3. Ξεκινώντας: Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνεις

CVIAL

Moderator
Μέλος του προσωπικού
Πριν ξεκινήσετε εδώ διαβάστε τα ποστ 1 & 2. Έχει σημασία.

Όταν κάποιος (ή κάποια) αποφασίσει να ασχοληθεί σοβαρά με την επίλυση του προβλήματος της τριχόπτωσης πρέπει να μην κάνει 2 βασικά λάθη. Αυτά τα λάθη, σύμφωνα με τα στατιστικά μου, αντιπροσωπεύουν το 70-80% των περιπτώσεων αποτυχίας.

1o λάθος. ΒΙΑΣΥΝΗ. Συνήθως παρατηρείται σε μικρότερες ηλικίες (αλλά και σε μεγαλύτερες). Όταν κάποιος έρθει αντιμέτωπος με την τριχόπτωση και τις συνέπειές της (καθρέπτης) συνήθως «τρελαίνεται», σταματά να σκέφτεται με ψυχραιμία και λογική και έχει την τάση να προσπαθήσει να πράξει, να βρει λύση αμέσως. Είναι το τέλειο θύμα αφού συνήθως είναι πιο ευήκοος σε αυτούς που θα του πουλήσουν παραμύθι με άμεση λύση στο πρόβλημα (κλασσική τεχνική πώλησης μμ) παρά σε αυτούς που θα του πουν να κάνει υπομονή και να πάει σιγά σιγά. Το έχω δει δεκάδες φορές και εξακολουθώ να το βλέπω καθημερινά. Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σημαίνει ισόβια προσήλωση στον στόχο και μακροχρόνιες δεσμεύσεις. Όσο νωρίτερα την αντιληφθείς και την αντιμετωπίσεις με σωστό τρόπο τόσο ευκολότερη είναι η πορεία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να βιαστείς να πράξεις. Η ΑΑ είναι ένα φαινόμενο που εξελίσεται αργά (ακόμα και επιθετική να είναι). Ακόμα και μετά από 1-2 χρόνια να ξεκινήσεις να το αντιμετωπίζεις δεν έχεις χάσει κάτι σημαντικό. Αν όμως κάνεις λάθος πράξεις στην αρχή θα το πληρώνεις για μια ζωή. Άρα η ΒΙΑΣΥΝΗ είναι το πρώτο θανάσιμο λάθος.

2ο λάθος. ΈΛΛΕΙΨΗ ΓΝΩΣΗΣ. Παρόλο που υπάρχει μια γενικότερη αντίληψη ότι πρέπει να αφεθείς στα χέρια των ειδικών και δεν χρειάζεται να έχεις άποψη παρά μόνο να επιλέξεις τον κατάλληλο γιατρό, πιστεύω ότι ο ενημερωμένος ασθενής κρατά την τύχη στα χέρια του και έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να κάνει λάθος, ακόμα στην επιλογή του γιατρού (ειδικά όταν δεν έχει οικονομική άνεση). Αυτά τα ποστ αυτό τον σκοπό έχουν. Να ενημερώσουν τα νέα μέλη (και όχι μόνο) γύρω από τα βασικά, τι πρέπει να προσέξουν, τι πρέπει να αποφύγουν έτσι ώστε να μπορέσουν να αποφασίσουν έχοντας αναπτύξει μια κριτική σκέψη βασισμένη σε σωστές πληροφορίες. Δυστυχώς έχω δει γιατρούς να λένε στους ασθενείς: μην σκέφτεσαι, μην ρωτάς, είμαι επαγγελματίας θα αποφασίσω εγώ για σένα. Άλλους να λένε ανακρίβειες ή υπερβολές προσπαθώντας να πουλήσουν μια μμ. Ο σωστός γιατρός είναι αυτός που θα ακούσει τον ασθενή, θα απαντήσει με υπομονή στις ερωτήσεις του, ακόμα και αν είναι κάπως εξιδεικευμένες, θα τον πείσει με ορθολογικό τρόπο που ο ασθενής να μπορεί να καταλάβει έτσι ώστε να αποφασίσει πιο συνειδητά έχοντας όλα τα δεδομένα. Θα μπορούσα να σας δώσω κάποια παραδείγματα αποφυγής ιατρικών λαθών από την προσωπική μου ζωή λόγω της σωστής ενημέρωσης που είχα για το πρόβλημα που αντιμετώπιζα αλλά δεν θέλω να πλατιάσω. Απλά να ξέρετε ότι ο κίνδυνος υπάρχει και ειδικά στο κομμάτι που αφορά τριχόπτωση και μμ. Τα χρήματα είναι πολλά και κατά συνέπεια το μάρκετινγκ άριστο. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να τους ξεχωρίσεις χωρίς γνώση, ακόμα και αν νομίσεις ότι μπορείς επειδή θεωρείς τον εαυτό σου έξυπνο. Μόνο η γνώση σου δίνει την δυνατότητα να αποφύγεις κάποιες κακοτοπιές.

Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης δεν είναι rocket science. Έχει κάποιες βασικές αρχές που μπορεί πολύ εύκολα κάποιος με μέτριο μυαλό και εκπαίδευση να τις κατανοήσει, αρκεί όπως είπαμε να μην βιάζεται και να έχει την υπομονή για να μάθει. Πριν λοιπόν ξεκινήσει με πράξεις πρέπει να δαπανήσει χρόνο και φαιά ουσία για να ενημερωθεί για το πως θα κινηθεί και το πως θα κρίνει αυτά που θα ακούσει. Μετά μπορεί να ξεκινήσει να πράττει.

Τελευταία επεξεργασία:

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Μπλουζα