Μια άλλη θεωρία για την τριχόπτωση (σμήγμα)

Panos1982

Well-Known Member
Απ: Μια άλλη θεωρία για την τριχόπτωση (σμήγμα)

dim74 είπε:
εγω το προσκαρ το εχω κοψει εδω και 1,5 μηνα...δεν ειδα διαφορα στην τριχοπτωση...
και οταν διαβαζω πως οταν το ξεκινησεις δεν το σταματας...χαιρομαι που το σταματησα τωρα!

οσο επερνες προσκαρ ειχες δει κανα shedding???

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Panos1982

Well-Known Member

dim74 είπε:
οχι δεν ειχα δει...
xmmm μαλλον θα εισουν στο ποσοστο αυτων που δε κανει δουλεια το προσκαρ....κριμα....
κι εγω σε 4-5 μηενς που περνω δεν εχω δει κατι τρελο αλλα ελπιζω ναμην ειμαι στο ιδιο ποσοστο....θα δουμε..

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού

ήθελα να πω κι εγώ σχετικά με τη λιπαρότητα ότι ίσως επηρεάζει αρνητικά όσους έχουν τάση για τριχόπτωση αλλά όχι ότι είναι αυτή η αιτία της τριχόπτωσης! Κι εγώ που έχω τριχόπτωση έχω λιπαρά μαλλιά αλλά τόσες φίλες μου με λιπαρό μαλλί είναι σαν αφάνες!!! Μάλιστα οι παλιότερες γυναίκες που δεν πλένονταν συχνά κι η λίγδα έσταζε στο πάτωμα, πώς είχαν μαλλί; Τη θεωρούσαν μάλιστα και "τροφή" για την τρίχα.

Μια εξήγηση θα μπορούσε να ήταν ότι, στις φίλες σου και γενικά σε όσους έχουν πολύ λιπαρά μαλλία χωρίς να κάνουν φαλάκρα, πως το σμήγμα αποβάλλεται πλήρως χωρίς να συρρικνώνεται στον θύλακα όπως ίσως να συμβαίνει με όσους έχουν τριχόπτωση... :chinscratch

Maria

New Member

Μου φαίνεται ότι πλέον, κρίνοντας από την περίπτωσή μου, έχω αναθεωρήσει την άποψή μου για το σμήγμα και πιστεύω ότι κάνει πολύ κακό στην ανάπτυξη της τρίχας τελικά σε όσους έχουν γεννετική προδιάθεση για φαλάκρα. Η αλλιώς το καλό σκαλπ είναι προϋπόθεση για να αναπτυχθεί μαλλί σε όσους έχουν τάση για φαλακρίτσα...

johnygiats

New Member

Έχω και εγώ πολύ λιπαρά μαλλιά..για την ακρίβεια λιπαρό scalp (και όχι τόσο λιπαρή τρίχα).. Για αρκετά χρόνια χρησιμοποιούσα ένα σαμπουάν (το αγόραζα από κομμωτήριο) της Wella για λιπαρά μαλλιά. Αρχικώς τα αποτελέσματα ήταν θετικά (τα μαλλιά λάδωναν μετά από περίπου 24 ώρες ενώ σε φυσιολογικές συνθήκες λάδωναν μέσα σε 3-4 ώρες). Στην πορεία τα ικανοποιητικά αποτελέσματα άρχισαν να υποχωρούν.. Έπειτα χρησιμοποίησα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά της Propoline (αγορασμένο από φαρμακείο) το οποία μειώνει μεν την λιπαρότητα αλλά αφήνει τα μαλλιά πολύ στεγνά και χωρίς όγκο. Τελευταία χρησιμοποιώ και το σαμπουάν της neutrogena το οποίο αρχικώς με είχε ενθουσιάσει (και μαλλιά ζωντανά με όγκο και χωρίς λιπαρότητα)..Μετά από κάποιες χρήσεις όμως τα αποτελέσματα είναι απλά ικανοποιητικά (στα αρνητικά ότι καμιά φορά παρατηρώ μικρές νιφάδες πιτυρίδας). Θεωρώ ότι η όποια τριχόπτωση έχω είναι αποτέλεσμα κυρίως της έκκρισης σμήγματος / λιπαρότητας παρά σε κάποια άλλα αίτια. Όποιος έχει κάποια συμβουλή να μου δώσει ευπρόσδεκτη μιας και πρέπει να περισώσουμε τα μαλλιά μας. Να σημειώσω ότι η λιπαρότητα που έχω είναι γενική στο πρόσωπο.

johnygiats

New Member

Σε συνέχεια του προηγούμενο post μου και μετά από όσα διάβασα στο forum θεωρείται σωστή η επιλογή του fungoral 1% για την περίπτωση μου? Διάβασα ότι ένα από τα αποτελέσματα του είναι η απουσία λιπαρότητας από το τριχωτό της κεφαλής.Οπότε θεωρώ ότι εκμηδενίζοντας την λιπαρότητα θα ζωντανέψω και τα μαλλιά μου. Με προβλημάτισε λίγο ότι χρωματίζει τα μαλλιά (είμαι 27 ετών με λίγες - στους κροτάφους κυρίως- άσπρες τρίχες).

