το προβλημα μου ζητω βοηθεια

3746741

Member
Nαι,Ακη,θα μας βοηθησεις πολυ αν μας πεις τι εξετασεις πρεπει να κανουμε για να δουμε τι συμβαινει!!

Κ οχι τις βασικες αλλα οτι εξεταση πιστευεις οτι μπορει να βοηθησει για να βγαλουμε μια ακρη στο θεμα τριχοπτωση να μας τις πεις!!

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

darius

Member
Άκης είπε:
Αρχικά για να καταλάβει κάποιος αν έχει όντως διάχυτη αλωπεκία ή ανδρ.αλωπεκία στο σπίτι του, χωρίς να πάει σε κάποιον γιατρό, θα πρέπει να παρακολουθήσει το μαλλί του σε ένα λούσιμο.
Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά που θα λουστεί, θα πρέπει να δει πάνω κάτω πόσες τρίχες (και τι πάχος) χάνει.
Αν χάνει πολλές (πάρα πολλές) τρίχες σε ένα μόνο λούσιμο, οι οποίες τρίχες του είναι μακριές (όσο το μαλλί του πάνω κάτω, αλλά γενικά να'ναι μακριές) και λεπτές, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει διάχυτη αλωπεκία.
Το πρόβλημα με την διάχυτη αλωπεκία είναι ότι κρατά το μαλλί συνεχώς σε φάση πεσίματος, οπότε οι περισσότερες τρίχες πέφτουν πολύ εύκολα.
Αν όμως χάνει λίγες τρίχες, οι οποίες είναι "μπασταρδεμένες", δηλαδή είναι άλλες κοντές, άλλες μακριές, λεπτές κλπ τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει ανδρ. αλωπεκία.

3746741 είπε:
τι εξετασεις χρειαζεται να κανω (κ γενικα να κανει καποιος) για να δωσει καποιες απαντησεις στο θεμα τριχοπτωσης???
Αν έχεις ανδρ.αλωπεκία ο γιατρός δεν θα μπορέσει να σου κάνει κάτι περισσότερο από τις πληροφορίες που θα βρεις στο forum, για να μην σου πω ότι δεν πρόκειται να σου κάνει ούτε το 10% από αυτό που θα μάθεις εδώ. Αν έχεις όμως διάχυτη αλωπεκία, θα πρέπει να γίνουν εξετάσεις, συνήθως ξεκινούν με γενικές αίματος.
Πάντως σε γενικές γραμμές, η διάχυτη αλωπεκία συνήθως ξεκινά με χάλια δίαιτα, φάρμακα, κάποιο χρόνιο πρόβλημα όπως πχ κάποια ασθένεια ή το χρόνιο στρες κλπ.
λοιπον αυτα π ανεφερες εδω μ την διαιατα το στρες και τ φαρμακα ειανι η περιπτοση μου... χανω τριχες ετσι οπως ειπεες για την διαχυτη αλλα χανω λιγες τριχες και οχι στο λουσιμο..οποτε θα το κοιταξω ξανα ομως ευχαριστω

λοιπονθα παο στον πλαστικο χειρουργο που εκανε επεμβαση στην δαντη και σε καποια αλα ατομα κανακη κ λοιπα θα ενημερωσω ... ειανι θειος μια φιλης μου

Άκης

Administrator
3746741 είπε:
Nαι,Ακη,θα μας βοηθησεις πολυ αν μας πεις τι εξετασεις πρεπει να κανουμε για να δουμε τι συμβαινει!!
Κ οχι τις βασικες αλλα οτι εξεταση πιστευεις οτι μπορει να βοηθησει για να βγαλουμε μια ακρη στο θεμα τριχοπτωση να μας τις πεις!!

Mhxanikos είπε:
Μπορει αλλα απο που το συμπερενεις αυτο?Παρολαυτα μπορεις να μας πεις τι εξετασεις πρπεει να γινουν?

Από το αραίωμα του κατέληξα σε αυτό το συμπέρασμα. ΟΚ, από μια φωτογραφία μπορεί να κάνω και λάθος, άλλο πχ να τον κοιτάς με το εργαλείο του δερματολόγου και άλλο από μια εικόνα, αλλά πολύ πιθανό να έχει ΑΑ και όχι ΔΑ.

