Αδειάζω και θέλω αποτελεσματική τοπική λύση!

cool11

Well-Known Member
Να σας πω ομως και κατι ακομη?

Γκρινιαζουμε σχεδον ολοι, και συνηθως ειμαστε παραπονουμενοι για τα περισσοτερα απο αυτα που βαζουμε και δοκιμαζουμε.
Δυσκολα θα βρεις πολλές καλες θετικες αποψεις για ενα τοπικό.

Ομως, σκέφτομαι, οτι λίγο το ένα, λίγο το άλλο, κάτι γίνεται στο τέλος.
Ναι, δεν φτανει τις προσδοκιες μας κανενα.
Αλλά, αν στα μαλλιά υπάρχει μια συνεισφορα πχ ως εξης: το zix μου δινει ενα 20%, η minox 10-20%, το zirtek ενα 10%, και fungoral και συναφή άλλο ένα 10%, από το τίποτε(0%), είναι καλύτερο!

Εχω χρονια δικους μου ανθρωπους, που ξερουν το 'κολημα' που εχω με τα μαλλια. Ενω λοιπον συνεχεια μου λενε διαφορα αρνητικα, ε τελικα δεν ειναι και τοσο!
Και δεν το λεω απο ψυχολογικης πλευρα, αλλα στην πραξη.

Φυσικα, ουτε εγω ειμαι ικανοποιημενος. Γι αυτο ανοιξα κι αυτο το θεμα, και ψαχνομαι οπως ολοι μας εδω.
Αλλα ειλικρινα, δεν αντεχω την πληρη απαξια των τοπικων σκευασματων.
Η λογικη του 'αχρηστο το ένα', 'αχρηστο το άλλο', οταν δεν μιλαμε για απατες-φιδελαια, νομιζω οτι σκοτωνει την ολη προσπαθεια.

Αξιζει να ειμαστε ρεαλιστες, και να λεμε, το εστω λιγο, που μπορει καποιος να περιμενει απο καποιο τοπικο.
Λυση μονιμη, οριστικη κλπ, ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει, δεν την εχουμε διαθεσιμη.

Εγώ εκτιμώ, ότι λίγο το ένα λίγο το άλλο, ψιλοπαλεύω την τριχόπτωσή μου. Αγωνιώ μεν, δεν ειμαι ικανοποιημενος, και ψαχνω για το καλυτερο.
Αλλα δεν μπορω να μηδενισω γενικως τα σκευασματα, δεν νομιζω ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.

Αυτες τις σκεψεις εκανα πανω στο θεμα.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

weznem

Well-Known Member
εισαι λαθος.. δεν πηγαινει δουλευει το ενα 20% το αλλο 10% κτλ.. το ερωτημα ειναι σαφές ..τι κανει ενα μπλοκερ δυτ.. μπλοκαρει την ενωση δυτ στο θυλακα της τριχας.. αν το κανει καλα βλεπεις αποτελσματα...αν οχι βλεπεις τα π@π@ρια μου.. βρες μου ενα τοπικο που να το κανει καλα..και τα ξαναλεμε..μεχρι τωρα κανενα.. γιατι? απλη απαντηση.. διοτι δεν ειμαστε επιστημονες και δεν εχουμε εξοπλισμο και εργαστηρια για πειραμματα. μπορει με καποια τροποποιηση η σπιρολακτονη να εισχωρουσε βαθυτερα στο τριχωτο και να εφθανε μονο μεχρι τον θυλακα και διαφορα αλλα... εχου με την δυνατοτητα να το κανουμε?οχι..αρα αυτο που μπορουμε ειναι να βρισκουμε ουσιες που βοηθουν στην α/α να βαζουμε ενα οχημα απορροφησης και να περιμενουμε τι θα δειξει..μεχρι τωρα δεν αξιζει κανενα τοπικο δυτ απο τα φθηνα.μονο ο ψευδαργυρος εξαιρείται λογο νεοτητος.. το θεμα εινα απλο..εχεις επιθετικη ραφλα?μπαινεις φινα αν δεν αντεξεις..οτι και να κανεις λιγα πραγματα θα κανεις στο τελος.. εχεις αργη εξελιξη?αν σε πιασουν καλα καποιες ουσιες τοπικα τοτε μπορει να καθυστερησεις πολυ την εξελιξη της α/α..με τα μεχρι τωρα δεδομενα.. τοσο απλο.

