Ελπιζω, φιλε μου, αφου εισαι και συναδελφος, να διδασκεις καθημερινα στους μαθητες μας την εννοια της κοινωνικης ευθυνης. Ελπιζω να τους διδασκεις οτι το "εμεις" προτασσεται εναντι του "εγω". Να τους διδασκεις οτι η επιστημη και οχι οι δεισιδαιμονιες, οι προκαταληψεις, οι θεωριες συνωμοσιας, η ακριτη αποδοχη ηλιθιων πορισματων που διαβαζουν καθημερινα στα Μ. Μ. Ε., ειναι εκεινη που εξυψωσε τον ανθρωπο απο την πρωτογονη αρχεγονη κατασταση σε ενα ανωτατο πολιτιστικο επιπεδο.
Ελπιζω να μην εισαι π.χ. σαν εκεινους τους πολλους συναδελφους των θετικων επιστημων (φυσικους) που πιστευουν οτι ο ανθρωπος δημιουργηθηκε απο πηλο, οτι ο Θεος δημιουργησε τον κοσμο σε 7 ημερες και δεν αποδεχονται τα επιστημονικα πορισματα (π.χ. της εξελιξης των ειδων, της δημιουργιας του συμπαντος κ.α.).
Για εξηγησε μου γιατι δεν δοθηκε κινητρο σε ηλικιωμένους και ευπαθεις ομαδες που διασωληνονονται να εμβολιαστουν;
Φιλε μου, κάνεις ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος.
Το αισθημα κοινωνικης ευθυνης δε καλλιεργειται με "κινητρα". Πηγαζει αυθορμητα μεσα απο τη ψυχη του καθε νοημονα ανθρωπου. Ο εχων λογικη συναισθανεται απο μονος του την αναγκαιοτητα να δρα οχι με γνωμονα το ατομικο συμφερον. Δε χρειαζεται κανενος ειδους κινητρο. Σπευδει αμεσως να επιτελεσει το κοινωνικο του χρεος.
Αν ειναι να "δελεαζουμε" τον καθενα, για να μαθει να λειτουργει ως μελος μιας κοινωνικης ομαδας, τοτε δεν υπαρχει αυριο.
Εγω καθε εβδομαδα κανω 2 ραπιντ και ειμαι καθαρος με αποδείξεις
Ωραια! Μπραβο σου! Αφου, λοιπον, εισαι αποφασισμενος εφ' ορου ζωης να κάνεις rapid test, γιατι διαμαρτυρεσαι για τα περιοριστικα μεσα; Επιλογη σου ειναι, αρα οφειλεις να αποδεχεσαι και τις συνεπειες της. Κανοντας τα rapid test που προβλεπονται, μπορεις ελευθερα να συμμετεχεις στην κοινωνικη ζωη. Επομενως, δε σε καταλαβαινω. Γιατι εισαι απο τους αγανακτισμενους αντιεμβολιαστες;
προσεχω με μασκα και μετρα προφυλαξης
Πολυ σωστος. Ομως, φιλε μου, οι υπολοιποι αρνητες των εμβολιων κανουν το ιδιο; Προσωπικα γνωριζω δεκαδες που κυκλοφορουν ελευθερα και ανεμελα. Και δεν κανουν εμβολιο και κυκλοφορουν ως κινουμενες βομβες.
"Στον π@υτσ@ τους λουλουδια" (χιλια συγγνωμη για την εκφραση, αλλά με καποιον τροπο πρεπει να εφρασω την αγανακτηση μου για τον παραλογισμο που υπαρχει γυρω μου).
Τελος, επειδη εισαι και συναδελφος, μια τελευταια ερωτηση/παρατηρηση.
Το 80% των μαθητων μας ειναι ανεμβολιαστοι. Φυσικα εχουν σαν παραδειγμα/προτυπο τους αρνητες αντιμπολιαστες γονεις τους. Ακουνε καθημερινα στην οικογενεια τους τις καθε ειδους σαχλαμαρες που ακριτα αναπαραγουν τα προτυπα τους.
Σε ρωτω, λοιπον...ποσοι απο αυτους τους μαθητες τηρουν τα μεσα προφυλαξης που εσυ τηρεις;
Εκτος και αν στο δικο σου σχολειο συμβαινει κατι αλλο. Στο δικο μας, παντως, στα διαλειμματα γινεται το "ελα να δεις". Ο ενας πανω στον αλλο, χωρις μασκες, χωρις καμια προφυλαξη.
Τουλαχιστον, αν οι "επαναστατες" γονεις τους ειχαν καθοδηγησει ορθα και ειχαν ολοι εμβολιαστει, τοτε ο κινδυνος μεταδοσης δε θα ειχε περιοριστει;
Και σε τελικη αναλυση το θεμα του εμβολιου δεν περιοριζεται απλα στις παρενεργειες ή οχι. Ειναι πανω απ' ολα θεμα παιδειας.
Αναδεικνυει, δυστυχως, το ελλειμμα παιδειας. Μιας παιδειας που θα καλλιεργει προπαντων την κριτικη σκεψη και θα αποτρεπει τον φορεα της απο το να πεφτει θυμα χειραγωγησης, θυμα συνωμοσιολογιων και να γινεται ερμαιο και αθυρμα των ανεγκεφαλων που κατακλυζουν τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης.