3 σαμπουάν είναι υπερβολή? Όλες οι γνώμες δεκτές

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.

Reve

Active Member
Μια μεγάλη καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Λοιπόν έχω ένα πρόβλημα-γρίφο και θα ήθελα την βοήθειά σας. Καταρχήν ένα τεράστιο ευχαριστώ σε Άκη weznem για την μέχρι τώρα βοήθεια τους. Λοιπόν εδώ και ένα 3 εβδομάδες είμαι κ εγώ με propecia και revivogen + fungoral 2 φορές την εβδομάδα. Το "προβλημα" βρίσκεται στα "βοηθητικά" σαμπουάν. Έχω ξηροδερμία εκτός από τριχόπτωση και με το revivogen πρέπει να λούζεσαι το πρωί (να φύγει η λαδίλα) και το βράδυ (για να ανοίξουν οι πόροι). Τώρα, σκεφτόμουν Apivita για ξηροδερμία σαν καθημερινό (πρωί) και της Frezyderm για 3 μέρες την εβδομάδα. Μήπως όμως 3 σαμπουάν και λούσιμο πρωί βράδυ είναι υπερβολή? Τι πιστεύετε? Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη και καλή υγεία σε όλους.

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Turbobox

New Member
Να ρωτήσω κι εγώ επ' αυτού. Να επιδιώκει κάποιος να λούζεται κάθε ημέρα ή είναι καλύτερο όσο μπορεί να το τρενάρει;

Chs

Μέλος του προσωπικού
Turbobox είπε:
Να ρωτήσω κι εγώ επ' αυτού. Να επιδιώκει κάποιος να λούζεται κάθε ημέρα ή είναι καλύτερο όσο μπορεί να το τρενάρει;

Το καθημερινό λούσιμο είναι υγεία για το τριχωτό (εννοείται με καλό και απαλό σαμπουάν, κατά προτίμηση φυτικό). Ειδικά αν βάζεις λοσιόν το καθημερινό λούσιμο επιβάλεται..

Reve

Active Member
Φίλε chs είναι το APIVITA Σαμπουάν για ξηροδερμία, 250ml αν πατίσεις στο google. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Το ξέρεις? Κίτρινη ετικέτα

Chs

Μέλος του προσωπικού
Απ: RE: 3 σαμπουάν είναι υπερβολή? Όλες οι γνώμες δεκτές

Atsibir είπε:
Φίλε chs είναι το APIVITA Σαμπουάν για ξηροδερμία, 250ml αν πατίσεις στο google. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Το ξέρεις? Κίτρινη ετικέτα

Το ξερω αλλα δεν το εχω δπκιμασει ακομη.. Επισης της apivita ειμαι αλλα το μπλε για την τριχοπτωση εποχικη κλπ. Ειναι καλα τα apivita απο οτι εχω δει..

weznem

Well-Known Member
Atsibir είπε:
Μια μεγάλη καλησπέρα σε όλα τα μέλη. Λοιπόν έχω ένα πρόβλημα-γρίφο και θα ήθελα την βοήθειά σας. Καταρχήν ένα τεράστιο ευχαριστώ σε Άκη weznem για την μέχρι τώρα βοήθεια τους. Λοιπόν εδώ και ένα 3 εβδομάδες είμαι κ εγώ με propecia και revivogen + fungoral 2 φορές την εβδομάδα. Το "προβλημα" βρίσκεται στα "βοηθητικά" σαμπουάν. Έχω ξηροδερμία εκτός από τριχόπτωση και με το revivogen πρέπει να λούζεσαι το πρωί (να φύγει η λαδίλα) και το βράδυ (για να ανοίξουν οι πόροι). Τώρα, σκεφτόμουν Apivita για ξηροδερμία σαν καθημερινό (πρωί) και της Frezyderm για 3 μέρες την εβδομάδα. Μήπως όμως 3 σαμπουάν και λούσιμο πρωί βράδυ είναι υπερβολή? Τι πιστεύετε? Καμιά ιδέα? Ευχαριστώ πολύ. Καλή δύναμη και καλή υγεία σε όλους.

τιποτα φιλε..αν εχεις ξυροδερμια κανει καλο το καθημερινο λουσιμο? διοτι βασηλογικης το αντιθετο ισχυει και καλο θα εκαναν ενυδατικεςμασκες τριχωτου ηκαποιο ελαιο για ενυδατωση και λυπανση τριχωτου.. εγω καθε 2 μερες λουζομαι καμια φορα και τρεις.. λουστηκα σημερα σαββατο θα λουστω ξανα δευτερα λογικα.. νομιζω οτι μεσα στο τριημερο πρεπει να λουζομαστε,απο κει και περα παιζει ρολο και το τι λιπαροτητα εχει ο καθε ενας απο μας.. αν εχεις ξυροδερμια κανει να βαζεις φουγκοραλ?θελεις σαμπουαν για ξυροδερμια..ειδικος στα σαμπουαν δεν ειμαι διοτι δεν δινω τοσο βαση στα σαμπουαν

Turbobox

New Member
Chs είπε:
Το καθημερινό λούσιμο είναι υγεία για το τριχωτό (εννοείται με καλό και απαλό σαμπουάν, κατά προτίμηση φυτικό). Ειδικά αν βάζεις λοσιόν το καθημερινό λούσιμο επιβάλεται..

weznem είπε:
εγω καθε 2 μερες λουζομαι καμια φορα και τρεις.. λουστηκα σημερα σαββατο θα λουστω ξανα δευτερα λογικα.. νομιζω οτι μεσα στο τριημερο πρεπει να λουζομαστε,απο κει και περα παιζει ρολο και το τι λιπαροτητα εχει ο καθε ενας απο μας..

Τελικά τι είναι πιο καλό;

Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απενεργοποιήσετε τις διαφημίσεις.

Soralteno

Alternative treatment member
Μέλος του προσωπικού
Φίλε Atsibir,
το καθημερινό λούσιμο με "σκληρό" σαμπουάν το ******* το τριχωτό.
Η συχνότητα εξαρτάται απο το τύπο δέρματος σου, το σαμπουάν, τον τρόπο ζωής και τη θεραπεία που κάνεις.
Αν πλακώνεσαι στα τοπικά (minox) πρέπει να λούζεσαι συχνά (όχι απαραίτητα καθημερινά).
Αν είσαι συνεχώς στο γυμναστήριο ή ιδρώνεις συχνά αμέσως λούσιμο (μην περιμένεις ούτε μια ώρα).
Αν έχεις ευαίσθητο δέρμα πιο αραιά.
Ένας λογικός κανόνας είναι το "μέρα πάρα μέρα" αν η θεραπεία σου το σηκώνει.
Επίσης το σαμπουάν της apivita που αναφέρεις μόνο φυτικό δεν είναι (SLS).

Reve

Active Member
weznem η δερματολόγος που πήγα πρόσφατα (όχι ότι τους εμπιστεύομαι πλέον) μου είπε ότι το fungoral κάνει καλό στην ξηροδερμία οπότε το συνεχίζω. Μέρα παρά μέρα δεν γίνετε γιατί και γυμναστήριο πάω το απόγευμα αλλά και με το revivogen είμαι σαν λιγνωμένος γάτος κάθε πρωί. Οπότε αναγκαστικά πάω στο 2 φορές την μέρα λούσιμο. Απλά ψάχνω ένα καλό ελαφρύ σαμπουάν για την ξηροδερμία για κάθε μέρα και 3 φορές θα βάζω frezyderm και 2 fungoral. Μινοξ δεν βάζω για τον φίλο που ρώτησε. Ευχαριστω

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
Atsibir είπε:
Οπότε αναγκαστικά πάω στο 2 φορές την μέρα λούσιμο. Απλά ψάχνω ένα καλό ελαφρύ σαμπουάν για την ξηροδερμία για κάθε μέρα

Δυο φορές την ημέρα λούσιμο + ξηροδερμία = καταστροφή, με ότι και να λουστείς.

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο το ένα ημερήσιο λούσιμο να είναι με σκέτο νεράκι; Στο λέω γιατί δεν υπάρχει περίπτωση, θα τα ***** τα μαλλιά σου.

εναλλακτικά:πως να λουστείτε χωρίς σαμπουάν

εάν θέλεις όπως και δήποτε ένα σαμπουάν δες αυτό: Desert essence shampoo

gianniskritikos2

Active Member
σοραλτενο γιατι λες μετα το γυμνστιριο αμεσως λουσιμο? κανει κακο να μηνεις κανα 2 ωρο με υδροτα στο κεφαλι? γιατι εγω κανω κανα μισαορο να παω σπιτι μετα βαζω φαγιτο να φαω περνει λιπον καμια ωρα ανιγω θερμοσιφονο αραζω και μετα απο κανα μισαωρο μπαινω αλλα πολλες φορες το κανω και επιτιδες δηλαδει λουζομε συνηθως βραδι αλλα καθε μερα παω γυμναστηριο 6 η ωρα γειρναω στις 7μιση πες αλλα λουζομε 10 συνηθως το βραδι οποτε προσπαθω να περιμενω να περασει το 24ωρο για να λεω καθε μερα λουσιμο δηλαδει δεν θαλω να λουζομε συχνοτερα απο μια φορα την μερα... αμα λουστο 11 το βραδι την μια μερα και την αλλη 7 ασπουμε που θα γυρισο απο το γυμναστηριο αυτο δεν θεωριτε καθε μερα λουσιμο αλλα πλησιαζω την μιαμιση φορα τη μερα λουσιμο ετσι επιλεγω εγω ο ιδιος να καθηστερο το λουσιμο για το βραδι κανω λαθως? που το επιλεγω δηλαδει μετα το γυμναστηριο που ειμαι υδρομενος κανει κακο στο μαλλι? γιατι λες αμεσως λουσιμο αμεσως λες μην περιμενεις ουτε μια ωρα γιαυτο το λεω

orestis

Member
RE: Απ: 3 σαμπουάν είναι υπερβολή? Όλες οι γνώμες δεκτές

Chs είπε:
Atsibir είπε:

Το ξερω αλλα δεν το εχω δπκιμασει ακομη.. Επισης της apivita ειμαι αλλα το μπλε για την τριχοπτωση εποχικη κλπ. Ειναι καλα τα apivita απο οτι εχω δει..

Αν χρησιμοποιεις το μπλε, καλο ειναι να παρεις και αιθεριο ελαιο δενδρολιβανου, και να ριχνεις μεσα σε καθε μπουκαλι 20 σταγονες απο το αιθεριο. Το γραφει νομιζω και πανω στο μπουκαλι ή στο site τους, δεν θυμαμαι.
Παντως αυτο το σαμπουαν δεν κανει να το χρησιμοποιεις χωρις διακοπη. Τις περιοδους που δεν εχεις εποχιακη τριχοπτωση πρεπει να το σταματας, και να το αρχιζεις παλι οταν επανερχεται η τριχοπτωση.

weznem

Well-Known Member
Turbobox είπε:
Chs είπε:

weznem είπε:
εγω καθε 2 μερες λουζομαι καμια φορα και τρεις.. λουστηκα σημερα σαββατο θα λουστω ξανα δευτερα λογικα.. νομιζω οτι μεσα στο τριημερο πρεπει να λουζομαστε,απο κει και περα παιζει ρολο και το τι λιπαροτητα εχει ο καθε ενας απο μας..

Τελικά τι είναι πιο καλό;
οσον αφορα το λουσιμο φιλε, μην τρελαίνεσαι,απλα οποτε το χρειαζεσαι..αν εχεις πολυ λιπαρο μαλλι οπως η κοπελα μου π.χ λουζετι καθε μερα..αφου παραγει πολυ σμηγμα το τριχωτο δεν κανει κακο να το αποβαλεις με το λουσιμο,εγω πουε χω λιπαρα μαλλια μεν αλλα οχι σαν την κοπελα μου λουζομαι ανα δυο μερες, διοτι τοε φαινεται λαδωμενο το μαλλι,ανθρωποι που εχουν ξερο τριχωτο μπορουν λα νλουζονται 2 με τρεις φορες την βδομαδα ολοκληρη.σε καλυψα αν εχεις καποια απορια πεσ μου..