cool11

Well-Known Member
Για να μην ανοιγω νεο θεμα...
εχουμε καταληξει, υπαρχει μια γενικα παραδεκτη αποψη ή οχι, σχετικα με το αν το 'κουρεμα' βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιων? (και εμμεσως στη ελαττωση της τριχοπτωσης)

Chs

Μέλος του προσωπικού
το κουρεμα μονο στην εμφανιση των μαλλιων παιζει ρολο, δεν εχει σχεση με την α/α ουτε με ενδυναμωση

baldy

Member
την τριχα την δυναμωνει αφου ειναι πιο κοντη,το ιδιο βαρος και πιεση δεχεται το κοντο με το μακρυ οχι? αλλα τι επιρροη θελεις να εχει στην δυτ.Εγω το κουρεμα το βλεπω περισσοτερο εως ξεκαθαρισμα λογαριασμων,οποιος ειναι να φυγει ας φυγει τωρα,αφου δεν με θελετε βαρεθηκα να σας παρακαλω,θα μου λειψετε αλλα οξου απο εδω

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

gianniskritikos2

Active Member
καμια σχεση καμι ομως τα μαλλια δεν εχουν βαρος μεγαλο δεν μιλαμε για μαλι 40 ποντους... αντρες ηαμστε αν εχεισ μαλλι 8 ποντους και θες να το κοψεις στους 3 κανενα νοημα κανενα αποτελεσμα σε ενισχυση της τριχας 0 αποτελεσμα πραγματικα... αμα ηταν ετσι οι κοπελες θα καραφλιαζανε απο το βαρος και ποσοι αντρες με μακρυ μαλλι.. δεν ειπαρχει αυτο... και γενικα ειναι ενας μυθος το μαλλι δεν δυναμωνει ουτε 1% οταν το κοβεις τωρα αν ειναι παραπολυ μακρι και το ταλεπωρεις το πιανεις πισο το χτενιζεις και η χτενα κολαει στα μαλλια και τα "ξεριζωνεις" καταλαθως αρα τα ψιλοτραυματιζεις εκει ναι αλλα και παλι δεν ειναι λογος να παθεις καραφλα πολυ δισκολο οι λογοι ειναι αλλοι απλα αν τα ταλεπωρεις ετσι οταν τα κοψεις δεν θα δυναμωσουν αλλα θα παψεις να τα ταλεπωρεις και να τα ενοχλεις αρα με αυτην την λογικη μπορει να πεις οτι ιρεμουν αρα δυναμωνουν παλι δεν δυναμωσαν επιδει κοπικαν ομως

baldy

Member
δεν ειπα οτι καραφλιαζεις? αλλα οσο να να το κοντο ασκει λιγοτερη πιεση στην ριζα

weznem

Well-Known Member
δεν παιζει ρολο,ψευδαισθηση ειναι επειδη η τριχα οσο πιο κοντη τοσο πιο κοντα στην βαση της,δηλαδη την ριζα..μικροτερο βαρος και μηκος..δεν δυναμωνει..αν δυναμωνε οσοι τα ξυριζουν λογω α/α θα επρεπε να βγαλουν μαλλια μετα..πολλοι διαιώνισαν αυτο το μυθο..

