Ευχαριστώ για την απάντηση.
Μήπως ξέρεις σε τι γιατρό να απευθυνθώ, για να κάνω κάποιες εξετάσεις να μου πει την γνώμη του κλπ;
Δερματολόγος, απλά χρειάζεται να έχει εξειδίκευση και να γνωρίζει τι παίζει με τριχόπτωση και να μην δίνει μια μινοξιδίλη και όποιον πάρει ο χάρος.
Δεν χρειάζεσαι κάποια εξέταση αίματος, θα μπορούσες να μετρήσεις απλά το PSA, και αυτό μόνο για να έχεις μια εναρκτήρια τιμή προ-φιναστερίδης για το ιστορικό σου. Τεστοστερόνες, DHT κτλ δεν έχουν νόημα να τα μετρήσεις καν, αυξομειώονται.
Εγώ αν ήμουν στην θέση σου θα ξεκινούσα μόνο με φιναστερίδη για 1-2 χρόνια. Στο πρώτο χρόνο θα έβλεπα την πορεία και αν δεν ήμουν ευχαριστημένος θα έβαζα και μινοξιδίλη (αλλά όχι από την αρχή, γιατί δεν θα ξέρεις ποιο από τα δύο σε βοηθάει και θα αναγκαστείς να τα χρησιμοποιείς και τα δύο). Όταν γίνουν οι πρώτες αλλαγές και σταθεροποιηθεί η τριχόπτωση, τότε θα κοίταζα για μεταμόσχευση για να βελτιώσω ακόμη παραπάνω την εικόνα μου. Και τότε μάλλον θα πληρώσεις λιγότερα γιατί δεν θα χρειάζεσαι τόσα τριχοθυλάκια από το να την πραγματοποιήσεις τώρα.
Έχεις προλάβει και οι τρίχες υπάρχουν, δεν έχουν φύγει ακόμη, απλά είναι αδύναμες. Αν ξεκινήσεις τώρα όλες αυτές οι αδύναμες τριχούλες θα δυναμώσουν και θα φτάσουν στο υγιές πάχος που ήταν κάποτε. Και για όσες δεν φτάσουν, τότε είναι η μεταμόσχευση!