σμηγμα και ξυροδερμια help

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

gianniskritikos2

Active Member
παιδια λουζομουν καθε 2-3 μερα.. και ειχα σμηγμα στο τριχοτο... απο τοτε αρχισα καθημερινο λουσιμο με head&shoulders σιγα σιγα μειωνοταν το σμηγμα περασα μια βδομαδα προσφατα με καθαρο κεφαλι... αλλα εδω και 5 μερες εχω ξυροδερμια στο κεφαλι μετα το λουσιμο αμα περασουν 10 ωρες το κεφαλι φενετε καθαρο αλλα μετα το λουσιμο εχει δερμα στις ριζες και λιγο πανο στο μαλλι που αν τριψω ελαφρα φεβγει απο τις ριζες και παει στο μαλλι... νομιζω οφιλετε στο καθημερινο λουσιμο κανω λαθως? αν ναι τι να κανω? αν δεν λουστο μια μερα γεμιζω σμηγμα βοηθια παρακαλο..μου ειχατε προτεινει φουνκο και λιμπρομαν αλλα τοτε ηταν που δεν ειχα πλεων σμηγμα ειχε υποχωρισει σχεδων τελειως οποτε ελεγα κατσε να δω τι παιζει με το καθημερινο λουσιμο μπας και φυγει... λογικα εφιγε υποθετο πως δεν εχω σμηγμα πλεων αλλα ξυροδερμια....

ειναι φυσιολογικη μια ξυροδερμια μετα το λουσιμο? μπορει να προκαλεσει ζημια στο μαλλι?

ασπουμε μετα το λουσιμο αν τριψω τη μυτη μου θ αβγαλει ξυροδερμια αλλα στο τριχωτο δεν το τριβω απλ ακαω μασαζ οσο λουζομε το αφινω 2μισι λεπτα περιπου να δρασει.... μηπως φταιει οτι δεν το ξεπλενω μπαμ μπαμ και προκαλει ξυρανση?

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gianniskritikos2

Active Member
ειχα σε πολυ μικρο βαθμο την ειχα ελατοση σε βαθμο να φενεται μονο μετα το λουσιμο.... πλεων εχω ξυροδερμια λογικα απο το καθημερινο λουσιμο ειχα παρει ιδικο σαμποο για σμηγμα με βοηθησε μετα με χειροτερευσε

baldy

Member
η σμηγματοροικη ερχεται και φευγει.Και ειναι σε μαλλι και προσωπο,πηγαινε σε μια δερματολογο να σε κατατοπισει αν θες.Αν και επειδη εχω και εγω το ιδιο προβλημα μπορω να σου προτεινω καποια πραγματα

η ξηροδερμια ειναι απο τη σμηγματοροικη

baldy

Member
Οταν ειναι σε εξαρση μπορεις να βαζεις μια αλοιφη στο προσωπο.Οσο για το κεφαλι να βαζεις που και που fungoral.Για καθημερινη χρηση epicrin και Meyrin

Η σμηγματοροικη υποχωρει και απο μονη της.Εμφανιζεται πιο εντονα σε περιοδους αγχους και βρισκεται γενικα σε υφεση το καλοκαιρι

baldy

Member
Καλα κανεις και λουζεσαι,εχεις πολυ λιπαρο δερμα και ειναι καλο να λουζεσαι καθημερινα για να διωχνεις το σμηγμα.Αυτο που λενε οτι το συχνο λουσιμο κανει κακο ειναι για αυτους που δεν παραγουν τοσο σμηγμα και ειναι κανονικοι,αυτοι λοιπον λουζοντας καθημερινα το μαλλι διωχνουν το σμηγμα που ειναι και αυτο χρησιμο.Εσυ λογω της σμηγματοροικης παραγεις πολυ παραπανω σμηγμα.η σμηγματοροικη σου προκαλει τις νιφασες που μιαζει σαν ξηροδερμια.Μια φορα την ημερα αν λουζεσαι δεν κανεις κακο.Να ξερεις οτι αυτο υποχωρει απο μονο του.Και απο προσωπικη εμπειρια τα σαμπουαν δεν κανουν θαυματα,ειχα 2 μηνες απο τελη σεπτεμβρη μεχρι νοεμβρη εντονη σμηγματοροικη και αγχονωμουνα και δεν εφευγε.Το αγχος ειναι καθοριστικος παραγοντας.

gianniskritikos2

Active Member
ευχαριστω για τις απαντησεις.. πραγματικα... λεγαμε καποτε οτι το σμηγμα προκαλει τριχοπτωση δεν ειναι σιγουρο αυτο... φανταζομαι ομως το απλο ξεφλουδισμα δεν βλαπτει ετσι?? το αλλο που μου περναει απο το μυαλο ειναι το εξεις(σμηγματοροικη πως δημιουργητε.. εγω τωρα εχω ξεφλουδισμα αν μεινω αλουστος για 3 μερες φανταζομε πως πανο στ αμικρα ξεφλουδισματα θα γεμισουν λαδιλα και θα γινουν λιπαρες νιφαδες... αρα σκεφτομε πως το ξεφλουδισμα αποροαφαει το λαδι που βγενει στο τριχοτο και γινετε σμηγματοροικη δερματιτιδα αρα το ξεφλουδισμα μαλλον το ειχα απλα λερονοταν απο το λαδι και φινοταν σμηγμα το οποιο βρησκοταν πανο στους θηλακες... αποψη μου αυτη μπορει να ειμαι λαθος)

baldy

Member
αν αφησω το μαλλι μου αλουστο 3 μερες δεν θα βλεπετε απο τη λαδιλα,αυτα που αναφερεις ειναι απο τη σμηγματοροικη.Λοιπον κατι που να μην κανεις ειναι να προσπαθεις να ξυνεις και να ξεφλουδηζεις τα στρωματα αυτα με το χερι σου γιατι μπορει να κανεις κακο στην περιοχη αυτη.Η σμηγματοροικη προκαλει τριχοπτωση απλα λενε οτι δεν ειναι μονιμη

gianniskritikos2

Active Member
δεν ξυνομε καθολου το λαθως το εκανα με το σμηγμα αλλα καθαρισα τοτε ειχα ζημη σαν ψομιου ζημη στο κεφαλι πολυ σμηγμα το βγαλα με μπατονετες και ξυσιμο με κτενα ... κοματια βγενανε αλλα μαζι και τριχες

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gianniskritikos2

Active Member
λιπον ειμαι εδω και 3 χρονις περιπου... παρατηρησα το σμηγμα περο 3 χρονια το οποιο ηταν υπερβολικο εμεινε στο κεφαλι μου για 1 χρονο κοντα με αραιοσε εσθητα... το εβγαλα με τον τροπο που σου ειπα.... επανηλθε σε ποιο υπιο βαθμο αλλα ακομα μεγαλο.. υστερα απο το καλοκαιρι του 2011 αρχισε να υποχωρει ειχα σμηγμα αλλα λιγοτερο απο οτι παλλια... μετα αρχιζα να λουζομε μερα παρα μερα τοτε ημουν καμως καλυτερα αλλα ειχα ακομα λιγο σμηγμα.. φτανω φετος καλοκαιρι ειμουν καπως καλυτερα και φετος τον χειμωνα με καθημερινο λουσιμο υποχωρισε σιγα σιγα... μεχρι που ειμαι εδω τωρα με το ξεφλουδισμα που πιθανων δεν ειναι σμηγμα

πριν 3 χρονια**

baldy

Member
η σμηγματοροικη μου εμφανιστηκε στα 18 με 19,ερχεται και φευγει,ετσι θα ειναι και σε σενα και με το αγχος το εντεινεις παρα πολυ

orestis

Member
Παρ οτι το καθε κεφαλι ειναι διαφορετικό, και φαινομενα οπως η ξηροδερμία παρουσιαζονται απο διαφορετικους παραγοντες στον καθενα, σε μενα τουλαχιστον το head&shoulders έλυσε οριστικα το προβλημα της ξηροδερμίας.
Σε μενα παρουσιάστηκε λόγω υπερβολικης αλατοτητας του νερού και πιθανον και λογο υπερβολικης ατμοσφαιρικής υγρασίας. Περνω αυτο που ειναι για την τριχόπτωση και δεν εχει εμφανιστει ουτε στο ελαχιστο πλεον ξηροδερμία. Δοκίμασε και καποιους αλλους τυπους του ιδιου σαμπουαν μπορει να σου δωσει καλυτερα αποτελεσματα. Κι εγω λούζομαι καθημερινα , οποτε δεν νομιζω οτι φταιει η συχνοτητα που λουζεσαι.
Βεβαια αν στη δικια σου περιπτωση η ξηροτητα δεν προερχεται απο καποιους εξωγενης παραγοντες οπως σε μενα, τοτε ισως πρεπει να συμβουλευτής δερματολογο.

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα