το προβλημα μου ζητω βοηθεια

darius

Member
λοιπον τ θεμα μου ζητω ανταποκριση απο τα μελοι του φορουμ οσοι επιθυμουν να βοηθησουν το εκτημο και δεν γινομαι βαρος βεβεαι λοιπον αρχιουμε τ παιχνιδι... ειμαι τελειος αχαριος το αναφερο για αυτο ανεβαζω τις πκ για ν παρω γνωμες... θελω να ευχαριστω το μελος Chs ο οποιος ασχοληθηκε και οηθησε να ανεβασω τις πικ μου ...[attachment=5219][attachment=5220][attachment=5221][attachment=5222]

Συνημμένα

• DSC_0342.JPG
    DSC_0342.JPG
    459.4 KB · Προβολές: 413
  • DSC_0343.JPG
    DSC_0343.JPG
    517 KB · Προβολές: 441
  • DSC_0346.JPG
    DSC_0346.JPG
    524.6 KB · Προβολές: 378
  • DSC_0344.JPG
    DSC_0344.JPG
    491.9 KB · Προβολές: 301

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

krhtikos21

Member
διαχυτη αραίωση έχεις κυρίως.σου έχουν πει ότι έχεις σίγουρα ανδρογεννετικου τύπου αλωπεκία?

darius

Member
krhtikos21 είπε:
διαχυτη αραίωση έχεις κυρίως.σου έχουν πει ότι έχεις σίγουρα ανδρογεννετικου τύπου αλωπεκία?
αυτο δεν το ξερω φιλε μου πως μπορω να το μαθω?
2. διαχυτη δηαλδη?
3. σε ποιο nw ειμαι?

cisse92

New Member
διαχυτη αλωπεκιᨨΥπάρχουν 3 τύποι διάχυτης αλωπεκίας:

η οξεία, κατά την οποία τα μαλλιά χάνονται ξαφνικά

η υποξεία, στην οποία η πτώση των τριχών διαρκεί αρκετούς μήνες

η χρόνια, κατά την οποία ο κύκλος της αραίωσης τείνει να επαναλαμβάνεται και διαρκεί περισσότερο από 6 μήνες

Η διακοπή της φυσιολογικής εξέλιξης του κύκλου ζωής των μαλλιών συνήθως αποτελεί αποτέλεσμα μεταβολικού stress (χημειοθεραπείες, εγκυμοσύνη, εφηβεία, χειρουργική επέμβαση, έντονο stress, σοβαρές χρόνιες ασθένειες) ή συναισθηματικού τραύματος ή μιας συστημικής σωματικής προσβολής. Η αραίωση παρατηρείται περίπου 3 μήνες μετά τη βίωση του έντονου περιστατικού και σε σπάνιες περιπτώσεις, στη διαδικασία μπορεί να ενεπλέκεται ακόμη και το 50% των μαλλιών.

Επειδή ακριβώς μεσολαβεί διάστημα 3-4 μηνών από την αρχική επίδραση της αιτίας μέχρι την εμφάνιση των συμπτωμάτων-συνήθως όταν εμφανίζεται η τριχόπτωση, το άτομο έχει αποθεραπευτεί από την αιτία δημιουργίας- σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να αποσαφηνιστεί άμεσα η ακριβής αιτία.

Συγκεκριμένα, ως αίτια της διάχυτης αλωπεκίας αναφέρονται συνήθως τα εξής:

- Ασθένειες, έντονα σωματικά ή ψυχολογικά τραύματα
- Εμμηνόπαυση
- Εγκυμοσύνη
- Τοκετός
- Αυστηρές δίαιτες
- Μετεγχειρητικό στρες
- Αναιμία
- Προβλήματα θυρεοειδή
- Χρόνιες ασθένειες / για παράδειγμα, ερυθηματώδης λύκος, προβλήματα του ήπατος και των νεφρών
- Δηλητηρίαση από βαριά μέταλλα
- Ανοσοποιήσεις
- Διάφορες φαρμακευτικές αγωγές / για παράδειγμα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, retinoids, αντιπηκτικά
- Έναρξη ή λήξη λήψης αντισυλληπτικών χαπιών

darius

Member
cisse92 είπε:
διαχυτη αλωπεκιᨨΥπάρχουν 3 τύποι διάχυτης αλωπεκίας:

η οξεία, κατά την οποία τα μαλλιά χάνονται ξαφνικά

η υποξεία, στην οποία η πτώση των τριχών διαρκεί αρκετούς μήνες

η χρόνια, κατά την οποία ο κύκλος της αραίωσης τείνει να επαναλαμβάνεται και διαρκεί περισσότερο από 6 μήνες

Η διακοπή της φυσιολογικής εξέλιξης του κύκλου ζωής των μαλλιών συνήθως αποτελεί αποτέλεσμα μεταβολικού stress (χημειοθεραπείες, εγκυμοσύνη, εφηβεία, χειρουργική επέμβαση, έντονο stress, σοβαρές χρόνιες ασθένειες) ή συναισθηματικού τραύματος ή μιας συστημικής σωματικής προσβολής. Η αραίωση παρατηρείται περίπου 3 μήνες μετά τη βίωση του έντονου περιστατικού και σε σπάνιες περιπτώσεις, στη διαδικασία μπορεί να ενεπλέκεται ακόμη και το 50% των μαλλιών.

Επειδή ακριβώς μεσολαβεί διάστημα 3-4 μηνών από την αρχική επίδραση της αιτίας μέχρι την εμφάνιση των συμπτωμάτων-συνήθως όταν εμφανίζεται η τριχόπτωση, το άτομο έχει αποθεραπευτεί από την αιτία δημιουργίας- σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολο να αποσαφηνιστεί άμεσα η ακριβής αιτία.

Συγκεκριμένα, ως αίτια της διάχυτης αλωπεκίας αναφέρονται συνήθως τα εξής:

- Ασθένειες, έντονα σωματικά ή ψυχολογικά τραύματα
- Εμμηνόπαυση
- Εγκυμοσύνη
- Τοκετός
- Αυστηρές δίαιτες
- Μετεγχειρητικό στρες
- Αναιμία
- Προβλήματα θυρεοειδή
- Χρόνιες ασθένειες / για παράδειγμα, ερυθηματώδης λύκος, προβλήματα του ήπατος και των νεφρών
- Δηλητηρίαση από βαριά μέταλλα
- Ανοσοποιήσεις
- Διάφορες φαρμακευτικές αγωγές / για παράδειγμα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, retinoids, αντιπηκτικά
- Έναρξη ή λήξη λήψης αντισυλληπτικών χαπιών
τα διαβασα φιλε μου το θεμα ειναι αν μπορω να τ μαθω με εξετασεις και να δω υπαρχει θεραπεια σε αυτο που εχω εκει ειναι το θεμα μου

weznem

Well-Known Member
η α/α μπορει να εμφανισθει και με την μορφη διαχυτης αλωπεκιας απο οσο γνωριζω...

darius

Member
cisse92 είπε:
επισης πες μασ ηλικια και ποσο καιρο εχεις τριχοπτωση
λοοιπον ειμαι 21 ι τριχωπτωση ξεκινησε στα 19 αλλα δεν εβλεπα να χανω τριχες απλα μ τν καιρο εβλε αραιονα κ ετσι ειδα οτι ηρθα σε υτην την καταστααση που ειμαι τωρα και φρικαρα δεν εχω ασχοληθει σοβαρα μ θεραπειες ειμαι αχαριος και αναζητω βοηθεια

weznem είπε:
η α/α μπορει να εμφανισθει και με την μορφη διαχυτης αλωπεκιας απο οσο γνωριζω...

α/α δηλαδη τ ειναι αυτο?

cisse92

New Member
φιλε μπορεις να κανεις μια ευρευνα στο site να ενημερωθεις επι του θεματος.υπαρχουν παρα πολλα χρησιμα posts
α/α ειναι η ανδρογενετικη αλωπεκια.η γνωστη φαλακρα

krhtikos21

Member
ανδρογεννετική αλωπεκία=α/α
πω ρε και είσαι κ εσύ μικρός.
φίλε μου αυτό εμένα δε μ κάνει για αα πάντως κάτι άλλο είναι πήγαινε κάνε εξετάσεις αιματος αφού πρ'ωτα επισκεφτείς δερματολόγο.

γαμώτο κοίτα τι γίνεται ρε φίλε και παθαίνουμε σε αυτές τι ηλικίες.

darius

Member
krhtikos21 είπε:
ανδρογεννετική αλωπεκία=α/α
πω ρε και είσαι κ εσύ μικρός.
φίλε μου αυτό εμένα δε μ κάνει για αα πάντως κάτι άλλο είναι πήγαινε κάνε εξετάσεις αιματος αφού πρ'ωτα επισκεφτείς δερματολόγο.

γαμώτο κοίτα τι γίνεται ρε φίλε και παθαίνουμε σε αυτές τι ηλικίες.