Οι εξετάσεις, αν φυσικά ο γιατρός σας ρωτήσει περισσότερες πληροφορίες, έχουν (πιστεύω) να κάνουν με το ιστορικό του καθενός.
πχ κάνεις δίαιτα; Παίρνεις (ή έπαιρνες) κάποια φάρμακα παλιότερα; Έχεις κάποια χρόνια ασθένεια; Έχεις/Είχες κάποιο έντονο στρες; Κάτι είναι αυτό που έκανε το κλικ για την ΔΑ και επειδή δεν είναι τόσο στάνταρ όπως η ΑΑ (δηλαδή τα ανδρογόνα), θα πρέπει να το ψάξετε καλύτερα το θέμα, ώστε να καταλήξει και ο γιατρός (και εσύ) σε κάποιο συμπέρασμα. Μπορεί πχ και να συμβαίνει λόγο έλλειψης σιδήρου ή προβλήματα με τον θυρεοειδή, που απλές εξετάσεις δεν μπορούν να δείξουν.

Αν δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω, τότε πιστεύω ότι οι γενικές αίματος είναι το στανταράκι, για να δει και ο γιατρός τι παίζεται μέσα σου.

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Δίχως να θεωρηθεί διαφήμιση (διαφορετικά ας διαγραφεί)

Εδώ γίνονται μια τεράστια ποικιλία εξετάσεων, από βαρέα μέταλλα, αυτοάνοσα νοσήματα όπως και διαταραχές τριχοφυΐας.

http://www.cumedicus.gr/

Στο αριστερό πεδίο, εκεί που λέει εξειδικευμένα check up, ανοίγει μια λίστα με διάφορες εξετάσεις, όπως επίσης και στο πεδίο άλλες υπηρεσίες - εξετάσεις αίματος λίστα - τιμές - Αναλύσεις τοξικολογίας - φαρμακολογίας όπου περιλαμβάνει τιμοκατάλογο με εξέταση για βαρέα μέταλλα.

Από κει και πέρα, σίγουρα θα μπορούν να γίνουν και άλλες εκτός των αναφερομένων.

Βρίσκεται αμπελόκηπους, Αθήνα.

PS Προσωπική μου άποψη είναι ότι μια χαρά ΑΑ φαίνεται από τις φότο

darius

Member
GOMI είπε:
Δίχως να θεωρηθεί διαφήμιση (διαφορετικά ας διαγραφεί)

Εδώ γίνονται μια τεράστια ποικιλία εξετάσεων, από βαρέα μέταλλα, αυτοάνοσα νοσήματα όπως και διαταραχές τριχοφυΐας.

http://www.cumedicus.gr/

Στο αριστερό πεδίο, εκεί που λέει εξειδικευμένα check up, ανοίγει μια λίστα με διάφορες εξετάσεις, όπως επίσης και στο πεδίο άλλες υπηρεσίες - εξετάσεις αίματος λίστα - τιμές - Αναλύσεις τοξικολογίας - φαρμακολογίας όπου περιλαμβάνει τιμοκατάλογο με εξέταση για βαρέα μέταλλα.

Από κει και πέρα, σίγουρα θα μπορούν να γίνουν και άλλες εκτός των αναφερομένων.

Βρίσκεται αμπελόκηπους, Αθήνα.

PS Προσωπική μου άποψη είναι ότι μια χαρά ΑΑ φαίνεται από τις φότο
φενεται οτι εχω α/α? δηλαδη που τ συμπερανες?

[attachment=5251][attachment=5249][attachment=5250] κουρμενος με την μηχανη σκαλα 1

Συνημμένα

• DSC_0347.JPG
    DSC_0347.JPG
    517.5 KB · Προβολές: 168
  • DSC_0348.JPG
    DSC_0348.JPG
    646.3 KB · Προβολές: 142
  • DSC_0350.JPG
    DSC_0350.JPG
    695.9 KB · Προβολές: 141

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
darius, τόνισα ότι είναι απλά προσωπική μου άποψη, για να μην παρεξηγηθώ.