Soralteno

Μέλος του προσωπικού
gianniskritikos2 είπε:
σοραλτενο γιατι λες μετα το γυμνστιριο αμεσως λουσιμο? κανει κακο να μηνεις κανα 2 ωρο με υδροτα στο κεφαλι? γιατι εγω κανω κανα μισαορο να παω σπιτι μετα βαζω φαγιτο να φαω περνει λιπον καμια ωρα ανιγω θερμοσιφονο αραζω και μετα απο κανα μισαωρο μπαινω αλλα πολλες φορες το κανω και επιτιδες δηλαδει λουζομε συνηθως βραδι αλλα καθε μερα παω γυμναστηριο 6 η ωρα γειρναω στις 7μιση πες αλλα λουζομε 10 συνηθως το βραδι οποτε προσπαθω να περιμενω να περασει το 24ωρο για να λεω καθε μερα λουσιμο δηλαδει δεν θαλω να λουζομε συχνοτερα απο μια φορα την μερα... αμα λουστο 11 το βραδι την μια μερα και την αλλη 7 ασπουμε που θα γυρισο απο το γυμναστηριο αυτο δεν θεωριτε καθε μερα λουσιμο αλλα πλησιαζω την μιαμιση φορα τη μερα λουσιμο ετσι επιλεγω εγω ο ιδιος να καθηστερο το λουσιμο για το βραδι κανω λαθως? που το επιλεγω δηλαδει μετα το γυμναστηριο που ειμαι υδρομενος κανει κακο στο μαλλι? γιατι λες αμεσως λουσιμο αμεσως λες μην περιμενεις ουτε μια ωρα γιαυτο το λεω

Ναι καταλαβαίνω, τα έχω περάσει και εγώ πριν από 20 χρόνια που ασχολούμουν σοβαρά με το bodybuilding.

Από τη στιγμή που θα στεγνώσει ο ιδρώτας πάνω σου έχει ήδη αναμειχθεί με το σμήγμα και αρχίζουν να σχηματίζονται βακτηρίδια. Έτσι δημιουργούνται δερματίτιδες, φαγούρες, μύκητες, πιτυρίδες κτλ. πίστεψε με, δεν το θέλεις αυτό.
Το καλύτερο απ' όλα είναι να λουστείς/κάνεις μπάνιο πριν να στεγνώσεις ακόμα. Είναι καλό που προσπαθείς να μην λούζεσαι παραπάνω από μια φορά τη μέρα, αλλά από τη στιγμή που αθλείσαι είναι πρακτικά αδύνατο. Δοκίμασε το αυτό που σου λέω, δώσε προτεραιότητα στο λούσιμο μην το αφήνεις καθόλου και θα με θυμηθείς. Το σαμπουάν σου να είναι απαλό, και ένα "χέρι" λούσιμο φτάνει.

gianniskritikos2

Active Member
εγω δεν ξερω αν θεωριτε 2ρο χερι περνω στην παλαμι μου ελαχιστο σαμποοαν απο head and shoulders και το βαζω στις ακρες των μαλλιων για να φιγει η λαδιλα και η βρομια το ξεπλενω χωρις να το αφησω καθολου στο μαλλι το ποολι 10 δεφτερα να μενει και μετα περνω αρκετη ποσοτιτα και λουζομε κανωνικα ωστε να ειναι ποιο καθαρο και να με καθαρισει ετσι καλυτερα αλλα να δρασει κιολασ καλυτερα...το αφηνω 4 λεπτα περιπου κανω μασαζ και το ξεπλενω μετα

το κανω αυτο που ειναι σαν προτο χερι αλλα οχι καθαρα προτο... γιατι αμα το βαλω το σαμποοαν ενα χερι σε βρομικο κεφαλι τα συστατικα του σαμποοαν δεν θα δρασουν πολυ καλα αφου θα ανακαευθει με την βρομια που εχει το κεφαλι ενω με το να ξεπλινο τις ακρες και οχι τις ρυζες πετιχενο χωρις ουσιαστικα να κανω 2χερια να καθαριζω καλυτερα το κεφαλι σχεδον με ενα χερι... κανω λαθος ?

Reve

Active Member
Ευχαριστώ για όλες τις γνώμες αρχικά. Ας το θέσω αλλιώς , επειδή αναγκάζομαι να λούζομαι 2 φορές την μέρα , έστω την μία απλό ξέβγαλμα του revivogen και με γνώμονα ότι έχω ξηροδερμία ποια σαμπουάν προτείνετε? Όπως προείπα όλες οι γνώμες καλοδεχούμενες

Αν χρησιμοποιεις το μπλε, καλο ειναι να παρεις ...

Φίλε μου έχω ΑΑ όχι εποχιακή τριχόπτωση :s.. Έλεγα πάντως για το κίτρινο της apivita.

Ευχαριστώ

Κατάσταση
Δεν είναι ανοικτή για περαιτέρω απαντήσεις.
Μπλουζα