καραφλα δεν προκειται ν κανω ειμαι σχεδον σιγουρος εχω ακριβως τ ιδιο θεμα μ τν πατερα μου αλλα δεν ξερω τ ειναι δεν εχει καραφλα απλα αραιωση μπροστα κ κροταφους το ιδιο και εγω κληρονομικο μαλλον ... αυτο που λες αστα ν πανε δεν ξερω γατι κατι παει λαθος και μασ συμβενουνε ολα αυτα σε μικη ηλικια φιλε μου

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Chs

Μέλος του προσωπικού
Λοιπόν φίλε Darius,

χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω..βλέπω διάχυτη αραίωση και στο σημείο nw 5 - 6 αρχίζει και σκουραίνει η τρίχα περισσότερο (δεν είμαι σίγουρος λόγο φωτισμού) αλλά έτσι μου φαίνεται.
Για τόσο έντονη αραίωση δεν μου κάνει για κάτι "προσωρινό"... επίσης το θέμα "κληρονομικότητα" είναι μεγάλη κουβέντα, μην κοιτάς μόνο τον πατέρα σου αλλά κοίτα γενιές πίσω και από τη μεριά των 2 (πατέρα - μητέρα κλπ κλπ κλπ).

Για εμένα κάνε τις εξετάσεις σου. Όμως προσωπικά μου μοιάζει διάχυτη αλωπεκία καθαρά σε nw 5 - 6. Πριν κάνεις οτιδήποτε, πάρε συμβουλή γιατρού και κάνε εξετάσεις να σιγουρευτείς.

darius

Member
Chs είπε:
Λοιπόν φίλε Darius,

χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω..βλέπω διάχυτη αραίωση και στο σημείο nw 5 - 6 αρχίζει και σκουραίνει η τρίχα περισσότερο (δεν είμαι σίγουρος λόγο φωτισμού) αλλά έτσι μου φαίνεται.
Για τόσο έντονη αραίωση δεν μου κάνει για κάτι "προσωρινό"... επίσης το θέμα "κληρονομικότητα" είναι μεγάλη κουβέντα, μην κοιτάς μόνο τον πατέρα σου αλλά κοίτα γενιές πίσω και από τη μεριά των 2 (πατέρα - μητέρα κλπ κλπ κλπ).

Για εμένα κάνε τις εξετάσεις σου. Όμως προσωπικά μου μοιάζει διάχυτη αλωπεκία καθαρά σε nw 5 - 6. Πριν κάνεις οτιδήποτε, πάρε συμβουλή γιατρού και κάνε εξετάσεις να σιγουρευτείς.
δεν υπαρχει θεραπεια για αυτο ? λοιπον ακουσε πως εχει το μπροστα μου μερος ειανι ανοιχτο πολυ το χρωμα στο μαλλι ειμαι αρκετα ξανθος τ προβλημα μου ειναι στο μπροστινο μερος το πισω ειναι οκε απο τ εχω παρατιρησει εχω μαλλια αρκετα μπορω να πω απλα εχω κενα κ πολυ λεπτη τριχα αυτο το ειχα απο μικρος απλα εχουνε αραιοση σαν ν εχω κατι μικρα κενα

panosdouk

New Member
darius είπε:
δεν υπαρχει θεραπεια για αυτο ? λοιπον ακουσε πως εχει το μπροστα μου μερος ειανι ανοιχτο πολυ το χρωμα στο μαλλι ειμαι αρκετα ξανθος τ προβλημα μου ειναι στο μπροστινο μερος το πισω ειναι οκε απο τ εχω παρατιρησει εχω μαλλια αρκετα μπορω να πω απλα εχω κενα κ πολυ λεπτη τριχα αυτο το ειχα απο μικρος απλα εχουνε αραιοση σαν ν εχω κατι μικρα κενα

Φίλε μου αυτό που είδαμε στις φωτογραφίες είναι αυτό που σου ανέφερε ο Chs. Διάχυτη αλωπεκία norwood scale 5A τουλάχιστον. Από τη στιγμή που λες ότι σου ξεκίνησε αυτή η αραίωση στα 19 και είσαι 21 μάλλον έχεις έναν τύπο υποξείας διάχυτης αλωπεκίας. Πριν λίγο ανέφερες οι έχεις μερικά κενά στα μαλλιά σου αυτό είναι ένα άλλο είδος αλωπεκίας που ονομάζεται γυροειδής αλωπεκία κάτι το οποίο δε νομίζω ότι ισχύει στη περίπτωσή σου.

Διάχυτη αλωπεκία > http://img26.imageshack.us/img26/735/dsc01008k.jpg
Γυροειδής αλωπεκία>
http://www.dermaamin.com/site/images/clinical-pic/a/alopecia_areata/alopecia_areata47.jpg

Από τη στιγμή που υπάρχει κληρονομικότητα στην οικογένειά σου τέτοιου είδους αλωπεκίας έπρεπε να είχες αρχίσει θεραπεία από όταν άρχισε η έντονη αραίωση. Τώρα πήγαινε σε ένα δερματολόγο να σου γράψει εξετάσεις και να εξετάσει και τα μαλλιά σου για να αποκλειστεί κάτι άλλο. Μετά αν έχεις την αλωπεκία που αναφέραμε πιο πριν θα αρχίσεις μάλλον τις στάνταρ θεραπείες με μινοξιδίλη 5% (ίσως και φιναστερίδη).

Chs

Μέλος του προσωπικού
Φιναστερίδη δεν θα του πρότεινα.. 1ον γιατί είναι μικρός σχετικά ακόμα και 2ον γιατί στην περίπτωση διάχυτης αλωπεκίας η φιναστερίδη δεν έχει φανεί να βοηθά και πολύ..

@Darius μην στεναχωριέσαι λεβέντη μου, πήγαινε στον γιατρό να σε δει και να κάνεις και τις εξετάσεις σου, από κει πέρα ξανα συζητάμε το θέμα θεραπεία :)

darius

Member
Chs είπε:
Φιναστερίδη δεν θα του πρότεινα.. 1ον γιατί είναι μικρός σχετικά ακόμα και 2ον γιατί στην περίπτωση διάχυτης αλωπεκίας η φιναστερίδη δεν έχει φανεί να βοηθά και πολύ..

@Darius μην στεναχωριέσαι λεβέντη μου, πήγαινε στον γιατρό να σε δει και να κάνεις και τις εξετάσεις σου, από κει πέρα ξανα συζητάμε το θέμα θεραπεία :)
σε ευχαριστω πολυ μου δινεις κουραγιο αγορινα να σε καλα θα τ παλεψω ολα εδω ειναι δυνατα αρκει να το θελουμε ευχαριστω παιδια για τ ην βοηθεια παρασκευη εκλεισα δερματολογο και αρχιζουνε... αα στα 19 που μπικα στρατο που το παρατηρησα λιγακι ειχα παρει βιταμινες richelet και μ ειχανε φουντοσει αρκετα μπορω να πω και δεν εχανα τριχα

panosdouk είπε:
darius είπε:

Φίλε μου αυτό που είδαμε στις φωτογραφίες είναι αυτό που σου ανέφερε ο Chs. Διάχυτη αλωπεκία norwood scale 5A τουλάχιστον. Από τη στιγμή που λες ότι σου ξεκίνησε αυτή η αραίωση στα 19 και είσαι 21 μάλλον έχεις έναν τύπο υποξείας διάχυτης αλωπεκίας. Πριν λίγο ανέφερες οι έχεις μερικά κενά στα μαλλιά σου αυτό είναι ένα άλλο είδος αλωπεκίας που ονομάζεται γυροειδής αλωπεκία κάτι το οποίο δε νομίζω ότι ισχύει στη περίπτωσή σου.

Διάχυτη αλωπεκία > http://img26.imageshack.us/img26/735/dsc01008k.jpg
Γυροειδής αλωπεκία>
http://www.dermaamin.com/site/images/clinical-pic/a/alopecia_areata/alopecia_areata47.jpg

Από τη στιγμή που υπάρχει κληρονομικότητα στην οικογένειά σου τέτοιου είδους αλωπεκίας έπρεπε να είχες αρχίσει θεραπεία από όταν άρχισε η έντονη αραίωση. Τώρα πήγαινε σε ένα δερματολόγο να σου γράψει εξετάσεις και να εξετάσει και τα μαλλιά σου για να αποκλειστεί κάτι άλλο. Μετά αν έχεις την αλωπεκία που αναφέραμε πιο πριν θα αρχίσεις μάλλον τις στάνταρ θεραπείες με μινοξιδίλη 5% (ίσως και φιναστερίδη).
οντως διαχυτη εχω απο τ ειδα την πικ του παιδιου μαπμ ομως

Άκης

Administrator
Η διάχυτη αλωπεκία συνήθως σταματά μόνη της μετά από ένα χρόνο. Αν συνεχιστεί, όπως και στην περίπτωση σου darius, θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις για να βρεθεί το αίτιο της (παθολογικό συνήθως).
Θα πρέπει να κάνεις εξετάσεις για να δεις τι φταίει, πχ έχεις κάνει αίματος καθόλου;

gianniskritikos2

Active Member
ακη οπα κατσε η διαχυτη διλαδει δεν παιζει να ειναι αα οπως το αναφερεις ειναι σαν να λες οτι δεν παιζει να ειναι αα και εγω διαχυτη εχω..

gianniskritikos2

Active Member
στο σιτε που αναφερεις δεν αναφερει την διαχυτη ως αα αλλα εψαξα στο ιντερνετ και μπορει να εμφανιστει η αα με την μορφη διαχυτης και η διαχυτη ειναι λεει σε ολο το κεφαλι σε ολο το τριχωτο αρα και στα πλαγια... εγω και το παιδι εχουμε διαχυτη μονο στο πανο μερος του κεφαλιου αρα λογικα πασχουμε απο αα ....

Μπλουζα