Απ ότι φαίνεται από τις συγκεκριμένες φοτο, βλέπω ότι η λέπτυνση της τρίχας δεν διακρίνεται μόνο στις προβληματικές - αραιές περιοχές, αλλά είναι γενικότερη.
Και εκεί που έχεις περισσότερα μαλλιά, η ποιότητά τους φαίνεται το ίδιο εξασθενισμένη.
Τέλος, πέρασα από το ίδιο περίπου στάδιο πριν χρόνια, με τη διαφορά ότι είχα λίγο περισσότερο ανοιχτούς κροτάφους από τους δικούς σου, οι οποίοι άνοιξαν και άλλο στην πορεία.
Είχα σχεδόν την ίδια αραίωση στα σημεία που έχεις και εσύ και στο μέρος που φαίνονται πυκνώτερα, το είχα και εγώ.
Με τα χρόνια όπως μπορείς να δεις και από κάποιες φοτο που έχω βάλει, δεν φάνηκε να υπάρχει καμία διαφορά από την κλασσική Α/Α.
Απλά νομίζω (χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε αλάνθαστοι) αυτό που σου προκαλεί την ζημιά, λίγο πολύ την προκαλεί σε όλους μας το ίδιο, απλά μπορεί να ακολουθεί διαφορετικό μονοπάτι, το οποίο να απεικονίζεται εξωτερικά με διαφορετικό τύπο ή σχήμα.

darius

Member
GOMI είπε:
darius, τόνισα ότι είναι απλά προσωπική μου άποψη, για να μην παρεξηγηθώ.

Απ ότι φαίνεται από τις συγκεκριμένες φοτο, βλέπω ότι η λέπτυνση της τρίχας δεν διακρίνεται μόνο στις προβληματικές - αραιές περιοχές, αλλά είναι γενικότερη.
Και εκεί που έχεις περισσότερα μαλλιά, η ποιότητά τους φαίνεται το ίδιο εξασθενισμένη.
Τέλος, πέρασα από το ίδιο περίπου στάδιο πριν χρόνια, με τη διαφορά ότι είχα λίγο περισσότερο ανοιχτούς κροτάφους από τους δικούς σου, οι οποίοι άνοιξαν και άλλο στην πορεία.
Είχα σχεδόν την ίδια αραίωση στα σημεία που έχεις και εσύ και στο μέρος που φαίνονται πυκνώτερα, το είχα και εγώ.
Με τα χρόνια όπως μπορείς να δεις και από κάποιες φοτο που έχω βάλει, δεν φάνηκε να υπάρχει καμία διαφορά από την κλασσική Α/Α.
Απλά νομίζω (χωρίς να σημαίνει ότι είμαστε αλάνθαστοι) αυτό που σου προκαλεί την ζημιά, λίγο πολύ την προκαλεί σε όλους μας το ίδιο, απλά μπορεί να ακολουθεί διαφορετικό μονοπάτι, το οποίο να απεικονίζεται εξωτερικά με διαφορετικό τύπο ή σχήμα.

μπορει οπως λες στην γενικη εικονα ν ειανι ετσι αλλα δεν εχουμε ολοι απαρετητα α/α ι δ/α η οτιδηποτε αλλο θ ενημερωσω ομως μετα της 20 τ μηνα που 8 γινουνε οι εξετασεις και το προβλημα μου ειναι οτι δεν χανω τριχες πλεον παλλια μπορει ν εχανα τωρα τ εχω προσεξει κ δεν χανω τριχες κ μ ειχε πει ενας γιατρος οτι δεν θα γινει τιποτα περισοτερο θα μινει ετσι οπως εχει τωρα

GOMI

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Μακάρι να μείνουν ως έχουν και να βρεις και τρόπο στην πορεία να τα φέρεις στα ίσα τους.
Όταν κάνεις εξετάσεις πες μας πως πήγαν.
Επίσης, αν θες τσέκαρε και την shbg μαζί με τις άλλες, για την οποία λέγεται ότι μπορεί να ευθύνεται για την τριχόπτωση σε μικρές ηλικίες και σχετίζεται με την ινσουλινοαντίσταση και θυρεοειδή. (Δεν την τσέκαρα ποτέ παρά μόνο μετά τα 28 )

http://www.hairloss-research.org/UpdateSawPalmetto4-11.html

darius

Member
GOMI είπε:
Μακάρι να μείνουν ως έχουν και να βρεις και τρόπο στην πορεία να τα φέρεις στα ίσα τους.
Όταν κάνεις εξετάσεις πες μας πως πήγαν.
Επίσης, αν θες τσέκαρε και την shbg μαζί με τις άλλες, για την οποία λέγεται ότι μπορεί να ευθύνεται για την τριχόπτωση σε μικρές ηλικίες και σχετίζεται με την ινσουλινοαντίσταση και θυρεοειδή. (Δεν την τσέκαρα ποτέ παρά μόνο μετά τα 28 )

