τι μου προτεινετε να κανω?

panthiras

New Member
παιδια καλησπερα. νεο μελος στη παρεα σας. ειμαι 22 ετων και εχω σοβαρο προβλημα στους κροταφους κατα την αποψη μου. γενικα τριχωπτωση δεν ξερω αν εχω σε μεγαλο μεγεθος μιας και δε βρισκω πολλες τριχες στο μαξιλαρι μου. επισης το προβλημα με τους κροταφους το εχω εδω και χρονια πιστευω μιας απο τα 18 δεν ειχα μαλλια εκει και ανεκαθεν ειχα μεγαλο μετωπο. λετε να ειμαι στα πρωτα σταδια α/α? στο υπολοιπο μερος του κεφαλιου εχω κανονικα μαλλια που μεχρι τωρα τουλαχιστον μεγαλωναν και αρκετα γρηγορα και ετσι πηγαινα στο κουρεα καθε ενα μηνα περιπου.
θελω να βαλω και φωτος αλλα θα ηθελα να μου εξηγησετε τη διαδικασια.
τι μου προτεινετε να κανω σαν θεραπεια? [/php]

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

cisse92

New Member
Εγω αρχικα θα σου προτεινα να ξεκινησεις μινοξιδιλη αφου εχεις μονο θεμα στουσ κροταφους και βλεποντας πως παει και αν δεν εισαι ικανοποιημενος ψαχνεσαι κι αλλο
Η μινοξ θα σου βγαλει καποια μαλλακια στους κροταφους.
Απλα να ξερεις οτι οταν αρχιζεις minox θα πρεπει να την συνεχιζεις μια ζωη και υπαρχουν πολλα ποστς στο φορουμ για τις παρενεργειες της.

panthiras

New Member
και κατι αλλο που διαβασα εδω στο φορουμ ειναι οτι κανοντας μια θεραπεια απλως καθυστερας το αναμενομενο. δηλαδη αν αρχισω θεραπεια παλι θα πεσουν τα μαλλια μου σε καποια φαση ακομα και αν συνεχιζω τη θεραπεια?

ΜΙΚΕΣ

Well-Known Member
Φιλε δυστυχως κ με θεραπεια απλως καθυστερεις λιγο το αναμενομενο.Το οτι δεν βλεπεις τριχες πολλες να πεφτουν δεν λεει τιποτα.Και εγω δεν εβλεπα αλλα αραιωνα χρονο με τον χρονο.Οι θεραπειες θελουν επιμονη κ υπομονη και εχουν κ το ρισκο τους.Φιναστεριδη ειναι το πιο δυνατο φαρμακο και ειναι χαπι και η μινοξιδιλη ειναι σε υγρη μορφη αλλα δεν ειναι τοσο δυνατη.Υπαρχουν βεβαια και αλλα πολλα αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξιζει τον κοπο.Διαβασε καλα το site και θα μαθεις πολλα.

panthiras

New Member
σε περιπτωση που δεν υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα ειναι οκ να παιρνω κατι προληπτικα? και κατι αλλο. το οτι δεν εχω μαλλια στους κροταφους και εχω μεγαλο μετωπο ειναι σιγουρο οτι εχω α/α?

cisse92

New Member
Αν ησουν εκ γενετης ετσι δεν εχεις ΑΑ αν ομως σιγα σιγα υποχωρει τοτε ειναι σιγουρα ΑΑ

Gio

New Member
H τριχόπτωση είναι μια γραμμική διαδικασία. Ξεκινάει αργά, και σταδιακά φτάνει σε ένα σημείο 0 απο το οποίο δεν υπάρχει γυρισμός. Το παν είναι να κρατάς το τριχωτό του κεφαλιού σου σε καλή κατάσταση και ιδιαίτερα τους θύλακες. Εκεί ειναι το μυστικό. Αν είσαι γεννετικά προγραμματισμένος να χάσεις τα μαλλιά σου, σε οποιαδήποτε βαθμίδα, θα τα χάσεις. Πρόσεξε όμως! Γενικά (και οχι κατα κανόνα) όταν παρατηρήσεις τριχόπτωση ή αραίωση, έχεις περιθώριο περίπου 2 με 6 χρόνια να κάνεις κάτι για αυτό (τόσο διαρκεί η φάση αναγέννησης των τριχών μας). Αρχικά θα δεις τις τρίχες σου λεπτότερες, πιο αδύναμες και πιο κοντές. Τότε πρέπει να δράσεις, πρώτα με μινοξιδίλη όπως αναφέρει ο φίλος ΜΙΚΕΣ η οποία βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες, αλλά δεν αναστέλλει την δράση της ορμόνης DHT -που είναι υπεύθυνη για την συρρίκνωση και τελικά την πτώση των τριχών μας- και στην συνέχεια να πας ή σε τοπικό DHT blocker, ή σε κάποιο χάπι τύπου propecia, proscar ή avodart το οποίο θα αντιστέψει την διαδικασία με αποτέλεσμα να έχεις πιο υγιής και πιο χοντρές τρίχες. Βέβαια όποια θεραπεία και αν ακολουθήσεις, θα πρέπει να γνωρίζεις οτι για κάποια χρόνια θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, οχι για πάντα όμως. Επαναλαμβάνω οτι αν είναι να χάσεις τα μαλλιά σου θα τα χάσεις. Είναι διαφορετικό πράγμα όμως να είσαι 40 χρονών με αραίωση, και διαφορετικό 20 και 25. Επίσης, να πληροφορηθείς για τις περενέργειες του κάθε σκευάσματος. Μπορεί να είσαι από τους τυχερούς και να μην έχεις καμία παρενέργεια.. μπορεί και όχι όμως! Για αυτό πρέπει να κάνεις την έρευνα σου, και ανάλογα τις προσδοκίες σου... να προχωρήσεις.. Καλή δύναμη στον αγώνα σου αδερφέ.

panthiras

New Member
krhtikos21 είπε:
φίλε ανέβασε καμιά φωτο να σε δούμε γτ μπορεί να μην έχεις και τπτ.

μπορειτε να μου πειτε τη διαδικασια για ανεβασμα φωτογραφιας?

και κατι αλλο. αν παω σε δερματολογο μπορει να μου πει αν εχω α/ α ή όχι?

Μπλουζα