Δεύτερη μμ βοήθεια/γνώμες κλινικές

Corona

Active Member
Εγώ πιστεύω ειναι καλός γιατρός ο Γεωργίου και βλέποντας τις παρουσιάσεις του και πιο παλιά έχει δειξει αρκετά πολυ καλά αποτελέσματα σε hairline από αρκετά παλιά που αλλες κλινικές στην ελλάδα δεν ειχαν δειξει και ακόμα δεν έχουν δειξει.. Σίγουρα οχι τέλειος οπως τελειοι δεν ειναι και οι αλλοι γιατροί σε Ελλάδα Κύπρο. Οποιος ψάχνει κάτι πολυ καλό - κορυφαίο μπορει να πάει εξωτερικό με το ανάλογο τίμημα. Οπότε ειναι και ανάλογα με τι συγκρινεις.
Πάντως στον Γεωργίου δεν κάνουν μεγάλο μέρος της επέμβασης οι νοσηλευτριες ,αλλά κάνει το μεγαλύτερο μέρος της επέμβασης ο ιδιος και μονο ενα περιστατικό τη μέρα και αυτο ειναι σημαντικό να ασχολείται αποκλειστικά με σένα ο γιατρός και οχι να έχει 3 περιστατικά τη μέρα και ο χρονος που αφιερώνει σε σένα να ειναι ελάχιστος.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

JimKan1

Well-Known Member
Όσο για τον Γεωργίου που λες ότι μπορεί να πάρεις πολύ καλό αποτέλεσμα ή μπορεί να πάρεις και χάλια αποτέλεσμα μου αρκεί.
Κάτι σαν κορώνα γράμματα δηλαδή.
Οχι σαν, αυτο ακριβως, τεραστιο red flag δηλαδη

Αν στη συγκεκριμένη περίπτωση οφείλεται σε αυτό η πτωση των μεταμοσχευμενων και ήταν τυχαίο να συμβεί ταυτόχρονα χρονικά με τη μεταμόσχευση οκ τότε δεν έχει ευθύνη ο γιατρός.
Ας μας απαντήσει και το παιδί αν ρώτησε πώς προήλθε αυτό.
Μα αυτη ειναι η διαγνωση απο τους δερματολογους της BHR, οι οποιοι κιολας τον απερριψαν αντι να τον πιασουν για πελατη και του ειπαν οτι πρεπει να παρει αγωγη και να επαναξιολογηθει.
Την Advanced hair clinics την επέλεξα κάνοντας τη μεταμόσχευση μου με την κ Ανδρικοπουλου.
Ναι τη θεωρώ πολύ καλή κλινική γιατί το κεφάλι μου ήταν τελείως μαδημενο και με μια επέμβαση έχω ένα αποτέλεσμα που βλέπω ότι δεν είναι δεδομένο σε όλες τις περιπτώσεις.

Οποτε καταλαβαινω οτι την θεωρεις καλη κλινικη γιατι πετυχε υψηλη φυτρωση και καλυψη σωστα; Οντως αυτος ειναι ενας μεγαλος παραγοντας, και η advanced την φυτρωση την κατεχει ξεκαθαρα, τι να την κανεις ομως την φυτρωση ακομα και 100% να εχει πιασει αν πχ εχεις τριτριχα και τετρατριχα στην χερλαιν κατακορυφα βαλμενα; Η αν εχεις αφησει τη δοτρια ερημη γη με διπλο παραθυροφυλλο; Η αν εχεις δημιουργησει τεραστιο scarring στη ληπτρια πχ ridging, pitting η coblestoning? Η αν ο ασθενης εχεις DUPA BUPA και μετα απο λιγο καιρο χασει τα μοσχευματα του; Κτλπ κτλπ.
Οποτε οπως βλεπεις απτη μια εσυ με τα δικα σου υποκειμενοκα κριτηρια θεωρεις την κλινικη καλη, και καλα κανεις δικαιωμα σου ειναι, απτην αλλη με τα υποκειμενικα κριτηρια καποιου αλλου η χ ψ κλινικη μπορει να κριθει απο κορυφαια εως τραγικη, γι αυτο οπως ειπα και πανω το ποια ειναι καλη κλινικη και ποια οχι ειναι μεγαλη κουβεντα για να ειμαστε απολυτοι.

