα συστατικά είναι, αργανέλαιο, βιοτίνη, καρύδα, δενδρολίβανο, τσουκνίδα, φασκόμηλο, zinc pirythione, tea tree, green tea, saw palmetto, βιταμίνη E κ.ά. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι λειτουργεί και ως αναστολέας DHT.

http://www.puradoroil.com/pura-premium-organic-anti-hair-loss-shampoo-gold-label-p-129.html

Υπάρχει και στο Amazon σε χαμηλότερη τιμή, αλλά και σε μεγαλύτερη συσκευασία (1 λίτρο). Πάντως η μαμά εταιρεία το διαθέτει μόνο στη συσκευασία του μισού λίτρου.

Zinc pirythione περιέχει και το πολύ καλό σαμπουάν της Revivogen, αλλά είναι σχετικά ακριβό κι αυτό.

Προσωπικά, τα σαμπουάν από τα σούπερ μάρκετ τα έχω κόψει, λόγω των χημικών (SLS, parabens).

happy-dreamer

New Member
εκτός από τα σαμπουάν έχω μάθει ότι κυκλοφορούν και κάτι αμπούλες στην αγορά κατά της τριχόπτωσης. Έχει δει κανείς ορατά αποτελέσματα από τις αμπούλες και αν ναι από ποια εταιρεία?

Μπλουζα