edyuser1

Active Member
εγω πιστευω πως μπορει να δυναμωσει λιγο το μαλλι αλλα μεχρι εκει τιποτα παραπανω ουτε θα βγουνε καινουριες ουτε αυτες που τις εκοψες δεν θα σου πεσουν ποτε απλως οταν η τριχα μεγαλωνει θελει παραπανω τροφη και καπως αδυνατει με την παροχη αιματος που παιρνει

weznem

Well-Known Member
edyuser1 είπε:
εγω πιστευω πως μπορει να δυναμωσει λιγο το μαλλι αλλα μεχρι εκει τιποτα παραπανω ουτε θα βγουνε καινουριες ουτε αυτες που τις εκοψες δεν θα σου πεσουν ποτε απλως οταν η τριχα μεγαλωνει θελει παραπανω τροφη και καπως αδυνατει με την παροχη αιματος που παιρνει

δεν ισχυει φιλε μου.. ειναι μυθος αυτο δεν δυναμωνει καμια τριχα οσο κοντα και αν την κοψεις

baldy

Member
νομιζω οτι το ειναι πολυ απλο να σκεφτει κανεις οτι δεν εχει καμια σχεση με α/α το μηκος .το μηκος του μαλλιου δυναμωνει το μαλλι με ποια εννοια απλως μια τριχα που ειναι πιο μακρια ασκει μεγαλυτερη πιεση στην ριζα και πεφτει πιο ευκολα(αλλα ξαναφυτρωνει) ενω μια που ειναι κοντη δεν ασκει την ιδια πιεση και πεφτει δυσκολοτερα.Επισης η υγειινη στο κοντο μαλλι ειναι ευκολοτερη.Ενας αλλος λογος που υπαρχει ο μυθος αυτος ειναι το οτι οταν ειναι μακρυ το μαλλι οι τριχες που φευγουν ειναι πιο ορατες ενω οταν ειναι μικρες λιγοτερο.

paokmaniak

New Member
Το Ζιρτεκ και εμενα τον πρωτο μηνα μου εδωσε πολυ καλα αποτελεσματα με την τριχοπτωση αλλα στη συνεχεια σταδιακη μειωση μεχρι τους 5-6 μηνες οπυο και το εκοψα τωρα εδω κ 1 μηνα χρησιμοποιω μονο μινοξιδιλη και δε βλεπω διαφορα (δλδ στην ουσια επαψε να λειτουργει το ζιρτεκ) και τωρα ψαχνω με τι να το αντιακταστησω

cool11

Well-Known Member
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω, είναι το εξης:
πως γινεται να βαζει καποιος κατι και να τον βοηθα στην τριχοπτωση, και να το βαζει καποιος αλλος και να του την επιδεινώνει ή να μην του προσφερει τιποτε.
Μηπως επειδη δεν ειναι εγκεκριμενα φαρμακα για την τριχοπτωση, αλλα απλα πειραματισμοι, και ....οτι πιασει?

Γιατι ειναι σαν να εχω δυο ανθρωπους που πασχουν απο ελλειψη βιταμινης C, να δινω και στους δυο το ιδιο σκευασμα, κι ο ενας να καλυπτεται κι ο αλλος να καταστρεφεται!

Για την ιδια παθηση, δινω το ιδιο φαρμακο. Ok, δεν μπορω να προδικασω ισως ποσο αποτελεσματικο θα ειναι σε καθε οργανισμο.
Για ολα ομως, υπαρχει μια αποκλιση.
Δεν μπορω να δινω πχ ενα φαρμακο σε καποιος αν ξερω οτι θα του κανει μεγαλο κακο.
Ξερω, πχ σε ενα αλλο φαρμακο, οτι υπαρχει μια μικρη αποκλιση. Δεν μπορει να υπαρχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ αποκλιση.
Γιατι ετσι, δεν θα επαιρνε κανεις τιποτε απο φαρμακα.

Γιατι τοσο μεγαλες αποκλισεις σε οτι εχει σχεση με την τριχοπτωση;

Μπλουζα