Όπως έχω αναφέρει και στο αρχικό νήμα το πλάνο ήταν για 2 μμ καθώς η έκταση ήταν μεγάλη. Με τον Γεώργιου φτιάξαμε την hairline και μπήκαμε μέχρι την β ζώνη. Τώρα αν θα έπρεπε να τα απλώσει περισσότερο είναι άλλη ιστορία. Το αποτέλεσμα ήταν καλό μέχρι περίπου τον πρώτο χρόνο και Μετά είδα μια πτώση και μπήκα στην διαδικασία της αναζήτησης. Πριν την μμ δεν μπορείς ούτε να το προβλέψεις ούτε να κάνεις βιοψία καθώς δεν ξέρεις ποια περιοχή έχει φλεγμονή.
Επειδή λοιπόν κ εγώ κάνω τις ίδιες σκέψεις με το τι πήγε λάθος, η τεχνική , η τοποθέτηση, ο γιατρός, το τοπικ που ρίχνω για καλυψώ τα πίσω η δεν ξέρω εγώ τι άλλο για αυτό ρωτάω εδώ στο φόρουμ να δω αν υπάρχουν άλλες τέτοιες περιπτώσεις γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Σχετικά με τον γιατρό πάντως εδώ έχω δει καλά αποτελέσματα και με δύο ανθρώπους που έχω μιλήσει παραπάνω κ που έκαναν εκεί πάλι θετικές εντυπώσεις είχαν. Τον είχα γνωρίζει και όταν ήταν στην HDC που την εκθειάζεται σαν κλινική. Τώρα πως προέκυψε ότι ο γιατρός είναι μέτριος δεν ξέρω. Δεν θέλω να τον υποστήριξω αλλά από αυτά που είχα διαβάσει ήταν μια αξιόπιστη επιλογή και καλός γιατρός.

LoverBoy

Well-Known Member
Το μόνο που δεν νομίζω να ευθύνεται είναι το τόπικ!Είναι κάτι εντελώς επιδερμικό και αφήνει τα μαλλιά να αναπνέουν!Όλα τα άλλα είναι πιθανά!

Kostas97

Well-Known Member
Όπως έχω αναφέρει και στο αρχικό νήμα το πλάνο ήταν για 2 μμ καθώς η έκταση ήταν μεγάλη. Με τον Γεώργιου φτιάξαμε την hairline και μπήκαμε μέχρι την β ζώνη. Τώρα αν θα έπρεπε να τα απλώσει περισσότερο είναι άλλη ιστορία. Το αποτέλεσμα ήταν καλό μέχρι περίπου τον πρώτο χρόνο και Μετά είδα μια πτώση και μπήκα στην διαδικασία της αναζήτησης. Πριν την μμ δεν μπορείς ούτε να το προβλέψεις ούτε να κάνεις βιοψία καθώς δεν ξέρεις ποια περιοχή έχει φλεγμονή.
Επειδή λοιπόν κ εγώ κάνω τις ίδιες σκέψεις με το τι πήγε λάθος, η τεχνική , η τοποθέτηση, ο γιατρός, το τοπικ που ρίχνω για καλυψώ τα πίσω η δεν ξέρω εγώ τι άλλο για αυτό ρωτάω εδώ στο φόρουμ να δω αν υπάρχουν άλλες τέτοιες περιπτώσεις γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι να πιστέψω.
Σχετικά με τον γιατρό πάντως εδώ έχω δει καλά αποτελέσματα και με δύο ανθρώπους που έχω μιλήσει παραπάνω κ που έκαναν εκεί πάλι θετικές εντυπώσεις είχαν. Τον είχα γνωρίζει και όταν ήταν στην HDC που την εκθειάζεται σαν κλινική. Τώρα πως προέκυψε ότι ο γιατρός είναι μέτριος δεν ξέρω. Δεν θέλω να τον υποστήριξω αλλά από αυτά που είχα διαβάσει ήταν μια αξιόπιστη επιλογή και καλός γιατρός.
Κοιτα αυτο δεν ξεκινησε μια μερα ξαφνικα, προφανως και οι απωλειες τριχων ηταν συνδυασμος LPP με ΑΓΑ... Κανοντας επεμβαση στην ουσια το ενεργοποιησες/"αγριεψες".

