krhtikos21
Member
fighter2013 είπε:krhtikos21 είπε:fighter2013 είπε:Gio είπε:fighter2013 είπε:Παρενεργειες που αφορουν το πρωτο διαστημα που ξεκινησα τη θεραπεια, ειχαν να κανουν με μειωμενη λιμπιντο, δυσκολια στη στυση, νερωμενο σπερμα και εναν ελαφρυ πονο στους ορχεις.
Ολα τα απο πανω σε ενα διαστημα 3 μηνων σταματησαν εντελως, καπου εκει ομως ξεκινησε μια αλλη ''παρενεργεια'' η οποια διαρκει εως και τωρα (δλδ. 8 μηνες απο οταν ξεκινησα να παιρνω το χαπι). Τα μαλλια μου αραιωσαν αρκετα και τα χανω με γρηγοροτερο ρυθμο απο οτι πριν.
Η δερματολογος μου ειπε οτι ειναι καλο σημαδι αυτο και φυσιολογικο, πανε ομως 8 μηνες που καταπινω προπεσια και αρχιζω και φρικαρω με αυτη την κατασταση.
Οταν το ξεκινησα ηταν τοσο σημαντικο για εμενα να διατηρουσα τα υπαρχοντα μαλλια μου και να φυτρωναν και καποια χαμενα αν ηταν δυνατον, που δεν εδωσα καμια σημασια στις σεξουαλικες παρενεργειες που ειχε παρει το αυτι μου.
Αλλα να κοντευω ενα χρονο στην αγωγη και να νοιωθω οτι η αλωπεκεια συνεχιζει ακαθεκτη με φορα, εκει τρελαινομαι...
Ευχομαι να δεις αποτελεσματα και προσωπικη μου αποψη, μην φοβασαι τις παρενεργειες που ακουγονται. Λαβε υποψην σου απλα αυτο που σου λεω, κατι για το οποιο εγω δεν ημουν προετοιμασμενος και με εχει απογοητευσει υπερβολικα!
Φίλε Fighter, μην απογοητεύεσαι. Ενδεχομένως η έντονη τριχόπτωση να σχετίζεται άμεσα με τον κύκλο των τριχών σου. Σε πολλούς ανθρώπους αυτή η φάση διαρκεί απο 1 ώς 2 μήνες. Εσυ πότε παρατήρησες το φαινόμενο; Aν είναι παραπάνω απο 2 μήνες τότε πιθανόν αντιμετωπίζεις κάποιας μορφής επιθετικότητα απο την ΑΑ. Δώσε στην Φίνα ακόμα 4 μήνες. Αν δεν δείς διαφορά τότε σταμάτα την, άλλωστε οι οδηγίες τους σκεύασματος είναι ξεκάθαρος, αν η θεραπεία δεν προσφέρει τίποτα στον ένα χρόνο καλύτερα να την σταματήσετε. Τι βαθμό τριχόπτωσης έχεις και πόσο χρονών είσαι; Αν είσαι πάνω απο 30 είναι πιο δύσκολο να δες αποτελέσματα άμεσα..
Σαν συμβουλή θα σου έλεγα να είσαι σχολαστικός τόσο στις ώρες λήψης του φαρμάκου, όσο και στην δοσολογία του. Βέβαια αν είσαι σε propecia και οχι σε proscar αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Σου εύχομαι τα καλύτερα, και κυρίως, ανεβασμένη ψυχολογία!! Trust me, θα δεις την διαφορά..
Φιλε Gio,
κανω χρηση propecia και οχι proscar, απο τον Νοεμβρη 2012. Κανω σωστη και πειθαρχημενη χρηση, δεν εχω παραλειψει ποτε δοση και 8 μηνες τωρα παιρνω το χαπι την ιδια ωρα ακριβως.
Η αλωπεκεια ξεκινησε σε εμενα στα 26 μου ακριβως, και μαλιστα εγινε εμφανης μεσα σε ενα μηνα. Επιτοπου ξεκινησα αγωγη με propecia, και 8 μηνες μετα (που θα πει ειμαι ακομα 26) επαθα οτι προανεφερα.
Θα δωσω χρονο στο propecia μεχρι το τελος του 2013, αν δεν δω διαφορα η βελτιωση, θα διακοψω.
Ακομα ελπιζω παντως πως θα αλλαξει ολο αυτο και θα πυκνωσει το μαλλι εστω και αργα. Δεν αργει ο Δεκεμβρης... Βλεπουμε!
edyuser1 είπε:φιλε μαλλον και εσυ σαν εμενα εισαι δεν νιωθουμε απο προπετσια και εγω στην αρχη ειχα και γαμω τα αποτελεσματα αλλα δυστηχως μετα υπηρξε η κατηφοραfighter2013 είπε:Παρενεργειες που αφορουν το πρωτο διαστημα που ξεκινησα τη θεραπεια, ειχαν να κανουν με μειωμενη λιμπιντο, δυσκολια στη στυση, νερωμενο σπερμα και εναν ελαφρυ πονο στους ορχεις.
Ολα τα απο πανω σε ενα διαστημα 3 μηνων σταματησαν εντελως, καπου εκει ομως ξεκινησε μια αλλη ''παρενεργεια'' η οποια διαρκει εως και τωρα (δλδ. 8 μηνες απο οταν ξεκινησα να παιρνω το χαπι). Τα μαλλια μου αραιωσαν αρκετα και τα χανω με γρηγοροτερο ρυθμο απο οτι πριν.
Η δερματολογος μου ειπε οτι ειναι καλο σημαδι αυτο και φυσιολογικο, πανε ομως 8 μηνες που καταπινω προπεσια και αρχιζω και φρικαρω με αυτη την κατασταση.
Οταν το ξεκινησα ηταν τοσο σημαντικο για εμενα να διατηρουσα τα υπαρχοντα μαλλια μου και να φυτρωναν και καποια χαμενα αν ηταν δυνατον, που δεν εδωσα καμια σημασια στις σεξουαλικες παρενεργειες που ειχε παρει το αυτι μου.
Αλλα να κοντευω ενα χρονο στην αγωγη και να νοιωθω οτι η αλωπεκεια συνεχιζει ακαθεκτη με φορα, εκει τρελαινομαι...
Ευχομαι να δεις αποτελεσματα και προσωπικη μου αποψη, μην φοβασαι τις παρενεργειες που ακουγονται. Λαβε υποψην σου απλα αυτο που σου λεω, κατι για το οποιο εγω δεν ημουν προετοιμασμενος και με εχει απογοητευσει υπερβολικα!
Φιλε edyuser1,
ειναι ψιλοαδικο επειδη περα απτο προπεσια, μενει μονο η λυση της μεταμοσχευσης, η οποια ειναι αμφιβολη, ακριβη και μπελαλιδικη.
Δεν θα ειχα προβλημα να παιρνω προπεσια μια ζωη αρκει να ειχε αποτελεσματα. Οταν παρελθει το χρονικο διαστημα που δινω στο προπεσια, και η αλωπεκεια προχωρησει κι αλλο, βλεπω να στρεφομαι στη λυση της μεταμοσχευσης. Και βλεπουμε..
γτ είναι αμφίβολη η λύση της μεταμόσχευσης?δλδ να ρισκάρεις την ζωή σου είναι ασφαλέστερο ε?
πολυέξοδη να το δεχτώ η μμ όπως και θέλει προυποθέσεις αλλά όχι αμφίβολη όταν καλύπτονται τα κριτήρια.
το χειρότερο για μένα είναι όταν κόψεις την φίνα μετά από πολλά χρόνια.εκεί θα δεις παρενέργειες που θα έχει συνηθίσει ο οργανισμός την φίνα.το να την κόψεις μετά από 2 χρόνιαα οκ.μετά από δέκα?
τι λένε οι πανεπιστημιακές ερεύνες που χρηματοδοτούνται από την φαρμακευτική βιομηχανία?
2% παρενε΄ργεις και εδώ μέσα έχουν βγάλει παρενέργριες οι 2/3
Φιλε krhtikos21,
(εισαι και κοντοχωριανος, κρητη εδω)
ανεφερα την μεταμοσχευση ως αμφιβολη επειδη γνωριζω 2 περιπτωσεις ανθρωπων οι οποιοι το εψαξαν σε διαφορες κλινικες, ειχαν αποφασισει να διαθεσουν οσα χρηματα χρειαζοταν, αλλα η μεταμοσχευση στην περθπτωση τους δεν ηταν εφικτη.
Προσωπικα δεν γνωριζω ατομο το οποιο εκανε επιτυχη μεταμοσχευση, εχω καταχωρησει την μμ στις ''αμφιβολες'' λυσεις, καθαρα και μονο επειδη εζησα 2 περιπτωσεις διπλα μου που τους αποκλειστηκε ως λυση.
Εννοειται πως θα υπαρχουν και επιτυχεις περιπτωσεις, αν δεν υπηρχαν δε θα υπηρχαν και τοσες γνωστες κλινικες μμ που λειτουργουν χρονια, απλως μην ξερωντας αν ειμαι ''καταλληλος'' ασθενης για κατι τετοιο και μην ξερωντας πως θα ειναι τα οικονομικα μου σε 3-4 χρονια, ηλπιζα να εκανε δουλεια το προπεσια.
Βεβαια του δινω ακομα χρονο και θα πω το κλασσικο, ε λπιδα πεθαινει τελευταια!
για μένα αν πληρείς προυποθέσεις δότριας κάνε υπομοινή με προπεσια, μάζεψε λεφτά και κάνε το.ελπίζω να πάει καλά και η δική μου να βρεθουμε και στην Κρήτη να σου δείξω το αποτέλεσμα.
για μένα αν πήγαιναν οι γνωστοί σου σε κάποιους από τους 10 καλύτερους έξω θα βλέπανε σίγουρα άλλα πράγματα.