Απ: Καψαϊκίνη (capsaicin)? ιδιοκατασκευη
GOMI είπε:
[quote author=geofish link=topic=738.msg17205#msg17205 date=1252061282]
Μετά τον NGL και αφού πέρασαν οι πολλές οι ζεστές, αποφάσισα και εγώ από την 1 Σεπτεμβρίου να χρησιμοποιήσω καψαικίνη.
Η πατέντα που έκανα είναι ότι πήρα 50gr σκόνης κόκκινης πιπεριάς (κόκκινο καυτερό πιπέρι) και τα διέλυσα σε 150 ml καθαρής αλκοόλης. Το άφησα 14 μέρες στο ψυγείο και στην συνέχεια το φιλτράρισα και πήρα τελικό διάλυμα περίπου 70-80 ml.
Σκοπός μου είναι να το χρησιμοποιήσω 3-4 φορές την εβδομάδα 1 ώρα πριν το λούσιμο.
Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την εφαρμογή είναι ότι νιώθεις ένα γλυκό κάψιμο για κανένα τέταρτο.
Για οτιδήποτε νεότερο θα σας έχω ενήμερους.
Geo, αυτό που αναφέρεις είναι καθαρά δική σου πατέντα ή το είδες κάπου να εφαρμόζεται από άλλους χρήστες? Νερό έβαλες καθόλου στο διάλυμα? Επίσης το φιλτράρισμα το έκανες με απλό φίλτρο καφέ ή κατι άλλο? Αυτά προς το παρόν.... :tease:
[/quote]
Φίλε Gomi, η πατέντα που χρησιμοποίησα είναι αυτή του που λέει ο πρώτος χρήστης στο πρώτο μου πόστ.
Αραίωση δεν έκανα γιατί το κάψιμο είναι υποφερτό, το αντέχω, βέβαια κάποιοι μπορεί να μην αντέχουν οπότε θα θέλει μια αραίωση με νερό. Δοκιμάζεις την πρώτη φορά λίγη ποσότητα για δοκιμή και πράττεις ανάλογα. Σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και πόσο καυτερή είναι η πρώτη υλη (πιπέρια ή πιπέρι). Για αυτό πάντα την πρώτη φορά βάζεις μικρή ποσότητα.
Οι εντυπώσεις μου τώρα, αν και θα το έκανα σε κάνα 2 εβδομάδες, έχω να πω ότι
΄΄ ουδέν νεότερων από το δυτικό μέτωπο (μπροστά) αλλά και από το ανατολικό (κορυφή)’’.
Αν και στην hairline βγήκαν
6 πατριώτες (τρίχες) δεν μπορώ να σου πω ακόμη αν είναι από αυτό ή ήταν τρίχες που ήταν να βγουν.
Θα σας έχω ενήμερους.
Και κάτι τελευταίο για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν
Α) μετά την εφαρμογή είσαι σαν τον ινδιάνο όποτε πρέπει να κάνεις οπωσδήποτε μπάνιο.
Β) προσοχή να μην πάει στα μάτια πονάει αρκετά. :'(