Αυτα δεν τα βγαζω απο το μυαλο μου, υπαρχει βιβλιογραφια.

Θυμησου πως ειχες χασει το μαλλι σου. Θυμασαι το pattern? Dupa-Bupa βαζουν δυνατα υποψια για LPP.

Oπως επισης και τριχοσκοπικα ο δερματολογος ξερει τα σημεια, ειναι μια μιμηση S.D. με AGA. Δηλαδη μπορει να εντοπιστει και πριν εφοσον παρακολουθεισαι και εχει συμπτωματα - υποχωρηση.
Αυτη η εικονα π.χ. βλεπεις στο μικροσκοπιο στον ενεργο LPP
1733872260896.png
Και εδω SD:
1733872546611.png

Τελευταία επεξεργασία:

Corona

Active Member
Δεν νομιζω οτι θα έπρεπε να τα ειχατε απλώσει περισσοτερο καθώς θα ειχες και μικρότερη πυκνότητα με το άπλωμα. Στις επόμενες μμ θα κάλυπτες τις πίσω ζώνες. Το πλάνο ηταν οκ.
Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στο ιντερνετ αμα ψάξεις με LPP που ειχαν φτωχό αποτελέσμα μεταμόσχευσης και το έψαξαν μετα την επέμβαση να δουνε τι φταίει και βρηκαν οτι έπασχαν από αυτο που έχεις και εσυ. Από οτι έχω δει δεν έχουν βρει κάποια συγκεκριμένη αιτία που προκαλείται, αλλά λένε οτι ειναι αυτοάνοσο.
Δεν ειναι δηλαδη οτι κάποιος το έπαθε ξαφνικά με την μμ, αλλά προυπήρχε χωρις να το ξέρει, αφού ποτέ δεν έκανε βιοψία να το βρει και χωρις βιοψία δεν μπορεις να εισαι σιγουρος, μπήκε για επέμβαση πήρε φτωχό αποτέλεσμα ή εχασε μετά τα μεταμοσχευμένα μαλλιά και το ανακάλυψε μετά με τη βιοψία οτι το ειχε.

Τελευταία επεξεργασία:
Κοιτα αυτο δεν ξεκινησε μια μερα ξαφνικα, προφανως και οι απωλειες τριχων ηταν συνδυασμος LPP με ΑΓΑ... Κανοντας επεμβαση στην ουσια το ενεργοποιησες/"αγριεψες".

Θυμησου πως ειχες χασει το μαλλι σου. Θυμασαι το pattern? Dupa-Bupa βαζουν δυνατα υποψια για LPP.

Oπως επισης και τριχοσκοπικα ο δερματολογος ξερει τα σημεια, ειναι μια μιμηση S.D. με AGA. Δηλαδη μπορει να εντοπιστει και πριν εφοσον παρακολουθεισαι και εχει συμπτωματα - υποχωρηση.
Προβολή συνημμένου 66431
Και εδω SD:
Προβολή συνημμένου 66432
Όντως έτσι είναι γιατί κ η γιατρός τα ίδια μου είπε. Και σε μένα με υποψία με έστειλε για βιοψία γιατί στο δερματοσκοπιο δεν φαινόταν ξεκάθαρα.
Κ από θεραπεία to plaquenil μου είπε. Άρα πρέπει να ξεκινήσω την θεραπεία ε? Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να παίρνω για έναν τουλ χρόνο αντιφλεγμονώδη και δεν ξέρεις τι παρενέργειες θα βγάλει ολο αυτό με δύο χάπια την ημέρα.

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δεν μπορώ να καταλάβω το αποτέλεσμα της βιοψίας και αν οφείλεται στον ομαλό λειχήνα η πτώση των μεταμοσχευμενων μαλλιών.
Ίσως γνωρίζει παραπάνω πράγματα ο Cvial.
Και υπήρχε ο λειχήνας πριν τη μεταμόσχευση η βγήκε μετά;
Ποιος ο λόγος που εμφανίστηκε; Έχει σχέση με τη διαδικασία της επέμβασης ή είναι τυχαίο και θα το πάθαινε έτσι κι αλλιώς;
Τα έχει ρωτήσει όλα αυτά το παιδί; Εγώ αυτές τις απορίες θα είχα.
Αυτά που γράφει ο @Corona και ο @Kostas97 πιο πάνω ισχύουν. Κάποιοι δερματολόγοι ισχυρίζονται ότι αυτές οι φλεγμονές μπορεί να οφείλονται στην μμ (δηλαδή να είναι σε ύπνωση και να ξυπνούν), αλλά αυτό δεν είναι διασταυρωμένο. Πάντως αυτό το πάτερν με λειχήνα (ο οποίος είναι θεραπεύσιμος) το έχω δει μερικές φορές και μάλιστα σε μια είναι σίγουρο ότι δεν προυπήρχε της μμ. Πάντως είναι δύσκολο να μην διαγνωστεί από έμπειρο γιατρό γιατί στις πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ορατός ή έχει ενδείξεις.

Αυτά που γράφει ο @Corona και ο @Kostas97 πιο πάνω ισχύουν. Κάποιοι δερματολόγοι ισχυρίζονται ότι αυτές οι φλεγμονές μπορεί να οφείλονται στην μμ (δηλαδή να είναι σε ύπνωση και να ξυπνούν), αλλά αυτό δεν είναι διασταυρωμένο. Πάντως αυτό το πάτερν με λειχήνα (ο οποίος είναι θεραπεύσιμος) το έχω δει μερικές φορές και μάλιστα σε μια είναι σίγουρο ότι δεν προυπήρχε της μμ. Πάντως είναι δύσκολο να μην διαγνωστεί από έμπειρο γιατρό γιατί στις πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ορατός ή έχει ενδείξεις.
Επειδή την ρώτησα πολλές φορές το συγκεκριμένο πράγμα κ θα μπορούσε πολύ εύκολα να μου πει ναι ότι θα φαινόταν, εν αντιθέσει μου είπε ότι κ εκείνη με την εμπειρία της σαν δερματολόγος και με τα εργαλεία που διαθέτει δεν θα μπορούσε να το δει.
Ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό πως πορεύονται από εδώ κ πέρα??

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Όταν είναι σε υπνώσει ναι είναι δύσκολο να προβλεφθει. Ενδείξεις μπορεί να υπάρχουν που μπορεί να σε βάλουν σε υποψία αλλά θέλει μεγάλη εμπειρία την οποία δεν έχουν όλοι οι γιατροί μμ (εδώ άλλοι χειρουργούν καραμπινάτες dupa). Τι μπορείς να κάνεις; Το θεραπεύεις και ξανακάνεις επέμβαση με μικρότερο αριθμό g. Πάλι δεν είσαι σίγουρος απλά αυξάνεις τις πιθανότητες.

Προβολή συνημμένου 66431
Και εδω SD:
Προβολή συνημμένου 66432
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το SD? Το dupa πάντως είναι άλλη ιστορία, καθώς μιλάμε για εκτεταμένη αλωπεκία και δεν υπάρχει safe zone για να προχωρήσεις. Τώρα μιλάμε για φλεγμονή για νόσο τελείως διαφορετικό πράγμα . Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Corona

Active Member
Επειδή την ρώτησα πολλές φορές το συγκεκριμένο πράγμα κ θα μπορούσε πολύ εύκολα να μου πει ναι ότι θα φαινόταν, εν αντιθέσει μου είπε ότι κ εκείνη με την εμπειρία της σαν δερματολόγος και με τα εργαλεία που διαθέτει δεν θα μπορούσε να το δει.
Ανεξάρτητα από το γεγονός αυτό πως πορεύονται από εδώ κ πέρα??

Μπορείς να μου εξηγήσεις τι είναι το SD? Το dupa πάντως είναι άλλη ιστορία, καθώς μιλάμε για εκτεταμένη αλωπεκία και δεν υπάρχει safe zone για να προχωρήσεις. Τώρα μιλάμε για φλεγμονή για νόσο τελείως διαφορετικό πράγμα . Τουλάχιστον αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ.

φιλε εσυ δεν έχεις DUPA σωστά ;

Από οτι βλέπω πάντως η Δρ Κυπαρισσού που ειναι της συγκεκριμένης ειδικότητας (δερματολόγος) σου ειπε οτι χωρις βιοψία δεν θα μπορούσε να το διαπιστώσει αν έχεις με τη χρηση δηλαδη δερματοσκοπίου. Ακόμη και τώρα που ηταν ενεργός ο θυλακικός λειχήνας που έχεις χωρις βιοψία σου ανέφερε οτι δεν γινοταν να κανει διάγνωση του λειχήνα.

Γενικά δεν ξέρουμε και πότε έγινε ενεργός πάλι. Θα προϋπήρχε και πριν την επέμβαση αλλά μπορει να ηταν ανενεργός αφού σου ειχαν πέσει και ολα τα μαλλιά στη λήπτρια, και μετά την επέμβαση να ξανα ενεργοποιήθηκε οπου σου ξανα "έφαγε" τα μεταμοσχευμένα μαλλιά...

Τελευταία επεξεργασία:

Vdupa

Well-Known Member
Το κόστος της βιοψίας ήταν στα 100 ευρώ. Επειδή το ρώτησα κ εγώ αυτό πριν την μμ είναι πάρα πολύ δύσκολο να προβλεφθεί γιατί αν δεν υπάρχει κάποια ένδειξη δεν μπορείς να πάρεις δείγμα από όπου να ναι. Με λίγα λόγια δεν ξέρεις ποια περιοχή έχει την φλεγμονή. Στην περίπτωση μου που δεν είχε μείνει καθόλου μαμα Μάλι απο που να έπαιρνε δείγμα? Και επίσης δεν είναι κ στα πρωτόκολλα της μεταμόσχευσης. Αυτό μου το ειπε κ ο γεωργίου.
Γενικότερα η αγωγή είναι όντως αυτή η ουσία HYDROXYCHLOROQUINE και μια τοπικη αλοιφή. Δεν έχω ξεκινήσει ακόμη.
Στην περιπτωση σου (δεδομένου οτι ειναι δυσκολο να πάρεις σωστό δείγμα) απο που πήρε;

Στην περιπτωση σου (δεδομένου οτι ειναι δυσκολο να πάρεις σωστό δείγμα) απο που πήρε;
Από εκεί που είναι ο μικρός κύκλος. Εκεί ήταν που έφτασε η πρώτη μμ κ ουσιαστικά αραίωσε αρκετά. Στις πίσω ζώνες δεν είχαμε μπει έτσι κ αλλιώς.

Συνημμένα

• IMG_20241113_223536.jpg
    IMG_20241113_223536.jpg
    166.4 KB · Προβολές: 39

Vdupa

Well-Known Member
Αυτή η βιοψία τι ακριβώς μπορεί να δείξει παιδιά. Ξερουμε; @Kostas97 εσύ που φαινεται να το έχεις ψάξει αλλά και ο φίλος @captainman που μπήκε στη διαδικασία να την κάνει.
Το σκέφτομαι (χωρίς να περιμένω θαύματα) γιατί με 20 χρόνια φαγούρα στο κεφάλι, χωρίς να έχω καταφέρει να βρω την αιτία, αλλά ούτε και ανακούφιση (Ίσως λίγων εβδομάδων μάξιμουμ με κάποια σαμπου τα οποία στη συνέχεια δεν έκαναν απολύτως τίποτα), έχω απογοητευτεί.

Αυτή η βιοψία τι ακριβώς μπορεί να δείξει παιδιά. Ξερουμε; @Kostas97 εσύ που φαινεται να το έχεις ψάξει αλλά και ο φίλος @captainman που μπήκε στη διαδικασία να την κάνει.
Το σκέφτομαι (χωρίς να περιμένω θαύματα) γιατί με 20 χρόνια φαγούρα στο κεφάλι, χωρίς να έχω καταφέρει να βρω την αιτία, αλλά ούτε και ανακούφιση (Ίσως λίγων εβδομάδων μάξιμουμ με κάποια σαμπου τα οποία στη συνέχεια δεν έκαναν απολύτως τίποτα), έχω απογοητευτεί.
Έχουν αναφερθεί όλα πιο πάνω. Για την φαγούρα σίγουρα πρέπει να σε δει καλός δερματολόγος μπορεί να μην συσχετίζεται με τριχόπτωση κ να είναι ψυχοσωματικό η κάτι ανάλογο. Γιατροί δεν είμαστε εδώ μέσα, βρες έναν καλό δερματολόγο να σε κατευθύνει.

Vdupa

Well-Known Member
Έχουν αναφερθεί όλα πιο πάνω. Για την φαγούρα σίγουρα πρέπει να σε δει καλός δερματολόγος μπορεί να μην συσχετίζεται με τριχόπτωση κ να είναι ψυχοσωματικό η κάτι ανάλογο. Γιατροί δεν είμαστε εδώ μέσα, βρες έναν καλό δερματολόγο να σε κατευθύνει.
Φίλε μου από το 2003 περίπου που ξεκίνησε έχω πάει σε δεκάδες δερματολόγους. Ψυχοσωματικό επίσης δεν είναι. Στο φορουμ σκέψου ότι γράφτηκα το 2007 (ειχα αλλο προφιλ τοτε) με αυτήν την ερώτηση για τη φαγούρα κυρίως. Οπότε δεν περίμενα απάντηση ''πήγαινε σε δερματολόγο''. Χαίρω πολύ :p
Αν κάποιος είχε διερευνήσει το θέμα με τη βιοψία, ίσως γνώριζε κάτι παραπάνω από εμένα. Αν όχι, δεν πειράζει. Αυτό ήταν το ποιντ της ερώτησης μου. Σε ευχαριστώ πάντως.

Φίλε μου από το 2003 περίπου που ξεκίνησε έχω πάει σε δεκάδες δερματολόγους. Ψυχοσωματικό επίσης δεν είναι. Στο φορουμ σκέψου ότι γράφτηκα το 2007 (ειχα αλλο προφιλ τοτε) με αυτήν την ερώτηση για τη φαγούρα κυρίως. Οπότε δεν περίμενα απάντηση ''πήγαινε σε δερματολόγο''. Χαίρω πολύ :p
Αν κάποιος είχε διερευνήσει το θέμα με τη βιοψία, ίσως γνώριζε κάτι παραπάνω από εμένα. Αν όχι, δεν πειράζει. Αυτό ήταν το ποιντ της ερώτησης μου. Σε ευχαριστώ πάντως.
Καταρχάς το πήγαινε σε γιατρό δεν ήταν επικριτικό. Απλά οι γιατροί είναι οι ειδικοί και όχι εμείς εδώ στο φόρουμ. Η βιοψία σε μένα έγινα γιατί υπήρχαν απώλεια μεταμοσχευμενων μαλλιών κ μπήκα στην διαδικασία. Η φαγούρα είναι μια ένδειξη του λειχήνα αλλά όχι και απαραίτητα. Αν θες πάντως να πας στην κα Κυπαρισσού στην bhr φαίνεται εξειδικευμένη σε αυτά τα θέματα καθώς κάνει και μμ. Μπορεί να σου προτείνει βιοψία . Από τριχόπτωση πώς είσαι ? Έχεις χάσει μαλλί?

Kostas97

Well-Known Member
Βιοψια συστηνεται οταν εχεις 2 3 πιθανες διαγνωσεις διαφορετικες απο τα κλινικα ευρηματα και οταν η θεραπεια δε βελτιωνει τα πραγματα. Οποτε θες να ξεκαθαρησεις ποια ειναι.

Ισως λοιπον φιλε @Vdupa , αν εχεις προσπαθησει και δεν εχεις βγαλει ακρη με το θεμα, να αξιζει να μπεις στον κοπο.

Εχε κατα νου οτι μια μικρη ουλη δεν την αποφευγεις.
Γενικοτερα η επιλογη σημειου πρεπει να ναι σωστη γιατι σε αλλη περιπτωση μπορει να παρεις παραπλανητικα αποτελεσματα.

Μπλουζα