http://www.hairloss-research.org/UpdateSawPalmetto4-11.html

οκ φιλε μου προσορινα εχω ξεκινησει μια φορα την βδομαδα δαφνολαδο

darius

Member
λοιπον ξανμπενω στο παιχνιδι αν και πολυ στεναχωρημενος και η ψυχολογια μου πολυ χαμηλα θα αναφερω οτι επρνα μινο αλλα δεν ηξερα καν οτι επερν μινο δεν ηξερα τιποτα απο φαρμακα τωρα π εχω ψαχτει λιγο ηρθε η ωρα ν πω τ εχω κανει ος τωρα χρηση μινο 5 μηνες π ειχε προτινει ο φαρμακοποιος τ μποταφεξ δεν ειδα κ τιποτα απο αφτο τωρα την σταματησα εβαζα δαφνελαιο μια φορα την 7μαδα βλεπω μειωμενη τριχοπτωση σε αρκετο βαθμο... θελω ν αναφερω οτι ειχα πει οτι δεν ειχα χρησιμοποιηση τιποτα αλλα εκανα λαθος εκανα χρηση μινοξ 5 μηνες αλλα δεν ηξερα τ φαρμακο τοτε π μπηκα στο φορουμ κ δεν τ αναφερα για ν μην πω καμια βλακεια.... επισκεφτηακ δερματολογο στο συγγρου της ειαπ το προβλημα μου και μ εδωσε εξετασεις αιματος και ορμονικες και καποια φαμακα ν παρω τα οποια ακομα δεν τα ξερω πρεπει ν παο στο φαρμακειο ν τα μαθω και θ τα αναφερω αναλυτικα σε ενα μηνα που θα ξαναπαω θα ανεβασω και φοτο για την πορεια μου

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

darius

Member
η θεραπεια μου

καλησπερα ξανα η θεραπεια που μου χορηγησανε δερματολογος φυσικα ειναι αρχικα για ενα μηνα

φαρμακα:
cystiphane shampoo:λουσιμο
Cystiphane Cystine B6 Bailleul Zinc 120 tabs:βιταμινες μεσημερι βραδυ
minoxidil+mometasone+hair stabil fnac lotion:μιγμα τ οποιο φτιαχνει ο φαρμακοποιος με αυτα τα 3 υλικα και βαζω 30 σταγονες καθε βραδυ για 1 μηνα αυτα και μετα ξαναπαω για ν με δει.......

εξετασεις:
TSM
FT3
FT4
Anti tg-ΑΘΑΤ-
TGAB
ΑΘΑΤ-Anti M
φερριτινη ορου
γενικη αιματος
σιδηρος ορου...

darius

Member
καλησπερα απο μενα περασε ο καιρος και βρηκα τελικα γιατι εχω τριχοπτωση εχω αρκετα ανεβασμενο θυροηδει μολις τ ειδε ο δερματολογος καταλαβε με την μια θα ανεβασω φοτο να δειτε την πορεια μου μεχρι εδω και την θεραπεια μου οταν βρω λιγακι χρονο

nikoskale

New Member
darius είπε:
καλησπερα απο μενα περασε ο καιρος και βρηκα τελικα γιατι εχω τριχοπτωση εχω αρκετα ανεβασμενο θυροηδει μολις τ ειδε ο δερματολογος καταλαβε με την μια θα ανεβασω φοτο να δειτε την πορεια μου μεχρι εδω και την θεραπεια μου οταν βρω λιγακι χρονο

Kαλησπερα darius οταν λες ανεβασμένο θυρεοειδή μπορείς να πεις πόσο και πια ορμόνη?
ευχαριστο πολυ.

darius

Member
nikoskale είπε:
darius είπε:

Kαλησπερα darius οταν λες ανεβασμένο θυρεοειδή μπορείς να πεις πόσο και πια ορμόνη?
ευχαριστο πολυ.

λοιπον ναι φιλε μου σημερα θα τα πω ολα αναλυτικα τ βραδακι και φοτωγραφιες κτην προοδο μου μεχρι εδω και την καινουρια θεραπεια μου

Μπλουζα