Αν το γινόμενο είναι σχεδόν πάντα το ίδιο, τότε ίσως δεν είναι και τόσο σούπερ τα πράγματα όπως τα παρουσιάζουμε. Οκ μπορεί ο φίλος να έχει πολλά μοσχεύματα, αλλά άν οι τελικές τρίχες είναι οι ίδιες, τότε τι να το κάνω να έχω πολλά μοσχεύματα? (εκτός της hairline φυσικά και όπου αλλού χρειάζεται χαμηλός λόγος). Ίσα ίσα θα πληρώσω και περισσότερα εάν πληρώνω με το graft και επίσης ενδεχομένως να είναι και οι τραυματισμοί στη δοτρια γειτονικών μοσχευμάτων κατά την εξαγωγή, μεγαλύτεροι εάν τα μοσχεύματα είναι τόσο πυκνά. Σε nw5 "γυαλί", το να λέμε ότι είναι "σιγουρακι και ανετακι" επειδή έχει πολλα μοσχευματα, δε ξέρω μου φαίνεται μεγάλη κουβέντα. Είναι πολύ θετικό αν υπάρχουν τόσα μοσχευματα αλλά και πάλι θέλει προσοχή. Επίσης θα συμφωνήσω ότι με τον λογο τριχών/μοσχευματων που έχει, τα 3000 είναι λίγα για την περιοχή που καλύφθηκε. Και στη φωτό η τοποθέτηση φαίνεται αρκετά αραιή, οπότε και το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μέτριο. Μακάρι να μπορεί όντως να δώσει η δοτρια τα grafts που αναφέρθηκαν γτ και μικρός ο λόγος και λεπτή η τρίχα, θα χρειαστούν μεγάλες πυκνότητες για να υπάρξει ικανοποιητική κάλυψη. Οι μεγάλες πυκνότητες θέλουν και καλό χέρι...άρα πολλά τα προς εξέταση. Εγώ πάντως αν είχα αυτό το κεφάλι θα κοίταζα και Hdc, που και μεγάλες πυκνότητες παίζουν και δοτριες εκμεταλλεύονται φουλ και τις αφήνουν άψογες. Οκ, πυκνώσεις δε πολύ κάνουν σε μαμά μαλλια, αλλά στα μμ μαλλιά πιθανότατα θα εμπαιναν.
ΣΙΓΟΥΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑΚΙ. Εχόντας δει και τις 3 περιοχές του (occipital, temporal, parietal), τα συγκεντρωτικά του νούμερα είναι 277cm2 δότριας, 115g/cm2 και λόγος 2.10 (η parietal του έχει λόγο 2.37 και ανεβάζει τον μέσο όρο) άρα 242h/cm2. Όταν χρειάζεσαι 9Κ για να πάρεις το CV>=5.4 και έχεις 17Κ είσαι και σίγουρος και άνετος ΜΟΝΟ όταν όμως δώσεις και την πρέπουσα προσοχή και δεν πέσεις σε newbie.
Στα άλλα που λες έχω να παρατηρήσω τα εξής:
1. To γινόμενο είναι πάντα το ίδια άλλα το νούμερο είναι γύρω στο 180h άντε να φτάσει 200h στο ακρότατο. Εδώ όμως μιλάμε για 242h! Άρα είναι πολύ σούπερ τα πράγματα.
2. Ο λόγος του είναι 2.10 στα 17K, στα 9Κ μπορεί άνετα να πουσαριστεί στο 2.2-2.3 και άρα να μην έχει και θέμα λόγου. Με 2.3 και τρίχα 47μ θέλει 50g.
Αυτό που πρέπει να διερευνηθεί είναι η occipital περιοχή που μας λέει ότι έχει τρίχα 39μ (πάρα πολύ λεπτή, δεν έχω ξαναδεί τέτοια διάμετρο). Αν δεν έχει γίνει λάθος τότε αυτή είναι μια παράμετρος που πρέπει να ληφθεί σοβαρότατα υπόψιν, δηλαδή οι εξαγωγές να πέσουν κυρίως στην parietal, temporal και μόνο συμπληρωματικά από την occipital αφού αν όντως η τρίχα εκεί είναι 39μ και χρησιμοποιούσε μόνο αυτές θα ήθελε πυκνότητα 70g για να πιάσει την απαιτούμενη κάλυψη. Από την άλλη όμως και η εικόνα κάλυψης της occipital δείχνει ότι κάτι δεν είναι σουπερ εκεί παρόλο τις 231 τρίχες και αυτό είναι η πολύ λεπτή τρίχα.
3. Για τα χρήματα έχεις δίκιο, όταν θέλεις 9Κ για να καλύψεις θες χρήματα. Σε αυτό όμως κύρια υπεύθυνη είναι η τρίχα και όχι ο λόγος. Όπως είπα πιο πάνω το 2.3 (τεχνητά) το έχει. Η λεπτή είναι το κύριο προβλημά του.
4. Η λεπτή τρίχα 48μ μπορεί να δουλευτεί άνετα με 0.7mm punch και έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο ελαστική από την χοντρή. Είναι πολύ πιο εύκολη η εξαγωγή και από την στιγμή που χρησιμοποιείς τέτοιο punch δεν έχεις θέμα και με τα διπλανά.
5. Σε αυτό που θα συμφωνήσω είναι ότι είναι δύσκολη περίπτωση γιατί θέλει πολύ συγκεκριμένο πλάνο και καλή στρατηγική που στην πρώτη επέμβαση δεν υπήρξε.
ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ
CV parietal = 11,27
CV temporal = 11,84
CV occipital = 9,01
Η χειρότερη είναι η occipital (πίσω). Άρα έπρεπε να πάρει σχεδόν αποκλειστικά από τις άλλες 2. Αν κατεβάσουμε το CV στις άλλες 2 στο 9
έτσι ώστε όλη η δότρια να έχει την ίδια κάλυψη τότε μπορούμε να πάρουμε από parietal 45g/cm2 x 85cm2 = 3.825 και από temporal περίπου 60g x 85 cm2 = 5.100.
Δηλαδή 8925 (πρακτικά όσα χρειάζεται) με πάχος 47μ και λόγο 2.19. Με αυτά για να πιάσεις CV=5.4 θέλεις 52g όχι κάτι εξωπραγματικό αλλά σίγουρα όχι σε 1μμ, θες 2μμ η μια με 40g και η άλλη με 12g. Πρακτικά 4500+4500. Αν όμως πας να πάρεις και από την occipital (η τουλάχιστον δε μεγάλο ποσοστό) εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί η τρίχα 39μ δεν προσφέρει καθόλου κάλυψη. Αν ήθελε να την βάλει λίγο στο παιχνίδι μόνο τα πολύτριχα.