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

καλά,
δεν είναι και βαφή το fungoral-χαλαρά! ;D

λόγω λιπαρότητας πρέπει να λούζεσαι καθημερινά-3 φορές την εβδομάδα fungoral,εναλλάξ ημέρες με κάποιο άλλο σαμπουάν (frezyderm hair force,Neutrogena T gel κ.α)

johnygiats

New Member

Σπύρο θεωρείς καλύτερο για την περίπτωση μου το fungoral 1% ή 2% ?

cmos516

Member

Θελω να ρωτησω κατι,τα διαφορα σαμπουαν fungoral-δυναμωτικα,για πυτιρηδα,λιπαροτητα κτλ,κανει οταν λουζομαστε να κανουμε και το προσωπο μας με αυτα??
Μια ζωη απο παντα ελουζα το κεφαλι μου με οτι εβρισκα μπροστα μου,και μαλλια και προσωπο,υπαρχει κανενα προβλημα?

Σπύρος

Μέλος του προσωπικού

johnygiats είπε:
Σπύρο θεωρείς καλύτερο για την περίπτωση μου το fungoral 1% ή 2% ?
κοίτα,
οι έρευνες/μελέτες έγιναν με 2%,
οπότε αυτό χρησιμοποιούμε - δεν έχει σχέση με την κλίμακα αραίωσης του καθένα μας :chinscratch

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

heyya

New Member

Άκης είπε:
Πήρα της Macrovita. Δεν είναι τόσο κερί όσο λένε, άρα πιστεύω της Macrovita να "νιαουρίζει" λίγο...

Τεσπα, πολύ λαδερό, απορροφάτε άμεσα, αλλά στα μαλλιά είναι όπως το emu oil, όσοι το δοκιμάσανε. Δηλαδή, απορροφάτε μια ποσότητα, αλλά η άλλη μένει στα μαλλιά και τα κάνει λίγο "βαριά". Άρα, μόνο το βράδυ.

Και δω τα ίδια... πήρα απο βιολογικό μαγαζί "greenwave" βιολογικό λάδι jojoba που ενυδατώνει την λιπαρή επιδερμίδα και ρυθμίζει το σμίγμα σύμφωνα με την ετικέτα του προϊόντος. Αλλά και μένα μούφα μου κάνει, έκανα χρήση πριν καμια ώρα και ακόμα "στάζω"... με αυτά τα δεδομένα αν συνεχίσω να το χρησιμοποιώ λέω να το αφήνω 1-2 ώρες και μετά λούσιμο! ενδυκνύεται η πρέπει να το αφήνεις αρκετές ώρες;
Η απορία μου είναι αν το jojoba oil είναι σε κερί μορφή και αν το βρήκε κανείς κάτι που κατά συνέπεια θα σημαίνει ότι ενδυκνύεται και για το δέρμα της κεφαλής!

Παναγιωτης

Μέλος του προσωπικού

για το σμηγμα μια καλη λοσιον συνηθως περιεχει
Isopropyl Myristate

για το σμηγμα επαναλμβανω

stelios15

New Member

Τις προάλες είχα σμυγματοροϊκή δερματίτιδα...είναι το ίδιο με το σμύγμα;

manos292003

New Member

Διαβαζοντας για το ελαιο Jojoba της Macrovita και αφου εψαξα λιγο τα φαρμακεια της Θεσσαλονικης δεν βρηκα να εχουν προϊοντα Macroivta. Μηπως υπαρχει καποιος απο Θεσσαλονικη που ξερει καποιο φαρμακειο που φερνει το συγκεκριμενο προιον?

heyya

New Member

manos292003 είπε:
Διαβαζοντας για το ελαιο Jojoba της Macrovita και αφου εψαξα λιγο τα φαρμακεια της Θεσσαλονικης δεν βρηκα να εχουν προϊοντα Macroivta. Μηπως υπαρχει καποιος απο Θεσσαλονικη που ξερει καποιο φαρμακειο που φερνει το συγκεκριμενο προιον?

Αφού διάβασες ότι είναι μούφα γτ επιμένεις σε αυτό το προϊόν; τέσπα, σε βιολογικά καταστήματα είναι που το βρίσκεις εύκολα.

spartangr01

New Member

manos292003 είπε:

Μακροβιτα προιοντα εχει σε ενα μεγαζι στο τερμα της Παπαναστασιου
περνας το γηπεδο του αρη συνεχιζεις καμμια 100 μετρα και στριβεις δεξια σ ενα δρομακι
ειναι απεναντι απο ενα σχολειο
δεν ειναι φαρμακειο ειναι μαγαζι με βιολογικα προιοντα
δεν θυμαμαι το ονομα του σορρυ :)

Μπλουζα